KANAL25
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
HABERLER>GÜNDEM
26 Nisan 2010 Pazartesi - 07:54

AZİZİYE'YE 500 KİŞİLİK KAPALI SPOR SALONU

Aziziye Belediyesi ilçenin çehresini değiştirecek yatırımların startını verdi. İlçede yapılacak 500 kişilik kapalı spor salonunun temeli atılırken, Aziziye Belediye Başkanı Cengiz, yatırımın kurumsal dayanışmanın önemli bir eseri olduğunu ifade etti.

AZİZİYE YE 500 KİŞİLİK KAPALI SPOR SALONU

Aziziye Belediyesi ilçenin çehresini değiştirecek yatırımların startını verdi. İlçede yapılacak 500 kişilik kapalı spor salonunun temeli atılırken, Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, söz konusu yatırımın kurumsal dayanışmanın önemli bir eseri olduğunu ifade etti. Başkan Cengiz, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne desteklerinden dolayı teşekkür etti. İlçede Kaymakamlık binasının yanında temeli atılan spor salonunun 30 Ağustos 2011 tarihinde hizmete girmesi hedefleniyor. Geçtiğimiz günlerde Erzurum’a gelen Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık, spor salonu inşaatını ve Gezköy’deki kentsel dönüşüm çalışmalarını yerinde inceledi, Başkan Cengiz’i başarılı çalışmalarından dolayı kutladı.

//SPOR SALONU YATIRIMI

Aziziye’nin çehresinin değiştirecek yatırımların birer birer gerçekleşeceğini dile getiren Başkan Cengiz, seçimlerin ardından farklı sıkıntıları olan, birbirinden kopuk iki belediye devraldığını, bu bir yılı kurumsal vizyona yeni bir imaj kazandırma ve yatırımları programlama anlamında oldukça verimli geçirdiklerini belirtti. 500 kişilik kapalı spor salonunun yatırımlar için başlangıç olduğunu dile getiren Başkan Cengiz, yine bu çalışma sezonunda 65 aile kabinli termal köy projesinin de hayata geçirileceğine vurgu yaparak, “İnşallah ilçemize önemli katma değer sağlayacak aile kabinlerini de bu çalışma sezonunda bitirerek hizmete açmayı hedefliyoruz.” dedi.

//KOMPELKS 2011’DE HİZMETE GİRECEK

Kapalı spor salonunun ilçenin önemli ihtiyaçlarından biri olduğunu dile getiren Başkan Fatih Cengiz, “Temeli geçtiğimiz günlerde atılan ve maliyeti 1 Milyon 688 Bin TL’yi bulacak kapalı spor salonunu, 2011 Ağustos ayında hizmete açmayı hedefliyoruz. İlçemizde gençlerimizin ve çocuklarımızın sosyal ve sportif anlamda gelişimlerine katkı sağlayacak yer sıkıntısı çekiliyordu. Belediye olarak bu anlamda kendimizi sorumlu hissederek, gençlerimizin sportif gelişimlerine destek sunacak bir projeyi hayata geçirdik. İnşallah bu proje ilçemiz için bir başlangıç olacak ve Aziziye yapılan yatırımlarla bölgenin cazibe merkezi haline gelecektir.” şeklinde konuştu.

//2010 YATIRIM HEDEFLERİ

2009 yılının Aziziye için yatırımların programlandığı ve proje hazırlama yılı olduğuna dikkat çeken Başkan Cengiz, “Buna rağmen, kurumsal vizyonumuzu oluştururken geride bıraktığımız bir yılda da önemli hizmetler gerçekleştirdik. Gezköy’ün kentsel dönüşümü, Ilıca’da Eski Mahalle’nin ikinci etabının kentsel dönüşümünün sağlanması ve ilçenin hizmet ufkunu daraltan 1 Milyon 200 bin lirayı aşan kaplıca tazminatını 750 bin liraya çözmüş olmamız bunların somut birer göstergesidir. Tüm bu çalışmaları görev süremizin henüz birinci yılında gerçekleştirirken, geleceğe umutla bakacağımız önemli projeler hazırladık. Gezköy’ün ikinci etabını kentsel dönüşüme dahil ederek, yaklaşık 20 Milyon gibi bir rakamın burada hak sahiplerine ödenmesine vesile olacağız. Burada kurulacak modern konut ve villalarla şehrin girişine çağdaş bir mimari kazandıracağız. Ilıca’nın neredeyse tamamını yeniden inşa edecek kentsel dönüşüm hamlesini gerçekleştiriyoruz. Gezköy’de olduğu gibi, Ilıca için de Bakanlar Kurulu’ndan acele kamulaştırma kararı çıkardık. Ilıca’nın çehresini değiştirecek, Termal Turizm’in gözde merkezleri arasında yerini alacak bir proje hazırlıyoruz. Bu proje Ilıca’nın sadece Erzurum için değil, bölgenin sayfiye alanı haline gelmesini sağlayacaktır. Bu noktada özellikle hemşehrilerimizden yardım ve destek istiyoruz. Şüphesiz geride bıraktığımız bir yılda yaptığımız çalışmaların amacına ulaşmasında ve kısa vadede önemli hizmetlerin gerçekleşmesinde hemşehrilerimizin büyük desteği ve katkısı olmuştur.” ifadelerini kullandı

//AZİZİYE’NİN GELECEĞİNE YATIRIM

2010 yılının altyapı anlamında da bir atılım yılı olacağına vurgu yapan Başkan Cengiz, 43 bin metrekarelik kilit taşı ihalesinin gerçekleştirildiğini ifade ederek, asfalt, karo, bordür ve kilit taşı çalışmalarına hız vereceklerini belirtti. Ilıca’da doğalgaz, su ve enerji nakil hatlarının yer altına alınması nedeniyle ilçenin adeta şantiyeye döneceğine işaret eden Başkan Cengiz, Aziziye’nin parkı, bahçesi. caddesi, sokağı ve yeşil alanıyla örnek bir ilçe, tercih edilen bir turizm beldesi konumuna geleceğini vurguladı.

 
BELGELERLE CEVABA DEVAM
 
TABYALAR TURİST AKININA UĞRUYOR
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
29 Nisan 2010 Perşembe 14:06

Geçen yaz Ilıca'daydım.Bir kere bitmiş bir ilçe görünümü var. Hayat ağır çekim,heyecan yok,umut yok.İhtiyarlar kahve köşelerinde çürümekte.Gençler insana faydasız ne kadar uğraş varsa onun peşinde.Gelişime engel bir çarşı,yaklaşık 80 yıldır varolan sömürücüler,çirkin bir siyaset,haftalarca bekleyen çöpler,mahalle içinde gürültüden uyutmayan marangozlar, her gün istisnasız kesilen elektrik,üstüne basınca altında biriken suyun ıslattığı abuk subuk kaldırım taşları,berbat bir içme suyu. yeter mi???

Yorumu oyla      0      0  
Hayal 27 Nisan 2010 Salı 21:41

Spor salonu mu ılıcanın çehresini değiştirecek ? güldürmeyin adamı lütfen kardeşim komik olmayın.

Yorumu oyla      0      0  
Boş yatırımlar 27 Nisan 2010 Salı 21:40

Bırakın bu içi boş yatırımları bırakın milletin gözünü boyamayı 8 senedir aynı şeylerle oyaladınız milleti bunun hesabını sandıkta vereceksiniz hani Fabrika ? Hani yatırım hani ekmek,nerede ekmek kapısı ? Bana bundan bahsedin efendiler.

Yorumu oyla      0      0  
Recep Cinar 26 Nisan 2010 Pazartesi 18:08

Sevgili Baskan, Cok cok uzaklardan yaptiklarinizi ve yapacaklarinizi takip ediyor ve takdir ediyorum. ILICA'nin cehresini degistirecek projeler bunlar. Allah yardimciniz olsun.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BELGELERLE CEVABA DEVAM
Sözde soykırım iddiaları, Erzurum’da yapılacak olan yeni kazılarla bir ...
AŞIKLAR GECESİNDE MİLLİ SES
Oltu Havzası Aşıklar Kültür ve Dayanışma Derneği 5. Geleneksel Aşıklar ...
ŞENGEL AİLESİNİN ACI GÜNÜ
Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Şengel’in ...
 
ŞEHİTLERİMİZİ ANDIK
Erzurum’un Aziziye ilçesi Alaca Şehitliği’nde 95 yıl önce Ermeni mezalimine ...
POLİSLERE ÖZEL KONVOY
Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 165. yıldönümü ülkemiz genelinde ...
SAVCILARIN ÖZEL YETKİLERİ NEDEN ALINDI?
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK), Erzurum özel yetkili savcılarının ...
 
5 ÇOCUĞU KURTARDI, EŞİ ÖLDÜ, KENDİSİ YARALI
Tunceli'nin Hozat ilçesinde 23 Nisan kutlamaları için güvenlik tedbiri ...
ÇİN MALI ALMA, BABAN İŞSİZ KALMASIN
Erzurumlu esnaf, Çin mallarının ülke ekonomisine verdiği zararı dövizlerle ...
MİNİBÜSÜ LOKANTA YAPTI
Şansını önce ulaşım, ardından giyim sektörüne denedi. Her iki işte de ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva