Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erzurumspor 6 puanlık maça çıkacak
Erzurumspor 6 puanlık maça çıkacak
Türkiye 3 aday gösterdi
Türkiye 3 aday gösterdi
Gazze'de can kaybı 33 bin 970'e yükseldi
Gazze'de can kaybı 33 bin 970'e yükseldi
Kadına yönelik şiddetle mücadelede yeni süreç
Kadına yönelik şiddetle mücadelede yeni süreç
Çelik: 'Cumhurbaşkanımızın desteği tamdır'
Çelik: 'Cumhurbaşkanımızın desteği tamdır'
HABERLER>EKONOMÄ°
11 Mayıs 2018 Cuma - 13:26

DAİB Mali'de Doğu’yu tanıttı

Mali Sınai ve Kalkınma Bakanlığı tarafından, bu yıl ilk kez 19-21 Nisan 2018 tarihleri arasında Bamako/Mali’de düzenlenen ‘Mali Uluslararası Sanayi Fuarı’na Türkiye onur konuğu olarak katıldı.

DAİB Mali de Doğu’yu tanıttı

Mali Sınai ve Kalkınma Bakanlığı tarafından, bu yıl ilk kez 19-21 Nisan 2018 tarihleri arasında Bamako/Mali’de düzenlenen ‘Mali Uluslararası Sanayi Fuarı’na Türkiye onur konuğu olarak katıldı.

Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği, 24 metrekare olan stantta bölge illerini ve bu illerde de üretilen ürünlerin tanıtımı yapıp ihracatını gerçekleştirmelerini sağlamak amacıyla bölge işletmelerinin tanıtım katalogları ve ürün numunelerini sergileyip, fuar ziyaretçisi firmalara dağıttı.

Ayrıca Erzurum Belediyesinin bakırcılık ve dericilik sektöründe faaliyet gösteren işletmeleri tarafından üretilen bakır işlemeli ürünler ve deriden mamül yapılan kemer, cüzdan, çanta vb. eşyalarının sergilenmesinin yanında, Erzurum başta olmak üzere bölge illerine özgü yöresel ürünlerin (oltu taşı tesbih, takı, kadayıf dolması, köme vb.) teşhiri ve tanıtımı yapıldı.

Malili küçük bir çocuğun geleneksel Erzurum dadaş kıyafeti ile ziyaretçileri karşılandığı DAİB stantı fuar alanında en yoğun ilgi gören stant oldu.

9 bin metrekarelik alanda 15 ülkeden 400 firma ve yaklaşık 15 bin ziyaretçi katılımı ile gerçekleşen fuar, başta tarım ürünleri işleme sanayi, pamuk işleme, su ürünleri işleme, inşaat malzemeleri, her türlü gıda, tekstil ürünleri, madencilik, sağlık, lojistik, altyapı, enerji olmak üzere bir çok sektörde yatırım ve iş imkanı sundu.

Diğer taraftan, söz konusu fuar katılımı, salt ticari bir organizasyon olarak değerlendirilmeyerek ülkemizin etkin tanıtımı büyük fırsat oldu, Mali’nin Türkiye’ye ve Türk Malına karşı olan pozitif bakış açısı ise gelecekte ikili ilişkiler ve iş birliği hususunda umut vadetti.

Mali Cumhurbaşkanı İbrahim Boubacar Keita’nın ev sahipliğinde Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, fuarın onur konuğu olarak davet edilmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, fuarın Mali’nin kalkınmasına katkı sağlayacağını, Türkiye ve Mali arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine yönelik önemli bir fırsat olduğunu kaydetti.

Türkiye’nin Afrika stratejisini değinen Bakan Tüfenkci, Afrika kıtasında yaşayan halkların refahını yükselmesi ve yaşsam şartlarının iyileşmesi için Türkiye’nin adımlar attığını vurgulayarak, ‘’Gerek Mali gerekse Afrika’da yer alan Mali’ye komşu ülkelere gerçekleştirilen üst düzey ziyaretlerle gelişmekte olan ekonomik ilişkilerimiz inşallah daha da artacak.’’ dedi.

2017’de Mali ihracatımız 52,2 milyon dolar, ithalatımız 29.9 milyon dolar olarak gerçekleşti

Türkiye Mali arasında ticari ilişkilere de değinen Bakan Tüfenkci, 2003 ve 2017 yılları arasında yapılan ticaret hacmine ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, ‘’Türkiye ve Mali arasında ticaret hacmi, 2003 yılında 5 milyon dolar civarında iken, 2017 yılında 82,2 milyon dolara yükseldi. 2017 yılı sonu itibari ile ihracatımız 52,2 milyon dolar, ithalatımız ise 29,9 milyon dolar olarak gerçekleşti. İki ülke arasında ihracat ve ithalatın giderek daha dengeli bir şekilde gitmesinden memnuniyet duyuyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız ikili ticaret hacmimizin orta vadede 100, uzun vadede 500 milyon dolara çıkarılmasını hedeflemişlerdi. Fuarın ve Türkiye- Mali İş konseyi’nin iki ülke arasında yoğun çalışmalarda bulunma ve işbirliğini geliştirme adına vesile olmasını diliyorum.’’ dedi.

 
ERZİMDER’den ‘Erzurum Gençlik Zirvesi’
 
Yakutiye bütçesine onay
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ABİGEM çiftçileri bilgilendirdi
Erzurum merkez ve 14 ilçeden yaklaşık 450 çiftçinin katıldığı etkinlik, ...
'Erzurum ortak paydamız'
ETSO. DAİB, ETB ve ESOB yöneticileri Erzurum'un ekonomik performansının ...
KUDAKA esnaf araştırması yayımlandı
KUDAKA tarafından, perakende sektöründe son yıllarda ortaya çıkan gelişmeler ...
 
Ağbal yeni ekonomi paketini değerlendirdi
Varlık Barışı’nın detayları belli oldu.
Erzurum nakdi kredi verileri açıklandı
TBB Mart ayı nakdi kredi iller dağılım sonuçlarını açıkladı. Erzurum’da ...
Erzurum’daki refah artışı verilere de yansıdı
Erzurum’da artan refah düzeyi, taşıt ve konut alımlarındaki yoğunlaşma ...
 
ETSO Sekmen’i ağırladı
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum Ticaret ve ...
Erzurum DHMİ 124 bin yolcuya hizmet verdi
2018 Yılı Nisan ayında Erzurum Havalimanı’na iç hat iniş-kalkış yapan ...
Erzurum 42 il içinde 3’üncü sırada
Erzurum İl Koordinatörlüğü, hayvancılık yatırımları kapsamında 50 adet ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva