KANAL25
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
‘Aziziye Destanı milli dirilişin sembolüdür’
‘Aziziye Destanı milli dirilişin sembolüdür’
'Barış ve güven iklimi güçlenmeye devam edecek'
'Barış ve güven iklimi güçlenmeye devam edecek'
Erzurum'da Milli Birlik ve Beraberlik buluşması
Erzurum'da Milli Birlik ve Beraberlik buluşması
Çiftçi'den Milli Birlik ve Beraberlik mesajı
Çiftçi'den Milli Birlik ve Beraberlik mesajı
Bilimsel birikimin gururla taçlandığı gün
Bilimsel birikimin gururla taçlandığı gün
HABERLER>EĞİTİM
17 Haziran 2011 Cuma - 10:29

DES eğitim öngörülerini açıkladı

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Erzurum Şube Başkanı Mehmet Zülfikar Kotanlı, bazı sorunların çözümünde önemli başarılar sağlanmasına karşın eğitim sisteminde yaşanan sıkıntıların tam olarak aşılamadığını söyledi.

DES eğitim öngörülerini açıkladı

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Erzurum Şube Başkanı Mehmet Zülfikar Kotanlı, bazı sorunların çözümünde önemli başarılar sağlanmasına karşın eğitim sisteminde yaşanan sıkıntıların tam olarak aşılamadığını söyledi.
Yaklaşık 15 milyon öğrencinin yaz tatiline girmesine günler kala 2010 - 2011 eğitim- öğretim dönemini değerlendiren DES Erzurum Şube Başkanı Mehmet Zülfikar Kotanlı, okul öncesi ve engellilerin eğitimi konuları başta olmak üzere mesleki eğitimin önünün açılması, okul ve derslik açığının kapatılması, ücretsiz ders kitabı uygulaması, yoksul öğrencilerin himayesi, ayrımcılıkla mücadele, demokratik bir eğitim sisteminin temellendirilmesi gibi konularda önemli iyileşmeler sağlandığını kaydetti.
KOTANLI’NIN AÇIKLAMASI
Öğretmen açığının kapatılması, yabancı dil eğitimi, tayin, terfi ve atamalarda yaşanan aksaklıkların giderilmesi gerektiğini belirten Kotanlı, “Kamuda en düşük düzeyde seyreden eğitim çalışanlarının maaşlarının yükseltilmesi, okulların çevre ve altyapı çalışmalarının tamamlanması, okulların güvenliğinin sağlanması gibi ivedi konularda atılacak adımların moral ve motivasyonu artıracaktır. 18’inci Milli Eğitim Şurasında Genel Başkanımız Gürkan Avcı’nın teklif ettiği ve diğer sendikalarında ittifakla kabul ettiği eğitim çalışanlarına net bir maaş tutarında ikramiye verilmesi kararı şura tutanaklarına alınmış olup ivedilikle kanun taslağı olarak TBMM gündemine getirilmelidir. Tüm eğitim çalışanlarına verilecek bir maaş ikramiye eğitim çalışanlarını ekonomik olarak rahatlattığı gibi motivasyonunu da artıracaktır.
Mevcut sorunların tespiti dahil çözüme dönük eylem planlarının geç ve güç bir şekilde ilerlediğini görüyoruz. Türkiye’de Eğitim Fakülteleri’nin nitelikli, birikimli ve donanımlı öğretmenler yetiştirmek için eğitim politikalarında stratejik bir vizyonla değişime gitmesine ihtiyaç bulunmaktadır. Eğitim Fakültelerine öğrenci alımında bazı kriterlerin getirilmesi gerektiği gibi hangi bölümde ne kadar öğretmene ihtiyaç duyulduğu tespit edilerek o sayıda öğretmen adayları Eğitim Fakültelerine alınmalıdır. Bu uygulama işsiz atanamayan öğretmen sayısını da aşağılara çekecektir” diye konuştu.

 
Vatandaş devlete duacı
 
Cinayet davasında bir tutuklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Eğitim Bir-Sen anketi açıklandı
Memur-Sen'e bağlı Eğitim-Bir-Sen'in araştırmasına katılan öğrencilerin ...
İİBF 364 mezununu uğurlayacak
Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF), oldukça ...
Öğrencilerden milli hassasiyet
Erzurum’un Pazaryolu İlçesi’nde 5-11 Haziran Dünya Çevre Haftası bir ...
 
ANEDER, YİBO öğrencilerini ağırladı
Anadolu Eğitimciler Derneği (ANEDER), SODES programı çerçevesinde ‘Sağlıklı ...
GSF'den yıl sonu sergisi
Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Güzel Sanatlar Fakültesi’nin ...
A.Ü'den ESRUC adımı
Atatürk Üniversitesi öncülük etti ve 24 ülke üniversitesiyle birlikte ...
 
Öztürk YOK Başkanı'nı ağırladı
Atatürk Üniversitesi (AÜ) tarafından düzenlenen “2. Avrasya İpek Yolu ...
Erzurum eğitimde de zirve il
Atatürk Üniversitesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen 'İkinci Avrasya İpekyolu ...
Kız öğrencilere projeli destek
Erzurum’da, okulu bırakmış ve bırakma riski bulunan kız çocukları için ...
 
YAZARLAR
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
Yurdagül’ün Tokadı: Babasının Malı Değil!
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Darfur’da kan, Sakarya’da çelik, futbolda utanç
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva