Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erzurum ilk 5 ayın lider ili
Erzurum ilk 5 ayın lider ili
Erzurum Faydalı Model verileri açıklandı
Erzurum Faydalı Model verileri açıklandı
81 ilin bereketi 'Anadoludakiler' projesinde buluştu
81 ilin bereketi 'Anadoludakiler' projesinde buluştu
'Huzurum Erzurum'
'Huzurum Erzurum'
Gazze'de can kaybı 37 bin 877'ye yükseldi
Gazze'de can kaybı 37 bin 877'ye yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
6 Ekim 2011 Perşembe - 08:57

Anaları ağlatanları Allah kahretsin

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, barışı, bereketi, ekmeği, hürriyeti ve adaleti çoğaltmaya çalıştıklarını belirterek, "Birliğin adaletten, özgürlükten ve kardeşlikten geçtiğini biliyoruz. Barışı dinamitleyenler utansın. Biz Türkiye'nin her tarafına adaletle hizmet etmeye çalışıyoruz. Kim ki anaları ağlatıyorsa, kim ki çocukları öldürüyorsa Allah onları kahretsin. Allah onları 'kahır' sıfatıyla kahretsin. Biz topraklarımızda kardeşlik istiyoruz" dedi.

Anaları ağlatanları Allah kahretsin

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, barışı, bereketi, ekmeği, hürriyeti ve adaleti çoğaltmaya çalıştıklarını belirterek, "Birliğin adaletten, özgürlükten ve kardeşlikten geçtiğini biliyoruz. Barışı dinamitleyenler utansın. Biz Türkiye'nin her tarafına adaletle hizmet etmeye çalışıyoruz. Kim ki anaları ağlatıyorsa, kim ki çocukları öldürüyorsa Allah onları kahretsin. Allah onları 'kahır' sıfatıyla kahretsin. Biz topraklarımızda kardeşlik istiyoruz" dedi.
Bazı gezi ve incelemelerde bulunmak üzere bu sabah Van'a gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Van Asya Fuarcılık ve Organizasyon Limitet Şirketi tarafından Van Valiliği, Belediye Başkanlığı ile Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığının desteğiyle düzenlenen '18. Van Asya İpekyolu Ticaret ve Sanayi Tedarikçileri Fuarı'nın açılışına katıldı.
"BU YIL 30 MİLYON YABANCI TURİST AĞIRLAYACAĞIZ"
Açılışta bir konuşma yapan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Van ve bölgenin turizm potansiyeli hakkında bilgi verdi. Van'ın turizm potansiyelinin çok yüksek olduğunu da dile getiren Günay, "Bundan 20-25 yıl önce Türkiye turizmine baktığımızda 1 milyon insanı 3 milyon yapmanın derdindeydik ama Allah bize bu günleri gösterdi. Bu yıl 30 milyon yabancı turist ağırlayacağız. Türkiye'de dünyanın ve Avrupa'nın her tarafından turist ağırlayacağız. Önümüzde İtalya, Fransa ve İspanya var. İngiltere ile neredeyse başa baş gidiyoruz. Dünyada Amerika ve Çin var. Amerika ve Çin birer kıtadır. Önümüzde 3-4 ülke var. Türkiye buraya geldi. Antalya tek başına Mısır kadar ziyaretçi alıyor. Antalya ve Muğla Yunanistan kadar ziyaretçi alıyor. Türkiye turist ağırlamaya başladığı dönemlerde yanı başımızda bulunan Yunanistan, bizim 5 katımız turist ağırlıyordu ve o zaman, 'Yunanistan kadar ziyaretçi ağırlayabilseydik' diyorduk ama şimdi Yunanistan'ın 2 katını geçtik. Türkiye'deki 2 şehir Yunanistan kadar ziyaretçi
ağırlıyor ve şimdi biz diyoruz ki Türkiye'nin bu potansiyelini Anadolu şehirlerine taşımaya çalışalım" dedi.
"KİM Kİ ANALARI AĞLATIYORSA, KİM Kİ ÇOCUKLARI ÖLDÜRÜYORSA ALLAH ONLARI KAHRETSİN"
Diyarbakır Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Fahrettin Akyıl'ın Diyarbakır'ın hakkının yenildiği şeklindeki iddialarına da cevap veren Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Başkanım, biz bu memlekette hiçbir şehrin hakkını hiç kimseye yedirmedik. Türkiye'nin her tarafına eşitlikle, adaletle yaklaşmaya çalışıyoruz. Diyarbakır'ın hakkını Denizli'ye yedirmiyoruz, Mardin'in hakkını Muğla'ya yedirmiyoruz, Van'ın hakkını Edirne'ye yedirmiyoruz.Biz coğrafyamızı doğusudur, güneyidir, kuzeyidir, batısıdır diye ayırmıyoruz. Biz insanlarımızı Türk'tür, Kürt'tür diye ayırmıyoruz. Alevi'dir, Sünni'dir diye ayırmıyoruz. Biz insanımızı bir eşit ve kardeş sayıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti yurttaşları hangi coğrafyada doğmuş olurlarsa doğsunlar, hangi ana dilde kulaklarına isimleri seslendirilmiş olursa olsun, istiyoruz ki hepsi doğduğu topraklarda doysun ve mutlu yaşasın. Bu coğrafyanın en değerli pasaportu Çin'den Amerika'ya kadar dünyanın en değerli pasaportlarından Türkiye Cumhuriyeti pasaportu olsun. O zaman hiç kimse Türkiye'ye küsmez ve kopmaya kalkmaz. Biz barışı çoğaltamaya çalışıyoruz, bereketi çoğaltmaya çalışıyoruz, ekmeği çoğaltmaya çalışıyoruz, hürriyeti ve adaleti çoğaltmaya çalışıyoruz. Birliğin adaletten, özgürlükten ve kardeşlikten geçtiğini biliyoruz. Barışı dinamitleyenler utansın. Biz Türkiye'nin her tarafına adaletle hizmet etmeye çalışıyoruz. Kim ki anaları ağlatıyorsa, kim ki çocukları öldürüyorsa Allah onları kahretsin. Allah onları 'kahır' sıfatıyla kahretsin. Biz topraklarımızda kardeşlik istiyoruz. Ahmet Arif'in söylediği gibi, 'Bir tek zeytin dalı yalnız kalmasın, bir tek buğday başağı boynunu bükmesin, bir tek çiçek koparılmasın, bir tek çocuk ölmesin' istiyoruz. Bu topraklarda ne varsa hepsi yaşasın, boy atsın, gelişsin, serpilsin istiyoruz. Bunun için çalışıyoruz" açıklamasını yaptı.
"BARIŞ TEMENNİMİZ HENÜZ GERÇEKLEŞMEDİ"
Barış ve Demokrasi Partili Van Belediye Başkanı Bekir Kaya ise, geçen yıl açılışı yapılan fuar için düzenlenen törendeki platformda İpek Yolu'nun barış yolu olması temennisinde bulunduklarını ve bu isteği hep beraber dile getirdiklerini hatırlatarak, "Ama ne yazık ki bu temennimiz halen gerçekleşmedi ve bu koşullarda da gerçekleşmesinin uzak olduğunu görüyoruz. Yani barışa dair, umuda dair, iyi şeylere dair beklentilerimize yine acı ve gözyaşı katılıyor. Ben düzenlenen her platformda Van'ın turizm ve
ticaret potansiyelini hep dile getiriyorum. Sınır ticaretinin serbest bırakılması istediğimizi hep dile getirdik. Şüphesiz bu konuda katkısı olanları, katkı sunanları da unutmuyor, bunu da takdirle karşıladığımızı belirtmek istiyorum. Bu günlerde sınır ticareti ve sınır kapılarının açılması yerine maalesef sınır ötesi operasyonları tartışır hale gelmişiz. Yani bu bize ölümü getirecektir. Yine gözyaşını getirecektir. Bu anlamda toplum olarak bunu da görmemiz gerekir diye düşünüyorum. Barışa, huzura ve refaha
dair umutlu olmak istiyorum. Umutlar beslemek istiyorum ama maalesef bugünkü tabloya baktığımız zaman biraz karamsarlık da hissediyorum" ifadelerini kullandı.
BAKAN GÜNAY VAN KAHVALTISINDA
Bakan Günay, yaptığı sert konuşmanın ardından Van Valisi Münir Karaloğlu, Belediye Başkanı Bekir Kaya, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy, Türkiye Odalar ve Borsalar Yönetim kurulu Üyesi Fahrettin Akyıl ve Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu ile birlikte fuarın açılış kurdelesini kesti. Fuarda Van kahvaltısı ikram edilen Günay, tüm stantları gezdikten sonra fuar alanından ayrıldı.
Van-Erciş karayolu üzerinde bulunan Altaylı Spor Tesislerinde 6 bin metrekaresi kapalı alan olmak üzere toplam 16 bin metrekare alan üzerinde kurulan fuara, 8'i yurt dışından toplam 108 firma katılıyor. Fuar, 9 Ekim tarihine kadar gezilebilir.

 
Gündeme bomba gibi düşen iddia..
 
Suç örgütü çökertildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gündeme bomba gibi düşen iddia..
Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMED) Başkanı Yrd. Doç. ...
Kış kapıda..
Araçlarına kışlık bakım yaptırmak isteyen Erzurumlu sürücüler, sanayinin ...
Leyla ninesiyle konuşabilecek
Leyla artık ninesi ile konuşabiliyor. Erzurum'un Bağbaşı beldesinde HES ...
 
Taşlıköy halkı istimlak bekliyor
Ayvalı Barajı'nın suları altında kalacak Erzurum'un Olur ilçesi Taşlıköy'ün ...
Günde 300 ton çöp bertaraf ediliyor
Erzurum’da toplanan çöpler, Büyükşehir Belediyesi’nin Katı Atık Düzenli ...
İsmi ve soy ismi 43 harften oluşuyor
Denizli'de ismi ve soyadı 43 harfli olan baba, kızına da 43 harften oluşan bir isim koydu.
 
Doğunun tıbbi çöpü Erzurum'a
Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki 9 ilin ve bağlı tüm ilçelerin tıbbi atıkları, Erzurum ...
Küçükler'den 'Yetki' açıklaması
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Palandöken İlçe sınırları ...
Bulutlar haklı çıktı
Erzurum’da mahkeme iki Belediye arasındaki ‘ruhsat yetkisi’ tartışmasına ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva