Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
Erdoğan’dan birlik ve beraberlik mesajı
Erdoğan’dan birlik ve beraberlik mesajı
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
22 Ekim 2018 Pazartesi - 11:00

ABBM’den ‘Kültürel Miras’ etkinliği

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Avrupa Birliği Bilgi Merkezi (ABBM), 2018 Avrupa Kültürel Miras Yılı kapsamında 17 ve 18 Ekim de, ‘Kültürel Mirasın İzinde’ adlı bir program gerçekleştirdi.

ABBM’den ‘Kültürel Miras’ etkinliği

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Avrupa Birliği Bilgi Merkezi (ABBM), 2018 Avrupa Kültürel Miras Yılı kapsamında 17 ve 18 Ekim de, ‘Kültürel Mirasın İzinde’ adlı bir program gerçekleştirdi.

17 Ekim’deki etkinlikte, şehre ilk kez gelen 30 öğrenci ile "Kültürel Miraslara Erişim " adlı bir uygulamalı atölye çalışması yapıldı. Beşer kişilik gruplara ayrılan öğrenciler, şehirde toplu taşıma araçlarını kullanarak, belirlenen rota üzerinden, (Tren garı, Şehirlerarası Otobüs Terminali, Semt Garajı, Havalimanı ve Dadaşkent’ten) Erzurum’un kültürel mirasları; Çifte Minareli Medrese, Yakutiye Medresesi, Tabyalar, Rüstem Paşa Kervansarayı (Taşhan), Ulucami ve Üçkümbetler’e  erişim sağlamaya çalıştı.

Uygulamaya katılan 30 öğrenci 18 Ekim sabahı ise, ünlü fotoğrafçı Mustafa Seven ile birlikte şehrin kültürel miraslarına bir foto safari gerçekleştirdi. Erzurum'un farklı tarihi yerlerine yapılan foto safaride Mustafa Seven’den fotoğraf çekmenin inceliklerini öğrenen öğrenciler, fotoğraf konusunda öğrendiklerini tatbik etme imkanı da buldu.

Aynı gün öğleden sonra saat 14.00’te de “Kültürel Mirasın İzinde” konulu bir panel düzenlendi. Teknokent Konferans Salonu’nda düzenlenen panelde, Atatürk Üniversitesi (AÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İBBF) Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ersin Karaman, "Avrupa ve Türkiye’de Erişilebilirlik", Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Mimarlık Fakültesi Doktor Öğretim Üyesi Nimet Özgönül, "Kültürel Değerler" Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi Sinema Radyo Televizyon Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nezih Orhon, "Kültürel Diyalog" ve Erzurum Kültür ve Turizm İl Müdürü Cemal Almaz, "Tarihi Yapılar" konulu birer sunum yaptı. Yaklaşık 300 öğrenci ve öğretim elemanının takip ettiği panel sonrası katılımcılara çeşitli doküman ve promosyon ürünler dağıtıldı.

2018 AVRUPA KÜLTÜREL MİRAS YILI

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu’nun resmi internet sitesinde yer alan ve kültürel mirasın tanımının yapıldığı ve öneminin dile getirildiği, “Tüm Gözler 2018 Avrupa Kültürel Miras Yılının Üzerinde” başlıklı yazıda şu metin yer alıyor;

“2018 yılı, Avrupa Kültürel Miras Yılı seçildi ve İtalya Milan'da 7 Aralık 2017'de düzenlenen Avrupa Kültür Forumu'nda resmi olarak başlatıldı. Kültürel miras günlük yaşantımızı şekillendirir. Bizi Avrupa'nın en güzel kasaba ve şehirleri, doğal güzellikleri ve arkeolojik alanlarıyla çevreler.  Kültürel miras yalnız edebiyat, sanat ve mimari yapılarda değil, aynı zamanda atalarımızdan öğrendiğimiz zanaat ve becerilerde, çocuklarımıza anlattığımız öykülerde, keyif aldığımız yemeklerde, izlediğimiz filmlerde ve özümüzü bulduğumuz her şeyde bulunur. Kültürel miras, ortak tarih ve değerlerimiz aracılığıyla Avrupa'yı birbirine bağlar. Aynı zamanda kültürel geleneklerimizin zenginliği ve çeşitliliğini de temsil eder. Ortak kültürel mirasımızı anlamalı, kutlamalı ve ona değer vermeliyiz. Fakat, kültürel mirası yalnızca geçmişten kalan bir miras olarak düşünmemek gerek. Çünkü kültürel mirasımız ilerlememize ve geleceğimizi tasarlamamıza destek olur. 2018 yılı, insanları kültürel mirasa yakınlaştırmak ve daha ilgili olmalarını sağlamak, paylaşımı ve Avrupa'nın zengin mirasının takdir edilmesini teşvik etmek ve ortak bir Avrupa alanına ait olma duygusunu pekiştirmek için Avrupa çapında eşi benzeri görülmemiş girişim ve etkinliklere tanık olacaktır. Avrupa Kültürel Miras Yılı hepimizin!”

 
Erzurum’da 9 ayda 182 şirket kuruldu
 
17 kaçak göçmen yakalandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
2. Geleneksel Şiir, Şair ve Âşık Günleri başladı
Ardahan Üniversitesi İnsani Bilimler Edebiyat Fakültesi tarafından düzenlenen, ...
TYB vizyon büyüttü
Türkiye Yazarlar Birliği (TYB)'nin 15'inci şubesi Erzincan’da kuruldu.
1 milyonu aşkın korsan yayın ele geçirildi
Kültür ve Turizm Bakanlığı, müzik, sinema yapımları ile kitaplara ilişkin ...
 
İdris - İ Bitlis-î panelle anıldı
Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) ile Türk Tarih Kurumunun ortaklığında başlatılan ...
Muzaffer Sarısözen’e vefa
Türk halk müziği ve Türk folklorunun büyük emektarı olan Muzaffer Sarısözen ...
“Şiddetin beslendiği hiçbir referans İslami olamaz"
Erbaş, “Şiddetin beslendiği hiçbir referans insani, ahlaki, hele İslami ...
 
Edebiyat Dünyası yasta
Edebiyat camiasının sevilen isimleri arasında yer alan Şair-Yazar Bahattin ...
Tarihi sarayda sonbahar yoğunluğu
Kartal yuvasını andıran ve yılın 4 mevsimi turistlerin akınına uğrayan ...
Erbaş’tan doğru bilgi vurgusu
'35. İl Müftüleri İstişare Toplantısı'' açılışına katılan Diyanet İşleri ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva