KANAL25
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Sağlık çalışanlarından Gazze yürüyüşü
Sağlık çalışanlarından Gazze yürüyüşü
Emniyet Müdürlüğü öğrencileri bilgilendirdi
Emniyet Müdürlüğü öğrencileri bilgilendirdi
Oltu Devlet Hastanesi güncelleştiriliyor
Oltu Devlet Hastanesi güncelleştiriliyor
Erdoğan ailesi yasta
Erdoğan ailesi yasta
Trendyol 1. Lig: Bandırmaspor: 2 - MKE Ankaragücü: 0
Trendyol 1. Lig: Bandırmaspor: 2 - MKE Ankaragücü: 0
HABERLER>EĞÄ°TÄ°M
3 Mayıs 2011 Salı - 07:06

Açık Öğretim başlıyor

Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi tarafından düzenlenen İlahiyat Önlisans Öğrenci Çalıştayı’nda ders içerikleri ve eğitim programı hakkında çalışma yapıldı.Atatürk Üniversitesi Kültür ve Gösteri Merkezi’nde yapılan Çalıştay’a 190 bilim adamı katıldı.

Açık Öğretim başlıyor

Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi tarafından düzenlenen İlahiyat Önlisans Öğrenci Çalıştayı’nda ders içerikleri ve eğitim programı hakkında çalışma yapıldı.Atatürk Üniversitesi Kültür ve Gösteri Merkezi’nde yapılan Çalıştay’a 190 bilim adamı katıldı.
Düzenlenen toplantılarda konuşan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Çalıştay`a katılan bilim adamlarına teşekkür etti. Atatürk Üniversitesi ve sahip olduğu imkanlardan da söz eden Rektör Koçak, yürütülen çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.
ÖZEN SUNUM YAPTI
Açıköğretim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Üstün Özen ise konuşmasında Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi hakkında bilgi verdi. “Fakültemiz, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesinden sonra merkezi Açıköğretim hizmetlerini yürütmek üzere l4 Nisan 2010 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı ile kurulmuş Türkiye`nin ikinci Açıköğretim fakültesidir,” diyen Özen, Atatürk üniversitesi, Açıköğretim ve uzaktan eğitim modelini uygulamak için gerekli her türlü teknik altyapı, insan kaynağına sahip bir kurum olduğunu söyledi.
Özen, şöyle devam etti: “Yaklaşık iki buçuk yıl önce başlattığımız uzaktan eğitimle, bu alanda bugün Türkiye`nin en büyük kurumlarından biri haline gelmiş bulunmaktayız. Bu süre zarfında edindiğimiz tecrübe ile Açıköğretim`de de en iyi olmak en temel amacımızdır.”
AÇIKÖĞRETİM BU YIL BAŞLIYOR
Açıköğretim Fakültesi’nin 2011-2012 öğretim döneminde, üç Lisans, iki Önlisans ve bir de lisans tamamlama olmak üzere toplam altı programla eğitime başlamayı planladığını anımsatan Özen, “İlerleyen yıllarda ihtiyaca ve talebe bağlı olarak yeni programlar da açılmaya devam edecektir” diye konuştu.
HANGİ PROGRAMLAR VAR?
Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Üstün Özen, Fakültesinde İşletme Lisans, Sosyal Hizmetler Lisans ve Halkla İlişkiler ve Tanıtım Lisans programları, Önlisans programları ile İlahiyat Önlisans ve Çağrı Merkezi Hizmetleri Önlisans programlarının yer aldığını anlattı.
“Ayrıca Polis Akademisi Başkanlığı ile yapmış olduğumuz protokol uyarınca Polis Meslek Yüksekokulu mezunlarının alanlarıyla ilgili, yani Güvenlik alanıyla ilgili eğitim alacakları Güvenlik Bilimleri Lisans Tamamlama Programı da bu sene başlatacağımız programlar arasındadır,” diyen Özen, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“İlahiyat Önlisans, bizim en çok önem verdiğimiz programların başında gelmektedir. Program, kişilerin ilahiyat alanındaki bilgilerini arttırarak bu eğitimi talep edenleri doğru dinî bilgiyle buluşturmayı amaçlamaktadır. Programdan mezun olan öğrenciler Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının "Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelik" hükümlerine göre İlahiyat alanında örgün programlara dikey geçiş yapabilecekleri gibi, uzaktan eğitim yolu ile yürütülmekte olan "İlahiyat Lisans Tamamlama Programlarına da kayıt yaptırabileceklerdir. Hepinizin de bildiği gibi İlahiyat Lisans Tamamlama programı Üniversitemizde halen yürütülen programlardan biridir.”
AMAÇ: EN İYİ OLMAK
Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’nin kendisine bir hedef koyduğunu, bu hedefi alanında en iyi olanı yakalamak olarak izah eden Özen, konuşmasını şöyle tamamladı:
“Açıköğretim alanında da en iyi olmayı hedeflemekteyiz. Bu hedefe ulaşabilmek için klasik Açıköğretim yöntemini farklılaştırmak zorundayız. Bu konuda da bir ilki başararak öğrenme içeriğini, video, sesli anlatım, animasyon, etkileşimli materyaller, tartışmalar ve hatta ödevlerle çok zengin bir formda sunacağız. Sizlere dağıttığımız çantalar içerisinde bu şekilde hazırlanmış bir bölüm de bulunmaktadır. Böyle kaliteli bir sunum için sizlere önemli görevler düşmektedir. Bu konuda da her türlü özveriyi göstereceğinize inanıyorum. Şahsen ben bu sunum şeklinin Açıköğretim ders sunumu için bir model olacağını düşünüyorum ki, Yükseköğretim Kurulu Uzaktan Eğitim Çalışma Grubunun üniversitemizi ziyaretinde de bu sunum şeklinin artık bir model olması gerektiği ifade edilmiştir.”
GÜNDOĞDU’NUN DEĞERLENDİRMESİ
Açık Öğretim Fakültesi İlahiyat Önlisans Çalıştayı’nın koordinatörlüğünü yapan Doç. Dr. Cengiz Gündoğdu ise konuşmasında İlahiyat Önlisans Programı’nın Mart 2011 yılında açıldığını anımsatarak, bu programdan mezun olacak öğrencilerin ilahiyat alanındaki örgün eğitim programlarına dikey geçiş yapabileceklerini, İlahiyat Lisans Tamamlama Programlarına kayıt yaptırabileceklerini hatırlattı.
İlahiyat Önlisans Programlarımı hakkında da bilgi veren Gündoğdu, bu programda eğitim görecek öğrencilerin 24’ü alan olmak üzere 30 çeşit ders göreceklerini söyledi.
PROGRAM HERKESE AÇIK
Eğitim seviyesi, yaşı ve mesleği ne olursa olsun programın herkese açık olacağını da ifade eden Gündoğdu, Çalıştay’ın amacının da katılımcı yaklaşım, bilimsel duyarlılık, ortak akıl ve ortak dil ile etkili öğrenme yöntemlerini ortaya çıkarmak olduğunu anlattı.
Açıköğretim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Selçuk Karaman ise hazırlanan materyal hakkında bir sunum yaptı.
GURUP ÇALIŞMASI YAPILDI
Konuşmalardan sonra Açık Öğretim Fakültesi İlahiyat Önlisans Çalıştayı’na geçildi. Alanında uzman öğreticiler müfredatta yer alan dersleri ve içeriklerini tek tek ele alarak değerlendirmede bulundular. Çalıştay’da ders içeriği yazımı konusunda da geniş bir grup çalışması gerçekleştirildi.
Çalıştay’ın açılışında Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sebahattin Tüzemen ve Prof. Dr. Ömer İrfan Küfrevioğlu ile İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu’da hazır bulundu.

 
Kotanlı'dan 1 Mayıs değerlendirmesi
 
Aydın'dan veda
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
A.Ü'den uluslararası atılım
Atatürk Üniversitesi 19-22 Nisan tarihleri arasında Suudi Arabistan’ın ...
Fars Dili Olimpiyatında A.Ü. damgası
Atatürk Üniversitesi öğrencisi Mehmet Enes Temiz ‘Türkiye 1. Fars Dili ...
A.Ü.de Sanat Şöleni
Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara Devlet Halk Dansları Topluluğu’nun "Dans ...
 
Bilimde çağdaş adım
Atatürk Üniversitesi, bilimsel araştırmalar anlamında sahip olduğu kaliteye, ...
Eğitim kampanyasında Erzurum başarısı
Türkiye Beyazay Derneği tarafından yürütülen ve Bayan Hayrünnisa Gül’ün ...
Horasan'da örnek etkinlik
Geçen sene geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden öğretmen Şifa ...
 
Kırkpınar eğitimde şiddeti değerlendirdi
Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları kapsamında, Erzurum Milli ...
Öztürk'e eğitim ödülü
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'ün himayesinde düzenlenen ...
A.Ü'den çalışma hayatına destek
Atatürk Üniversitesi’nin (AÜ) sendikalı işçileri artık modern ve güvenli ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva