Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
HABERLER>EĞÄ°TÄ°M
16 Mayıs 2018 Çarşamba - 15:15

Anne Üniversitesi katılımcıları sertifika aldı

Yakutiye Belediyesi tarafından organize edilen, Atatürk Üniversitesi Kadın Sorunlarını Araştırma Merkezi öğretim elemanlarının eğitim desteğiyle gerçekleştirilen 2018 yılı Anne Üniversitesi eğitim programını tamamlayarak katılımcılarına sertifikaları törenle verildi.

Anne Üniversitesi katılımcıları sertifika aldı

Yakutiye Belediyesi tarafından organize edilen, Atatürk Üniversitesi Kadın Sorunlarını Araştırma Merkezi öğretim elemanlarının eğitim desteğiyle gerçekleştirilen 2018 yılı Anne Üniversitesi eğitim programını tamamlayarak katılımcılarına sertifikaları törenle verildi. Törende müzik çalınmadı. Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, salondakilere Filistin ve milli şehitlerimiz için 'Fatiha' okutturdu.

Anne Üniversitesi 3'üncüsü gerçekleşti, 8 haftalık eğitim programının ardından 60 anne diploma almaya hak kazandılar. Eğitimin tamamlanmasının ardından öğrenciler için Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi Mavi Salonda mezuniyet töreni düzenlendi. Törene proje sahibi olarak Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, projeye desteğiyle Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Medine Güllüce, Atatürk Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma Merkezi Müdürü- Anne Üniversitesi Programının Eğitim Koordinatörü Reva Balcı Akpınar, çok sayıda davetli katıldı. Anneler, kişilerarası iletişim, insan ilişkileri, sağlık bilgisi, değerler eğitimi, çocuk ve ergen gelişimi, sosyal yaşamda kadın, medya okuryazarlığı, kadın ve çocuk hakları, çevreyi koruma, kişisel bakım ve imaj, girişimcilik eğitim aldılar.

MİLLİ YAS

Mezuniyet töreninde "Milli Yas" nedeniyle müzik çalınmadı. Annelerin eğitimlerinin görüntülerinin yer aldığı slayt gösterimi yapıldı. Sade bir tören olarak düzenlenen mezuniyet programı konuşmaların ardından, sertifikaların verilmesi ve 60 annenin keplerini havaya fırlatmasıyla sona erdi.

Şehitlere Fatiha

KORKUT’TAN TEPKİ

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, ABD ve İsrail'in çirkin oyununa atıf yaptı. "Ortadoğu’yu kan gölüne çeviriyorlar. Bir hesapları var, unutmasınlar Rabbimin de bir hesabı vardır" diyen Ali Korkut, "60 civarında şehidimiz, 2270 civarında yaralımız var yararlılarımıza acil şifalar diliyorum. Şehitlerimizin de makamı cennet olsun, buyurun bütün şehitlerimiz için Fatiha okuyalım" diyerek Filistin ve tüm şehitlerimiz için Fatiha okuttu.

Ali Korkut, eğitim programının annelerden gelen talep, Atatürk Üniversitesinin katkılarıyla yapıldığını belirterek "Hocalarımıza şükran ve minnet duygularımı ifade ediyorum. Bir menfaat beklemeden bu işi üstlendiler. Anne üniversitesi, başta Seher Ergüney hocam olmak üzere bir proje ortaya kondu. Bizde belediye olarak işin masraf kısmını, ulaşım, yeme içme, sosyal faaliyetlerini üstlendik. Projeyle dışarı çıkmaya fırsat bulamayan, çocuk, eş derken yoğunluk içerisinde olan anneleri sosyal hayatla ilgili fikir ve düşüncelerini arttıralım, görgü ve bilgilerini arttıralım, maksadımıza bu proje ile gerçekleşti. An itibariyle öğrencileri çok mutlu görüyorum. Sosyal faaliyetlerini slayt gösterisinde gıpta ile izledim her türlü sosyal faaliyeti gerçekleştirmişler. Bundan sonraki hayatınızda başarılar diliyorum. Bir sonra ki Anne Üniversitesinde buluşmak ümidiyle hoşçakalın" dedi.

Atatürk Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma Merkezi Müdürü ve Anne Üniversitesi Programı Eğitim Koordinatörü Reva Balcı Akpınar, 'Eğitim aile de başlayan okulda sürdürülen toplum içinde şekillenerek anlam bulan ve yaşam boyu devam eden bir süreç' olduğuna dikkat çekti. Akpınar, "Okula gidememiş her kadının hayalinde okuma, üniversiteli olmak, çocuklarına sunduğu ancak kendilerinin havasını solumadığı amfilerine girmediği, kantinlerinde çay içmediği bir ortamı tanımak vardır. Anne üniversitesi programı kadınlarımızın bu hayallerini gerçekleştirmek üzere Yakutiye Belediyesi ve Üniversitemiz katkısıyla gerçekleşti. Bu fırsatı annelerimize tanıyan Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut’a ve emek veren tüm hocalarımıza ve görevlilerimize teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Medine Güllüce, programın üç yıl önce başladığına dikkat çekti. Belediye, üniversite işbirliğine güzel bir örneğin sergilendiğini ifade eden Prof. Medine Güllüce, "Geleceğin evlat yetiştiren annelerine katkı güzeldi diyorum. Herkesinin emeklerine sağlık. " dedi.

Genç annenin mezuniyet sevinci

Mezun olan anneler adına konuşan Suna Sevinç, bugüne kadar her anne gibi günlük telaşlarımın peşinde olduğunu belirtti. Çocuklarımın yaşadığını bir nebze olsa da tatmak ve yaşamak istediğini söyleyen Suna Sevinç. "Her haftayı iple çektim. Eğitim sürecinde hayata farklı bir açıdan bakmayı ve kendi haklarımı daha iyi savunmayı öğrendim. Özgüvenim arttı ve bu sahnede karşınızdayım. Bu vesile ile Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut’a Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’ya, Yakutiye Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Yrd. Doç Dr. Seher Ergüney’e ve Atatürk Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Reva Balcı Akpınar’a ve hocalarımıza bize bu imkanı verdikleri için arkadaşlarım ve kendi adıma çok teşekkür ederim" dedi.

 

 
Sözeri: ‘Finale hak ederek geldik’
 
Yemin edip göreve başladılar
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yeni sanal sorun: Fomo
Psikiyatrist Yrd.Doç.Dr. Rıdvan Üney, yeni sanal sorun olan fomo hakkında uyarılarda bulundu.
Ana okulu müsameresi ilgi buldu
Aşkale'de Eğitim veren Gültekin Zegerek Ana Okulu yıl sonu müsameresi göz kamaştırdı.
Oltu İbn-i Sina’da mezuniyet sevinci
Oltu İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2017-2018 Eğitim Öğretim ...
 
ETÜ Senatosu'ndan İsrail ve ABD’ye kınama
Erzurum Teknik Üniversitesi Senatosu, ABD’nin Büyükelçiliğini Kudüs’e ...
Öğrencilerini şiirle uğurladı
Okul öğretmenlerinden Hakan Yeşilyurt yazmış olduğu “Yolunuz Açık Ola” ...
Yeni Nesil Üniversite’ye doğru
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı tarafından yürütülen ...
 
Alvarlı öğrenciler Avrupa turunda
Erasmus + K219 Projesi kapsamında Alvar Ortaokulu Öğrencileri ve Öğretmenleri ...
İletişimcilerden bir başarılı proje daha
Atatürk Üniversitesi Öğrencileri tarafından hazırlanan ‘Çocuk İstismarı’ ...
Aşkale İMKB AL’de mezuniyet coşkusu
Aşkale İMKB Anadolu Lisesi’nde mezuniyet heyecanı yasandı.
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva