Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik
Erzurum’un şirketleşme performansı düşüşte
Erzurum’un şirketleşme performansı düşüşte
MEB’den Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli
MEB’den Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli
Hainler Avrupa’nın başına bela oldu
Hainler Avrupa’nın başına bela oldu
Şimşek: 'OVP arzulanan sonuçları veriyor'
Şimşek: 'OVP arzulanan sonuçları veriyor'
HABERLER>SÄ°YASET
9 Şubat 2011 Çarşamba - 05:31

Protestoculara tepki yağıyor

2011 Kış Oyunları’nın kapanış törenlerinde Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’e yönelik olarak sergilenen protesto gösterisi, sivil toplum kuruluşları ve sendikalarca tepki toplamaya devam ediyor.

Protestoculara tepki yağıyor

2011 Kış Oyunları’nın kapanış törenlerinde Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’e yönelik olarak sergilenen protesto gösterisi, sivil toplum kuruluşları ve sendikalarca tepki toplamaya devam ediyor. Protestoların, dünya kamuoyu önünde Erzurum’a yakışmayan bir görüntü oluşturduğu yönünde görüş birliğine varılırken, Erzurum Kalkınma Vakfı (ERVAK), Yol-İş Sendikası Erzurum 2 Nolu Şubesi, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından da, yaşanan bu olaya ilişkin olarak çeşitli görüşler beyan edildi.
KÜÇÜKLER ŞEHREMİNİ
ERVAK Başkanı Erdal Güzel, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’in, şehrin emini olduğunu ve Erzurum’u temsil ettiğine vurgu yaparken, Yol-İş Sendikası Erzurum 2 Nolu Şube Başkanı Kıyas Daşkaya ise, protestoların kapanış törenini gölgede bıraktığını söyledi. ESOB Başkanı Rasim Fırat ise, söz konusu durum hakkında, “Ne yeri, ne de zamanıydı.” yorumunda bulundu. Eğitim Bir-Sen Erzurum 2 Nolu Şube Başkanı Zinnur Şimsek ise, “Orada çalınan ıslıklar, Erzurum’un geleceğine çalındı. Birileri otursun, şimdi kıs kıs gülsünler.” dedi.
İşte sivil toplum kuruluşları ve sendikalarca dile getirilen görüşler:
GÜZEL: KOL KIRILSA DA, YEN İÇİNDE KALMALIYDI… 
ERVAK Başkanı Erdal Güzel, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’e yönelik olarak sergilenen ıslıklı protestonun, şık bir tablo oluşturmadığına dikkati çekerek, “Tepki göstermek ya da protesto etmek, demokratik bir haktır. Ancak Cemal Gürsel Stadyumu’ndaki manzara hiç hoş değildi, şık değildi. Kol kırılsa bile yen içinde kalmalıydı.” ifadesini kullandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’in, şehrin emini olduğunu ve Erzurum adına Erzurum halkını temsil ettiğini belirten ERVAK Başkanı Güzel, “O esnada dünya basını bizi seyrediyordu. Başkan Küçükler de, şehrin emini olarak oradaydı ve Erzurum halkını temsil ediyordu. Keşke böyle bir manzarayla hiç karşı karşıya kalınmasaydı.” diye konuştu.
DAŞKAYA: BARIŞ VE KARDEŞLİK RUHUNA GÖLGE DÜŞTÜ
Yol-İş Sendikası Erzurum 2 Nolu Şube Başkanı Kıyas Daşkaya ise, ruhunu barış, sevgi ve kardeşliğin oluşturduğu kış oyunlarının kapanış töreninde böyle bir manzaranın oluşmuş olmasının, üzüntü verici olduğunu kaydetti. Başkan Daşkaya, “Erzurum, misafirperverliğiyle, mertliğiyle ünlü bir şehirdir. Sebebi her ne olursa olsun, Cemal Gürsel Stadyumu’ndaki o manzara, ne misafirperverliğe, ne de ev sahipliğine yakıştı. Görkemli kapanış töreni bile bu haksız protestonun gölgesinde kaldı. Şık bir durum değildi, hoş bir durum değildi. Demokratik tepkilere tamam, ancak tepkinin şekli, yeri ve zamanı da çok önemlidir.” dedi.
FIRAT: VARSA BİR SORUN KENDİ İÇİMİZDE HALLEDİLMELİYDİ
Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Rasim Fırat ise, kapanış törenlerindeki protestoların üzüntü verici olduğunu söyledi. Başkan Küçükler’in Erzurum’u temsil ettiğini ve mahallin Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunu vurgulayan Başkan Rasim Fırat, “Tepkilerin haklılığı ya da haksızlığından ziyade, üzerinde durulması gereken husus, hem şekli, hem de yeridir. Tüm dünyanın Erzurum’u izlediği bir anda böyle bir olayın meydana gelmiş olmasına, ancak üzülmek gerekir.” diye konuştu.
ŞİMŞEK: KÜÇÜKLER, BÖYLE BİR TAVRI HİÇ HAKETMEDİ
Eğitim Bir-Sen Erzurum 2 Nolu Şube Başkanı Zinnur Şimşek ise, Küçükler’i protesto etmek için çalınan ıslıkların, aslında Erzurum’un geleceğine çalındığını söyledi. Başkan Küçükler’in, oyunlara hazırlık sürecinde gece-gündüz demeden çalışan gerçek bir kahraman olduğunu vurgulayan Zinnur Şimşek, “Bu bayrağı omuzlamış, taşımış ve gerçek manada koşuşturmuş olan Başkan Küçükler, maalesef böyle bir tavrı hak etmemiştir. Ben şahsen bu işin halkın gerçek tepkisi olduğunu da düşünmüyorum. Bu iş organize edildi, bu işin arkasında birileri var. Şimdi onlar otursun ellerini ovuştursun, kıs-kıs gülsünler. Ama Erzurum bu oyunu yutmadı. Biz Büyükşehir Belediye Başkanımıza sonuna kadar sahip çıkıyoruz.” şeklinde konuştu.
 

 
Kılıç, protestoya el koydu
 
Aktepe: Erzurum'a yakışmadı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıç, protestoya el koydu
AK Parti Erzurum İl Başkanı Murat Kılıç, “Cemal Gürsel Stadyumu’nda yaşanan ...
Bakan eşinden Erzurum Övgüsü
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın Eşi Gülten Günay ve Kızı Pınar ...
MHP'den Başkan Polat'a tepki
MHP Olur ilçe başkanı Hamdi Akin ilçede meydana gelen su kesintileri nedeniyle ...
 
MMO Küçüklere sahip çıktı
Erzurum'un 11 gün boyunca ev sahipliği yaptığı 25. Dünya Üniversiteler ...
Küçükler dua aldı
Erzurum Büyükşehir belediyesi tarafından yardıma muhtaç aileye yeni ev alındı.
CHP'den işsizlik vurgusu
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Ağrı'dan geldiği Erzurum'da ...
 
MHP'den Universiade değerlendirmesi
MHP İstanbul Milletvekili Murat Başesgioğlu, "Erzurum'a kış oyunları ...
Bulutlar'ın dediği çıktı
Palandöken Belediyesi ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nü karşı karşıya ...
Siyasette temiz eller vurgusu
HAS Parti’nin Erzurum İl Teşkilatı’nca başlatılan STK açılımı, son sürat ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva