Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
Erdoğan’dan birlik ve beraberlik mesajı
Erdoğan’dan birlik ve beraberlik mesajı
HABERLER>SÄ°YASET
27 Aralık 2018 Perşembe - 15:04

Aydemir: ‘Akif’in davasına sadığız’

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘İlhamını Kurandan, üslubunu tarihten, edasını milletten alan Milli şairimiz ve mütefekkirimiz Akif’in davası, bizim, milli iradenin davasıdır. Bu dava vahdet ve tevhid davasıdır. Allah hepimizi bu yolda kararlı ve azimli kılsın’ kaydını düştü.

Aydemir: ‘Akif’in davasına sadığız’

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘İlhamını Kurandan, üslubunu tarihten, edasını milletten alan Milli şairimiz ve mütefekkirimiz Akif’in davası, bizim, milli iradenin davasıdır. Bu dava vahdet ve tevhid davasıdır.  Allah hepimizi bu yolda kararlı ve azimli kılsın’ kaydını düştü.

AKİF VE HAKKA TAPAN TÜRK MİLLETİ

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Yüce milletimizi ‘Hakka tapan’ bir millet olarak tasvir eden;  nefsini mekki hükümler ışığında milletimizin dayandığı temeller ve onu tarif eden değerlerin ilelebet ayakta  ve diri kalması uğruna adayan İman adamı Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u hakka vuslatının 82’inci yıldönümünde rahmet, şükran ve minnetle anıyor, davasına sadakatten ayrılmayacağımıza bir kerre daha ahdediyoruz. ‘ dedi.

AKİF’İN ÇİZDİĞİ YOL

Akif’in İslam imanı ile milli dinamizmi Çanakkale destanını kainata belleten bir ruh halinde kaydettiğini; vahdet ve tevhid doğrusunu bu gün Rabia’da ifadesini bulan birlik, dirlik ve bütünlük şuuru içinde İslam ümmeti ve Türk Milleti için bir yol haritası olarak gösterdiğini belirten Milletvekili Aydemir, ‘İlhamını Kurandan, üslubunu tarihten, edasını milletten alan Milli şairimiz ve mütefekkirimiz Akif’in bu davası, bizim, milli iradenin davasıdır. Allah hepimizi bu yolda kararlı ve azimli kılsın’ kaydını düştü.

TÜRK MİLLETİ İSLAM ALEMİNİN MESUL OTORİTESİ

Mehmet Akif Ersoy’un Türk Milletini, bir mütefekkirin vurgusu ile ‘İslam aleminin mesul otoritesi’ olarak gördüğüne işaret eden Milletvekili Aydemir, ‘İla’yı Kelimetullah uğrunda nizamı alem davasına ruhunu teslim, nefsini ram eden yüce milletimiz, iman, mücahade ve mücadele timsali abide şahsiyet Akif’imizin vahdet ve tevhid imanını ebediyen paylaşacak, yeryüzündeki mazlum ve mağdurların hamisi olma görevini ebediyen sürdürecektir. ‘ dedi.

KARDEŞLİK İMANINI EBEDİYEN DİRİ TUTACAĞIZ

Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un İslam dünyasını el ele verdirmek ve tek cephe halinde görmeyi manevi bir cihad olarak gördüğünü, bugün İslam alemindeki parçalanmışlık ve bölünmüşlüğün giderilmesinde ‘vahdet ve tevhid’ imanının tek çare olarak gösterdiğini bildiren Milletvekili Aydemir, ‘Myanmar’daki zulüm, Suriye’deki kan, Filistin’deki gözyaşlarını dindirmek ve durdurmak, ülkemizde kardeşlik imanını ebediyen diri tutmak yüce milletimize verilmiş ilahi bir görevdir. Akif’in ufkunda bu azmi gösterenlere, Muhammed İkbal’den Mehmet Akiflere, bizi biz yapan değerleri tarihe kaydeden ruh mimarlarımıza minnettarız.’  ifadesine yer verdi.

LA HAVLE VELA KUVVETE İLLA BİLLAH

Milletvekili Aydemir, Milli Şairimiz Akif’in: Yaklaşık bir asır önce İslam Alemini, ‘ Ey tefrika zehriyle şaşırmış giden ümmet!?Nisyana çıkan yolda mı kaldın gümrah/La havle vela kuvvete illa billah’ vurgusuyla uyardığına işaret etti.

AKİF’İN UYARILARI

Akif’in Safahatta, sanki bugünleri görüyormuşçasına kaydettiği: ‘Müslümanlık sizi gayet sıkı gayet sağlam/Bağlamak lazım iken, anlamadım, anlayamam/Ayrılık hissi nereden girdi beyninize’ dizelerine dikkat çeken Milletvekili Aydemir, ‘Milli Şairimizin:  ‘Sizi bir aile efradı yaratmış yaradan/Kaldırın ayrılık esbabını artık aradan/Siz bu davada iken yoksa, iyazen billah/ Ecnebiler olacak sahibi mülkün nagah’ ikazını hep hatırda tutmak, vahdet ve tevhid imanında buluşmak İslam aleminin tek kurtuluş yoludur. Yüce milletimiz, mübarek iradesiyle, Akif’in bu düsturu üzerinde kararlıdır. Yüce milletimiz birlik ve bütünlüğün ifadesi olarak bu yolda sabit kademdir.’ dedi.

KENDİ İMANIYLA BİR MİLLET ÖLÜR YA DA YAŞAR

Akif’in, ‘Gökten inmez bir de hiçbir şey..Bütün yerden taşar/Kendi imanıyla bir millet ölür ya da yaşar’ hatırlatmasını yaptığı, ;  ‘Kendi mahiyet-i ruhiyyeniz olsun klavuz/Çünkü beyhudedir ümmid-i selamet onsuz’ dizeleriyle yol haritası çizdiğini belirten Milletvekili Aydemir, ‘O’nun  yüce milletimize yaptığı:

‘Allaha dayan, saye sarıl, hikmete ram ol/Yol varsa budur bilmiyorum başka çıkar yol’ çağrısı Asım’ın nesli olan gençliğimizin pusulası olacaktır.’ yorumunda bulundu.

AKİF’İN DAVASI DAVAMIZDIR

Anadolu’yu enbiya yurdu ve şüheda burcu olarak tarif eden Akif’in ‘Girmeden tefrika bir millete düşman giremez/Toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez’ dizelerine telmihte bulunan Milletvekili Aydemir, ‘Milli şairimiz, ‘Sen, ben desin efrat aradan vahdeti kaldır/Millet için işte kıyamet o zamandır’ diyor. Yüce milletimiz kardeşlik gücü, birlik ve beraberlik imanıyla tek yürek, tek vücut olarak, Akif’in yolunda 2019’dan 2023’lere, 20171’lere başlattığı seferi sürdürecek, Akif’in davasından asla taviz vermeyecektir’ dedi.

 
‘Akif’in davasını geleceğe taşımalıyız’
 
3 ilin valisi değişti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karayolları Trafik Kanun Teklifi kabul edildi
Karayolları Trafik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair ...
YSK kararları Resmi Gazete’de yayımlandı
Yüksek Seçim Kurulu (YSK), mahalli idareler seçimlerinde uyulacak esasların ...
Aydemir: ‘Cumhurbaşkanımızla iftihar ediyoruz’
Aydemir, Metin Akpınar ve Müjdat Gezen’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ...
 
Akdağ, Ege yönetimiyle buluştu
Sağlık eski Bakanı Recep Akdağ, Ege Üniversitesi (EÜ) Rektörü Prof. Dr. ...
YSK’den yayın yasakları kararı
Yüksek Seçim Kurlu (YSK), 31 Mart’ta yapılacak Mahalli İdareler Genel ...
Sayan'dan Akdağ vurgusu
AK Parti Ağrı Belediye Başkan adayı Savcı Sayan, ‘Erzurum nasıl Recep ...
 
YSK seçim yasaklarını açıkladı
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Mahalli İdareler Seçimleri için uyulacak propaganda ...
Emekliler Sekmen’e müteşekkir
Türkiye Emekliler derneği Erzurum Şube Başkanlığını ziyaret eden Büyükşehir ...
Gaziler CHP’li Özel’e tepki gösterdi
15 Temmuz Gazileri CHP Grup Başkanı Vekili Özgür Özel’in Milli Savunma ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva