Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Kick Boksta Büyükşehir damgası
Kick Boksta Büyükşehir damgası
Erzurum’dan İran’a arama kurtarma desteği
Erzurum’dan İran’a arama kurtarma desteği
Genç Dadaşlardan milli görkemde fener alayı
Genç Dadaşlardan milli görkemde fener alayı
Oltulu Dadaşlar milli coşku yaşadı
Oltulu Dadaşlar milli coşku yaşadı
Dadaşlar 19 Mayıs coşkusunu paylaştı
Dadaşlar 19 Mayıs coşkusunu paylaştı
HABERLER>EĞÄ°TÄ°M
10 Ocak 2011 Pazartesi - 08:18

Davutoğlu'ndan A.Ü'ye övgü

Dışişleri Bakanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Atatürk Üniversitesi’nin Kafkas bölgesinin merkezi bir üniversitesi olması gerektiğini vurgulayarak, “Atatürk Üniversitesi sahip olduğu geleneği ve hinterlandı ile bölgesinin en güçlü üniversitesidir. Bu imkânları doğrultusunda hareket etmesi onu daha da büyütüp güçlendirecektir,” saptamasını yaptı.

Davutoğlu ndan A.Ü ye övgü

Dışişleri Bakanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Atatürk Üniversitesi’nin Kafkas bölgesinin merkezi bir üniversitesi olması gerektiğini vurgulayarak, “Atatürk Üniversitesi sahip olduğu geleneği ve hinterlandı ile bölgesinin en güçlü üniversitesidir. Bu imkânları doğrultusunda hareket etmesi onu daha da büyütüp güçlendirecektir,” saptamasını yaptı.
A.Ü. ZİYARETİ
Dışişleri Bakanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Erzurum`da düzenlenen 3. Büyükelçiler Konferansı’nın son gününde, dışişleri müsteşarı, müsteşar yardımcıları ve Türkiye’nin bazı büyükelçileriyle birlikte Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak’ı makamında ziyaret etti.
KOÇAK SUNUM YAPTI
Rektör Koçak, ziyarette, Davutoğlu ve beraberindekilere, Atatürk Üniversitesi hakkında çeşitli bilgiler sundu. 1957 yılında kurulan Atatürk Üniversitesi’nin temellerinin 1938 yılında Atatürk tarafından atıldığını hatırlatan Koçak, 19 fakülte ve çok sayıda yüksekokul, enstitü ve araştırma merkezlerine sahip olan Atatürk Üniversitesi’nden bugüne kadar 150 bin civarında mezun verildiğini söyledi.
“Halen 43 bini örgün eğitimde, 20 bini de açık öğretimde olmak üzere toplam 63 bin öğrenci mevcudumuz var” diyen Koçak, “Bin 250’si akademisyen, toplam 2 bin 500 öğretim üyesine sahibiz. 4 bin çalışanımız, lojmanlarımızla birlikte 50 bin üzerindeki nüfusumuzla Türkiye’nin en büyük yerleşke üniversitelerinden biriyiz,” şeklinde konuştu.
A.Ü. NÜN MİSYONU VE HEDEFİ
Atatürk Üniversitesi’nin Türkiye’nin ilk on ve dünyanın da ilk beş yüz üniversitesi arasında yer aldığına dikkat çeken Koçak, şöyle devam etti: “Atatürk Üniversitesi’ni bir dünya üniversitesi yapmak için çalışmalar yapıyoruz. Yeni kurduğumuz Orta Doğu ve Orta Asya-Kafkaslar Araştırma ve Uygulama Merkezi’miz 1. Avrasya İpekyolu Üniversiteleri Toplantısı’nın ilkini geçen yıl gerçekleştirdi. Bu toplantının ikincisini 6 Haziran’da yine Atatürk Üniversitesi’nde yapacağız. 18 ülkeden 70 civarında rektör ve üst düzey eğitimci bu toplantıya katıldı. Çeşitli işbirliği protokolleri imzaladık. Yine yaz okulumuza 6 ülkeden 50 civarında yabancı öğrenciyi konuk ettik. Gürcistan Üniversitesinin Türk Dili ve Edebiyatı ile uluslar arası ilişkiler bölümlerinde okuyan öğrencilerden bir gurubu yine üniversitemizde konuk ettik ve yoğunlaştırılmış Türkçe kurusuna tabii tuttuk.”
Dışişleri Bakanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ise, yaptığı değerlendirmede, üniversitelerin bulundukların şehirlerin gelişmesinde oynadıkları rolden söz etti. Davutoğlu, “Doğu Anadolu deyince akla Erzurum ve Atatürk Üniversitesi gelmektedir. Türkiye’nin ilk kampus üniversitelerinden biri olan Atatürk Üniversitesi’nin bölgesine ve ülkeye çok şey kattığını biliyoruz” dedi.
HAMİDULLAH HATIRLATMASI
Hindistan kökenli tarih bilimcisi Prof. Dr. Muhammed Hamidullah’ın Atatürk Üniversitesi’nde görev yaptığını hatırlatan Davutoğlu, “Hamidullah Hocanın Atatürk Üniversitesi’nin yurt dışında tanınmasında önemli katkıları olmuştur” değerlendirmesini yaptı.Atatürk Üniversitesi’nin Kafkas bölgesinin merkezi bir üniversitesi olması gerektiğini vurgulayan Davutoğlu, “Atatürk Üniversitesi sahip olduğu geleneği ve hinterlandı ile bölgesinin en güçlü üniversitesidir. Bu imkânları doğrultusunda hareket etmesi onu daha da büyütüp güçlendirecektir,” saptamasını yaptı.
DAVUTOĞLU’NUN DEĞERLENDİRMESİ
Kafkas-İran-Hazar bölgesiyle ilgili yeterince akademik çalışma olmadığını anımsatan Bakan Davutoğlu, Atatürk Üniversitesi’nin bu eksikliği gidermesi gerektiğini ifade etti.
Atatürk Üniversitesi’ndeki yabancı hoca sayısının artmasının önemine de vurgu yapan Davutoğlu, “Atatürk Üniversitesi bir kardeş üniversite edinmesi durumunda önemli avantajlar elde edebilir,” diye konuştu.
TAHRAN’DA TÜRKOLOJİ BÖLÜMÜ
Toplantıda konuşan Türkiye’nin İran Büyükelçisi Ümit Yardım ise, Tahran’da bir “Türkoloji Bölümü” kurmak istediklerini dile getirdi ve bu konuda Atatürk Üniversitesi’nden destek istedi.
Rektör Koçak, bu konuda her türlü desteği vermeye hazır olduklarını sözlerine ekledi.
Daha sonra, Koçak, Davutoğlu ve beraberindekilere Atatürk Üniversitesi tarafından yayınlanan çeşitli kitaplar ile hediyeler takdim etti.
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ise “Atatürk Üniversitesi Şeref Defteri”ni imzaladı ve Bakanlığın Plaketini Rektör koçak’a takdim etti.

 
Aktaş, adaylık yolunda..
 
AGD'den sert tepki..
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hasan 16 Ocak 2011 Pazar 13:32

Bakan Bey Erzuruma gelmiş, yemiş, içmiş gezmiş yani ne desin bu nasıl üniversite mi desin tabi ki methedecek. Ama biz içinde yaşayanlar siyasete gömdükleri ve miletvekillerinin cirirt attığı bir üniversiteden memnun değiliz. Ama bu dönem bu siyaset meraklılarının son dönemidir. Emin olun Koçağı desteklediğimiz halde neredeyse Sütbeyaz dönemini özledik. AKP'liler diğer üniversitelere rahat giremedikleri için bu özlemlerini bizim üzerimizden gideriyorlar.

Yorumu oyla      0      0  
Ege'den Ahmet bolgüneş 10 Ocak 2011 Pazartesi 21:44

Ege'den İzmirden,Manisadan , Afyon, Uşak, Balıkesirden, Aydından tokat gibi cevap alanlar güreşe doymaz misali yine Ege'den tokat yiyecekler o yüzden Erzuruma ağırlık veriyorlar,Ege bölgesi tamamen silme Milliyetçidir İzmir de öyle, ama İzmirin adını gavura çıkardılar bunlar oy için ne yapacaklarını şaşırmış durumdalar.Erzurum ve Dadaşlıktan medet umuyorlar,İnançlı hacılarımızdan hocalarımızdan medet umuyorlar Allah yollarını açık etsin gardaş.

Yorumu oyla      0      0  
Yılmaz kaleli 10 Ocak 2011 Pazartesi 21:35

Ağabey teşekkür ederim gurbette anamız ağladı yıllardır bir insan her gece rüyasında Erzurumu görür mi ? ben görirem rüyamda bulutlarda uçirem rüyalarda yüzüm gülüyor Erzurumun caddelerinde yürüyüp, çeşmelerinde su içiyorum uyandığımda yine hasret yine gurbet yine iş güç, Mevlam birgün inşallah nasib eder de yaşlı da olsak Erzurumda son günlerimizi yaşarız onu diliyorum Allahtan.Erzurumun büyüyüp kendi ayakları üstünde durduğunu görürmüyüz bilemiyorum sömürülüp duruyor sürekli.Allaha emanet olun

Yorumu oyla      0      0  
Gürhan Özorhan 10 Ocak 2011 Pazartesi 13:18

Sevgili Yılmaz Dadaşım,sizi gurbet hasretiyle kuçaklıyor,Antalya'dan selam ve sevgilerimi yolluyorum.Şakaklarına kadar nasırlaşmış soğan erkeklerine seslenişiniz mertliğinizin bir örneğidir.Fersiz gören gözlere ışık,palyoça kılıklı siyasilere,şakşakçı seçmene ders niteliğinde yorumunuz.Sessiz yüreklere ses olmaya,sevgisiz kalplere hoş seda olmaya,bu kutlu yolda azimle yürüyen yüreklere destek olmaya,bütün Erzurumluları davet ediyor sevgi,saygı ve muhabbetlerimle,Ülkü İle Kalınız.

Yorumu oyla      0      0  
Ahmet porsuklu 10 Ocak 2011 Pazartesi 13:02

Seçime kadar överler seçimden sonra döverler....

Yorumu oyla      0      0  
Yılmaz Kaleli Dadaş 10 Ocak 2011 Pazartesi 09:55

İstediğiniz kadar Erzurumu övün benden tek bir oy bile alamayacaksınız PKK açılımında başladı herşey ve tamamen bitti bende,Zaman gazetesini bile tamamen kestim almayacağım,Benzin fiyatları uçmuş resmen,işsizlik inanılmaz boyutta,millet malı götürme peşinde yolunu bulma derdinde,AKP'li olmayanlar kesinlikle iş bulmakta zorlanıyor,AKP'ye yakın değilseniz işleriniz çok da kolay olmuyor,korku ve iftira siyasiler birbirini yiyor,Hırsız eşkıyaya taviz verildi,Türk Milliyetçiliği bitirilmek isteniyor.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Koruncuklar için tırmandılar
Anadolu Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü’nün dağcıları, Türkiye’nin ve ...
Kütüphanecilikte bir ilk
Erzurum İl Halk Kütüphanesi, okuyucu sayısında rekora doğru koşuyor. Okuma ...
Türk Dünyası'nda A.Ü. damgası
Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü ...
 
Üzülmemek elde mi?
Erzurum il genel meclisi tarafından yapılan araştırmaya göre Erzurum’da ...
Ziraat'ta kalite belgeli eğitim
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi yeni yıla İSO 9001 Kalite Belgeli ...
ETÜ Rektörlük Binası belli oldu...
Erzurum Teknik Üniversitesi için aranan Rektörlük Binası bulundu... Erzurum ...
 
2011'e öğrencilerle merhaba
Narman Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy ve eşi Hacer Atasoy 2010 yılının ...
İletişim başarıya doymuyor
Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri “Yeşil Kamera- Atık ...
A.Ü mezunlarına iş kuracak
Atatürk Üniversitesi Meslek Yüksekokulunun hazırladığı proje kapsamında, ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva