Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erdoğan Kadim Dostlar’a seslendi
Erdoğan Kadim Dostlar’a seslendi
‘Vatan topraklarının her karışını eserlerle donattık’
‘Vatan topraklarının her karışını eserlerle donattık’
'Bu ülkede kimse benim vatandaşıma şekil yapamaz'
'Bu ülkede kimse benim vatandaşıma şekil yapamaz'
'Şehitlerimizin emanetini taşımaya devam edeceğiz'
'Şehitlerimizin emanetini taşımaya devam edeceğiz'
Kacır: ‘Türkiye’nin teknoloji girişimlerini büyütüyoruz’
Kacır: ‘Türkiye’nin teknoloji girişimlerini büyütüyoruz’
HABERLER>EĞÄ°TÄ°M
25 Nisan 2019 Perşembe - 11:37

ADÜ Senatosundan tarihi duruş

Rektör Aldemir, “PKK terör örgütünün arkasında yer alan Ermeni Diasporasına 30 bin şehidimiz ve aileleri adına bir Türk evladı olarak bir bilim adamı olarak lanet ediyorum. Macron’un kararını ahlaki bir suç olarak görüyor ‘ADÜ Senatosu’ olarak aldığımız kararla bir kez daha kınıyorum.’ dedi

ADÜ Senatosundan tarihi duruş

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) tarafından düzenlenen, “Ermeni Meselesi” paneli geniş bir katılımla gerçekleşti.

Osmanlı Devleti’nin olay çıkaran ve isyan eden Ermenilere karşı yürürlüğe soktuğu Sevk ve İskan Kanunun 104. yılında ADÜ’de düzenlenen panel, Fen – Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Üreten başkanlığında gerçekleşti. Panelde Fen – Edebiyat Fakültesi akademisyenleri Doç. Dr. Dilşen İnce Erdoğan, Doç. Dr. Ahmet Toksoy ve Öğretim Görevlisi Banu Berber Babalık, tarihten günümüze “Ermeni Meselesine” açıklık getirdi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikte Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü öğrencileri Mahsuni Seven, Yudum Çiçek, Hüseyin Gültekin ve Yalçın Balon Öğretim Görevlisi Esra Çetin’in Şefliğinde Erzurum Yöresine ait türküleri seslendirdi.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, Ermeni Meselesinin siyasi, diplomatik, sosyolojik, uluslararası hukuk ve ekonomik olmak üzere birçok yönünün bulunduğuna dikkat çekerek bu konuyu siyasi bir olay olarak görmeden bir bilim insanı objektifliği ile meselenin tarihsel arka plan ilişkilerini önceleyerek tarih süzgecinden geçirilmesi gerektiğini vurguladı. Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, Hristiyan Bizans Döneminde İstanbul’a girmesi dahi yasak olan Ermeniler’in 1453 tarihinden sonra Gayri Müslim tebaa içerisinde “Teba-i Sadıka” haline geldiğini daha sonra farklı milletlerin kendi çıkarları doğrultusunda Ermenileri Osmanlı Devletine karşı kışkırttığını ifade etti. Aldemir, “PKK terör örgütünün arkasında yer alan Ermeni Diasporasına 30 bin şehidimiz ve aileleri adına bir Türk evladı olarak bir bilim adamı olarak lanet ediyorum. Yine geçtiğimiz günlerde Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un asılsız Ermeni iddialarını meşrulaştırmak adına Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile aldığı 24 Nisan’ı “Ermeni Soykırımı Anma Günü” ilan etme kararını ahlaki bir suç olarak görüyor ‘Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Senatosu’ olarak aldığımız kararla bir kez daha kınıyorum. Tarihi olayları politik çıkarları uğruna malzeme olarak kullanan ve haddini aşanları ‘Türk - Ermeni Toplumları’ arasında kin ve nefret yaratma gayretinde olanları tarih asla affetmeyecektir” diye konuştu.

Vali Yavuz Selim Köşger de, tarihin hiçbir safhasında devlet kuramamış Ermeni Milletinin, bugün dinlerini, dillerini ve milli benliklerini koruyarak günümüze kadar gelmelerini Fatih Sultan Mehmet’e ve onun torunlarına borçlu olduğunu ifade etti. Fransız İhtilali’nin getirdiği Milliyetçilik akımının etkisiyle Emperyalistlerin maşası haline gelen Ermenilerin, ASALA terör örgütü aracılığı ile Diplomatlarımıza yaptığı katliamların hafızasından silinmediğini ifade eden Vali Köşger, “Aziz Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

“ANADOLU’DAKİ TÜRK VARLIĞI 4 BİN 300 YILLIKTIR”

Konuşmaların ardından başlayan panelde, oturum başkanı Prof. Dr. Hüseyin Üreten, Ermeni meselesinin birden çok disiplini etkileyen bir durum oluşturduğunu ifade ederek bu meselenin ancak bilim insanlarının çalışmalarıyla açıklığa kavuşturulabileceğini söyledi. Yanlış bilinen bir gerçeğe de açıklık getiren Prof. Dr. Üreten, Anadolu’nun Ermenilerin ana vatanı olmadığını ve göçlerle bu coğrafyaya geldiklerini ifade ederek Akad Uygarlığının kaynaklarına göre ise Anadolu’daki Türk varlığının 4 bin 300 yıllık olduğunu belirtti.

“AMERİKALI MİSYONERLER ÇIKARLARI İÇİN ERMENİLERİ KULLANDI”

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) uluslaşma bilincinin oluşmasını sağlayan Protestan Kiliselerinin, Ermenileri kullanarak Anadolu’yu savaşsız bir şekilde ele geçirebilmek amacıyla misyonerlik faaliyetlerinde bulunduğunu dile getiren Doç. Dr. Dilşen İnce Erdoğan ise, sömürge yarışında geri kalan ABD’nin Ermenileri çıkarları doğrultusunda kullandığını söyledi.

“3 MİLYON TÜRKÜN HESABI SORULMALIDIR”

Rusların sıcak denizlere inme politikası sonucu Kafkaslarda güdümlü bir Ermeni devleti kurmak için çalışma yaptığını anlatan Doç. Dr. Ahmet Toksoy da, Revan Türk şehri iken göçlerle buraları Ermenileştirdiğini vurguladı. Doç. Dr. Ahmet Toksoy, Birinci Dünya Savaşı sırasında Rusya’da Bolşevik İhtilalinin gerçekleşmesiyle Rus Ordusu’nun ellerindeki silahları Ermenilere bıraktığını ve bu silahlarla Ermenilerin 3 milyon Türkü çeşitli işkencelerle öldürerek soykırım yaptığını ifade etti. Toksoy, “3 milyon Türkün hesabı sorulmalıdır” dedi.

“SEVK VE İSKÂN KANUNU SADIK ERMENİLERİ KORUMUŞTUR”

Millet-i Sadıka olarak da adlandırılan Ermenilerin Osmanlı’nın en üst makamlarına kadar yükselebildiğinin altını çizen Öğretim Görevlisi Banu Berber Babalık, 27 Mayıs 1915 tarihinde yürürlüğe giren Sevk ve İskân Kanunun Osmanlı’ya karşı her hangi bir taşkınlık içerisinde bulunmayan ve Osmanlı’ya karşı sadık kalan Ermenileri koruma amacı taşıdığını ifade etti. Babalık, Sömürge yollarını güvende tutmak, Rusya’ya ve Osmanlı’ya kaşı diplomatik koz olarak kullanmak üzere İngiltere’nin Ermenileri sürekli kışkırttığını ifade etti.

Etkinliğin sonunda katılımcıların sorularını yanıtlayan Panelistlere Vali Yavuz Selim Köşger ve Rektör Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir katkılarından dolayı teşekkür plaketi verdi.

Panel, “Belgelerle Ermeniler Tarafından Yapılan Katliamlar” sergisinin gezilmesiyle sona erdi. Atatürk Kongre Merkezi Miletos Salonu’nda gerçekleşen etkinliğe Vali Yavuz Selim Köşger, Rektör Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Aydın ve Prof. Dr. Ali Akyol, Genel Sekreter Baki Aslantaş, il müdürleri, davetliler, akademik ve idari personel ve çok sayıda öğrenci katıldı.

 
Erzurum’da ekonomik istikrar güç kazanıyor
 
Hamzaoğlu: "Kazanarak yolumuza devam edeceğiz’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ETÜ’de ‘Evrende yalnız mıyız?’ sorgulaması
Türkiye’nin önde gelen astronomi bilim adamlarından Prof. Dr. Ethem Derman, ...
ETÜ'de iklim değişikliği paneli
Erzurum Teknik Üniversitesi’nde İklim Değişikliği paneli düzenlendi.
Pamukkale’den Erzurum’a Yükseköğretim köprüsü
Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Atatürk Üniversitesi ...
 
İletişimciler’den örnek etkinlik
Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Çocuk Evleri Koordinasyon ...
Bilgide yarıştılar
Atatürk Üniversitesi Adalet Meslek Yüksekokulu Ceza İnfaz Güvenlik Hizmetleri ...
Erzurum pilot iller arasında
Okuma, yazma, konuşma ve dinleme olmak üzere dört beceride dil yeterliliklerini ...
 
TYB’den Orhan Okay’a vefa
En Güzel Hikâye, Bir Kitapla Başlar diyerek yola çıkan Türkiye Yazarlar ...
Pasinler Emniyetinden öğrencilere trafik eğitimi
Pasinler İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Büro Amirliği tarafından ...
Çomaklı, ÜAK Yönetim Kuruluna seçildi
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç'ın öncülüğünde ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva