Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Aydemir: 'Başbağlar katliamını unutmayacağız'
Aydemir: 'Başbağlar katliamını unutmayacağız'
TÜED seçime gitti
TÜED seçime gitti
Erzurum’da 3 bin 979 araç devredildi
Erzurum’da 3 bin 979 araç devredildi
Sefa Akgün ve Mustafa Akbaş 'Erzurumspor' dedi
Sefa Akgün ve Mustafa Akbaş 'Erzurumspor' dedi
Bolat’tan girişimciliğe destek müjdesi
Bolat’tan girişimciliğe destek müjdesi
HABERLER>GÜNDEM
12 Eylül 2011 Pazartesi - 22:31

ASİMED'ten sert çıkış

Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği Başkanı Yrd. Doç. Dr. Savaş Eğilmez, İsrail Dışişleri bakanına mektup gönderdiklerini ve “sözde soykırımı meclisiniz de kabul edin” teklifini yaptıklarını belirterek düşmanca tavrından ötürü İsrail’i kınadıklarını söyledi.

ASİMED ten sert çıkış

Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği Başkanı Yrd. Doç. Dr. Savaş Eğilmez, İsrail Dışişleri bakanına mektup gönderdiklerini ve “sözde soykırımı meclisiniz de kabul edin” teklifini yaptıklarını belirterek düşmanca tavrından ötürü İsrail’i kınadıklarını söyledi.
İsrail’in 1948 yılından yani kuruluşundan itibaren, kabul görmek adına komşularıyla iyi geçinmek ve işbirliği yapmak yerine, düşmanlık ve genişleme yolunu tercih ettiğini ifade eden Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği Başkanı Yrd. Doç. Dr. Savaş Eğilmez, “Bazen, kendilerini katletmiş olan Hitleri örnek alıp Müslümanlara karşı katliamlar yaptılar. Bazen ortaçağa korku salan Hasan Sabbah’ın fedailerini örnek alıp, kendilerine karşı tehdit olarak gördükleri masum insanları kalleşçe öldürdüler. Bazen de PKK gibi terörist grupları kullanarak kendilerine rakip olarak gördükleri ülkelere zarar vermeye çalıştılar. Ama bunların bir çoğunu ya inkar ettiler ya da kendilerinin haklı olduklarını haykırdılar.” dedi.
DÜNYA NİÇİN SUSUYOR?
İsrailli politikacıların uyguladığı, insan haklarına, uluslar arası hukuka ve insanlığa aykırı politikalara karşı dünyayı yöneten güçlerin çıkar ilişkileri nedeniyle ses çıkarılmadığını ileri süren Eğilmez, “Yahudiler ile Türkler arasında tarih boyunca çok özel bir ilişki olmuştur. Türkler, tarih boyunca Yahudileri büyük katliamlardan kurtarmıştır. 7.- 10. YY’larda Hıristiyanlar, Anadolu, Doğu ve Orta Avrupa’da büyük bir Yahudi avına girişmişlerdi. Yakaladıklarını işkencelerle öldürüyor, hayvanlara yem ediyorlardı. Yahudiler kimliklerini gizlemek zorunda kalıyor, Hıristiyan’mış gibi yaşıyorlar, milliyetlerini değiştirmek zorunda kalıyorlardı. Yahudi toplum tarihlerinin en karanlık dönemlerinden birini yaşarken, 7.YY başında kurulup, kısa zamanda Kafkaslara ve Karadeniz’in kuzey düzlüklerine hakim olan Hazar Hakanlığı, Yahudileri için bir yaşam sahası olmuştur. Engin Türk hoşgörüsü ve adaleti, Yahudileri büyük bir katliamdan kurtarmıştır. Türk topraklarına gelebilenler özgürce dinlerini ve geleneklerini yaşamışlardı. Avrupa, 15.YY’ın sonunda yeni bir Yahudi katliamına giriştiği zaman, kurtarıcı olarak sahneye yine Türkler çıktı. II. Bayezit gemiler göndererek Yahudilerden bir kısmını Türk topraklarına getirdi. Bu çarpıcı örneklerin yanı sıra Yahudi tarihinde Türk dostluğunu gösteren daha birçok olay vardır. Örneğin 11. yüzyılın sonunda başlayan ve 13. yüzyılın sonuna kadar devam eden haçlı seferlerinin her biri Yahudiler için büyük bir felaket olmuş ama Türk hakimiyeti altındaki topraklara kaçabilenler özgür ve güvenlik içinde yaşamaya devam etmişlerdir.” diye konuştu.
İYİLİKLERİMİZİN KARŞILIĞINI ALAMADIK
Türklerin İsrail’e karşı iyiliklerinin karşılık bulmadığını kaydeden Eğilmez, “Bu tutumları hiçbir zaman karşılık bulmamıştır. Bu büyük iyiliklerin karşılığında, İsrail terör örgütü PKK’yı el altından desteklemiş ve kendisi gibi bebek katili olan bu örgüte sahip çıkmıştır. İsrail Devleti, son yaptığı kalleşçe saldırıyla çok büyük bir hata yapıp, geliştirdiği şiddete dayalı denklemleri içerisine Türk kanı akıtmıştır. Türk Devlet geleneğini gözden kaçıran İsrail, bu kanın hesabını er ya da geç çok pahalıya ödeyecektir. Türk Devleti’nin aldığı ve alacağını açıkladığı haklı önlemler karşısında, İsrail de dışişleri bakanı Avigdor Lieberman aracılığı ile Türkiye’ye karşı sanki önceden yapmıyormuş gibi terörü ve sözde soykırım iddialarını açıktan destekleyeceğini duyurmuştur. Bir anlamda malumu ilan etmiştir. Yalnız bu açıklama şu açıdan çok önemlidir; modern ve medeni bir devlet olduğunu iddia eden İsrail, terörü destekleyeceğini resmi olarak açıklamıştır. Ayrıca daha yakın tarihte Ermenistan’da ve Karabağ’da bulunan Yahudi nüfusun Ermeniler tarafından uygulanan baskıcı politika sonucunda kaçmış ve kaçırılmış olmasına rağmen ermeni yalanlarını destekleyeceklerini ve kendi meclislerinde bu yalanları kabul edeceklerini ilan etmişlerdir.” şeklinde konuştu.
EĞİLMEZ’İN AÇIKLAMASI
Eğilmez, konuşmasını şöyle tamamladı:
“Biz dernek olarak İsrail Dışişleri bakanına gönderdiğimiz mektupta bu gerçekleri hatırlattıktan sonra, “rica ediyoruz sözde soykırımı meclisiniz de kabul edin” teklifimizi yaptık. Türklere bu kadar düşmanlık yapan bir devletin sözde soykırımı tanıma kararı almasının önemli olmadığı düşüncesindeyiz. Kendi dışişleri bakanlığımıza da, bu faaliyete tepki göstermemelerini öneriyoruz. Bunun yanında bütün bu yaşananlardan dolayı İsrail’i kınamıyoruz ama lanetliyor ve uyarıyoruz.”

 
Vatandaş yeni anayasa bekliyor
 
“Eğitimdeki darbe izleri silinmeli”
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Vatandaş yeni anayasa bekliyor
Memur-Sen anket şirketlerine yaptırdığı yeni Anayasa çalışmasını sonuçlarını ...
Şehit Kızılkan memleketine uğurlandı
. Şehidin cenazesi Erzurum Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi morgunda yapılan ...
Bunun suçlusu kim?
Yakutiye Belediyesinin Erzincan kapı semtinde başlatmış olduğu yol çalışmalarında ...
 
Hemşirelerden mezuniyet coşkusu
Atatürk Üniversitesi Hemsirelik Lisans Tamamlama (HELITAM) Programından ...
Doğu, Karadeniz’e demiryoluyla bağlanacak
Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği (TMMOB) Trabzon İl Koordinasyon ...
Tortum Şelalesi suyuna kavuştu
Avrupa ve Asya'nın en yüksek, dünyada ise üçüncü olan ve suyu 48 metreden ...
 
Tortum’da HES gerginliği
Erzurum’un Tortum ilçesinde yapılması planlanan hidroelektrik santraline ...
Sezen, sosyal değişimi değerlendirdi
Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir eğitim Fakültesi Türkçe Bölümü Öğretim ...
Ödüklülerden örnek duyarlılık
Köylüler ödük suyunun azalması ile yaşam savaşı veren ve dünyada da nesli ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva