Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erzurumspor deplasmanda galibiyet arayacak
Erzurumspor deplasmanda galibiyet arayacak
Gazze'de can kaybı 34 bin 622'ye yükseldi
Gazze'de can kaybı 34 bin 622'ye yükseldi
Tekin: 'Öğretmenlerin yüzde 80'i son 20 yılda atandı'
Tekin: 'Öğretmenlerin yüzde 80'i son 20 yılda atandı'
Yumaklı’dan ‘Orman Benim’ projesi açıklaması
Yumaklı’dan ‘Orman Benim’ projesi açıklaması
Erdoğan’a anlamlı hediye: ‘One Minute’ hattı
Erdoğan’a anlamlı hediye: ‘One Minute’ hattı
HABERLER>SÄ°YASET
27 Ocak 2010 Çarşamba - 21:14

AKDAĞ 28 ŞUBAT'TA ÇOK BASKI GÖRDÜM DİYOR!

Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın “28 şubat mağduruyum” demesi, başta üniversite çevreleri olmak üzere şehirde tepkiyle karşılandı. O dönemi yakından takip eden gazeteciler ve özellikle de, üniversite çevreleri “28 şubat döneminin en rahat isimlerinin başında Recep Akdağ gelmekteydi.

AKDAĞ 28 ŞUBAT TA ÇOK BASKI GÖRDÜM DİYOR!

Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın “28 şubat mağduruyum” demesi, başta üniversite çevreleri olmak üzere şehirde tepkiyle karşılandı. O dönemi yakından takip eden gazeteciler ve özellikle de, üniversite çevreleri “28 şubat döneminin en rahat isimlerinin başında Recep Akdağ gelmekteydi. Siyasi görüşleri itibariyle de, şimdi bulunduğu siyasi zemine çok uzaktı. Milliyetçi bir çizgide siyaseti takip ediyordu. MHP’ye yakın bir duruşu vardı. Dolayısıyla YÖK’ten Onunla ilgili en küçük bir baskı söz konusu değildi” değerlendirmesinde bulundular.

Öte yandan, Akdağ’ın “Üniversiteden ayrıldı, bedava hasta baktım” demesine de anlam veremediklerine belirten söz konusu çevreler, “Bilakis para kazanmak için muayenehane açtı. Ve Parasız kimseye de bakmadı. Hatta bu konuda ciddi eleştirilerin de odağında oldu” dediler.

 

AKDAĞ’ın değerlendirmesini konu alan ve Radikal Gazetesinde yayınlanan Murat Yetkin’e ait makalenin tam metni...

 

 

Cadı kazanı ve cadı avı

Acı üstüne acı
kan üstüne kan
Kayna kazanım kayna
Yan ateşim yan
Shakespeare (Macbeth)

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun kendi adının 2003’te AK Parti hükümetine karşı yapıldığı öne sürülen bir tertip çerçevesinde, Taraf gazetesince cunta hükümetinin başında gösterilmesine tepkisini izledik.
Askeri darbe zihniyetini ihanetle eş gören Hisarcıklıoğlu, kendi adını bu kirli işe
karıştıranlara hakkını helal etmeyeceğini söylerken kimi, kimleri kastediyordu?

Daha geçenlerde DEİK toplantısında TOBB yönetimine sitem edip Kürt açılımına tam destek vermeye çağıran Başbakan Tayyip Erdoğan bugüne dek Avrupa Birliği konularından ekonomik politikalara dek TOBB’un desteğini almamış mıydı?
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül için Türkiye’nin bu güçlü kitle örgütü konuk cumhurbaşkanlarına adeta ikinci bir dışişleri, ikinci bir ekonomi bakanlığı gibi takdim ettiği bir yer değil miydi?
Hisarcıklıoğlu belli ki kendi isminin darbe tezgâhlarına karışıtırılıyor olmasını hem şahsına, hem kurumuna karşı bir hakaret, baskı ve gözden düşürme operasyonu olarak
görüyor. ‘Bu çamur benim üzerime yapışmaz’ diyerek kendisine güvenini gösteriyor.

Kabine üyesi olarak gösterien isimlerin tamamı seslerini duyurmak konusunda o kadar şanslı değil.
Örneğin yıllarını demokratik mücadelede geçirmiş, bu hükümet döneminde Afganistan’daki NATO temsilcisi olarak Türkiye’nin yüzünü ağartmış eski Meclis Başkanı ve Dışişleri Bakanı Hikmet Çetin ‘İhtilallerden çok çektim, ilgim yok, anlayamıyorum’ diye tepki gösteriyor.
Eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz ‘Ne diyeyim?’ diye tevekkül göstermekle yetiniyor.
Eski YÖK Başkanı Kemal Gürüz dün telefonda “Benim adımı askeri rejim hükümetinde yayımlamışlar. Haberim yok, ilgim yok. Böyle bir teklif almadım, alsam da reddederdim. Ne yapacağımı şaşırdım.”
Bugünlerde kaynayan, ne Türkiye’deki ilk cadı kazanıdır, ne de ilk cadı avıdır.
Gürüz, samimi çaresizliğiyle tepkisi hiç değilse duyulsun istiyor.

Öte yandan Gürüz’ü dinlerken daha birkaç gün önce Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile sohbetimizi hatırladım. Akdağ, Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde iken 28 Şubat günlerinde, siyasi görüşleri nedeniyle baskı gördüğü üniversiteden ayrılarak hastaların çoğuna ücretsiz baktığı bir muayenehane açtığını anlatıyordu. Bu durumdan da dönemin YÖK Başkanı Gürüz’ü sorumlu tutuyordu.
YÖK’ün 28 Şubat cadı avının -Kırıkkale Üniversitesi Rektörlüğü’nden siyasi görüşleri
nedeniyle alınan- bir başka mağduru olan Beşir Atalay, bugün İçişleri Bakanı.

Bugün Taraf gazetesinde yayımlanan haberlerin, planların büyük bölümüne kuşkuyla yaklaşıyorum. Tıpkı Özden Örnek günlükleri gibi, bunların üzerine oynanmış kâğıtlar olabileceğinden kuşku duyuyorum. Ancak ateş olmayan yerden duman çıkmayacağını da biliyorum. Tahrif edilmiş kâğıt demek, öyle bir kâğıdın mevcudiyetini gösterir. Bugünkü cadı avı çerçevesinde amaçlara uydurulmuş tahrifat, öyle bir durumun yokluğu anlamına gelmez.

Özellikle 2000-2006 döneminde, özellikle de 2002-2004 diliminde hükümetlere (hem Bülent Ecevit, hem Abdullah Gül, hem de Tayyip Erdoğan) dışarıdan müdahale yanlısı asker kişi ve gruplaşmaların olduğundan kuşku duymuyorum. (İlgilenenler, daha ortada Ergenekon davası yokken, şimdi güya demokrasi şövalyeliği yapan bazıları tam siper vaziyet almışken yazdığım iki yazıya göz atabilirler: Radikal, 31 Ekim 2001 ve Radikal, 29 Ağustos 2004)

Bu tür maceracı planlar, müdahale sonrası kendilerince milli mutabakat hükümeti hayalleri kuranlar vardı. Temas kurulanlardan bazılarının sert sözlerle bu tezgâhın içinde yer almayı reddettikleri dahi duyuluyordu. Birinci Ordu Komutanı Çetin Doğan bu planların parçası olmuş mudur? Bilemem. Ama bu konular kulislerde konuşuluyordu. O dönem en azından Hisarcıklıoğlu’nun, adının bu işlerin içinde duymadığını söyleyebilirim.

Bildiğim şudur: Ne zaman cadı kazanı kaynatılıp cadı avı başlatılmışsa, gördüğümüz, iş başındakilerin bir yönetme sıkıntısı içinde olduğu ve bunun topluma yansıdığıdır. Hiçbir cadı avı sonsuze dek sürmemiş ve uzun vadede yürütenin yararına olmamıştır.

 

 
KAR'DA TATİL LEZZETİ...
 
SERDARLI'DA HES REZALETİ...
YORUMLAR
Toplam 25 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 5 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
AHMET ALTINDAŞ 1 Şubat 2010 Pazartesi 18:10

İSPİRİM AĞLIYOR,MİLLETVEKİLLERİMİZ BAKIYOR İSPİR^DE SIKINTILAR BİTTİMİ? sayın milletvekiliz ispirdeki sıkıntıları görmezdenmi geliyor yoksa işinemi öyle geliyor. fazilet hanım ispir gezisinde çok gergindi, çünkü ispir halkı mutsuz ve ümitsiz ak parti%82 ispirden oy aldı ispire ne verdiler, 5 yıl osman çakırı sıkıntı verdiler,yetmezmi. taş ütüne taş konulmamamış,belediye belediyelikten çıkmış başkan denen şahsın,ak parti ve ispir diye kaygısı yok. sayın milletvekilimiz bunları iyi biliyor

Yorumu oyla      0      0  
Cafer 30 Ocak 2010 Cumartesi 17:32

Sayın bakanımız mağdur edildim dediği 28 Şubat Yönetimi tarafından Başhekim yardımcılığına ve biyoteknoloji laboratuarı müdür yardımcılığına atanmıştır. Yani 28 Şubat tarafından ödüllendirilmiştir. Açın biyografisine bakın. Profesör olunca da yarım gün çalışma şekline geçmiş hem üniversitede, hem muayenehane de hem de özel bir hatta iki hastanede para kazanmaya devam etmiştir. Bugün hakaret ettiği her işi kendisi kat be kat yapmış herkes şahittir ki parasız hasta da nadiren bakmıştır.

Yorumu oyla      0      0  
remzi 30 Ocak 2010 Cumartesi 13:41

HELE YALANA BAK,RECEP BEY HERHALDE HERKESİ KENDİ GİBİ BİLİYORKİ HEP MESLEKTAŞLARININ SUÇLUYOR,SAHTEKARLIKLA İTHAM EDİYOR.BÖYLE NUMUNE DR. VE ERZURUMLU DÜŞMANI BAKAN GÖRÜLMEMİŞTİR.DR.OLMAYAN BAKANLAR BİLE HEKİMLERE BU KADAR HAKARET ETMEDİ.ALLAHTAN....

Yorumu oyla      0      0  
Orhan 30 Ocak 2010 Cumartesi 11:39

Sayın Bakan Bey; Siz 28 Şubat mağduru değildiniz ama inanın siz AKP mağduru olarak tarihe geçeceksiniz. Bütün iyi hasletlerinizi AKP uğruna birer birer terkediyorsunuz. Herşeyi bilen Allah olduğunu unutuyor musunuz ki parasız hasta bakıyordum, mağdur oldum üniversiteden ayrıldım gibi yalanlara baş vuruyorsunuz. Sizin üniversitede, Özel Buhara hastanesinde, Muayenehanenizde son ana kadar bol bol para kazandığınızı ve kolay kolay parasız hasta bakmadığınızı bütün Erzurum biliyor.

Yorumu oyla      0      0  
Er 29 Ocak 2010 Cuma 20:05

Sen degilmisin Mumcu'ya. Buharaya boyboy afis aşıp parasız hiç bir hastaya bakmayan.erzurmlulari dislayip yusufelilileri,tokatlilari ,maraslilaei bu sehire aga erzurumlulari maraba eden.secim geliyor hesap kesilince ne kadar yanlı olduğunu goreceksin

Yorumu oyla      0      0  
Yavuz 29 Ocak 2010 Cuma 17:36

Yalancı, yalancı yalancı BAKANIM Siz üniversiteden hiç ayrılmadınız ki? Milletvekili seçildikten yaklaşık 6 ay sonra üniversitedeki lojmanınızı boşalttınız. 28 Şubat size hiç dokunmadı ama AKP'lilik sizi çok bozmuş çok.

Yorumu oyla      0      0  
mağdur bakan 28 Ocak 2010 Perşembe 23:35

ya arkadaşlar bu akp ve bakanları mağdur ne olur acıyın bir dönem daha oy verin sizde hiç acıma ve merhamet yokmu?

Yorumu oyla      0      0  
Selman 27 Ocak 2010 Çarşamba 22:43

Burada mesele Bakan Beyin ayrılmadığı halde 28 şubat baskıları sebebiyle üniversiteden ayrıldım demesi. Kimse devlet hastanelerine birşey demiyor. Ben de şahidim Bakan Beyle aynı kurumda çalıştım ve ben de hayret ediyorum neden bu şekil bir yalana ihtiyaç duyuyor. Üstelik 28 şubatta kendisi gayetvrahat ve keyfi yerinde idi hemen hergün rastlağım, konuştuğum, selamlaştığım bir insandı kendisi.

Yorumu oyla      0      0  
hulki 27 Ocak 2010 Çarşamba 22:36

sizin haşa ...... ınız bile para hangi çocuğa ücretsiz bakmışsın senin erzurum a ne faydan dokun du bir açıklasan olur mu ama kabahat bizde hala sizin gibi ...... zihniyete oy veriyoruz... EDİTÖR: Hakaret unsunu taşıyan ve uygun düşmeyen kelimeler çıkarılmıştır.

Yorumu oyla      0      0  
aziziyeli 27 Ocak 2010 Çarşamba 10:16

doktor olan arkadaşların yorumları yalan yanliş ve iftira kokuyo çünkü yıllarca mumcu caddesinde insanların sömürdünüz devlet has.gelen hastaları kendi sömurge mekanlarına(muayehane)yönlendirdiniz sülük gibi emdiniz devletin verdiği maaşın karşılığında dev.hiçbir faydanız olmadı.şimdi bakan bey sömürge dönemine son verdi ya ondan kötüsü yok...artık geçin bunları hasta insanların üzerinden saltanat sürdünüz.şimdi devlet hastaneleri süperrrrr.... sizin gibilere ihtiyaç kalmadı şükürler olsun...

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AKDAĞ ŞAŞIRTTI!
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ankara’da Doğan Medya Center’da katıldığı kahvaltıda ...
MHP İL BAŞKANI KAYA: ERZURUMSPOR'UN 2 MİLYON LİRADAN FAZLA BORCUNU HALLETTİK
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Erzurum İl Başkanı Zekai Kaya, Erzurumspor'dan ...
PASİNLER'DE AKSAK'I FENA HAŞLADILAR!
AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, Pasinler'de incelemelerde ...
 
GENÇ KIZLAR SİYASETİ
AK Parti Kadın Kolları bünyesinde ‘Genç Kız’ komisyonu kuruldu.
HAYRET BAKAN VATANDAŞLA GÖRÜŞÜYOR!
Muhtarlar ile istişare toplantısı yapan Bakan Akdağ, 2011 Kış Oyunlarının ...
AK PARTİ'DE KAPIŞMA
AK Parti’de ilginç gelişmeler yaşanıyor. Başbakan’ın fırça attığı Bakan ...
 
UĞRAŞTIKLARI ŞEYE BAK!
Narman Belediye Başkanının "sponsorluğumuza Büyükşehir Belediyesi engel ...
MİTİNG COŞKUSUNA ERZURUM İMZASI
MHP “Varol Türkiye” mitinglerinin ilki Ankara Tandoğan meydanında yapıldı. ...
SARIGÜL'E KATILIM YARIŞI
Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül parti kurma hazırlıklarını iddialı ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva