Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Ömer Arda Kara Futsal U19 Millî Takımı'nda
Ömer Arda Kara Futsal U19 Millî Takımı'nda
MEB’den yeni bir ilk
MEB’den yeni bir ilk
Gazze’de can kaybı 35 bin 272’ye yükseldi
Gazze’de can kaybı 35 bin 272’ye yükseldi
Kurtulmuş: 'TBMM anayasa yapma yetkisine sahiptir'
Kurtulmuş: 'TBMM anayasa yapma yetkisine sahiptir'
Yılmaz yerel seçim yaklaşımlarını paylaştı
Yılmaz yerel seçim yaklaşımlarını paylaştı
HABERLER>SÄ°YASET
19 Ocak 2010 Salı - 13:50

AKDAĞ ŞAŞIRTTI!

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ankara’da Doğan Medya Center’da katıldığı kahvaltıda ilginç değerlendirmelerde bulundu... Duyanların şok olduğu en çarpıcı açıklaması ise...

AKDAĞ ŞAŞIRTTI!

 İçki içen bir kadın için "Helal olsun" değerlendirmesi yaptığının altını çizerek, yaşadığı şu olayı nakletmesi Erzurum'da şaşkınlık ve üzüntü yarattı.

DOĞAN GRUBUNA ŞİRİN GÖRÜNMEK İÇİN Mİ?

Ak Parti’nin atamalardaki seçimlerinde liyakattan ziyade muhafazakâr ve kendisi gibi yaşam tarzı olanları seçtiği yönündeki iddialara Bakan Akdağ şunları söyledi: “Ben hiçbir zaman buna dikkat etmedim. Evet belki bu daha rahat çalışabileceği kişiler anlamında böyle olabilir ama biz, hayat görüşü ne olursa olsun, işini iyi yapanlara öncelik veririz. Normalde benim çalışma prensibim de böyle. Mesela bir kadın bilim kurulu üyemiz var. Meksika’da bir toplantıya gittiğimizde içtiği tekilaya rağmen halen ayakta kalmasına hayret etmiştim ve ‘Helal olsun, erkeklerin içemediğini içti. Sıkı içiyormuş meğer. Bir şey de olmadı’ demiştim. Aklımdan ‘Neden içiyor’ sorusu bile geçmemişti.”

HÜRRİYET'TE YERALAN SOHBETİN TAMAMI

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ankara’da Doğan Medya Center’da kahvaltıya katıldı. Akdağ “AK Parti’nin düzeni ve insanların yaşam tarzını değiştirmek gibi bir düşüncesinin olmadığının görülmüş olması lazım” dedi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, “Partimizde insanların birbirinden farklı ve zıt yaşam tarzları olabileceğini kabullenmeyenler ve bilmeyenler vardı. Bunlar da zamanla bunu gördü, anladı ve saygı duyulması gerektiğini öğrendi” dedi. Bakan Akdağ, şunları söyledi:

KURUNTULAR VAR


“Türkiye’de hâlâ Ak Parti ile ilgili rejimi değiştireceği İslami düzeni getireceği yönünde kuruntular var. İktidara geleli 7 seneyi geçti. Artık partimizin düzeni ve insanların yaşam tarzını değiştirmek gibi bir düşüncesi olmadığının görülmüş olması lazım. Ama öte yandan biz de samimi olalım, bizim de partimizde insanların birbirinden farklı ve zıt yaşam tarzları olabileceğini kabullenmeyenler ve bilmeyenler vardı. Bunlar da zamanla bunu gördü, anladı ve saygı duyulması gerektiğini öğrendi. Yani her şey zamanla oturdu ve gelişti. Artık Türkiye’de kimsenin birbirinden şüphe duymaması gerekir.

Bana göre, bir partinin, hükümetin işi, insanların hayat biçimlerini değiştirmeye uğraşmak olmamalı. Kimseye ‘Ben iktidardayım, sen artık böyle yaşayacaksın’ diyemezsiniz. Hükümetin işi insanlara hizmet götürmek, uçak uçurmak, güçlü refah içinde hayatlar sağlamak olmalı. Tartışmalara girmek olmamalı. Tartışmaları sivil toplum örgütleri, yazarlar, çizerler ve cemaatler yapsın. “

Ak Parti’nin getirdiği kapalı yerlerdeki sigara yasağının bir süre sonra gelecek alkol yasağına zemin hazırlayacağı iddialarına ve yakında sigara yasağının yumuşatılacağına ilişkin sorulara Akdağ’ın yanıtları şöyle oldu:

SİGARA YASAĞI

“Ne ilgisi var. Alkol yasağı söz konusu bile değil. Evet tabii ki alkol tüketiminin az olmasını insan sağlığı açısından isteriz. Ama bunu dinen yasaklama anlamında gündeme getirmek aklımızdan bile geçmez. İnsanlara hiçbir yasak getiremezsiniz. Avrupa’da alkol tüketiminin azaltılması için bir kampanya var. Bir türlü başlatılamadı. Bu nedenle biz de başlatamıyoruz. Sigara yasağının yumuşatılması ile ilgili muhalefetin iki girişimi oldu. Şahsen ben buna tamamen karşıyım. İtiraf etmek gerekirse biz bu yasak konusunda Avrupa’nın da ilerisine geçtik. Ama zaten 2012’de Avrupa Birliği’nde de yasak bizim seviyemize gelecek. O zaman bir ileri bir geri adım atmak bize yakışmaz ki. Eğer Ak Parti’den de talep gelirse yasak yumuşayabilir Ama yine de, eğer Ak Parti’den de milletvekilleri ile birlikte bir girişim olursa ve yasada esneme istenirse o zaman beni aşar ve bazı adımlar atılabilir.

Bu arada, size ilk kez açıklayayım. Yakında sigara ile ilgili ilginç bir reklam kampanyasına başlayacağız. Senaryosu için ben akıl verdim. Reklamlarda, sigara için bir erkeğin, koktuğu için beğendiği kızın ondan uzaklaşması canlandırılacak. Yani sigara kaybettirir teması işlenecek. Bunun tersi çekimler de yer alacak. Halen Türkiye’de yasakla, sigara içme oranı yüzde 33’den 31’e indi.

İŞTE O İDDİA

Domuz gribi ile ilgili çıkarılan spekülasyonun haddi hesabı yok. Diğer ülkelerde ölümler az gösteriliyor. Bizde 600’ü geçti. Çünkü, samimi rakamları açıkladık. Artık ölümler günde 1-2’ye düştü. Aşı yaptırılmasını istediğimde bana bir milletvekili gelip ‘ya bacanağın ile ortakmışsın, malı götürmüşsün. O yüzden ısrar ediyormuşsun’ dedi. Ne diyeyim, benim eşimin kız kardeşi bile yok. Ama, aylardır bir bacanak iftirasını temizlemeye uğraşıyorum.”

 
ERZURUMLU SÖZÜNÜZDE DURUN DİYOR!
 
ADALET ÇALIŞANLARI ADALET İSTİYOR!
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hayret eden Dadaş !! 30 Ocak 2010 Cumartesi 13:42

Hayretler içerisindeyim , üşüyorum !! Ürperiyorum , Erzuruma geldim şok oldum nerede benim Numune hastanem , nerde benim eski doktorlarım o emektar Erzurum çocukları kimler gelmiş , değişik insanlar tanımadığım yüzler neler olmuş Erzuruma ?? Sayın bakanı da anlamak mümkün değil , ABD'nin ve emperyalizmin bu "Domuz Gribi" oyununa nasıl gelirsiniz ?? Nasıl ortak olursunuz inanamıyorum Allahım sen bu milletin gözünü aç yarabbi.

Yorumu oyla      0      0  
recep 23 Ocak 2010 Cumartesi 10:23

RECEP AĞA SİYASETİ ÖĞRENDİ ARTIK,NASIL KIVIRTILACAĞINI İYİ BİLİYOR.ELİNİ SIKMAYAN ÖĞRENCİYİ HAPİS ETTİRMİŞTİ OLTUDA,SONRADA BİZİM İNSANIMIZ AKP HAK HUKUKTAN BAHSEDER.SAĞLIK İSE TAM KARMAŞA ALLAH HASTANELERE DÜŞÜRMESİN.

Yorumu oyla      0      0  
Hikmet 20 Ocak 2010 Çarşamba 23:06

Sayın bakan beyin isim isim atamalarına ve bakanlıkta görev verdiklerine bir bakın sonra insanları başarısına mı, bağlı olduğu yere göre mi atadığına siz karar verin. Herhangi birini çok içebiliyor diye tebrik eden bakan annesinin hastalığını anlatan köylüyü de korumalarına dışarı attırmıştı unutmayın. Bu arada tarafsızlık AKP'yi ve AKP'lileri desteklemek ve onların her yaptığına körü körüne bir kılıf bulmak olmamalı. İçki haramdır ve bunu tebrik eden bir insan hata yapmıştır. Olay budur.

Yorumu oyla      0      0  
palandökenli 20 Ocak 2010 Çarşamba 13:17

yorumları okudum ama niye ve neden yorum yapmışlar anlamadım...arlakaşlar bakan burada kadrolaşma iddiasına karşılık bizde bole insanlarında olduğunu kişinın yaşam tarzına değilde yaptığı başarılı işlerle degerlendirdiğine istinaden gercek bi olaydan alıntı yapmiş...açıklama yapmam gerektiğini hissettirdiniz onun için yaptım ama anlayana artık bırakın birilrerinin yanlisı olmayı sadece tarafsız olursanız gerçekleri görürsünüz ona görede bu yalan yanliş yorumları yapmazsınız...

Yorumu oyla      0      0  
MUHLIS BEYE 19 Ocak 2010 Salı 23:59

ASIL PATOLOJİ SİZDE; BEYEFENDI BURADA BAKANIN YAPTIĞI BİR DAVRANIŞ TARTIŞILIYOR OLAYI BAKANIN GİTMESİNE SİZ ÇEKİYORSUNUZ. SİZİN BAKAN BEYLE BİR ZORUNUZ VAR GALİBA SİZ KAPIYI AÇIYORSUNUZ Kİ BAKANIN GİTMESİ HAKKINDA YAZILAR YAZILSIN AMA YEMEZLER KENDİ İŞİNİZİ KENDİNİZ GÖRÜN. ADAM İÇKİ İÇENE HELA OLSUN DEMİŞ BİZLER DE DİYORUZ Kİ İÇKİ HELAL MİDİR ACABA, BİZLER DE İÇSEK HELAL OLUR MU? HANİ ADAM BAKAN YA HERŞEYİ BİLİR.

Yorumu oyla      0      0  
muhlis 19 Ocak 2010 Salı 21:22

sağlık bakanı görevinden ayrılsa kına yakıp gezecekler var anlaşılan. ne kadar ayıp, diyelim bakan görevden alındı, şaşırtıcı bir şekilde çatışan kimliğinizle yüzleşebilecekmisiniz? devamlı Bakan'a "bakanlar"ın patolojik hastalıklarının olduğuna kuşku yok.

Yorumu oyla      0      0  
Ali Kemal 19 Ocak 2010 Salı 17:47

Problem Allah'a değil kullara göre hareket etme mecburiyetindendir. Söylediğini önemsemeyin ve bakan beye kızmayın o aklını başkalarına emanet etmiş, koltuğunun emriyle konuşuyor.

Yorumu oyla      0      0  
partisiz dadaş 19 Ocak 2010 Salı 15:09

Helal olsun he. Gardaş bizim yoncalıklı geniyi görseydin varya ona herhalda plaket bile verirdin. bir oturuşta 5 kilo içerdi de banamısın demezdi. Sen gelmiş bir gariya helal çekiyon. üzüldüm abi.

Yorumu oyla      0      0  
quarkistan 19 Ocak 2010 Salı 15:08

Kardeş tekila'ya onun için söylemiş. yani rakı şarap olsa hiç öyle der mi?????? demi yaaaaa

Yorumu oyla      0      0  
ümit 19 Ocak 2010 Salı 15:07

Başkası yapsa hemen zındık damgası yer. ama bunlar yapınca, ne yapsın adam öyle mi? ayıp ya.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP İL BAŞKANI KAYA: ERZURUMSPOR'UN 2 MİLYON LİRADAN FAZLA BORCUNU HALLETTİK
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Erzurum İl Başkanı Zekai Kaya, Erzurumspor'dan ...
PASİNLER'DE AKSAK'I FENA HAŞLADILAR!
AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, Pasinler'de incelemelerde ...
GENÇ KIZLAR SİYASETİ
AK Parti Kadın Kolları bünyesinde ‘Genç Kız’ komisyonu kuruldu.
 
HAYRET BAKAN VATANDAŞLA GÖRÜŞÜYOR!
Muhtarlar ile istişare toplantısı yapan Bakan Akdağ, 2011 Kış Oyunlarının ...
AK PARTİ'DE KAPIŞMA
AK Parti’de ilginç gelişmeler yaşanıyor. Başbakan’ın fırça attığı Bakan ...
UĞRAŞTIKLARI ŞEYE BAK!
Narman Belediye Başkanının "sponsorluğumuza Büyükşehir Belediyesi engel ...
 
MİTİNG COŞKUSUNA ERZURUM İMZASI
MHP “Varol Türkiye” mitinglerinin ilki Ankara Tandoğan meydanında yapıldı. ...
SARIGÜL'E KATILIM YARIŞI
Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül parti kurma hazırlıklarını iddialı ...
OSMAN DURMUŞ NE DİYOR YAAAA..
MHP'li Durmuş Sağlık Bakanı Akdağ'la ilgili öyle iddialı laflar etti ki, ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva