Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Dadaşlar 19 Mayıs coşkusunu paylaştı
Dadaşlar 19 Mayıs coşkusunu paylaştı
Allahuekber Dağı eteklerinde milli coşku
Allahuekber Dağı eteklerinde milli coşku
Muş yolunda feci kaza: 3 ölü, 5 yaralı
Muş yolunda feci kaza: 3 ölü, 5 yaralı
Sözleşmeli öğretmen başvuruları 20 Mayıs'ta
Sözleşmeli öğretmen başvuruları 20 Mayıs'ta
AK Parti Kamp tarihi değişti
AK Parti Kamp tarihi değişti
HABERLER>EĞÄ°TÄ°M
4 Kasım 2010 Perşembe - 08:17

Başka yer bulamadınız mı?

Erzurum’un en eski okullarından Tatbikat İlköğretim Okulu’nun tarihi binasının, yakında açılması düşünülen üstün zekalı çocukların eğitim- öğretim göreceği Bilim ve Sanat Merkezi’ne tahsis edilecek olması, velilerin tepkisini çekti.

Başka yer bulamadınız mı?

Erzurum’un en eski okullarından Tatbikat İlköğretim Okulu’nun tarihi binasının, yakında açılması düşünülen üstün zekalı çocukların eğitim- öğretim göreceği Bilim ve Sanat Merkezi’ne tahsis edilecek olması, velilerin tepkisini çekti. Veliler, çocuklarının eğitim gördüğü okulun bir bölümünde Bilim ve Sanat Merkezi’nin açılmasını istemediklerini söyledi.
Cumhuriyet’in ilk dönem eserlerinden olan, 1926’ya kadar vali konağı olarak kullanıldıktan sonra sırasıyla karma ve erkek ortaokul olarak hizmet verdikten sonra 1949 - 1950 eğitim - öğretim yılında Tatbikat İlkokulu’na tahsis edilen tarihi binaya, Bilim Sanat Merkezi kurulması fikri tartışmaya neden oldu.
Gez Mahallesi’nde bulunan 12 derslikli okulun tarihi binasının bir süre önce de Yakutiye Kaymakamlığı’nca hizmet binası olarak kullanılması talebi nedeniyle gündeme geldiğini belirten veliler, Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin Bilim Sanat Merkezi’ni başka bir yerde açmasını istedi.
Okul öncesi, ilk ve orta öğretim çağındaki üstün veya özel yetenekli öğrencilerin, bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını ve kapasitelerini geliştirerek en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla açılan okullar olan Bilim ve Sanat Merkezleri’ne karşı olmadıklarını anlatan veliler, “Herhangi bir ücretin ödenmediği bu okullarda üstün veya özel yetenekli öğrencilerin bilimsel düşünce ve davranışlarla estetik değerleri birleştiren, üretken, problem çözen bireyler olarak yetişmelerini sağlamaları güzel bir şey. Ancak bu merkez için Tatbikat İlköğretim Okulu’nun ana binasının tahsis edilmek istenmesini kabul etmiyoruz. 60 yıldır Tatbikat ismiyle var olan binanın bundan sonra da aynı isim altında varlığını sürdürmesini istiyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, Bilim Sanat Merkezi’ni başka bir bina da açabilir” diye konuştu.
Tatbikat İlköğretim Okulu, 1920 yılında İlköğretmen Okulu ile birlikte bugün ki Şair Nef’i İlköğretim Okulun binasında eğitim-öğretime başlamıştır. Ve bir süre burada eğitim - öğretim vermiştir. Daha sonra, bulunduğumuz yerden takriben 200 metre güneyde bulunan ve halen Nene Hatun Kız Lisesi olarak hizmet vermekte olan binadaki İlköğretmen Okulunun Tatbikat (Uygulama) Okulu olarak hizmet vermeye başladı. 1926 yılına kadar vali konağı olarak kullanılan iki katlı tarihi bina, 1942’de karma orta okul, 1944’de erkek orta okul olarak hizmet verirken 1949 - 1950 eğitim - öğretim yılında Tatbikat İlkokulu’na tahsis edildi. Tarihi mekan artan öğrenci sayısına cevap veremeyince 1973 - 1974 eğitim - öğretim döneminde 7 derslikli ek bina yapılınca iki ayrı binada hizmet vermeye başladı. Tarihi binanın daha fazla eskimiş olduğu dikkate alınarak daha önce yapılan ek binaya 4 derslik ilave edildi. Okulda hala, 10 derslik, 1 öğretmenler odası, çok amaçlı salon, ana sınıfı bir arşiv, kütüphane bulunmaktadır.

 
Allah kabul etsin..
 
Ne diyelim, kolay gelsin..
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Eğitim çarkı 'taşımayla' döndürülecek
“Taşımalı Ortaöğretim Uygulaması” kapsamında Erzurum İl Milli Eğitim ...
Güneş Vakfı, gençlere ufuk çiziyor
Gerçekleştirdiği sosyal ve kültürel etkinliklerle göz dolduran Güneş Vakfı, ...
Okuma Kültürüne bilimsel yaklaşım
Üniversite Kitabevi Merdiven Altı söyleşisinde bu hafta “Bir eylem olarak okumak” konusu ele alındı.
 
Tiyatroda stres attılar
Final Dergisi Dershaneleri SBS şubesi öğrencileri, öğretmenleriyle birlikte ...
Eğtim sistemimize Alman Merceği
Almanya Baden- Würtemberg Eyalet Meclisi Parlamenterleri Atatürk Üniversitesi ...
Proje dediğin böyle olur..
Atatürk Üniversitesi’ne kurulması yönünde hazırlanarak Devlet Planlama ...
 
Almanlar eğitim sistemini inceliyor
Almanya Baden- Würtemberg Eyalet Meclisi parlamenterleri Erzurum Valiliğini ...
Kurt öğrencileri sevindirdi
Gülpınar Köyü İlköğretim Okulu öğrencileri, Kongre binası, Atatürk Evi, ...
Geleceklerini kurslarda arıyorlar..
Erzurum’da üniversitelerin güzel sanatlar alanında öğretim veren bölümleri, ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva