Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
İliç kazası Araştırma Komisyonu  toplandı
İliç kazası Araştırma Komisyonu toplandı
Gazze'de can kaybı 34 bin 789'a yükseldi
Gazze'de can kaybı 34 bin 789'a yükseldi
'Temsilci Genç'ler açıklandı
'Temsilci Genç'ler açıklandı
Kurtulmuş’tan yeni bir dünya sistemi mesajı
Kurtulmuş’tan yeni bir dünya sistemi mesajı
Büyükşehir’den barınak açıklaması
Büyükşehir’den barınak açıklaması
HABERLER>SÄ°YASET
8 Şubat 2011 Salı - 07:07

MMO Küçüklere sahip çıktı

Erzurum'un 11 gün boyunca ev sahipliği yaptığı 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları resmi kapanış töreniyle sona erdi.Makine Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi Erzurum İl Temsilciliği Yürütme Kurulu Başkanı Nejmi Furuncı, yaptığı yazılı açıklamada kapanış törenlerinde yaşanan protestolara tepki gösterdi.

MMO Küçüklere sahip çıktı

Erzurum'un 11 gün boyunca ev sahipliği yaptığı 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları resmi kapanış töreniyle sona erdi.Makine Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi Erzurum İl Temsilciliği Yürütme Kurulu Başkanı Nejmi Furuncı, yaptığı yazılı açıklamada kapanış törenlerinde yaşanan protestolara tepki gösterdi.
FURUNCİ: HAKLI ÇIKTIK
Furuncı, “MMO olarak testi kırılmadan önce; Kış Oyunları yatırımları başladığı zaman sormuştuk, uyarmıştık. Sorumuz şuydu Bu marifet iltifata tabi olabilecek mi? Ne dediysek o oldu. İlimize altın tepside sunulan Kış Oyunları yatırım bazında iyi kullanılmış yapılması gerekenler tesisler v.s yapılmış yatırım en uygun biçimde kullanılmıştır. Bu yönüyle iltifata tabi olmuştur. Bu dev yatırımları yapan siyasi iradeye İlimiz adına teşekkür ediyoruz. Ancak içerik olarak bazı sorularımız olmuş ve bize sunulan bu yatırımı iyi kullanabildik mi? İlimizin insanı bu kültüre hazır mı? Yeterince eğitimli mi? Eğer İlimizde bir taciz olayı olursa Kış Oyunlarına gölge düşer mi? İlimizin esnafı bu yatırımlardan faydalanabilecek mi? diye sormuştuk. Yaşanan 10 günlük süreçte marifetin iltifata tabi olması, bu dev yatırımın iyi kullanılabilmesinden geçer demiştik. Ve ne dediysek o oldu yaşanan süreç bizi bir kez daha haklı çıkardı” dedi.
GERÇEK KAHRAMANLAR YUHALANDI
Yürütme Kurulu Başkanı Nejmi Furuncı açıklamasında şu ifadelere yer verildi; “25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları, resmi kapanış töreniyle sona erdi. Ne yazık ki bu süreçte sahte kahramanlar hep ön plana çıkartıldı, gerçek kahramanlar ise ıslıkla yuhalandı. Gerçek kahramanlardan Üniversitemizin adı bile geçmedi. Bu oyunlar ismi Üniversiteler arası Kış Oyunları insaf ve izan ile söyleyin Üniversitemizin bir an bile adı anıldı mı?
Kapanış törenlerinde Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızın yanında tüm Erzurum ıslıklandı. Makine Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi Erzurum İl Temsilciliği olarak Sayın Başkanımıza sahip çıkıyor, ıslıklanma olayını şiddetle kınıyoruz. Bu marifeti alkışlamamız da mümkün değildir.
KÜÇÜKLER’E SAHİP ÇIKTILAR
Sayın Büyükşehir Belediye Başkanının ilimiz için yatırımları yarım kalmış oyunlara yetişmemiş, Başkan ne yapsın kendi bütçesiyle tüm şehri onarıma başlamış, bilindiği gibi ilimizde yaz sezonu erken biter kışın ve soğukların gelmesiyle iş aksamış olabilir, ancak bunu fırsata çevirmeye çalışan fırsatçılar sizi de kınıyoruz.
İsimleri oyunlar boyunca hep geri plana itilen gerçek kahramanlar,10 gün de 10 ton tatlı vermediler, bu kahramanlar sporcuların kahvaltılarını ve aperatif yemeklerini vermediler, bu kahramanlar oyunlarda kafeterya kurup kahveyi 10 TL den satmadılar, bu kahramanlar ihaleleri Erzurumlu dışında herkese verilirken katkı sağlamadılar, bu kahramanlar kadınlara Erzurum un simgesi erlik destanı olan baş barı oynatmadılar.
Peki, ne yapmış bu kahramanlar, ilimize yerel yönetimin bayraklarını FISU bayrakları ile beraber asmış, asmayıp ne yapacaktı sizin belirleyeceğiniz bir bayrağı mı asacaktı. Bu tür oyunlarda ev sahibi yerel yönetimler ve onun nezdinde tüm şehirdir. Ev sahibi olarak şehrin logosunu göğsünü gere gere asacaktır tabiî ki. Sonuç olarak böyle bir marifeti yatırım bazında tebrik ediyor ve Makine Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi Erzurum İl Temsilciliği olarak destekliyoruz. Oyunlar boyunca yaşanan marifetleri ise; Erzurum Çarşı Pazar deyip esnafımıza bir Pazar kurdurmayıp, çarşısından alışveriş yaptırmayan ve bu ilin gerçek kahramanlarını gizleyip, sahte kahramanlarını ön plana çıkaran zihniyeti şiddetle kınıyor, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımıza sahip çıkıyoruz.”

 
Akal Universiade 2011'i değerlendirdi
 
Esnafa 2011 teşekkürü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Küçükler dua aldı
Erzurum Büyükşehir belediyesi tarafından yardıma muhtaç aileye yeni ev alındı.
CHP'den işsizlik vurgusu
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Ağrı'dan geldiği Erzurum'da ...
MHP'den Universiade değerlendirmesi
MHP İstanbul Milletvekili Murat Başesgioğlu, "Erzurum'a kış oyunları ...
 
Bulutlar'ın dediği çıktı
Palandöken Belediyesi ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nü karşı karşıya ...
Siyasette temiz eller vurgusu
HAS Parti’nin Erzurum İl Teşkilatı’nca başlatılan STK açılımı, son sürat ...
Hizmette samimiyet örneği
Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Erzurum ...
 
Cindilli adı heyecan uyandırdı...
Zaman Gazetesi’nin 'Evet' diyen sembol ülkücüler AK Parti'den aday” haberi ...
Bulutlar'dan Palandöken övüncü
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, “İlçemizin nüfusunun devamlı ...
SP'den İran açılımı
Saadet Partisi (SP) Erzurum İl Başkanı Sedat Laloğlu ve Yönetim Kurulu ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva