Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Aşkale'de Gastronomi Çalıştayı düzenlendi
Aşkale'de Gastronomi Çalıştayı düzenlendi
Taekwondo’da Oltu damgası
Taekwondo’da Oltu damgası
4 yılda 2 mahkemeden görevsizlik kararı
4 yılda 2 mahkemeden görevsizlik kararı
Çomaklı, ÜAK’da tespitlerini paylaştı
Çomaklı, ÜAK’da tespitlerini paylaştı
Tortum'da yaşayan bir insan hazinesi
Tortum'da yaşayan bir insan hazinesi
HABERLER>SÄ°YASET
3 Şubat 2011 Perşembe - 06:54

Hizmette samimiyet örneği

Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Erzurum İl Müdürlüğü’ne teşekkür plaketi verdi.İŞKUR Erzurum İl Müdürü Ahmet Tacettin Ötügen’i makamında ziyaret eden Başkan Cengiz, belediyenin istihdama yönelik düzenlediği “İpek Halı Dokuma Kursu’na katkılarından dolayı teşekkür etti.

Hizmette samimiyet örneği

İPEK HALI DOKUMA KURSU
Pendik Belediyesiyle kardeş belediye olduktan sonra ilçede oluşturulan sanat merkezinde “İpek Halı Dokuma Kursu” açtıklarını belirten Başkan Cengiz, halı dokuma kursuna katılan bayanlara İŞKUR’dan maaş bağlanarak istihdama katkı sunulduğunu ifade etti.
Aziziye Belediyesi’nin bölgesindeki altyapı, üstyapı, sosyal ve kültürel etkinlik gibi asli görevlerinin yanında, istihdam alanı oluşturma gibi bir görevi de kendisine misyon edindiğine vurgu yapan Başkan Cengiz, “Bölgemizde olduğu gibi, ne yazık ki ilçemizde de öncelikli sorunların başında işsizlik gelmektedir. Belediye olarak ilçemizde istihdama yönelik projeler üreterek, işsizliğe de çare üretmenin gayretindeyiz. Pendik Belediyesiyle kardeş belediye olarak ilçemizde yeni bir sektörün tohumlarını attık. Belediyemize ait atıl durumdaki iki katlı binayı tadilattan geçirerek, sanat merkezi haline getirdik. Burada Pendik Belediyesi’nin çok önemli katkıları oldu. Binanın restorasyonundan, halı tezgahlarına ve uzman eğitimciye varıncaya kadar Pendik Belediyesi destek sundu. İlk etapta kursa katılan 25 kursiyer altı ay boyunca hem ipek halı dokumacılığını öğrendi, hem de günlük 15 TL para alarak aile ekonomilerine katkıda bulundular. İkinci kursumuz için de ciddi talep var ve önümüzdeki günlerde başlayacak. Bu bağlamda İŞKUR’a ve Pendik Belediye Başkanlığı’na desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.
HALKIN NABZINI TUTMAK
 “Biz hemşehrilerimizin işini, aşını ve ekmeğini de kendimizi dert edinerek yola çıktık” diyen Başkan Cengiz, “Belediye olarak, halkımızın huzuru ve rahatı için çalışıyoruz. Hemşehrilerimizin işini ve aşını kendimize dert edinerek, destek olmak bizim için mutluluk vesilesidir. İpek Halı Dokuma Kursu’yla başlayan istihdam alanlarının çeşitliliğini ve sayısını artırmak için de proje üretiyoruz. Başlattığımız projelerin amacına ulaşması da el ve gönül birliğiyle mümkün olur. İlçemizde bunu başarmanın gururunu yaşıyoruz. El birliğiyle, halkımızın hayat standardını yükseltmek, işe ihtiyacı olan hemşehrilerimize istihdam olanakları yaratmak çok ulvi bir görevdir. Bizim hizmet ufkumuz, bu sorumluluk bilinciyle şekillenmiştir. Halkımızın yarınlara daha umutla bakmaları için üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmenin gayretindeyiz.” ifadelerini kullandı.
ÖTGAN’İN DEĞERLENDİRMESİ
İŞKUR Erzurum İl Müdürü Ahmet Tacettin Ötügen ise, işsizliğin önemli bir sorun olduğunu, fakat bunun altında yatan asıl nedenin mesleksizlik olduğunu söyledi. İstihdama yönelik, meslek edindirme kurslarının başarılı bir şekilde yürütüldüğünü kaydeden Ötügen, “Belediyenin açtığı İpek Halı Dokuma Kursu, bayanların maaş alarak meslek edinmeleri açısından oldukça önemlidir. Aziziye Belediyesi’nin böyle anlamlı bir projenin altına imza atması ve bizimle işbirliği içerisinde bu projeyi yürütmesi çok anlamlıdır. Birinci kurs tamamlandı ve önümüzdeki günlerde açılacak ikinci kursu da İŞKUR olarak destekleyeceğiz. Belediye Başkanımıza nazik ziyaretinden dolayı teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
Başkan Cengiz, daha sonra Ötügen’e teşekkür plaketi takdim etti.

 
'Türk Milleti'ni tanımıyorlar'
 
Büyükşehir Belediyesinden yerinde karar
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cindilli adı heyecan uyandırdı...
Zaman Gazetesi’nin 'Evet' diyen sembol ülkücüler AK Parti'den aday” haberi ...
Bulutlar'dan Palandöken övüncü
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, “İlçemizin nüfusunun devamlı ...
SP'den İran açılımı
Saadet Partisi (SP) Erzurum İl Başkanı Sedat Laloğlu ve Yönetim Kurulu ...
 
Tanıtımda 'Küçükler Damgası'
Erzurum Büyükşehir belediyesince kiralanan canlı yayın aracı 24 saat ücretsiz ...
Göçü sorgulayan var mı?
Türkiye İstatistik Kurumu tarafından geçtiğimiz hafta sonunda açıklanan ...
Siyasetçi dediğin böyle olur..
AK Parti Erzurum Milletvekili Fazilet Çığlık, 2011 Dünya Üniversite Kış ...
 
Özak, Erzurum'a ufuk çizdi
Sporun dünya'da gelişmişlik göstergesi olduğunu ifade eden Spordan Sorumlu ...
AK Parti'ye çağdaş vizyon
Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunlarının açılış törenine katılmak üzere ...
'Gel de bereketi gör'
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, başkanlık sistemiyle ilgili soruları, "Benim ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva