Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erdoğan: ‘Yeni bir tarım süreci başlatıyoruz’
Erdoğan: ‘Yeni bir tarım süreci başlatıyoruz’
Işıkhan müjde verdi
Işıkhan müjde verdi
Yılmaz 'Aile Kurumu' yaklaşımını paylaştı
Yılmaz 'Aile Kurumu' yaklaşımını paylaştı
Şimşek’ten enflasyonla mücadele açıklaması
Şimşek’ten enflasyonla mücadele açıklaması
Piyasanın yıl sonu enflasyon beklentisi geriledi
Piyasanın yıl sonu enflasyon beklentisi geriledi
HABERLER>SÄ°YASET
11 Eylül 2016 Pazar - 14:42

Aydemir: ‘Kardeşlik dua ve aminlerinde buluşalım’

Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Vahdet atmosferinde, tevhide varma şevki, bir iman heyecanı, bir ibadet vecdi içinde kavuştuğumuz bayramın manasında gönüllerimizi birleştirmeli, kardeşlik, birlik ve beraberlik imanında ruhlarımızı buluşturmalıyız. ‘ dedi.

Aydemir: ‘Kardeşlik dua ve aminlerinde buluşalım’

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Vahdet atmosferinde, tevhide varma şevki, bir iman heyecanı, bir ibadet vecdi içinde kavuştuğumuz bayramın manasında gönüllerimizi birleştirmeli, kardeşlik, birlik ve beraberlik imanında ruhlarımızı buluşturmalıyız. ‘ dedi.

‘MÜSLÜMANIZ, HAKKA TAPAN MÜSLÜMAN’

Aydemir, ‘İnanmak gibi bir milleti büyük millet yapan en büyük kuvvete malik olmanın şuur ve şükrü, Milli Şairimiz Akif’in ‘‘Müslümanız, hakka tapan Müslüman’ vurgusuyla, mukaddesler uğruna ‘kurban’ olma şerefini tefekkür vakti olan Bayram atmosferinde devletimizin dirliği, milletimizin birliği, vatanımızın ebedi bütünlüğü için dua ve aminlerde gönüllerimizi kaynaştırmalı, birlik saflarını sıklaştırmalıyız’ temennisini aktardı..

KURBAN KAVRAMI VE ŞEHİTLİK..

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim aydemir Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı tebrik mesajında, bayramların Milli terbiye, tefekkür ve vicdanın hayat bulduğu iklim olduğunu kaydederek, ‘Mütefekkir Banarlı’nın, Kurban bayramının manasına dair, ‘Kurban olmak..Asırlarca kendini Allahın, vatanın, milletin, insanlığın velhasıl uğruna ölünecek her mukaddesin yolunda çekinmeksizin feda eden milletimizin ruh halini gösteren en güzel deyimlerden biridir..Ona çok yakışır’ tarifini yürekten paylaşıyoruz. FETÖ ihanet şebekesi, PKK, DAİŞ gibi hainler güruhuna karşı mücadele verdiğimiz bu dönemde kurban kavramı daha özel manalar içeriyor. Vatan, millet ve devletin bekası için can verme sırrına eren şühedamızın ruhaniyeti, kurban kavramının en bariz tarifidir. Allahın selam ve rahmeti şühedamızın, gazilerimizin üstüne olsun’ niyazında bulundu.

BAYRAM VAHDETTE BULUŞMADIR

Tekbir nidalarıyla ihya edilen Kurban Bayramının tevhid ve vahdet mesajını içerdiğini hatırlatan Milletvekili Aydemir, ‘Kurban, Allaha duyulan şükranın ifadesidir. Şehitlik Allah rızası için mukaddesat, vatan, devlet ve millet için nefsini kurban etme şerefidir. Ne mutlu bu manaya erenlere..Ne mutlu Allah rızası için kara toprağa düşenlere..Ne mutlu, Akif’in kaydıyla, ‘Şehamet dini gayret dini ancak Müslümanlıktır/Hakiki Müslümanlık en büyük kahramanlıktır’ imanını taşıyanlara..’ dedi.

BAYRAM, HAK MENZİLE VARIŞ GÜNÜDÜR

Bayramın Hak rızası için dayanışma, yardımlaşma, kaynaşma ve ilayı kelimetullah sırrına nefis adama demi olduğunu ifade eden Milletvekili Aydemir, Şair Abdurrahim Karakoç’un;

‘Bayram af günüdür, barış günüdür /Bayramlar rahmete giriş günüdür /Bayram, Hak menzile varış günüdür’ dizeleriyle hatırlatmada bulunarak, yine aynı şairin,

‘Alem-i İslam'a rahmet su gibi/Aksın bayram olsun bayramlarınız /Evleriniz cennet kokusu gibi /Koksun bayram olsun bayramlarınız.’ tebriğini dillendirdi.

Bayramın manasını en iyi tarif edenlerin başında Erzurumlu Kanaat Önderi ve İslam Alimi Alvarlı Muhammed Lütfi Efendi hazretlerin geldiğini belirten Aydemir, Efemizin,‘Mevlayı Candan seven/Rıza-ı hakka iven/Lütfu hüdaya güven/Bayram o bayram ola’ nasihatına teslimiz.’ dedi.

 TEBRİK

Bayramın yalnız yaşayanların değil, aynı zamanda mana erleri ve ecdadın muazzez ruhlarıyla buluşma vakti olduğunu da kaydeden Milletvekili Aydemir, ‘Büyük Şairimiz Yahya Kemal’in ifadesiyle,

‘Ulu mâbedde karıştım vatanın birliğine/Çok şükür Allaha, gördüm, bu saatlerde yine/Yaşayanlarla beraber bulunan ervâhı./Doludur gönlüm ışıklarla bu bayram sabahı’ şevk ve heyecanında buluşmak temennisi, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin ilanihaye sürmesi niyazı, İslam Aleminin hayırlara erişmesi duasıyla tüm hemşehrilerimizin Kurban bayramını tebrik ediyor, saygılarımızı sunuyoruz’ dedi.

 
Altınok görevi devraldı
 
Beraberlik şansızlık eseri!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sekmen: ‘Birliğimize, dirliğimize sonsuzca şükür’
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Kurban Bayramı dolayısıyla ...
Taşkesenlioğlu: ‘Bayram dayanışma iklimidir’
AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Zehra ...
Aydemir besicilerle istişare etti
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir Ziraat Odası Başkanı İslam ...
 
Sekmen ilçelerde yatırımları denetledi
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Kurban Bayramı öncesi ilçelerde ...
Sekmen: “Erzurum ticaret ve sanayinin merkezi olacak”
Sekmen, yeni teşvik paketiyle Erzurum’un ticaretin merkezi olacağını ifade ...
Palandöken Belediyesi'nden Emniyet Binası atağı
Başkan Bulutlar, "Temellini attığımız bu İlçe Emniyet Müdürlüğümüzün yeni ...
 
AK Gençlerden Sekmen’e şükran plaketi
AK Parti Erzurum Gençlik Kolları İl Başkanlığı, gençlere verdiği destekten ...
Başbakan açıkladı, Dadaşlar sevindi
Başbakan Binali Yıldırım'ın Diyarbakır'da açıkladığı Doğu ve Güneydoğu ...
Aydemir: ‘Başörtüsü karşıtlığını telin ediyoruz’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, 28 şubat sürecine dönülmesine ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva