Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
HABERLER>GÜNDEM
26 Eylül 2019 Perşembe - 17:28

Bakan Turhan'dan önemli açıklamalar

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, “Türkiye’de Yolcu Taşımacılığı Hizmetlerinin Erişilebilirliği Projesi” kapanış toplantısına katıldı.

Bakan Turhan dan önemli açıklamalar

Bakan Turhan, “Hareket kısıtlılığı olan vatandaşlarımızın seyahat ederken karşılaştığı zorluklar ancak ortak bilinç oluşturularak, birlikte hareket edilerek çözülebilir” dedi.
Ankara’da bir otelde düzenlenen kapanış toplantısına Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 26. Dönem AKP Bursa Milletvekili Bennur Karaburun, milli sporcular ve çok sayıda engelli vatandaş katıldı.
Kapanış toplantısında konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan projenin sonuna doğru gelindiğinin altını çizerek, “Projenin finali diyorum, ama sakın yanlış anlaşılmasın, daha yeni başlıyoruz. Biz şu an için yol haritamızı çıkardık. Stratejimizi oluşturduk. Eylem Planlarını belirledik. Bunları ilgili tüm taraflarla paylaşacağız. Sonunda da icraata geçeceğiz. Bu noktaya gelirken, yani projenin başından itibaren uygulanan programdan biraz bahsetmek istiyorum. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı görevine geldiğim günden bu yana projeye özel ilgi gösterdim. Çünkü, engelli vatandaşlarımızın hak temelli taleplerinin ne kadar doğru ve yerinde olduğunu hep teslim ettim ve bunu savundum. Mevzuat açısından engelli vatandaşlarımızla alakalı tüm ana görev aslında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın uhdesinde. Ancak hepimiz farkındayız ki, konu çok taraflı. Ülkedeki hemen her kurum ve kuruluşu, hepimizi yakından ilgilendiren bir konu. Bu yüzden biz de üzerimize düşeni yapmak için yola çıktık” ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın engelliler konusundaki farkındalığı arttırmak için yoğun çaba sarf ettiğini hatırlatan Bakan Turhan, “Kendileri, engelli vatandaşlarımızın haklarının 2002’den önce nasıl görmezden gelindiğini her zaman ve her yerde vurguluyor. Bu hakların sağlanması için Cumhurbaşkanımız büyük çaba sarf etti ve hatta yerel yönetimlerde bir ilki ortaya koydu. Türkiye’de ilk defa bir belediye bünyesinde Engelliler Koordinasyon Merkezi ne zaman kuruldu, biliyor musunuz? 1994’te yani Cumhurbaşkanımızın gönülleri fethederek, İstanbul’u ihya etmek için göreve geldiği yıl. Sonra 2006’da müdürlük olarak yoluna devam etti Engelliler Koordinasyon Merkezi. Kendilerine bu konudaki hassasiyetleri ve net duruşları için hepimiz minnet duyuyoruz” diye konuştu.
“Hareket kısıtlılığı olan vatandaşlarımızın seyahat ederken karşılaştığı zorluklar ancak ortak bilinç oluşturularak, birlikte hareket edilerek çözülebilir”
Ulaşım imkanlarından en üst düzeyde yararlanmanın ayrımsız herkesin hakkı olduğunu aktaran Bakan Turhan, “Bu tespiti yapmak yetmiyor; icaplarını yerine getirmek ve toplumda bu konuda bilinç oluşturmak da gerekiyor. Biz bu amaçla, bu projeyi geliştirdik ve harekete geçtik. Proje boyunca yaptıklarımızı duyurmak ve ülke genelinde farkındalığı artırmak amacıyla Ankara, İzmir, Gaziantep, Trabzon, Erzurum ve İstanbul’da ‘Harekete Geçme Çalıştayları’ düzenledik. Bazılarına ben de katıldım. Bu çalıştaylara toplumun her kesiminden yoğun ilgi gösterildi. Bu da bize yapılan işin doğruluğunu göstermiş oldu. Gördük ki, hareket kısıtlılığı olan vatandaşlarımızın seyahat ederken karşılaştığı zorluklar ancak ortak bilinç oluşturularak, birlikte hareket edilerek çözülebilir” ifadelerini aktardı.
“Özellikle yerel yönetimler ve yerel organizasyonlarla iş birliği halinde ülkemizi erişilebilir ulaşım hizmetleriyle doldurup taşırmamız gerekiyor”
Projenin başladığı günden bu yana iki yıl geçtiğini anımsatan Bakan Turhan, “İki yılda sahanın fotoğrafını çektik, hassasiyetleri tespit ettik, yol haritamızı oluşturduk, farkındalığı artırdık. Asıl iş bundan sonra. ‘Biz üzerimize düşeni yaptık. Bundan sonrası başkalarının işi’ diyecek halimiz yok. Özellikle yerel yönetimler ve yerel organizasyonlarla iş birliği halinde ülkemizi erişilebilir ulaşım hizmetleriyle doldurup taşırmamız gerekiyor. Kapsamlı yerel eylemler oluşturmak gerekiyor. Akademide erişilebilirlik müfredatına yer açmak gerekiyor. Ulaşım modlarına özel planlamaların geliştirilmesini sağlamak gerekiyor. Bilgilendirme çalışmalarını yaygınlaştırmak gerekiyor. Erişilebilirlik alanında ülkemize özel bir veri tabanı oluşturmak gerekiyor. Elbette tüm hizmetleri, uygulamaları, çalışmaları, kullanım durumu gibi işleyişe ilişkin konuları izlenebilir hale getirmek gerekiyor. Bunları yaptıktan sonra ülkemiz, erişilebilir ulaşım hizmetleri konularında önemli mesafeler kat etmiş olacak” dedi.
Bakan Turhan, konuşmasının sonunda salonda bulunan bulunmayan engelli milli takım oyuncularına ve projede emeği geçen herkese teşekkür etti.
Konuşma sonrasında Bakan Turhan ve Bakan Selçuk, milli sporculara hediye verdi ve sonrasında aile fotoğrafı çektirdi.

 
Türk Kültürünün Rumeli’deki izleri sürülecek
 
İhlas Mağazası yeni binasında
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Annelerin HDP önündeki evlat nöbeti 24'üncü gününde
Annelerin HDP önündeki evlat nöbeti 24'üncü gününde
Erzurum'a rüzgâr uyarısı
Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında seyredeceği Doğu Anadolu’da ...
"Türkiye'yi kurtarıcı olarak görüyorlar"
Umuda yolculuk için günlerce yol yürüyorlar
 
Hainlere lanet yağdırdılar
Kars’ta Sivil Toplum Kuruluşları (STK)’lar ve Siyasi Parti temsilcileri ...
Ünüvar, Gazi Meclis'te O Gece’yi anlattı
AK Parti Malatya Gençlik Kolları tarafından düzenlenen ‘Gazi Meclis’te ...
Erzurumlu sanatçıdan Diyarbakır Annelerine destek
Erzurumlu Ünlü sanatçı Dursun Ali Erzincanlı, çocukları dağa kaçırıldığı ...
 
Doğu Anadolu’dan destek yağıyor
Diyarbakır’da evlatları için HDP önünde tepkilerini dile getirip nöbet ...
Diyarbakır Annelerine ESTP desteği
Erzurum Sivil Toplum Platformu (ESTP) Başkanı A. Mustafa Güvenli, çocukları ...
‘Erzurum gazi şehir’
Erzurum Valisi Okay Memiş’in himayelerinde Şehit Aileleri ile Kahraman ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva