Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik
Erzurum’un şirketleşme performansı düşüşte
Erzurum’un şirketleşme performansı düşüşte
MEB’den Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli
MEB’den Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli
Hainler Avrupa’nın başına bela oldu
Hainler Avrupa’nın başına bela oldu
Şimşek: 'OVP arzulanan sonuçları veriyor'
Şimşek: 'OVP arzulanan sonuçları veriyor'
HABERLER>SÄ°YASET
10 Şubat 2011 Perşembe - 00:14

MHP'den Sayıştay'a çağrı

Milliyetçi Harekat Partisi (MHP) Erzurum İl Başkanı Zekai Kaya, 2011 Üniversite Kış Oyunları Koordinatörü Bekir Korkmaz’ı eleştirerek, Sayıştay’ın bu kurumdaki yolsuzluk iddialarının üzerine gitmesi istedi.

MHP den Sayıştay a çağrı

Milliyetçi Harekat Partisi (MHP) Erzurum İl Başkanı Zekai Kaya, 2011 Üniversite Kış Oyunları Koordinatörü Bekir Korkmaz’ı eleştirerek, Sayıştay’ın bu kurumdaki yolsuzluk iddialarının üzerine gitmesi istedi.

UNİVERSİADE 2011 HESAPLARI İNCELENMELİ

Parti İl Binasında bugün basın toplantısı düzenleyen Kaya, 2011 Üniversite Kış Oyunları Koordinatörlüğünü eleştirdi. Erzurum’da yapılan 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunlarından Erzurum halkı, esnafı haricinde maddi olarak başka kesimlerin faydalandığını ileri süren Kaya, şöyle konuştu: “Oyunlardan aylar önce yaptığımız açıklamalarda hazırlık ve tanıtım çalışmalarına vaktinde başlanılamaması, bunun yanında da koordinatörlük makamına işi bilmeyen, Erzurum’u tanımayan ve halkın beklentilerinden haberi olmayan birisinin getirilmesinin, insanımızın var olan heyecanını, dolayısıyla da umutlarını tükettiğine dikkati çekmeye çalışmıştık. Bugün geldiğimiz noktaya, özellikle esnafımızın ve Erzurum iş dünyasının yaşadığı o büyük hayal kırıklığına bakıyor, ‘Keşke öngörülerimiz doğru çıkmasa da, yanılan biz olsaydık’ diye düşünüyor, bu konuda duyduğumuz hassasiyete, yaptığımız olumlu ve yapıcı eleştirilere kulak tıkayanları, dolayısıyla da esnafımıza, işadamımıza kaybettirenleri huzurlarınızda şiddetle ve esefle kınıyorum.”

KORKMAZ’A ELEŞTİRİ

Basın açıklamasına, “Diyorum ki, keşke ‘keşkeler’ olmasaydı, keşke bugün şehrin Büyükşehir Belediye Başkanı’na komplo düzenlemekle itham edilen Oyunlar Koordinatörü’ne meydan terk edilmese ve keşke bu şehri yönettiklerini zanneden insanlar, Erzurum’a, Erzurum insanına, iş dünyamızın kıymetli temsilcilerine ve hatta halkımıza sahip çıkabilselerdi.2sözleriyle devam eden Kaya, şunları kaydetti, “Koordinatör olarak atandıktan sonra, Erzurum tabiriyle ‘kendini kaybeden’ sayın şahsiyetin, kamuoyunda oluşan rahatsızlıkları giderecek yerde ‘Bizi Başbakan görevlendirdi’ diyerek çevresine caka satıp, hava atığını ve kendisini şimdiden spordan sorumlu devlet bakanı gibi gördüğünü söylediğimiz günlerde, bize bıyık altından gülenlerin şimdi yüzlerinin şekilden şekle girdiğini görmenin üzüntüsü içinde olduğumuzu huzurlarınızda özellikle belirtmek istiyorum.

Bugün gerek Erzurum’u, gerekse Erzurumluyu ve kadersiz esnafımızı hayal kırıklığına uğratan Koordinatör Bekir Korkmaz ile ilgili önceki aylarda yaptığımız tespitlerimizi, izninizle yüzeysel de olsa hatırlatmayı, toplantımızın amacına uygun hale gelmesi açısından önemli görüyorum.”

KORKMAZ’IN 14 MİLYAR MAAŞ ALDIĞI İDDİASI

“MHP olarak 2010 yılının 31 Mayısı’nda yaptığımız basın açıklamasında sizler aracılığıyla yüksek ses tonuyla şu soruları sormuştuk.2 diyen Kaya, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü: “ 2011 Üniversite Kış Oyunları Koordinatörü Bekir Korkmaz kimdir? Bekir Korkmaz, acaba hangi yetenek ve özelliklerinden dolayı bu göreve getirilmiştir? Bekir Bey, koordinatör olmadan önce hangi işi yapıyor ve yaptığı işlere karşılık ne kadar maaş alıyordu? Bugün binlerce, on binlerce insanın 500 bin lira maaşa talim ettiği, milyonlarca işsiz gencimizin “Ben de o paraya çalışırım” dediği, ama iş bulamadığı bir ortamda Bekir Korkmaz’a, hangi deha özelliğinden dolayı ayda 14 milyar lira maaş bağlanmıştır? Bekir Korkmaz’ın ekibi kaç kişiden oluşmaktadır, o ekip elemanları hangi ilde yaşamakta ve kurumdan ne kadar maaş almaktadır? 2011 Üniversite Kış Oyunları Koordinatörlüğü, işsiz, emeksiz, sırtı kalın, ayrıcalıklı, torpilli insanların geçim kapısı mıdır? Örneğin Erzurum ile hiç alakası olmayan ve Gençlik Spor Genel Müdürlüğü’nde “spor uzmanı” olarak çalışırken, aynı zamanda 2011 Üniversite Oyunları Basın Müşaviri olarak görevlendirilen Tülin Arıkan ne kadar maaş almaktadır? Tülin Hanım gerçekten gazeteci midir? TRT Spor Dairesi elemanlarından Erdoğan Arıkan’ın eşi olan bu pek muhterem hanımefendinin dışında başka kimler koordinatörlüğün sırtından geçimlerini temin etmektedirler? “

OYUNLAR KOORDİNATÖRLÜĞÜ HESAPLARI İNCELENMELİ

Korkmaz’ın ithamlara verdiği cevabı değerlendiren kaya şöyle dedi: “ Bizim o günlerde ardı ardına sıraladığımız sorulara, sonraki günlerde yerel bir televizyonda bir programa çıkarak cevap veren Bekir Korkmaz, Koordinatörlük olarak Sayıştay denetimine tabi olduklarını göğsünü gere gere söylüyor ve sözü sanki ‘Bizim kimseden saklayacak bir şeyimiz yok’ demeye getiriyordu. Bekir Korkmaz’ın dediği gün gelmiştir. Oyunlar bittiğine, evli evine, köylü köyüne döndüğüne göre, aslen Şenkayalı olan, hemşehrimiz olmasından övünç duyduğumuz Sayıştay Başkanı sayın Dr. Recai Akyel’den Erzurumlular olarak beklentimiz, Oyunlar Koordinatörlüğü’nün hesaplarını büyüteç altına alması şeklindedir. Umarız bu beklentimiz karşılık bulur. Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak kimseye iftira etmiyor veya birilerini zan altında bırakmak istemiyoruz. Ancak, 750 trilyon liranın nerelere harcandığını öğrenmeyi de, halkımız adına kendimizde bir “hak” olarak görüyoruz.”

İHALELER SUÇLAMASI

Kaya, “Böylesi büyük meblağdan damla misali pay alan lokantacımızı, otelcimizi, hediyelik eşya satan insanlarımızı, yerel gazetelerimizi suçlayacak ve itham edecek değilim. Kaldı ki, aklımızdan böyle bir şey de geçmemektedir. Zor bir coğrafyada ve her türlü çileye katlanarak yaşayan insanımızın, ayrılan 2011 bütçesinden hakkı olan payı fazlasıyla alması gerektiğine inanan bir camianın temsilcisi olarak sormam gerekirse eğer. Oyunlar nedeniyle şehrimize gelen sporcu ve yabancı delegasyonunu taşımak için açılan ihaleye neden Erzurum taşıyıcıları sokulmamış ve neden 5 trilyon 400 milyar lira gibi son derece büyük bir paranın şehir dışına gitmesine göz yumulmuştur?

Oyunlar süresince ihtiyaç duyulan ve yapımı için yüzlerce milyarlar lira harcanan kitap, dergi ve broşürler neden Erzurum matbuatı yerine dışarıda, başka şehirlerde bastırılmıştır? Baskı tekniği ve kalitesi adına başarıyı yakalayan ve fedakarca çalışan matbaacılarımız ödül beklerken, niye cezalandırılmıştır? Yoksa memlekete yatırım yapmanın ve kaliteyi yakalamanın ödülü bu mudur? Tekstil anlamında bölgesinin cazibe merkezi olan Erzurum’da marka haline gelmiş firmalar dururken, beresinden eldivenine, kaşkolundan elbise, çanta ve çorabına varıncaya kadar yığınla ürün niye dışarıdaki şirketlere yaptırılmış, esnafımızın kasasına girmesi gereken para neden başkalarının cebine akıtılmıştır? “dedi.

FIRAT’A ELEŞTİRİ

ESOB Başkanı Fırat’ı da eleştiren Kaya şunları kaydetti: “İş yapamayan Erzurum esnafının ve işadamının burnundan soluyup, öfke saçtığı bir dönemde, Esnaf Birliği Başkanı Rasim Fırat’ın, sanki insanımız bu oyunlardan beklediğini almış gibi bir hava yansıtıp, açıklamalar yapması son derece manidardır. Referandum döneminde de iktidar şakşakçılığına soyunan ve “evet” yazan plaketleri önüne gelene dağıtmaktan imtina etmeyen sayın Esnaf Birliği Başkanı’nın yaptığı açıklamalar gerçeği yansıtıyor ise eğer, bugün lokantacılarımızın, pastanecilerimizin, kahvecilerimizin arşa çıkan feryadının sebebi nedir acaba? Kendisi kuyumculuktan gelme sayın Rasim Fırat, oyunların başlamasını sabırsızlıkla bekleyen ama inanılmaz düş kırıklığı yaşayan Taşhan esnafının derdini, sıkıntısını dinlemeye hiç gitmiş midir? Eğer gitmemiş ise, Rasim Bey’i Taşhan’a birlikte gitmeye davet ediyorum. Sayın Fırat, cesaret edip de de bizimle o gariban esnafın sorununu, sıkıntısını dinlemek için Taşhan’a gelir mi? “

HANGİ KESİM MEMNUN OLDU?

Basın toplantısına, “Dünya Üniversiteler Kış Oyunları, en çok dışarıdan gelen ve kuş sütüyle beslenen sporcular ile altlarına son derece lüks makam otomobilleri çekilen ve yine lüks otellerde ağırlanan FISU delegasyonunu memnun etmiştir.” sözleriyle devam eden Kaya şunları söyledi:” Giderken ağzı kulaklarında olan o insanların ülkemizden memnun ayrılmaları elbet önemlidir. Ama bu oyunlardan ciddi beklentisi olan insanlarımızın da, en az yabancı konuklar kadar mutlu ve bahtiyar olması gerekirdi. Tabi bu sözlerim, ‘Erzurum’da hiç kimse halinden memnun değildir ve olmamıştır’ anlamına da gelmez. Oyunlar Koordinatörlüğü, tıpkı AK Parti iktidarı gibi, Erzurum’da ‘kendi zenginlerini’ türetmiştir. Şöyle ki, koordinatörlükte görevli ‘arabulucuların iş bitiriciliği ve Koordinatör’ün ayrıcalık sağlayan desteği sayesinde Erzurum’da da bir-iki firma “anormal” kazanç temin etmiş, dolayısıyla birkaç ayda köşe dönülmüştür. Onlarca yüz milyar liralık faturalar kesen ve yaptıkları işlerin yanında yapmadıkları iş ve tasarımları da fiyatlandırarak dudak uçuklatan rakamlara ulaşan söz konusu firmaların kimler olduğunu, çevreye dikkatli bakan insanlar sanırım kolaylıkla fark edeceklerdir. Kış Oyunları öncesi ve sırasında Erzurum esnafının dışında birçok kurum ve kuruluş da bilinçli olarak dışlanmış ve organizasyona dahil edilmemiştir.”

PROTESTOLARA TEPKİ

Oyunların alınmasında önemli paya sahip olan Atatürk Üniversitesinin adeta yok sayıldığını, Büyükşehir Belediyesinin ise hiç herefeneye dahil bile edilmediğini ifade eden Kaya şöyle konuştu: “ Normal şartlarda ev sahibi olması gereken Büyükşehir Belediye Başkanı, şehre yeterince hizmet edememenin ödülünü oyunların kapanış akşamında ıslıklanıp, yuhalanarak almış, sadece Erzurum’un yüzünü kızartmakla kalmamış, kendini de küçük düşürmüştür. Şehrimi temsil eden Büyükşehir Belediye Başkanı’nın, tuzak koktuğu iddia edilen bir planla dünyanın gözü önünde küçük düşürülmesi bir Erzurumlu olarak beni ve benim gibi düşünen çoğu insanı fazlasıyla üzmüştür. Erzurum’a yeterince hizmet etmediği, kirli suyu bizlere inadına içirdiği, şehri viranelerden temizleyemediği, yolu, izi zamanında yapamadığı gibi şehrin altını üstüne getirdiği, Erzurumspor’un küme düşmesine göz yumduğu, devletin parasını çarçur edip kendi tanıtım işlerinde kullandığı, mahkeme kararlarını hiçe sayıp, bir kanun adamı olmasına rağmen kendisini kanunların üzerinde gördüğü, belediyeyi keyfi idare ettiği ve meclisini bile hiçe saydığı için tepeden – tırnağa yuhalanmayı hakeden Büyükşehir Belediye Başkanı’nı cezalandırmanın yeri Cemal Gürsel stadı değildi ve olmamalıydı. Milliyetçi Hareket Partililer olarak biz, seçilmiş insanlara dersin sandıkta verilmesi gerektiğine inanıyor, dolayısıyla bu ve benzeri komploları şiddetle kınıyoruz. Umarım ‘alın ve seçin’ denilerek önüne sürülen insanların kim olduğuna, kapasitesine, karakterine ve liyakatına bakmaksızın gözü kapalı oy kullananlara Cemal Gürsel rezaleti bir ders vermiştir. Önceleri yaptığımız toplantılarda, pis kokuların yükseldiği 2011 Kış Oyunları Koordinatörlüğü’nü büyütecimiz altına alacağımızı ve kör kuruşun hesabını, yolsuzluğu yapan yolsuz ve soysuzlardan soracağımızı söylemiştik. Koordinatörlüğün tepesinden çok ciddi anlamda pis kokular yükselmektedir. Bu pisliğin hesabını soracak yegane kurum da Sayıştay’dır. Sayıştay’ın değerli Başkanı, hemşehrimiz sayın Dr. Recai Akyel’in yolsuzluk iddialarının üzerine gideceğini umutla, sabırla ve devlet kurumlarına duyduğumuz sarsılmaz inançla beklediğimizi ifade ediyorum.”

 
Paran yoksa, sağlığın da yok..
 
Polat ne demek istedi?
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ferhat Reis 16 Şubat 2011 Çarşamba 01:01

Sayın Devlet bahçelinin son parti grubu konuşmasını, önemli açıklamalarını lütfen okuyunuz selamlar , saygılar. ______________________________________ http://www.ensonhaber.com/devlet-bahcelinin-son-parti-grubu-konusmasi-2011-02-15.html

Yorumu oyla      0      0  
kaleli 11 Şubat 2011 Cuma 23:27

sayın başkan sayıştay başkanınında kardeşi koodinasyonda görevli erzuruma gelmeden maaş aldı kimi kime denetlettiryorsun artık uyanında kimler ne götürdü ona bakın fırtına geçdi şimdi hasar tesbiti yapmak lazım Ahmet beye yapılan hakısızlığıda şiddetle kınıyorum

Yorumu oyla      0      0  
Çeçen 11 Şubat 2011 Cuma 01:43

Terör örgütü resmen imralıdan yönetiliyor bugün ve buna izin veriliyor MHP'ye ise alçak saldırılar devam ediyor ! bütün bunların tek çözümü MHP ile gelecek allahın izniyle bunların tek tek kafası ezilecek terör daha önce bitirilmişti yine MHP tarafından bitirilecek Erzurum kimliğini geri alacak Dadaşlık kazanacak.

Yorumu oyla      0      0  
MHP'siz Erzurum - Naci Kaleli 10 Şubat 2011 Perşembe 22:20

Bunca Erzurumlu göç etmişş araştırın bir tane yerli kalmamış desek yerinde olur bu insanlar aptal mı? baktılar gördüler ki erzurumdan birşey olmaz terkedip gittiler ve inanın terkedenlerin çoğu erzurum sevdalısı Erzurum aşığı birer Erzurum düşkünü ! bu insanların erzurumda olmamaları çok büyük kayıptır gördük işte erzurumun halini hiç beğenmedim bir tane AVM bir tane Yarışma yapılarak erzurum gelişmiş mi oluyor? MHP'siz bir erzurum bitiktir bitmiştir geçmiş olsun.Kimlere kalmış erzurum bir bakın

Yorumu oyla      0      0  
Berkay 10 Şubat 2011 Perşembe 14:40

MHP'nin bu kadar düzeyli bir tepki vermesinden son derece memnun oldum. Erzurumu sahiplenmek budur, esnafı sahiplenmek budur. Siyaset üstü siyaset budur. tebrikler.

Yorumu oyla      0      0  
Bay Balkayalırlı 10 Şubat 2011 Perşembe 10:40

Vay vay vay, adama bak 14 milyar maaş alıyormuş. kim bu ya? neki bunun özelliği var. bence derhal bu şahsın mal varlığı araştırılsın, yakınlarının da hesabı kitabı mutlaka gözden geçirilsin. Cumhurbaşkanı DDK göreve çağrılsın.

Yorumu oyla      0      0  
sameh 10 Şubat 2011 Perşembe 10:39

Asıl bu gelişmeye yuh denir. Belediye başkanını yuhalatacağına bu iddialara yuh çekilsin. MHP İl Başkanını tebrik ediyorum. muhalefet bunu yapmalı milletin hakkını korumalı.

Yorumu oyla      0      0  
zakir çamlıbel 10 Şubat 2011 Perşembe 10:38

Eğer söylenenler doğruysa yazıklar olsun demek ve kendi adıma hakkımı haram etmekten öte elimden birşey gelmiyor.

Yorumu oyla      0      0  
cevat karacan 10 Şubat 2011 Perşembe 10:38

Arkadaşıma katılıyorum. En ince ayrıntısına kadar araştırma yapılsın.

Yorumu oyla      0      0  
ufuk tapucu 10 Şubat 2011 Perşembe 10:37

Yazıklar olsun yani, bir organizasyon yapıldı ama ardından neler neler bıraktı. Bu nasıl iştir. Bence bu işlerin arkası araştırılmalı ve milletin gönlünü rahat ettirecek bir sonuçla kamuoyuna açıklanmalı.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Yaptıkları marifet mi?'
Memur-Sen Konfederasyonu Erzurum İl Temsilcisi Dursun Mehmet Dindi, Büyükşehir ...
'Yapılanlar dadaşlığa sığmaz..'
Erzurum Hizmet İş Sendikası Şube Başkanı Cevdet Tamgaç, bir sivil toplum ...
Aktepe: Erzurum'a yakışmadı
Erzurum Seyyar Satıcılar Odası Başkanı İskender Aktepe, 25’inci Dünya ...
 
Protestoculara tepki yağıyor
2011 Kış Oyunları’nın kapanış törenlerinde Büyükşehir Belediye Başkanı ...
Kılıç, protestoya el koydu
AK Parti Erzurum İl Başkanı Murat Kılıç, “Cemal Gürsel Stadyumu’nda yaşanan ...
Bakan eşinden Erzurum Övgüsü
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın Eşi Gülten Günay ve Kızı Pınar ...
 
MHP'den Başkan Polat'a tepki
MHP Olur ilçe başkanı Hamdi Akin ilçede meydana gelen su kesintileri nedeniyle ...
MMO Küçüklere sahip çıktı
Erzurum'un 11 gün boyunca ev sahipliği yaptığı 25. Dünya Üniversiteler ...
Küçükler dua aldı
Erzurum Büyükşehir belediyesi tarafından yardıma muhtaç aileye yeni ev alındı.
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva