KANAL25
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
HABERLER>TÜRKÄ°YE
3 Nisan 2010 Cumartesi - 09:29

BAYKAL: VAN'DAKİ SALDIRI AKP'NİN İŞİ

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Van'da dün kendisine yapılan taşlı saldırıyla ilgili olarak AK Parti'yi suçladı. ''Saldırı Van'daki bir çetenin işi ve o çetenin bağlantıları iktidara kadar gidiyor'' diyen Baykal, AK Parti'nin sokak saldırılarından medet umduğunu iddia etti.

BAYKAL: VAN DAKİ SALDIRI AKP NİN İŞİ

'AKP İŞİ SOKAĞA DÖKTÜ'

Baykal, partisinin Bartın İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada Van'daki taşlı saldırının üzerinde durdu ve şunları söyledi:

''AKP işi sokağa döktü. Çok uzun yıllardan beri ilk kez CHP'nin bir genel başkanına bir taşlı saldırı oldu. BDP'li İl Başkanı 'Kesinlikle bunun sorumlusu biz değiliz' dediler. Bu durum utanç vericidir. Bu olaylar bu işi tertipleyen hiçbir partiye hayır getirmemişlerdir. Başbakan çıkar muhalefet partileri için 'Sivas'ın ötesine gidemez' derdi. Ben de bunu 'Başbakan bir tespit yapıyor' derdim. Ama benim düşündüğüm gibi tespit değil tehditmiş. Bu tablo acıklı bir tablo. İktidar sorumluluğu üstlenmeli ve özür dilemelidir. Siz hem hükümetseniz ve sokak saldırısından medet umuyorsanız koyverin yakasını gitsin. Kimse bizi yurdumuzun herhangi bir parçasına gitmekten alıkoyamaz. Buna izin vermeyeceğiz. Türkiye'nin her yeri hepimizin huzur içinde gideceği yerler olacaktır.Biz de bu olaylardan ötürü kızgınlık içine girmeyeceğiz. Bu Van halkının işi değil, o halkın içinde gücünü iktidardan alan bir çetenin işidir.''

'HÜSEYİN ÇELİK'İN PROVOKASYONU'

Van'daki saldırıyla ilgili olarak bir şok iddia da CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam'dan geldi. Susam, protesto ve saldırının, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in akrabalarının içinde bulunduğu bir grup tarafından düzenlenen provokasyon olduğunu öne sürdü.

Erdoğan ve Ak Parti'nin bu gezilerden rahatsız olunca dün Van'da provokasyon düzenlendiğini kaydeden Mehmet Ali Susam, şöyle dedi:

“Büyük oranda AKP Genel Başkan Yardımcısı'nın içinde bulunduğu bir ekip bu provokasyonun düzenleyicisi olmuştur. Ortalıkta polis gözükmemiştir. İktidar Partisi ve güvenlik güçleri ne yazık ki zaaf içinde olayı seyretmişlerdir. Üstelik olayın teşvik ve tahrikçileriyle protestonun düzenlenmesine yardımcı olmuşlardır. Van'da CHP Genel Başkanı Baykal'ın yaptığı çalışmanın güvenliğini sağlamayarak karakol polisleriyle ve AKP militanlarıyla provokasyon tezgahlanmıştır. Bu durum demokrasi adına büyük ayıptır.” dedi.

CHP'li Susam, gazetecilerin Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı derken kimi kastetdiği sorusu üzerine, “Hüseyin Çelik. Grubun içinde onun akrabaları var” yanıtını verdi.

'POLİS MÜDAHALE ETMEDİ'

CHP il binasında basın toplantısı yapan CHP Merkez Yürütme Kurulu üyesi Savcı Sayan, yaptıkları araştırmada elde ettikleri bilgileri açıkladı.

Deniz Baykal'ın Van Havaalanı'nda coşkuyla karşılandığını, parti otobüsüyle yapılan kent turu sırasında konvoyda herhangi bir sorun yaşanmadığını belirten Savcı Sayan, “Fakat her nedense kongre salonunun bulunduğu cadde üzerinde daha önce organize edilmiş olduğu bariz bir şekilde görünen bir grup, genel başkanımızın içinde bulunduğu otobüse taş ve yumurta fırlatmıştır” dedi.

Savcı Sayan, CHP liderinin kongre salonuna geleceği güzergahta toplanan 200 kişilik grubu polisin gördüğünü ancak dağıtmadığını ve gerekli önlemi almadığını söyledi. Sayan, “Aynı şekilde genel başkanımız konuşmasını tamamladıktan sonrada salondan çıkıp havaalanına gitmek isterken bu grup, polislerin bulunduğu yerden tekrar ikinci saldırıyı gerçekleştirmişledir. Anakara’dan 10 bin Tekel işçisini havuzlara atan biber gazı ve tazyikli su sıkan polis Van’da 200 kişilik grup dağıtamamıştır” dedi.

'ARAŞTIRMA YAPTIK, AKP TEZGAHI'

Kongrenin ardından olayı araştırmak için Van'da kaldığını belirten Savcı Sayan, taşlı ve yumurtalı saldırıyı Ak Parti'nin tezgahladığını ortaya çıkardıklarını ileri sürdü. Savcı Sayan şöyle dedi:

“Bu yapılanların AKP tezgahı olduğu apaçık ortaya çıkmıştır. AKP burada ‘Benden başka kimse siyaset yapmasın, buralara benden başka kimse gelmesin, ben buradaki insanların açlığından, fakirliğinden, yoksulluğundan, faydalanarak zaten oyları alıyorum. Dolaysıyla başka parti girmesin ben de rahat bir şekilde hareket edeyim’ mantığıyla bu saldırıyı organize etmiştir. AKP sokağa inmiştir. Yumurtaları vatandaşın eline AKP'liler vermiştir. Bunu ispatlıyoruz.”

'SALDIRAN GRUPTA ÇELİK'İN AKRABASI VAR'

Sayan, taşlı- yumurtalı saldırıyı yapanların Ak Partili olduklarını söyledi. Bunlar arasında Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in kardeşi Ramazan Çelik'in kayınbiraderi Aslan Yılmaz'ın da ileri süren Savcı Sayan, şöyle dedi:

“Şimdi il binamızda isim vererek bunlar zikrediyorum. Aslan Yılmaz adındaki vatandaş, AKP’li midir değil midir? Bu vatandaşın kız kadeşiyle Hüseyin Çelik’in kardeşi evli midir değil midir? Bunu internet sitelerindeki görüntülerde apaçık görebilirsiniz. Orada pankart taşıyanların apaçık bir şekilde AKP’li olduklarını göreceksiniz. AKP sokağa inmiştir. Bir daha biz Van’a geldiğimizde AKP'liler bize molotof kokteyleriyle saldırırlarsa hiç şaşmayın.”

'BDP'LİLER BENİ ARADI'

Savcı Sayan, Baykal'ın kongre salonuna gelişinde ve gidişindeki saldırıların ardından Van Belediye Başkanı BDP'li Bekir Kaya ve onun yanında bulunan BDP İl Başkanı Cüneyt Caniş’in kendisini ardığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Olaydan sonra BDP’li Van Belediye Başkanı Bekir Kaya beni bizzat arayarak CHP otobüsüne taş atan grubun kendileri ile alakalarının olmadığını söylemiştir. Hem Belediye Başkanı hem de İl Başkanı'nın kendi beyanlarıdır. Bize geçmiş olsun dileklerinde bulunmuşlardır. Böyle olaylarla hiçbir alakalarının olmadığını apaçık ortaya koymuşlardır. Van Belediye Başkanı açıklaması açık bir şekilde gösteriyor ki BDP’ilerin bu oayla uzaktan ya da yakından bir alakası yoktur. Olay bizzat AKP’liler ve Hüseyin Çelik’in yakınları tarafından organize edilmiştir. Siyasetin her sahnesinde kirli oyunlar sergileyen AKP, Van’da kirli oyunlar sergilemekten geri kalmamıştır. Bu son olaylarda açık ve net bir şekilde gösteriyor ki, AKP bölgede siyaset yapacak ikinci bir parti yada siyasi güç istememektedir.”

 
NİSAN KARI ŞAŞIRTTI
 
DUMLU GÖZYAŞLARIYLA TOPRAĞA VERİLDİ
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bölünmüş Türkiye 4 Nisan 2010 Pazar 16:38

İşte bakınız Türkiye ne halde Doğu ve Batıyı böldüler bile bunlar, CHP doğuya gidemiyor Atatürkün güzel partisi ne hallerde kimlerin elinde, AKP ise batıya giremiyor İzmirde,Muğlada v.s. AKP'nin adı bile yok ve diğer bazı batı illerinde sadece CHP ve MHP var buyrun bakalım eserlerinizle övünün...

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
PROJENİN ADI "HUKUK KLİNİĞİ"
CHP, 'Avukatlar Günü' dolayısıyla gerçekleştirdiği kokteylde yeni projesini açıkladı.
PARTİ İÇİ GİZLİ ANKET
AKP, Anayasa değişikliğinin 330 barajına takılmaması için, “sessiz” bir çalışma yürüttü.
BU TUZAĞA DÜŞMEYİZ!
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, partisinin bölgeye yönelik en doğru siyaseti ...
 
BAŞBAKAN ABD'YE GİDECEK
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yaklaşık 5-6 ay önce davet edildiği Küresel ...
AKP, VEKİLLERİNİ SEFERBER ETTİ
AKP, Anayasa değişiklik paketi için vekillerini seferber etti. İşte son yazılı emir:
YOKLAMALI AÇILIŞ!
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilen “Cer Modern ...
 
TEKEL EYLEMİNDE RESTLEŞME
Türkel: Açıklama yaptırılmazsa Türkiye'deki tüm Tekel işçilerini buraya çağırırız.
Çetin Doğan'dan açıklama
'Hep beraber, güzel ve aydınlık günlere, ulusça kavuşacağımıza inanıyorum.'
AYASOFYA ISRARI
SP İl Başkanı Teoman Kümbet, Van’daki Akdamar Kilisesi’nin, yılda bir ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva