Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Gazze’de can kaybı 33 bin 797’ye yükseldi
Gazze’de can kaybı 33 bin 797’ye yükseldi
TÜİK: Ciro endeksleri yıllık yüzde 85,1 arttı
TÜİK: Ciro endeksleri yıllık yüzde 85,1 arttı
TÜİK: Ticaret satış hacmi arttı
TÜİK: Ticaret satış hacmi arttı
Erdoğan gündemi değerlendirdi
Erdoğan gündemi değerlendirdi
Işıkhan: 'İstihdam 32 milyon 423 bin kişiye yükseldi'
Işıkhan: 'İstihdam 32 milyon 423 bin kişiye yükseldi'
HABERLER>EKONOMÄ°
11 Ekim 2018 Perşembe - 16:28

Bayır: “Üzerimize düşen vazifeyi yapmaya hazırız”

Bayır, Enflasyonla mücadeleye kapsamında iş dünyasına fedakârlık çağrısında bulunarak, “Biz Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği olarak üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız” dedi.

Bayır: “Üzerimize düşen vazifeyi yapmaya hazırız”

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği Erzurum Başkanı Taner Bayır, Enflasyonla mücadeleye kapsamında iş dünyasına fedakârlık çağrısında bulunarak, “Biz Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği olarak üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız” dedi.

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Taner Bayır, şu açıklamalarda bulundu:

“Bizler uzun yolların yolcusuyuz. Zira hedefimiz büyük ve meselemiz Türkiye’dir. Çünkü üzerinde var olduğumuz, bizlere şüheda kanıyla emanet edilmiş bu topraklar, memleketimizdir. O yoksa bu dünyada aldığınız nefesin bedeli de büyük olur. Örneklerini görüyoruz. Dünyanın güç konjonktüründe dengeler yeniden tesis edilirken Türkiye, hakkı olanı geri istiyor. Büyük hedefler, büyük sorumluluklar ve elbette büyük fedakârlıklar ister. Bugün burada, böylesi yürekli ve gönüllü insanlar, işte bu sorumluluğun bilinci ile toplandı. Bizler, analizlerimizi ve doğru bildiğimiz hususları devletimizle her vesile ile paylaşmaktan geri durmadık. Ekonominin, üretim-yatırım-tasarruf sacayağına oturması şartı temel düsturumuzdur. Bunun dışında, bizim bir temennimiz, daha doğrusu ısrarla savunduğumuz bir ilkemiz var. İki konuda millileşme: Üretimde, sermayede millileşme ve stratejik planlama, Ticarette millileşme ve paramızın değerini koruma. Bu ikilinin sıhhati sağlanırsa Türkiye’nin, yeni global iktisadi mimari içinde hak ettiği payı almasının önünde hiçbir engel yoktur. Biz, bu temenni için çalışırken, 11 Ağustos’ta Dolmabahçe’de, Sayın bakanımız tarafından genel felsefesi çizilen yeni ekonomik anlayış, bizleri memnun etti ve umutlandırdı. Ardından açıklanan Yeni Ekonomi Programı ise Türkiye’nin iktisadi anlamda paradigma değişimini gösterdi ve netleştirdi. Enflasyon sarmalı, hedeflerimizin önünde bir pranga gibi duruyor. Enflasyon, tek başına ekonomik bir olgu değil, sosyal kodlarımıza da zarar veriyor. Değerini yitiren sadece para mı? Hayır! Alın teri, üretim azmi, yatırım hevesi, gelecek umudu. Eriyen para değil, eriyen milli servetimiz oluyor. Bu nedenle, Enflasyonla Topyekûn Mücadele programı, bizim zaviyemizde bir destek çağrısıdır. Bu topraklar ve bu millet, memleketimizdir. Bizler, iş insanları olarak memleketimize varlığımızı borçluyuz. Şimdi kendi varlığımızdan fedakârlık etme vaktidir. Türkiye’nin büyük sermaye güçlerinden biri olan Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği, üzerine düşen görevi yapmaya hazırdır. Ekonomi yönetimimizin enflasyonla topyekûn mücadele kararlılığını sonuna kadar desteklediğimizi, verimli üreterek, israfı önleyerek ekonomideki kısa süreli dalgalanmalara karşı sürdürülebilir, etkili bir mücadele için bugünkü ekonomik şartları dikkate alarak, 2018 yılı sonuna kadar devamında üyelerimizle elimizden gelen çabayı göstereceğimizi ifade etmek istiyorum. Türk milleti olarak bizler, hepimiz dava adamlarıyızdır. Çılgın denmesinin bir sebebi de budur. Bizler inanırız ve harekete geçeriz. Sonra önümüze setler çekilemez ama zarafeti de elden bırakmayız. Sözlerimi yine kıymetli bir dava adamının, sözleri ile tamamlamak istiyorum: Su üstünde akan yaprağa bakar gibi bakalım hayata. Ama azimli ama inatçı girişelim bu seferberliğe. Bastırdığımız duyguların esiri olmadan.”

 
ATAUNİ yanlış tedavi iddiasını yalanladı
 
Erzurum’da Türk Dünyası coşkusu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Alim’den ‘Önce Küçüğü Düşün’ vurgusu
Alim, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan Enflasyonla ...
Enflasyonla mücadeleye TÜMSİAD'dan destek
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın, enflasyonla topyekûn mücadele ...
Koca iddiaları yalanladı
Koca, dövizdeki kur artışı nedeniyle sağlık harcamalarında kısıntıya gidildiği ...
 
Dönmez: “Önümüzde bol güneşli günler var”
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Fatih gemimiz Akdeniz’de ...
Dönmez madencilik vizyonunu açıkladı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, bazı maden sahalarının ...
‘Erzurum’u hedeflediğimiz noktaya getireceğiz’
Vali Azizoğlu ETB’de yaptığı değerlendirmede, ‘El birliği ile Erzurum’u ...
 
DHMİ Erzurum verileri açıklandı
DHMİ Eylül ayı sonu Erzurum verilerini açıkladı. Erzurum havalimanından ...
Zincir marketler 50 üründe indirim yapacak
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, zincir marketlerde 50 üründe 2 ...
Varank, yeni düzenlemeleri açıkladı
Sanayi ve Teknoloji bakanı Mustafa Varank, bakanlık olarak enflasyon ile ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva