Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Şehit yakınları ve gaziler iftarda buluştu
Şehit yakınları ve gaziler iftarda buluştu
Güler: ‘Varlığımızın en büyük teminatı TSK’dır’
Güler: ‘Varlığımızın en büyük teminatı TSK’dır’
'Ülkemizi iki kat daha büyütmekte kararlıyız'
'Ülkemizi iki kat daha büyütmekte kararlıyız'
Erdoğan: ‘Çanakkale'de inanç galip gelmiştir’
Erdoğan: ‘Çanakkale'de inanç galip gelmiştir’
Erdoğan Kadim Dostlar’a seslendi
Erdoğan Kadim Dostlar’a seslendi
HABERLER>EKONOMÄ°
23 Ocak 2019 Çarşamba - 17:59

DAP İdaresinden 4 bin 798 çiftçiye eğitim desteği

Merkezi Erzurum’da bulunan DAP İdaresi’nin Doğu Anadolu Bölgesi’nde yapımını desteklediği Erzurum, Elazığ ve Van’daki DAP Çiftçi Eğitim Merkezlerinde çiftçilere yönelik eğitimler devam ediyor.

DAP İdaresinden 4 bin 798 çiftçiye eğitim desteği

Merkezi Erzurum’da bulunan DAP İdaresi’nin Doğu Anadolu Bölgesi’nde yapımını desteklediği Erzurum, Elazığ ve Van’daki DAP Çiftçi Eğitim Merkezlerinde çiftçilere yönelik eğitimler devam ediyor. Bütün masrafları DAP İdaresi tarafından karşılanan ‘Tarımsal Eğitim Projesi’ kapsamında bugüne kadar yem bitkileri yetiştiriciliği, arıcılık ve süt sığırcılığı konularında toplam 4 bin 798 çiftçiye eğitim verildi.

SÜT SIĞIRCILIĞI

Van’da, Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DAP İdaresi), Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA), Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ), Muş Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Muş ve ilçelerinde tarım ve hayvancılık alanında faaliyet gösteren üretici birliklerinin işbirliğiyle Muşlu çiftçilere yönelik süt sığırcılığı eğitimleri başladı.

Van’daki DAP Çiftçi Eğitim Merkezi’nde, Muşlu çiftçilere, "Süt Sığırlarında Sıklıkla Karşılaşılan Sorunlar ve Çözüm Önerileri'' konulu, 5 günlük konaklamalı ve uygulamalı eğitim YYÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Suphi Deniz ve öğretim görevlileri tarafından veriliyor. Teorik ve pratik eğitimler, sığır ırkları ve damızlık seçimi, suni tohumlama, gebe ineklerin ve buzağıların bakımı ve beslenmesi, süt ineklerinin laktasyon dönemi bakımı ve beslenmesi, süt ineklerinde makinalı sağım ve meme sağlığı, sığır barınakları, hastalıklarla mücadele, aşılama ile sağlıklı süt ve süt ürünleri üretimi konularını içeriyor. Ayrıca, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi yerleşkesinde bulunan 50 büyükbaş hayvan kapasiteli çiftlikte ise uygulamalar gerçekleştiriliyor.

Eğitimle, çiftçilerin özellikle süt sığırcılığında verim ve kalite konularında daha fazla bilgi ve tecrübe kazanarak üretim kapasitelerini artırmaları hedefleniyor.

DEMİR: “BİLİNÇLİ ÜRETİM İÇİN ÇİFTÇİ EĞİTİM MERKEZLERİNİ KURDUK”

Konuyla ilgi açıklama yapan DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir, Çiftçi Eğitim Merkezlerinin (Erzurum, Elazığ ve Van) yapılmasını sağlayarak ve eğitim giderlerinin tamamını karşılayarak önemli bir iş yaptıklarını belirtti. Süt sığırcılığının başarısının yeterli ve ucuz yem, yüksek verimli inekler, yetenekli ve bilgili işletmeci ve düzenli bir çiğ süt pazarının olmasına bağlı olduğu kaydeden Başkan Demir, genç çiftçilerin eğitilmesi, tarıma yeni çiftçilerin kazandırılması, istihdamın korunması ve işsizliğin azaltılmasına katkı sağlamak amacıyla DAP Çiftçi Eğitim Merkezlerini oluşturduklarını söyledi.

BİLİNÇLİ EĞİTİM

Bilinçsiz ve tesadüflere bağlı üretim modeliyle kar etmenin hiçbir zaman mümkün olamayacağını dile getiren Başkan Demir, bunun yolunun ancak çiftçileri eğitmekten geçtiğini belirterek, şunları söyledi:

“Masrafların tamamı İdaremiz tarafından karşılanmak üzere, çiftçilere herhangi bir ücret ödetmeden, verilecek konaklamalı eğitimle, üniversite hocalarının tecrübelerini onlara aktarmak istedik. Mesleği dededen kalma yöntemlerle değil, daha bilimsel anlamda sürdürebilmek için bu altyapıyı kurduk. Amacımız üniversite-çiftçi işbirliğini sağlamak, çiftçilerimizin mesleki becerilerini artırarak karlı bir üretimin önünü açmak. Süt sığırcılığında başarılı olmak sanıldığı kadar kolay değildir. Hayvancılıkta asıl amaç para kazanmak ve kar etmektir. Hayvanlar doğumlarından itibaren tüm yaşamları boyunca titizlik gerektiren bakım ve ilgi isterler. Ancak, hayvanları seven ve üretimi de bilinçli yapan üreticiler başarılı olurlar. Çiftçilerimize verilen eğitimlerle üretim potansiyelimiz daha iyiye daha güzele gidecek. Çiftçiler üretecek, biz ise üreticilerinin yanında olan bir kurum olarak onlara yardımcı olacağız. Ülkemizin kalkınması için üretmeye ihtiyacı var. Üretimden vazgeçmememiz lazım.”

4 BİN 798 ÇİFTÇİYE EĞİTİM VERİLDİ

Çiftçi Eğitimde Merkezlerinde verilen eğitimlerin çok faydalı ve verimli geçtiğini belirten DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir, İdarenin ‘Tarımsal Eğitim Projesi’ kapsamında bugüne kadar yem bitkileri yetiştiriciliği, arıcılık ve süt sığırcılığı konularında toplam 4 bin 798 üreticiye eğitim verildiğini sözlerine ekledi.

 
Sıla madalya ile dönüyor
 
Erhan Çelenk’in sözleşmesi feshedildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ESOB’ta Halk Bankası gündemi
Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları ...
Erzurum’da Turizm zirvesi
Erzurum Valisi Okay Memiş, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliğine (TÜRSAB) ...
KUDAKA’dan 9 projeye teknik destek
2018 Yılı Teknik Destek Programı Kasım-Aralık dönemi başvuruları değerlendirme ...
 
Gülbaba, beklentilerini açıkladı
Öz Büro İş Sendikası Genel Başkanı Baki Gülbaba, “Kadroya geçen taşeron ...
KUDAKA’da öncelik Yerli ve Milli üretim
Pehlivan toplantı açılışında KUDAKA’nın 2019 yılında ağırlıklı olarak ...
TKDK AB hijyen standartları projesini başlattı
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından “Çiftçilerin ...
 
Albayrak'tan marketlere fiyat uyarısı
Albayrak, "Bakıyoruz pazarda farklı fiyatlar, marketlerde farklı fiyatlar. ...
Erzurum’da TOBB – TBB buluşması
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Türkiye Bankalar Birliği’nin ...
Erzurum’da Ekonomi Zirvesi
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Türkiye Bankalar Birliği ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva