KANAL25
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Sağlık çalışanlarından Gazze yürüyüşü
Sağlık çalışanlarından Gazze yürüyüşü
Emniyet Müdürlüğü öğrencileri bilgilendirdi
Emniyet Müdürlüğü öğrencileri bilgilendirdi
Oltu Devlet Hastanesi güncelleştiriliyor
Oltu Devlet Hastanesi güncelleştiriliyor
Erdoğan ailesi yasta
Erdoğan ailesi yasta
Trendyol 1. Lig: Bandırmaspor: 2 - MKE Ankaragücü: 0
Trendyol 1. Lig: Bandırmaspor: 2 - MKE Ankaragücü: 0
HABERLER>SÄ°YASET
9 Haziran 2011 Perşembe - 11:16

Akdağ'dan kardeşlik vurgusu

Erzurum'da partisinin Çat'ta düzenlediği mitinginde konuşan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Irkçılık, kavmiyetçilik bizim kitabımızda yoktur. Biz birbirimizin kardeşiyiz. Bizim bayrağımız, dinimiz, kıblemiz bir. Bu fitneciler, bizi birbirimizden ayıramayacak. AK Parti, kardeşliğin adı olmuştur" dedi.

Akdağ dan kardeşlik vurgusu

Erzurum'da partisinin Çat'ta düzenlediği mitinginde konuşan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Irkçılık, kavmiyetçilik bizim kitabımızda yoktur. Biz birbirimizin kardeşiyiz. Bizim bayrağımız, dinimiz, kıblemiz bir. Bu fitneciler, bizi birbirimizden ayıramayacak. AK Parti, kardeşliğin adı olmuştur" dedi.
Erzurum'da Seçim çalışmalarını sürdüren Bakan Akdağ, partisinin Çat ilçesinde düzenlediği mitingde, halka hitap etti. Akdağ, daha önce halkın oylarını alarak seçilenlerin Çat'a hizmet vermediğini, ancak AK Parti ile ilçeye birçok hizmetin geldiğini söyledi.
HİZMETLER SÜRECEK
İlçedeki 8 yıl inşaat halinde bekleyen hastane binasının, AK Parti iktidarı döneminde yapımı tamamlanarak hizmete açıldığını, Erzurum-Çat bölünmüş yolun önemli bir kısmının yapıldığını, bu yaz döneminde de tamamlanacağını anlatan Akdağ, "Bizim için en büyük şeref, Çat'ın, Erzurum'un, bu büyük milletin hizmetkarı olmaktır. Haşa biz, mevkiye, makama gelmedik. İnşallah önümüzdeki dönemlerde de hizmetler devam edecek" diye konuştu.
SAĞLIK HİZMETLERİ
Sağlık hizmetlerinde yaşanan gelişmeleri değerlendiren Akdağ, artık vatandaşın sağlık hizmeti alırken boynu bükük olmadığını ifade ederek, miting alanındakilere "Bu hizmetler verilirken sizden para talep eden var mı? Artık sizden bıçak parası, ambulans için mazot parası isteyen var mı" diye sordu. Vatandaşların, "hayır" yanıtını vermesi üzerine Akdağ, "Duy, duy bunları, Sayın Bahçeli. Erzurum'dan 1999 seçimlerinde Bahçeli'ye bayağı oy verilmişti. Onlar, ne yaptılar? Götürüp, oylarınızı DSP'ye teslim ettiler. IMF kapılarında milleti dilenci yaptılar, bankaların içini boşalttılar " diye konuştu.
Demokratikleşme ve özgürlük alanındaki gelişmelerden söz eden Bakan Akdağ, 28 Şubat sürecinde namaz kıldıkları için ordudan atılanların artık haklarını arayabildiğini söyledi.
‘GELİN MEMLEKETİN GELECEĞİNİ BİRLİKTE İNŞA EDELİM’
Akdağ, Anayasa referandumu sürecinde Çat halkın büyük çoğunluğunun, CHP, MHP ve BDp'ye rağmen "evet" dediğini, milletvekili seçimlerinde de halkın aynı şekilde gücünü birleştirmesi gerektiğini ifade eden Akdağ, şunları kaydetti:  "Küçük partilere oy vererek gücümüzü azaltmayalım. Oylarımızı AK Parti'de toplayarak memleketin geleceğini inşa edelim. Bu Çat'ta BDp'ye bir tane oy verseler ağrıma gidiyor. Şu Çat'ta MHP'ye bir tane oy verseler ağrıma gidiyor. Şu Çat'ta CHP'ye bir tane oy verseler ağrıma gidiyor. BDp ne yapıyor, sorsanız 'Kürt halkının hakkını savunuyoruz' derler. Sen Kürt halkının hakkını koruyorsun da Hakkari'de senin sözlerine uymadı diye nasıl imam kardeşimizi şehit ediyorsun? Neden PKK'yı terör örgütü ilan etmiyorsun?"
BDP’YE SERT TEPKİ
Bir öğrenci yurduna molotofkokteyli atılması sonucu yaralanan bir Kürt öğrenciyi, Ankara'da tedavi gördüğü hastanede, kendisinin de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da ziyaret ettiğini belirten Akdağ, "Bir BDP'li de gidip bu yavrumuzu ziyaret etseydi. Bu BDp, PKK'nın güdümünde, PKK ile dirsek temasında, Kürt halkının hakkını hukukunu korumak bir tarafa, Kürt gençlerini dağa çıkarmakla meşgul. O çocuklarımıza Üniversite lazım. Onların iyi yetişmesi lazım. Sen onu dağa çıkardığında gençlerin geleceğine yazık etmiyor musun?" şeklinde konuştu.
"Bu BDp'lilerin al bayrağımızla derdi ne" diye soran Bakan Akdağ,  "BDp'lilerin bu al bayrağımızla bir derdi var. O bayrak, kökeni Türk, Kürt, Arap ne olursa olsun, bu büyük milletin bayrağıdır. Biz de komşu ülkelerdeki gibi mi olalım? BDp'ye verilen her oy, PKK'nın ekmeğine yağ sürüyor demektir" diye konuştu.
IRKÇILIK UYARISI
Türkiye'de, Demokrat Parti iktidarına kadar ezanın yıllarca Türkçe okutulduğunu, daha sonra ezanın aslına uygun okunmaya başladığı gün, halkın sokaklara çıkarak sevinç gözyaşı döktüğünü anlatan Akdağ, şimdi de Şanlıurfa'da Kürt ırkçılığı adına Kürtçe ezan okutulduğunu, bunu yapanların geçmişte Türkçe ezan okutarak Türk ırkçılığı yapanlardan bir farkı bulunmadığını vurguladı.
Akdağ, "Irkçılık, kavmiyetçilik bizim kitabımızda yoktur. Biz birbirimizin kardeşiyiz. Bizim bayrağımız, dinimiz, kıblemiz bir... Bizi birbirimizden ayıramayacaklar, bu fitneciler. AK Parti, Kardeşliğin adı olmuştur" ifadelerini kullandı.
 
 
 

 
Bulutlardan sabote iddiası
 
Küçükler'den esnaf buluşması
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydemir STK yaklaşımlarını açıkladı
AK Parti Milletvekili adayı İbrahim Aydemir, seçim çalışmaları kapsamında ...
Aksak’tan üniversite ziyareti
12 Haziran’da yapılacak Milletvekilliği Genel Seçimleri’ne 4 gün gibi ...
Yavilioğlu seçim turunda
AK Parti Milletvekili Adayı Dr. Cengiz Yavilioğlu, Oltu, Tekman ve Palandöken ...
 
Aydın seçmenlere seslendi
12 Haziran’daki genel seçimlere 5 gün kala ziyaretlerini sürdüren MHP ...
Erzurum seçime huzurla gidiyor
Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk 12 Haziran Pazar günü yapılacak olan ...
Akdağ'dan yüzde 87 hedefi
Bakan Akdağ, AK Parti’nin Türkiye genelinde hem sağlıkta hem de diğer ...
 
'Milli irade en büyük güç'
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Belki Sayın Kılıçdaroğlu'na Ergenekon sanıklarını ...
'12 Haziran tarihi dönemeç'
Seçimlere sayılı günler kala heyecan doruk noktaya ulaşırken, adayların ...
'Dadaş tercihine güvenimiz tam'
Ak Parti Erzurum Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık, Ak Parti için her ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva