Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erzurumspor yine PFDK’lık oldu
Erzurumspor yine PFDK’lık oldu
Gazze'de can kaybı 33 bin 899'a yükseldi
Gazze'de can kaybı 33 bin 899'a yükseldi
Tekin’den atama açıklaması
Tekin’den atama açıklaması
Koca randevu sisteminde yeni tedbirleri açıkladı
Koca randevu sisteminde yeni tedbirleri açıkladı
Gazze’de can kaybı 33 bin 797’ye yükseldi
Gazze’de can kaybı 33 bin 797’ye yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
16 Mart 2016 Çarşamba - 09:37

Cumhurbaşkanı’ndan TANAP müjdesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erzurum’un da ana güzergahında bulunduğu Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi'nde (TANAP) çalışmaların öngörülen planlamaya uygun şekilde hızla ilerlediğini, hatta projenin planlanan süreden önce tamamlanması için çalışıldığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı’ndan TANAP müjdesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum’un da ana güzergahında bulunduğu Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi'nde (TANAP) çalışmaların öngörülen planlamaya uygun şekilde hızla ilerlediğini, hatta projenin planlanan süreden önce tamamlanması için çalışıldığını açıkladı.

ORTAK BASIN TOPLANTISI

Ankara'daki terör saldırısı sonrası Bakü yerine Ankara'da gerçekleşen Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi (YDSK) 5'inci Toplantısı dolayısıyla Türkiye'ye gelen Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye-Azerbaycan Yüksek Düzeyli Stratejik Konseyi 5'inci Toplantısı'nda enerji, ulaşım, savunma ve askeri alanda işbirliğini görüştüklerini belirtti. Türkiye ile Azerbaycan arasında 6 ayrı anlaşma imzalandığını vurgulayan Erdoğan, "Bütün bu çalışmalarla birlikte 25 yıl içinde Azerbaycan'ın geldiği aşamayı, ortaya koyduğu başarıları Türkiyeli kardeşleri olarak daima takdir ettik, ediyoruz. Azerbaycan'ın bağımsızlığının gerçek mimarı, merhum Haydar Aliyev'i rahmetle yad ediyorum. Onun geride bıraktığı mirasa aziz kardeşim İlham Aliyev büyük bir başarıyla sahip çıktı, sahip çıkıyor. Bugünkü toplantımızın, yaptığımız görüşmelerle aldığımız kararların Azerbaycan'ın bu atılım hamlesine destek olacağına inanıyorum" dedi.

TERÖRLE MÜCADELE

Toplantıda terörle mücadele meselesinde neler yapabileceğini ele aldıklarını dile getiren Erdoğan, "Küresel ekonomideki ve bölgemizdeki jeopolitik gelişmelerden elbette hepimiz etkileniyoruz. Buna karşı ortak tedbirlerimiz neler olabilir, bunları da görüşme imkanımız oldu. Önümüzdeki günlerde yine Sayın Aliyev ile kritik toplantılar dolayısıyla bir araya gelmeyi sürdüreceğiz. Önümüzde İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesi var, bu zirvede kendilerini yine İstanbul'da ağırlayacağız. Bizim aynı şekilde Sayın Zapatero ile başlattığımız Medeniyetler Arası İttifak meselesi var. Bunun için de 25-26 Nisan tarihlerinde inşallah Bakü'de olacağım, orada bu toplantıda beraber olacağız. Bunu yine arkadan takip eden diğer uluslararası toplantılarda, örneğin bu ay sonunda Washington'da beraber olacağız. Nükleer Zirve'de orada görüşlerimizi uluslararası camiayla paylaşacağız" ifadelerini kullandı.

TANAP'TA ÖNEMLİ GELİŞME

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslamofobi, yabancı düşmanlığı ve ırkçılığın arttığı bir dönemde Medeniyetler İttifakı'nın küresel bir forum olarak dünyaya farklı bir mesajı Bakü'den vereceğine dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Aliyev'i 2016 yılını "Çok Kültürlülük Yılı" olarak ilan etmesi nedeniyle tebrik eden Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bunun yanında kardeşim Aliyev'i Mayıs ayında İstanbul'da ev sahipliği yapacağımız, ilk kez düzenlenecek Dünya İnsani Zirvesi'ne de davet ettim. Temenni ederim ki programları da elverirse orada da ayrıca beraber oluruz. Azerbaycan'la birlikte geliştirdiğimiz en önemli proje bildiğiniz gibi TANAP. TANAP'ta çalışmalar öngörülen planlamaya uygun şekilde hızla ilerliyor, hatta projenin planlanan süreden önce tamamlanması için çalışıyoruz. TANAP'ın bel kemiğini teşkil ettiği güney gaz koridoru konusunda da tüm paydaşlarla yakın koordinasyon halindeyiz. Bu vesileyle 29 Şubat'ta Bakü'de gerçekleştirilen Güney Gaz Koridoru Danışma Kurulu Toplantısı için Azerbaycan'ı tebrik ediyorum."

BAKÜ-TİFLİS-KARS DEMİRYOLU ARALIK AYINDA AÇILACAK

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi'nin iki ülke arasında ulaştırma sahasındaki öncelikli projelerden biri olduğuna dikkat çeken Erdoğan, "Londra'dan Pekin'e kadar demiryolu ulaşımını mümkün kılacak projenin inşallah Aralık ayında birlikte açılışını gerçekleştireceğiz. Böylece bu dev proje de açılışıyla birlikte dünyaya önemli bir mesaj olacaktır" dedi.

Türkiye ve Azerbaycan'ın ticari ilişkiler noktasında küresel, ekonomik, konjonktür ve düşen petrol fiyatları nedeniyle 2015 yılında bir ivme kaybı yaşadığını vurgulayan Erdoğan, "Buna rağmen 2023 yılı için 15 milyar dolar hedefimizi saklı tutuyoruz ve bunu gerçekleştirmek için de inşallah gerekenleri yapacağız. Karşılıklı yatırımlarımız halihazırda 13 milyar düzeyinde seyrediyor. Bunun da artırılması noktasında inşallah 5 yıl içerisinde 20 milyar dolar seviyesine çıkarmayı planlamış bulunuyoruz" ifadelerini kullandı.

"NAHCİVAN'IN ARTAN İHRACAT POTANSİYELİNİ DEĞERLENDİRMEK ÜZERE MÜŞTEREK ÇALIŞMAYA KARAR VERDİK"

Toplantı sırasında özellikle Nahcivan'ın artan ihracat potansiyelini değerlendirmek üzere müşterek çalışmaya karar verdiklerini belirten Erdoğan, şunları söyledi:

"Gerek Nahcivan'ın ürünlerini ülkemizde görmek, bunun yanında Nahcivan'ın turizme açık çok önemli mekanları var. Nahcivan aslında turizmde önemli bir destinasyon ve vatandaşlarımız için Nahcivan'ı bu noktada kendi portföyleri içerisine alarak gezmelerinde, hele hele tuz mağaralarında, orada şifa bulma noktasındaki teklifimi de buradan kendilerine özellikle şu anda hatırlatıyorum. Zira değerli kardeşimle o tuz mağaralarını beraber gezdim, gördüm. Görerek söylüyorum duyarak değil. Bu bakımdan bir tecrübe sabittir diyorum. Görüşmelerimizde askeri, savunma sanayii ve güvenlik konularını tekrar ele aldık. Savunma sanayii alanında somut bazı adımlar atılmasını kararlaştırdık. Önümüzdeki aylarda yapılacak Üçüncü Türkiye-Azerbaycan Savunma Sanayii İşbirliği Toplantısı'nın bu noktada önemli bir fırsat teşkil edeceğine inanıyorum."

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini, "Aziz kardeşim, Sayın Cumhurbaşkanı Aliyev'e şahsım, milletim adına gösterdikleri bu alicenaplık, kadirşinaslık sebebiyle teşekkür ediyorum" diyerek tamamladı.

 
Aydemir: ‘Toplum Sağlığının Sigortasısınız '
 
5 sezonun en iyi 2’inci performansı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Terör dize getirilecektir’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ankara’nın Kızılay semtinde, 13 Mart 2016 Pazar ...
‘Teröre bulaşanlar bedelini ödemeli’
TBMM’de teröre bulaşan milletvekillerinin olduğunu ifade eden Erdoğan, ...
‘İstiklal Marşı bağımsızlık beyannamesidir’
İstiklal Marşı’nın hangi şartlar altında yazıldığı anlaşılmadan ruhunun ...
 
“Türkiye Kırım'ın ilhakını tanımayacaktır”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Suriye'ye girerken, 'Suriye yönetimi bizi çağırdı ...
‘Kadının yer almadığı siyaset, eksikliktir’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kadının yer almadığı siyaset, kadınları dışlayan ...
Sekmen: ‘Kadın, şefkatin timsalidir’
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ...
 
Erzurum’dan Eruh’a yardım köprüsü
Büyükşehir Belediyesi, Siirt’in Eruh ilçesinde terörden dolayı mağdur ...
Vattara: “Erdoğan Zamanın Büyük Bir Devlet Adamı”
Fildişi Sahili Devlet Başkanı Vattara, ‘Evet, zamanın büyük bir devlet ...
Aydemir, Millet 28 Şubat zulmünü unutmayacak
Ak Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, '28 Şubat siyasi tarihimizde ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva