Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
Erdoğan’dan birlik ve beraberlik mesajı
Erdoğan’dan birlik ve beraberlik mesajı
HABERLER>EĞÄ°TÄ°M
16 Haziran 2020 Salı - 14:10

ATAUNİ final sınavları tamamlandı

Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs (Covid-19) nedeniyle eğitim ve öğretim faaliyetlerine uzaktan eğitim yöntemiyle devam eden Atatürk Üniversitesi, final sınavlarını da çevrimiçi (online) olarak tamamladı.

ATAUNİ final sınavları tamamlandı

Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs (Covid-19) nedeniyle eğitim ve öğretim faaliyetlerine uzaktan eğitim yöntemiyle devam eden Atatürk Üniversitesi, final sınavlarını da çevrimiçi (online) olarak tamamladı.

1-14 Haziran 2020 tarihleri arasında gerçekleşen örgün öğretim final sınavlarında toplam 12 Milyon sayfa görüntülenmesi sağlanırken 1 Milyon 408 Bin oturum gerçekleştirildi. 63 farklı ülkeden final sınavlarına katılan öğrenciler, sınavlarına en çok mobil cihazlarından bağlanarak katılım sağladı.

Pandemi dönemi nedeniyle ara verilen ve ardından uzaktan eğitim yoluyla yürütülmesi yönünde karar alınan örgün öğretim programları kapsamındaki derslere, senkron (eşzamanlı) olarak devam eden Atatürk Üniversitesi, final sınavlarını da çevrimiçi olarak sorunsuz bir şekilde tamamladı.

“DERSLERİ EŞ ZAMANLI OLARAK VERDİK”

Uzaktan eğitim ile açıköğretim modeline yönelik geniş bir bilgi ve birikime sahip olduklarını belirten Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Atatürk Üniversitesinin yarım asrı aşan tecrübesi, mevcut bilgi işlemi, uzaktan eğitim altyapısı, açık öğretim deneyimi, öğrenme ve öğretmeyi geliştirme faaliyetleri, dijital dönüşüm çalışmaları, akademik ve idari personel yetkinliğiyle pandemi süreci boyunca “Hayatın Hizmetinde Hep İleriye” prensibiyle hareket etmeye devam ettiğini dile getirdi.

Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) tavsiye kararıyla geçilen uzaktan eğitim modelini oldukça başarılı bir şekilde uyguladıklarını ifade eden Rektör Çomaklı: “Bilimsel istatistik ve dijital veriler izlendiğinde, öğrencilerimizin bu süreçte online derslere katılımlarının ve ders materyallerine ilgilerinin yoğun olduğunu gözlemledik. Dönem sonunda yaptığımız final sınavlarını da alanında uzman ekibimizin çalışmalarıyla başarılı bir şekilde tamamladık” diye konuştu.

SINAV ESNASINDA ANLIK  DESTEK SAĞLANDI

Yüz yüze eğitimde olduğu gibi pandemi sürecinde de öğrenci merkezli bir yaklaşım izlediklerini belirten Rektör Çomaklı, verilen bu hizmet süresince hiçbir öğrencinin mağdur olmadığını belirtti. Sınav esnasında herhangi bir sebeple kesinti yaşayan öğrencilerin kaldıkları yerden sınavlarına tekrar devam ettiklerini vurgulayan Çomaklı, yine ilgili akademisyenin inisiyatifi dâhilinde telafi sınavlarının yapıldığını, Bilgisayar Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkezi (BAUM) aracılığıyla anlık destek sağlandığını ve dünyada en çok kullanılan ücretsiz, açık kaynak ve esnek Öğretim Yönetim Sistemi sayesinde dersin doğasına uygun sınav modellerinin rahatlıkla uygulandığını söyledi.

“SINAVLARIMIZ, CUMHURBAŞKANLIĞININ BİLGİ GÜVENLİĞİ TEDBİRLERİNE UYGUN YAPILIYOR”

“Kendi yetişmiş insan kaynağımız ile geliştirdiğimiz sistem sayesinde oldukça güvenilir bir uzaktan eğitim süreci geçirdik” ifadelerini kullanan Prof. Dr. Çomaklı, üniversitenin kendi sunucuları aracılığıyla hizmet sağladığını, bu doğrultuda Cumhurbaşkanlığının Bilgi Güvenliği Tedbirlerine uygun bir şekilde sınavların yapıldığını vurgulayarak: “Bütünleme sınavlarını da yine çevrimiçi olarak, sorunsuz bir şekilde sürdürüyoruz. Aynı zamanda Açıköğretim Fakültemizin de final sınavları online şekilde devam ediyor. Bu sürecin eksiksiz bir şekilde yürütülmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

 
Yaşlı çiftin hüzünlü hikayesi
 
AFAD: "219 artçı deprem meydana geldi"
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ATAUNİ Veteriner Fakültesinden bir ilk
Bilimsel çalışmaların yanında toplumsal ilerleme ve sürdürülebilir kalkınmaya ...
ETÜ Öğretim üyesinden takdir toplayan yaklaşım
Erzurum Teknik Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi bünyesinde görev ...
ATAUNİ’den 2020 mezunlarına jest
Atatürk Üniversitesi, yapmış olduğu çevirim içi ders ve sınavlar kapsamında ...
 
ATAUNİ Bilimsel Teşvik ödülleri sahiplerini buldu
Atatürk Üniversitesi tarafından 2010 yılından beri geleneksel olarak düzenlenen ...
MEB'den karne açıklaması
Milli Eğitim Bakanlığı ilkokul ve ortaokul karnelerini elektronik ortamda ...
Şehit Yakup Aktürk’e vefa
Akşar İlkokuluna yeni kütüphane yapılarak Şehit Yakup Aktürk’ün ismi verildi.
 
Şenkaya yeni Öğretmenevine kavuşuyor
Şenkaya ilçesine yeni öğretmen evi bina ihalesi yapıldı. Daha önce müstakil ...
Erzurum MYO’da yeni yapılandırma
Erzurum MYO yeniden yapılandırılarak Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ...
Atatürk Üniversitesinde YÖK gündemi
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Üyesi Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Atatürk Üniversitesini ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva