Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
Erdoğan’dan birlik ve beraberlik mesajı
Erdoğan’dan birlik ve beraberlik mesajı
HABERLER>SÄ°YASET
14 Şubat 2011 Pazartesi - 07:12

Başbakan'dan Erzurum göndermesi

Ana muhalefet partisi liderinin yaptıkları eserleri görmediğini söyleyen Başbakan Erdoğan, "Geçenler de ana muhalefetin genel başkanı Erzurum'a gitti biliyorsunuz. Erzurum'un nasıl değiştiğini görmüyor"dedi.

Başbakan dan Erzurum göndermesi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP'li milletvekillerinin Türkiye'nin kalkınmasını ilerlemesini istemediklerini ve bunun için TBMM'de yasama faaliyetlerini yavaşlatma gayreti içinde olduklarını söyledi.
Sakarya'nın Serdivan ilçesinde yaptırılan Alışveriş Merkezi ve 54 tesisin açılış törenine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan törende yaptığı konuşmada CHP'yi eleştirdi. Başbakan Erdoğan, CHP'nin yaptıkları açılışları eleştirdiğini belirterek, "Açılışını yaptığımız eserleri tek tek saymaya vaktimiz bile yetmiyor. Çankaya'da tüm parti yetkililerini, milletvekillerini, tüm teşkilatı toplayarak küçücük bir parkın açılışını yapanlar şimdi çıkmış bizim açılışlarımızı güya eleştiriyorlar. Atalarımızın güzel bir sözü var. Benzetmiyorum, alınmasınlar onlar için böyle bir şey söylemiyorum ama tilki erişemediği üzüme koruk der. Sen çalış seninde olsun her zaman söylüyorum bizim eserlerimize bizim yaptıklarımıza Türkiye'ye kazandırdıklarımıza bunların hayalleri dahi erişemez. Bunlar gider yılda 1 yada 2 kere kendi belediyelerinin yaptığı küçük parkı açar hem de büyük bir gümbürtüyle açar ondan sonra bizim açılışlarımıza dil uzatırlar. Kusura bakmasınlar ben sadece insaf diyorum gerisini şu yüce milletin halkımın takdirine bırakıyorum" dedi.
YAPILAN ESERLERİ GÖRMÜYORLAR
Ana muhalefet partisi liderinin yaptıkları eserleri görmediğini söyleyen Erdoğan, "Geçenler de ana muhalefetin genel başkanı Erzurum'a gitti biliyorsunuz. Erzurum'un nasıl değiştiğini görmüyor, Denizliye gidiyor Denizlide ki yatırımları görmüyor. Sakarya'ya geliyor. Sakarya'da ki hizmetleri görmüyor. Çünkü görmeye göz gerek göz. Sezmeye, hissetmeye öz gerek öz. Bunlar bir tek daire inşa edebilseler tam kadro gidip açılış yaparlar. Biz 480 bin daire inşa ediyor açılışına yetişemiyoruz. TOKİ Cumhuriyet tarihini gümbür gümbür yaşıyor. Kentsel dönüşümle 81 vilayetimizi değiştiriyoruz. Bunlar 1 kilometre yol yapabilseler kırk gün kırk gece bayram yaparlar. İşte 79 senede Cumhuriyet tarihinde 6 bin yüz kilometre bölünmüş yol yapıldı. Biz şurada 7 yılda değerli kardeşlerim 13 bin 600 kilometre bölünmüş yol yaptık. Bizim farkımız bu. Her zaman söylüyoruz biz efendi olamaya değil hizmetkar olamaya geldik. Bunun gereğini yapıyoruz. Bunlar bu yapılanlara hala bir gün kalkıp ta eyvallah diyemediler. Tebrik ederiz diyemediler bütün bunları gördükleri halde. Bu yollarda gidip geldikleri halde diyemediler, Barajları gördükleri halde diyemediler diyemezler bunların gözü var görmez, kulağı var duymaz, dili var gerçekleri konuşamaz" diye konuştu.
"80 ÜNİVERSİTE KURDUK ŞİMDİ 8 TANEDE DAHA GELİYOR"
Eğitim çehresine değiştirdiklerini belirten Erdoğan, "165 bin derslik yaptık. Bunu görmezler. 80 üniversite kurduk şimdi 8 tanede daha geliyor. Meclise sevk ediyoruz inşallah şuanda 156 üniversite var onlarla 164 üniversite olacak ve 81 vilayetimizi tamamında üniversite var. Hani bizden önce nerdeydiniz aklınız nerdeydi. Sizin aklınız yok muydu niye yapmadınız bunları. Mecliste çıkarlar işleri güçleri kavga gürültü. Dürüstlük diye bir şey yok hakkı teslim etmek diye bir şey yok. Benim milletim zaten
bunlardan umudunu kesti. Benim halkım zaten bunlardan hizmet beklemiyor. Ama bari yapılanları engellemeyin bari gölge etmeyin hizmet üretmiyorlar bari hizmet edenin önünü kesmeyin" diye konuştu.
KOMİSYONLARDA YAŞANANLAR
CHP'lilerin TBMM'de yasama faaliyetlerini engellemenin yavaşlatmanın gayreti içinde olduklarını belirten Başbakan Erdoğan, "Komisyonlarda halkı direnişe çağıracak kadar pervasızca hareket ediyorlar. Komisyonlarda istifa edip çekip gidiyorlar. Genel kurula öyle bir hava veriyorlar ki adeta terörize ediyorlar. Kayıtsız davranış bakıyorsunuz gruplarının içinde 10-15 kişi nerede arkadaşlarınız yok. AK Parti bütün grubuyla elinden geldiği şekliyle yurt dışı görevleri olan arkadaşlarım gümbür gümbür orada. Hiçbir konuda değişim istemiyorlar. Statüko hiçbir şekilde değişmesin Türkiye ilerlemesin kalkınmasın, istiyorlar. Bunu engellemek için ellerinden geleni yapıyorlar. Ağızlarındaki pelesenk ne biliyor musunuz aceleniz neydi. Bu kadar niye acele ediyorsunuz. Gece sabahlara kadar nedir bu. Efendi bizim acelemiz var. Bizim acelemiz var. Yıllar yılı bizi bu yarışta geri bıraktınız. Muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmak yan gelip yatarak olmaz. Çalışarak olur. Çok koşacağız. Çok çalışacağız. Gece gündüz demeden çalışacağız. Cumhuriyetimizin 100. yıldönümünde 2023 Allah izniyle Türkiyemizi dünyanın en iyi 10 ekonomisi arasına sokacağız. Geldik 26. sıradaydık. Şimdi 17. sıradayız. Hedef ilk 2023'te ilk 10'nun içinde olacağız. Bu yan gelip yatarak olur mu? Çalışarak olur. Acelemiz ne diyorlar. İşte bunların yapısı bu mantığı bu televizyonları dinlediyseniz hep bunu söylüyorlar. Aceleniz ne gece birlere ikilere kadar burada niye çalışıyoruz Tamam kardeşim siz çalışmayın iz çalışacağız. Bizim işimiz var. Bizi benim halkım milletim çalışın diye gönderdi. Yan gelip yatın diye göndermedi. Sanki çok çalışıyorlar. Salı, Çarşamba Perşembe dünyanın neresinde var böyle bir şey 4 gün zaten çalışmıyor parlamento. Bu ara dedik ki yok arkadaş Cuma'da çalışacağız. Cumartesi günüde çalışacağız, Pazar'da çalışacağız. Gerekirse Pazartesi'de çalışacağız. Bu tabii beyleri rahatsıEaparlar. İşte 79 senede Cumhz ediyor. Niye bize milletimiz dedi ki çalış. Çalışan demir ışıldar. Çalışmayan pas tutar. Biz paslanmak istemiyoruz.
Çok çalışacağız" dedi.
"ÜSTÜNLERİN HUKUKU SON BULACAK"
Yargıyı birilerinin arka bahçesi olmaktan çıkaracaklarını ifade eden Erdoğan, şunları söyledi:
"12 Eylül halk oylaması öncesi biz ne dedik. Üstünlerin hukuku son bulacak, hukukun üstünlüğü egemen olacak dedik. Yargıda kutuplaşmayı, siyasallaşmayı sona erdirecek, yargıyı birilerinin arka bahçesi olmaktan çıkaracak, milletin bahçesi olma haline getireceğiz. Yargının iş yükünü azaltmak zorundayız. İşleyişi, adalet dağıtma mekanizmasını hassas bir dengeye oturtmak zorundayız. İdeolojik kararlar veren, onama mı istersin bozmamı diyerek vicdanın sesini değil başka odakların sesini dinleyen, bizim dosyamızı öne alıp rekor sürede karara bağlarken, başka dosyaları yıllarca bekletip zanlıları serbest bırakan bir yargıdan hızlı çalışan, vicdanıyla karar veren, milleti tatmin eden, adaleti tesis eden bir sisteme geçmek istiyoruz. İşte ben yaşadım benim hakkımda 24 saatte Yargıtay karar verdi. Benimle ilgili 24 saatte verdi. O zaman oluyor aynı şekilde Erzincan la ilgili davada anında veriyorsun kararı oluyor. Sayın Erbakan la ilgili 5 günde veriyorsun kararı oluyor. Diğerlerini 10 senede niye
bitirmediniz arkadaş. Niye bitiremediniz. Ondan sonrada gelip faturayı da bize niye kesiyorsunuz. Biz yargı mıyız? Biz yasamada görevliyiz. Biz yürütmeyiz bizim görevimiz bu yargı değil. Bu kararı biz vermeyeceğiz siz vereceksiniz. Onun için günahı bizim üzerimize atma yükleme gayretine girmeyin. Dikkat edin alternatif getiremezler, yapıcı eleştir yapmazlar, öyle olmasın şöyle olsun demezler. Sadece olmaz derler. Sadece karşı çıkarlar. Biz bunlar sekiz yıldır aldırmadık. Bundan sonrada aldırmayacağız,
siyaset bizim için hizmet demektir. Bizim eser üretmek demektir sekiz yıldır değerli kardeşlerim biz hizmet siyaseti yapıyoruz. Milletin desteği ile milletin rotasıyla ilerliyoruz aynı şekilde de devam edeceğiz. Onlar küçük şeylerle küçük meselelerle oyalanırken onlar milleti sokakta anarşiye davet ederken biz demokrasi demeye büyük Türkiye yeniden büyük Türkiye demeye bunun için çalışmaya devam edeceğiz."
Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ile birlikte 54 tesisi hizmete açtı. Başbakan Erdoğan, daha sonra Büyükşehir Belediyesi ve İl Başkanlığını ziyaret etti.

 
Mevlit Kandiliniz kutlu olsun
 
Karate'de Avrupa başarısı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kümbet iddialı konuştu
HAS Parti Erzurum İl Başkanı Teoman Kümbet, “Erzurum’un olimpiyatlara ...
Meclis Universiade 2011'i ele aldı
Erzurum İl Genel Meclisi 2011 yılı Şubat dönemi toplantılarına devam ediliyor.
Siyasette şok gelişme
Erzurumlu Avukat Mustafa Demirbağ, siyasi hayatına bundan sonra AK Parti de devam edeceğini söyledi
 
Üyeler Özdemir'le tartıştı
Erzurum Merkez Aziziye ilçesine bağlı Gelinkaya köyüne inşa edilecek HES ...
HAS Parti muhtarların nabzını tuttu
HAS Parti Erzurum İl Başkanlığı’nın sivil toplum ve meslek kuruluşlarına ...
Belediyecilik mi, sosyal belediyecilik mi?
Yakutiye Belediyesi, hafta içi ve hafta sonu iki ayrı kursla İngilizce ...
 
Polat ne demek istedi?
Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Kurucular Kurucu üyesi Aslan Polat, 25. ...
MHP'den Sayıştay'a çağrı
Milliyetçi Harekat Partisi (MHP) Erzurum İl Başkanı Zekai Kaya, 2011 Üniversite ...
'Yaptıkları marifet mi?'
Memur-Sen Konfederasyonu Erzurum İl Temsilcisi Dursun Mehmet Dindi, Büyükşehir ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva