Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
MSB: ‘802 terörist etkisiz hâle getirildi’
MSB: ‘802 terörist etkisiz hâle getirildi’
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’
Gazze'de can kaybı 34 bin 262'ye yükseldi
Gazze'de can kaybı 34 bin 262'ye yükseldi
Uraloğlu: 'Hala ‘X’ Türkiye’ye temsilci atamadı'
Uraloğlu: 'Hala ‘X’ Türkiye’ye temsilci atamadı'
‘Büyüklerin hatalarının bedelini çocuklar ödüyor’
‘Büyüklerin hatalarının bedelini çocuklar ödüyor’
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
13 Eylül 2018 Perşembe - 11:34

DAP’ta Tarihi Kent Bölgelerinin Tanıtımı Projesi

DAP İdaresi’nin “Tarihi Kent Bölgelerinin Canlandırılması ve Tanıtımı Projesi”yle ilgili Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde toplantı düzenlendi.

DAP’ta Tarihi Kent Bölgelerinin Tanıtımı Projesi

DAP İdaresi’nin “Tarihi Kent Bölgelerinin Canlandırılması ve Tanıtımı Projesi”yle ilgili Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde toplantı düzenlendi.

Gedik Sosyal Tesislerinde düzenlenen proje toplantısına Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, DAP İdaresi Başkan Yardımcısı Volkan Güler, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu, Malatya Yatırım Destek Ofis Başkanı Murat Beyazıd, DAP İdaresi Beşeri, Sosyal ve Kurumsal Gelişme Koordinatörü Ferhat Gök, DAP İdaresi ile Fırat Kalkınma Ajansı uzmanları katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Belediye olarak ilçenin var olan güçlü potansiyelini geleceğe kalıcı ve nitelikli projelerle taşıma anlamında gayret sarf ettiklerini söyledi. Geçmişten gelen sağlam bir medeniyet anlayışına sahip Yeşilyurt’un, kültürel, tarihi ve doğal zenginliklerinin yanı sıra ilçenin turizm potansiyelini daha geniş kesimlere ulaştırmak adına çalıştıklarını kaydeden Çınar, “DAP Bölge Kalkınma İdaresi ve Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliğiyle ‘Yeşilyurt Kent Rehberi’ projesini hayata geçirmek adına istişare ve sunum toplantısı gerçekleştiriyoruz. ‘Yeşilyurt Kent Tasarım Rehberi’ gibi üzerinde önemle durduğumuz projenin hayata geçmesi Yeşilyurt’un turizm ve tarihi kent bölgelerinin canlandırılmasına önemli katkılar sunacaktır” şeklinde konuştu.

Yeşilyurt’ta yeni bir turizm potansiyeli oluşturmak, saklı kalmış gizli cevherleri ortaya çıkartmak ve ilçenin gelişimine katkı sağlayacak projelere ağırlık verdiklerini ifade eden Çınar, şunları kaydetti:

“Eşsiz doğal güzelliklere sahip Beylerderesi ile Kozluk arasındaki bölgeyi Lezzet Vadisine dönüştürüp, Yeşilyurt’un yöresel yemeklerinin yanı sıra doğal, kültürel ve tarihi zenginliklerinin tanıtımını daha güçlü bir zeminde hayata geçirmek istiyoruz. Yeşilyurt mutfağı, gastro-ekonomi sektöründe Lezzet Vadisiyle yerini alacaktır, bunun için de önemli projeler üzerinde çalışıyoruz. Dünyada eşi benzeri olmayan, tadına bakanların vazgeçemediği, Yeşilyurt mutfağının meşhur yemeği kiraz yaprağı sarması başta olmak üzere patlıcan tavamız, etli ve sulu yemeklerimiz, tatlılarımız ve böreklerimiz ‘Lezzet Vadisi’ ismiyle ‘gastro-ekonomi’ piyasasının dikkatini çekecek ve ilçemiz çok yoğun ziyaretçi akınına uğrayacaktır. Bunun yanı sıra Çırmıhtı bölgesinde ki 13 adet tescilli tarihi evlerimizin kamulaştırma işlemleri tamamlandı. Bu evlerden ikisini Butik Otele, dördünü ise yöresel yemekler ve ürünlerin satışının yapılacağı nostaljik mekânlara dönüştürüyoruz. Çırmıhtı’daki Kebir Cami ile Tarihi köprü arasında uygulanan Taşkın Koruma Projesi kapsamında aradaki çayın bulunduğu kanalı ıslah ederek yürüyüş yolları, dinlenme ve oyun alanlarıyla iç turizme kazandıracağız. Yeşil alanlarıyla göz dolduran ilçemizin özellikle yaz aylarında mesire ve dinlenme alanlarına yerli ve yabancı misafirlerimiz çok büyük rağbet göstermektedir" diye konuştu.

“Tarih ve medeniyetimizi geleceğe aktarmak hepimizin sorumluluğu ve görevi” diyerek konuşmasına başlayan DAP İdaresi Başkan Yardımcısı Volkan Güler, projenin nihai aşamasına gelindiğini söyledi. Kentsel tasarımla, geçmişi geleceğe taşımaya çalıştıklarını belirten Güler, “Eğer biz ilçe ve illerimizi marka yaparsak ülkemizi de marka yapmış oluruz, çünkü tarihi ve kültürel miras alanlarının yaşayan alanlar haline gelmesi ve sonraki kuşaklara kadim medeniyetin aktarılması önem arz ediyor” dedi.

Konuşmaların ardından, tarihi dokuya uygun kentsel tasarımın uygulanacağı proje alanlarıyla ilgili bilgi verildi, ayrıca görsel bir sunum da gerçekleştirildi.

 
DAP İdaresinden Milli Şaire vefa
 
Toprağın altından tarih çıktı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erbaş’tan Kur’an ve sünnet birlikteliği vurgusu
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Kur’an ve sünnet birlikteliğinden ...
TYB 2018-2019 faaliyet takvimini açıkladı
Kısa adı TYB olan Türkiye Yazarlar Birliği’nin 15 Şubesinden biri olan ...
Erzurum’da başladı, Elazığ’da şampiyon oldu
Elazığ'da "Sokakta Santranç Var" etkinliğinin 4'üncüsü düzenlendi.
 
Hafız Sert Erzurum’u gururlandırdı
Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri çerçevesinde Hafızlık ...
Şehir Hastanesi’ne isim önerisi
Ertaş, Erzurum’u kırk yıllık ıssızlıktan ve fetretten kurtarıp yeniden ...
Büyük Final Erzurum’da yapılacak
2018 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri çerçevesinde ...
 
2019 “Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı” ilan edildi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Resmi Gazete’de yayımlanan genelge ...
Cumhurbaşkanına Göçebe Oyunları teşekkürü
Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Onursal Başkanı Prof. Dr. ...
Tortum Gölü Türkiye'de bir ilkin adresi olacak
Tortum Gölü üzerinde yapılması planlanan,12,3 metre uzunluğuyla Türkiye'nin ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva