KANAL25
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Sağlık çalışanlarından Gazze yürüyüşü
Sağlık çalışanlarından Gazze yürüyüşü
Emniyet Müdürlüğü öğrencileri bilgilendirdi
Emniyet Müdürlüğü öğrencileri bilgilendirdi
Oltu Devlet Hastanesi güncelleştiriliyor
Oltu Devlet Hastanesi güncelleştiriliyor
Erdoğan ailesi yasta
Erdoğan ailesi yasta
Trendyol 1. Lig: Bandırmaspor: 2 - MKE Ankaragücü: 0
Trendyol 1. Lig: Bandırmaspor: 2 - MKE Ankaragücü: 0
HABERLER>EKONOMÄ°
3 Mayıs 2011 Salı - 07:01

Borç yapılandırmasında süre uzatıldı

Kamuoyunda ‘Torba Yasa’ olarak adlandırılan ve kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasını öngören 6111 Sayılı Kanun’un yürürlük süresi uzatıldı. Kamuya olan borçlarını yeniden yapılandırmaları için 2 Mayıs tarihine kadar süre tanınan prim borçlusu işveren, vergi mükellefi, elektrik ve su aboneleri için başvuru süresi 2 Haziran’a kadar uzatıldı

Borç yapılandırmasında süre uzatıldı

SAMET ÖZÜNAL (GHA) – Kamuoyunda ‘Torba Yasa’ olarak adlandırılan ve kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasını öngören 6111 Sayılı Kanun’un yürürlük süresi uzatıldı. Kamuya olan borçlarını yeniden yapılandırmaları için 2 Mayıs tarihine kadar süre tanınan prim borçlusu işveren, vergi mükellefi, elektrik ve su aboneleri için başvuru süresi 2 Haziran’a kadar uzatıldı.
Bakanlar Kurulu, bazı kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasını öngören 6111 Sayılı Kanun’un yürürlük süresini 2 Haziran’a kadar uzattı. 31 Aralık 2010 tarihinden önceki döneme ait vergi, prim, elektrik ve su borcu bulunan vatandaşlar için 36 aya varan vadelerle borç yapılandırmasını öngören söz konusu kanun için yeniden süre uzatımına gidilmeyecek. 2 Mayıs Pazartesi günü itibariyle sona ermesi gereken başvurular için 1 ay ek süre tanınmış olması, Erzurum’daki borçlu işveren, mükellef, elektrik ve su aboneleri gibi, alacaklı durumdaki kamu kurumlarını da memnun etti.
BAŞVURU YOĞUNLUĞU
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Erzurum İl Müdürü Hulusi Bumin, prim borçlarını yapılandırmak için başvuruda bulunan vatandaşların sayısının 10 bini aştığını belirterek, yapılan incelemeler sonucunda 4 bin dosyanın işleminin tamamlandığını bildirdi. Borçlarını yeniden yapılandıran vatandaşların ilk taksit ödemelerini Haziran ayının sonuna kadar yapmaları gerektiğini kaydeden Bumin, “Kanunun yürürlük süresiyle ilgili olarak tanınan ek süre, taksitlerin tarihine etki etmiyor. Yani prim borçlarını şu an itibariyle yapılandırmış olan borçlu işverenlerimizin ilk taksitlerini Haziran ayının sonunda yatırmış olmaları gerekiyor.” diye konuştu.
VERGİ DAİRESİ’NE YAPILAN BAŞVURU SAYISI 20 BİNE YAKLAŞTI
Erzurum Vergi Dairesi Başkanı Yunus Poyraz ise, 6111 Sayılı Kanun kapsamında borçlarını yeniden yapılandırmak isteyenlere ek süre tanınmış olmasının, çok iyi bir fırsat olduğunu ifade etti. Şubat ayının sonunda yürürlüğe giren kanun kapsamında Erzurum Vergi Dairesi’ne başvuruda bulunarak yapılandırma talebinde bulunan mükelleflerin sayısının 20 bine yaklaştığına dikkati çeken Vergi Dairesi Başkanı Yunus Poyraz, şu ana kadar yapılandırılan toplam borç tutarının ise, yaklaşık 300 milyon lira olduğunu dile getirdi. Borçlu mükellefler için 2 Haziran’a kadar tanınan ek sürenin, değerlendirilmesi gereken son fırsat olduğuna vurgu yapan Poyraz, Torba Yasa ile ilgili olarak vatandaşı bilgilendirme ve borçlarını yapılandırmayı teşvik etmeye yönelik çalışmaların sürdürüleceğini belirtti.
Öte yandan prim ve vergi borçlusu olan işverenlerle mükelleflerin yanı sıra, birikmiş su ve elektrik borcu olan aboneler de, tanınan ek süre dahilinde borçlarını yeniden yapılandırabilecekler.
 

 
Polat Pasinler'e veda ediyor
 
Aksak'tan OSB çıkarması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DASİDEF'ten MARİFED atılımı
Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Federasyonu (DASİDEF) ve Marmara İş ...
Kentsel dönüşüm kar getirdi
Yakutiye Belediyesi, asırlık mahallelerde kentsel yenileştirme projelerine ...
Organik tarımda güç birliği
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) tarafından desteklenen “Kuzeydoğu ...
 
İhracatın nabzı Erzurum'da attı
Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı ve Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği ...
Tarımda verimlilik arayışı
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitkisi Besleme ...
İstihdama Çağrı Merkezi desteği
Erzurum’da Türkcell ve Finansbank’ın ardından açılan Sağlık Bakanlığı ...
 
Ilıcalı'dan ilginç iddia
DATÜB Başkanı Ilıcalı, Erzurum'un ve Doğu Anadolu Bölgesi'nin sanılanın ...
Kalkınmada SODES rotası
Erzurum Valiliği Proje Koordinasyon Merkezi tarafından SODES projeleri ...
Bumin rekortmen oldu
Erzurum Vergi Dairesi Başkanlığı, 2010 Vergilendirme Dönemi’ne ait Gelir ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva