Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erdoğan Kadim Dostlar’a seslendi
Erdoğan Kadim Dostlar’a seslendi
‘Vatan topraklarının her karışını eserlerle donattık’
‘Vatan topraklarının her karışını eserlerle donattık’
'Bu ülkede kimse benim vatandaşıma şekil yapamaz'
'Bu ülkede kimse benim vatandaşıma şekil yapamaz'
'Şehitlerimizin emanetini taşımaya devam edeceğiz'
'Şehitlerimizin emanetini taşımaya devam edeceğiz'
Kacır: ‘Türkiye’nin teknoloji girişimlerini büyütüyoruz’
Kacır: ‘Türkiye’nin teknoloji girişimlerini büyütüyoruz’
HABERLER>SÄ°YASET
24 Kasım 2020 Salı - 08:23

Aydemir: ‘Öğretmenlerimiz ruh mimarlarımızdır’

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Ömer Halisdemirleri, Fethi Sekinleri yetiştirerek, birer vatan fedaisi ve şahsiyet abidesi kaydında, yüce Milletimize ufuk mimarları olarak takdim ve tayin eden öğretmenlerimize minnettarız’ dedi.

Aydemir: ‘Öğretmenlerimiz ruh mimarlarımızdır’

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Ömer Halisdemirleri, Fethi Sekinleri yetiştirerek, birer vatan fedaisi ve şahsiyet abidesi kaydında, yüce Milletimize ufuk mimarları olarak takdim ve tayin eden öğretmenlerimize minnettarız’ dedi.

ÖĞRETMENLİĞİ TARİF

Milletvekili Aydemir, ‘Değerlerle zihnimizi tezyin, muazzez ecdadın mirasını tebliğ, muhteşem tarihimizin izinde geleceğimizi tayin, mukaddesatı kaydeden ufkumuzu tebşir, mübarek hedeflerimizi tasvir, milli benliğimizi tarif, destansı özümüzü takdim, milli ve manevi imanımızı tasdik ve istikametimizi tayin eden öğretmenlerimiz ruh mimarlarımızdır.’ kaydını düştü.

ÖĞRETMENLERLE BÜYÜK VE GÜÇLÜ TÜRKİYE HEDEFİNE YÜRÜYÜŞ

Öğretmenler Günü için bir kutlama mesajı yayımlayan Milletvekili Aydemir, ‘Şeyh Edebali’nin duası, Osman Gazi’nin Cihan Hakimiyeti Mefkuresi vazı, Yıldırım’ın Niğbolu önündeki nidası,  Fatih’in çağ değiştiren edası, Kanuni’nin Kızıl elması,  Abdulhamit’in dehası, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün mirasını, bize bir mukaddes emanet, ufuk çizgisi ve yol haritası olarak belleten öğretmenlerimiz, büyük ve güçlü Türkiye’nin müjdecisidirler. ‘ dedi.

‘MİNNETTARLIĞIMIZIN SINIRI YOKTUR’

Milletvekili Aydemir, öğretmenlere olan minnettarlığını, ‘Ahmet Yesevi’in öngörüsü, Celaleddin-i Rumi’nin hoşgörüsünü Yunus Emre’nin gönüller yapan üslubuyla zihin ve vicdanımıza kaydeden; Hacı Bayramı Velice feraset, Hacı Bektaşi Velice basireti Alvarlı Efece duruş kaydında öğreten öğretmenlerimiz ebedi istiklal ve mükemmel istikbalimizin kurucusudurlar.’ vurgusuyla ifade etti.

AK SÜREÇ

Milletvekili Aydemir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 21’inci yüzyılda insanlığa vicdanı belleten bir Abide şahsiyet olduğu, lideri bulunduğu AK Dava doğrultusunda eğitim alanında çığır açan reformlar gerçekleştirdiğini hatırlattı.

CUMHURBAŞKANIMIZ BİR UFUK ÖNDERİDİR

Milletvekili Aydemir, ‘21’inci asrın gidişatını ecdat vari fehmiyle tahlil ederek insanlığı vicdani dönüşe tahvil eden; beşeriyet haysiyet ve onurunu zedeleyici küresel tertiplere karşı ‘Yaradılanı yaradandan ötürü sevmek’ terkibini bir çare olarak sunan; evrensel taksirlere karşı ‘Dünya Beşten Büyüktür’ tekdirinde bulunan;  hoşgörüyü teşyi ederek ilahi doğrulara terfi yolu açan;  Mazlum ve mağdurların sesi ve kimsesi olarak zalimlere ‘One Minute’ diyen Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 21’inci yüzyılın bir insanlık müderrisi, çaresizlerin hamisi, gözyaşlarını dindirme kararlılığında bir vicdan abidesi, asrın bilgesi olarak öğretmenlerimizin ufuk önderidir. 18 yıllık süreçte lideri olduğu AK Hareketin öğretmenlere yaklaşımı bunun en bariz delilidir.’ dedi.

DESTAN ŞAİRİNİN DİZELERİYLE ÖĞRETMENLİĞİ TARİF

Öğretmenlerin seçkin ve özel bir vazifeyi üstlendiklerine işaret eden Milletvekili Aydemir, ‘Zalimlere karşı mazlumların sesi olarak, Niyazi Yıldırım Gençosmanoğlunun vurgusuyla:  ‘Ey içi boş, dışı süslü/ Eli kirli, yüzü paslı/Yetişsin Asım'ın nesli/ Etsin sana dar meydanı’ diyecek; Gençlere muhteşem neslini ve muazzez töresini, ‘Git danış büyük ceddine/Sor doğuda Çin seddine/Girmek kimlerin haddine/Sen açmazsan bir meydanı” öğretisini bir zihin ve vicdan haritası olarak kaydedecek öğretmenlerimiz yeni neslin bu yeni ezberde buluşmasını sağlayacaklardır. ‘ mesajını verdi.

AKİFÇE TEFEKKÜR VURGUSU

Milletvekili Aydemir, ‘Destan Şairimizin dediği gibi, ‘Yaz yağmuru sağnaklardan kırk ikindi gürleyip/Şom ağızlı baykuşların seslerini kısacak’; ‘Vatan, millet, din ve devlet, alsancaklar hakkına/ Dar günlerin erkek sesi’ olacak; gönüllerini Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Millet ve Tek Devlet imanında buluşturacak; İla’yı Kelimetullah için devlet ebed müddet yolunda can adayacak nesiller, Akifçe düşünen, Asım’ın Nesli için fedayı nefs eden öğretmenlerimizin eseri olacaktır. ‘ değerlendirmesini yaptı.

TEBRİK VE ANMA

Milletvekili Aydemir, ‘Milletçe üzerimizde tesir ve hakları olan öğretmenlerimizin kutlu duruşunu takdir vesilesi olan Öğretmenler Günü’nü tebrik ile, şehit öğretmenlerimize rahmet niyaz ediyor, hakka yürümüş eğitimcilerimizi minnetle anıyor, her daim onların emrinde olacağımız ahdini yineliyoruz. ‘ dedi.

 
‘Öğretmenlik ulvi bir meslek’
 
Öğretmenler Günü için özel klip hazırladılar
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Öğretmenlerin başımızın üstünde yeri var’
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla ...
Milletvekili Aydemir’den CHP’ye tepki
Plan ve bütçe Komisyonu’nda Ticaret Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarının ...
Aydemir: ‘Türk Milleti Töre sahibi bir millettir’
Milletvekili Aydemir, ‘Türk Milleti törelidir..Kürdüyle, Türküyle, Çerkeziyle.. ...
 
İYİ Partili 3 Meclis üyesi MHP’ye katıldı
İYİ Parti’den ayrılarak Milliyetçi Hareket Partisi’ne katılan Aziziye ...
AK Parti İl Kongresi ertelendi
Ak Parti Erzurum İl kongresinin başka bir tarihe ertelendiği bildirildi.
Büyükşehir’den Türkiye’de bir ilk
Büyükşehir Belediyesi Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen uygulamayı bu ...
 
Aydemir: ‘Biz ‘yar’ yerine Milleti koymuşuz’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Biz güzel milletiz vesselam. ...
MHP’de Erzurum istişaresi
Covit-19 salgın sürecini ve bu durumun oluşturduğu olumsuz girdabın hep ...
Aydemir: ‘Ne hakları var Türk lafzını kullanmaya?’
Türk Tabipler Birliğine tepki gösteren Aydemir, ‘“Türk” ifadesi onlara ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva