Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik
Erzurum’un şirketleşme performansı düşüşte
Erzurum’un şirketleşme performansı düşüşte
MEB’den Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli
MEB’den Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli
Hainler Avrupa’nın başına bela oldu
Hainler Avrupa’nın başına bela oldu
Şimşek: 'OVP arzulanan sonuçları veriyor'
Şimşek: 'OVP arzulanan sonuçları veriyor'
HABERLER>GÜNDEM
8 Nisan 2013 Pazartesi - 13:23

Demokrasi kahramanına Erzurum'dan alkış!

Hasan Celal Güzel: "Gerekirse, silahımı alıp dağa çıkarım. Sadece üç paralık peşmerge mi bunu yapıyor." Bakın, eski bakan Güzel bu sözleri niçin söyledi?

Demokrasi kahramanına Erzurum dan alkış!

Hulki Cevizoğlu’nun sunduğu Ceviz Kabuğu adlı programa telefonla bağlanan Hasan Celal Güzel, Akil İnsanlar Komisyonu üyelerinin bir kısmına sert eleştirilerde bulunarak “Özellikleri PKK’yı destekleyen, Kürtçü ve ırkçı olmaları. Bir taraftan bizim gibi düşünenleri itham ederken, bir taraftan da ırkçı, bölücü bir terör teşkilatını açıkça destekliyorlar. Bu 60 küsur kişi içinde yarısını saymak mümkün” dedi.

BU SÖZLERDEN SONRA YA SABAH'TA YAZDIRMAZLARSA...

Hasan Celal Güzel iktidara yakınlığı ve açık desteği ile bilinen Sabah Gazetesi'nde köşe yazıyor.

Haliyle barış sürecine karşı geliştirdiği bu sert söylem hükümetin pek hoşuna gitmeyeceğinden gazetedeki konumunu da tehlikeye atabilir.

Canlı yayında Güzel'e bu durum da hatırlatılıp, Sabah’ta yazdırılmama ihtimali sorulunca şu yanıtı verdi:

*“Yazdırmazlarsa yazdırmazlar, ben şimdiye kadar paramı Sabah’tan mı kazandım? Şimdiye kadar Başbakan çok güzel şeyler yaptı, müteşekkirim. Şimdiye kadar da beş kuruşluk menfaatim olmadı. Bundan sonra da olmayacak. Ben elimden geleni yapıyorum.” dedi.

DİNDARLAR DA PKK'CILARDAN GERİ KALMIYOR

Güzel, komisyondaki dindar isimler hakkında da “Bu arada dindarlar var, onlar hükümet çevreleriyle daha yakın olan kişiler. Birkaç kişiyi hariç tutalım ama dindarların da önemli bir kısmı PKK’yı desteklemek konusunda diğerleriyle hemfikir. Dindar, sağ olmalarına rağmen PKK’yı destekleme konusunda hiç de liberal geçinen PKK’cılardan geri kalmıyorlar.” dedi.

O DA HEYET-İ NASİHA'YA BENZETTİ

Güzel, konuşmasının devamında, Akil İnsanlar Komisyonu’nu Sadrazam Damat Ferit Paşa zamanında kurulan “Heyet-i Nasiha”ya benzetti.

Güzel, sözlerine şöyle devam etti:

“Eğer bu kafada giderlerse bu akil olmayan, ‘akıl’ adamların kafasından giderlerse, ya da tersi, hiçbir zaman Türkiye’de milli birlik ve bütünlüğü devam ettiremezler. Ahenk olmaz, Başbakan’ın dediği gibi et ve tırnak gibi birleşemez, tam aksine yamalı bohçaya döner. Herkes ayrı baş çeker. Ve Türkiye’de çok kısa zamanda parçalanır, gider.”

SİLAHI ALIR DAĞA ÇIKARIM

Güzel, “Bir şey olursa ülkeyi terk ederim, demiştiniz. Ne o” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Çok üzülerek söyledim. Eğer Anayasa’dan Türk ve Türk milleti kelimeleri tamamen çıkarılırsa, artık bu Anayasa benim Anayasa’m değil, bu coğrafya da benim vatanım değil. O zaman çeker giderim. Bayrağımın dalgalandığı, kendime Türk diyebileceğim, milletimi Türk milleti olarak anabileceğim bir toprağa giderim. Orayı vatan bellerim. Ben buna bu kadar üzülüyorum. Halbuki ben vatanımdan bir hafta bile uzak kalamadım.

Başbakan’a sevgim, onu tutmaya devam etmekte tesir eder. Ama bir müddet sonra o beklemediğiniz sonuç gelirse, Allah göstermesin, o zaman önce vatan, önce millet deriz. Ona göre... Valla gerekirse, silahımı alıp dağa çıkarım. Sadece üç paralık peşmerge mi bunu yapıyor? Ben niye yapmayım? Dedem yapmış. Atalarım Gaziantep davasında...”

AKİLLER YEMEYE ALIŞIK

Güzel, Hulki Cevizoğlu’nun yönelttiği “Akil insanlar maaş alacaklar mı” sorusu üzerine, “Çokları yemeye de alışıktır. Maaş da alırlar herhalde. Benim için sürpriz olmaz” dedi.

Cevizoğlu’nun “Söyledikleriniz hakaret kapsamına girebilir” uyarısı üzerine Güzel, şunları söyledi:

“60 küsur kişinin yiyici olduğunu söylemiyorum ama kendi ideolojileri, geçmişleriyle ilgili olmadan birtakım iktidar yanlısı gazetelerde büyük maaşlarla, 10 bin, 20 bin liralık maaşlarla çalışıyorlar. "

 
Erzurum'da Bölge elemelerine geçiliyor
 
Erzurum Büyükşehir'e ilk aday adayı...
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İlteriş Kağan 8 Nisan 2013 Pazartesi 14:30

O dağları da, o dağları kullananları da, delik deşik ediveririz.Lakin önce içtekileri halleder sonra dağları delik deşik ederiz.Biz kalleşler gibi dağlara çıkıp, ordan konuşup, kalleşçe pusu kurmayız.Tepelerine ineriz ve karşılarında buluveririler bizleri.Amaç Türkler2i kızdırıp iç karışıklık yaratmak.'Bu oyuna gelmeyin'diyen akp de, Türk düşmanlığını büyütüp,kürt milliyetçiliği yapmaktadır.Başbakan ve kadrosu,sınırları zorlayıp bardağı taşırınca, acaba kendileri nerey sığınacaklar?

Yorumu oyla      2      0  
vadideki türk 8 Nisan 2013 Pazartesi 14:30

Hasan celal gibilerde olmasa halimiz yaman, Allah razı olsun, gerçekleri dile getirdiği için, bu arada AKP yi kayıtsız destekleyen yani takım tutar gibi tutanları, bunları gördükleri halde hala aklamaya çalışanları kınıyorum, Allah akıl fikir, hidayet birazda vatan sevgisi versin.

Yorumu oyla      2      0  
Bekir Tunahan 8 Nisan 2013 Pazartesi 14:28

Allah cc razı olsun sayın bakanım.Bizleri bilgilendirip gerçekleri söylüyorsunuz.Kesinlikle hükümetin yaptıklarını tasvip etmiyorum.Yaşadığım varoşlarda tüm çevremiz tepkili olanlara.Herkezin gündemi ne yazıkki açılım.Vatandaşlarımız verilen tavizlere,apo canisinin muatap alınmasına,başkanlık ve eyalete isyan ediyor.Anketler palavra.Psikolojik harp.Gerçek tam tersi.Zaten bitmiş olan can çekişen hainlere can simiti atıldı.Sayın bakanım Allah cc yardımcınız olsun,sağlık sıhhat versin

Yorumu oyla      2      0  
mücahit Dadaş 8 Nisan 2013 Pazartesi 14:26

Tankın önünde nasıl cesurca durdu ise, bugün de bölücülük propagandasının önünde cesurca duruyor. Tebrikler Hasan Bey, yüzümüzü kara çıkarmadın yine. Allah razı olsun. Yanlış yapan kim ise en yakınımızdakiler de olsa uyarmalıyız. Müslümanlığın gereğidir bu öncelikle malum.

Yorumu oyla      2      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İstanbul Erzurum'da...
İstanbul İl Genel Meclis üyesi ve iş adamlarından oluşan 255 kişilik heyet ...
Erzurum'da Sorus’çu da Akil Oldu
kil İnsanlar Heyeti’nde, Yahudi para spekülatörü Soros’tan maddi destek ...
Erzurum tepkili: ‘Seks İşçisi Oynamak’tan Sıkıldı...
Akil İnsanlar Heyeti Başbakan Erdoğan ile görüşmelerinin ardından çalışmalarına ...
 
Cindilli'den Akif konferansı
İlim Yayma Cemiyeti Kars Şubesinin düzenlediği “Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal ...
Destansı sahne
Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon Sinema (RTS) ...
12 Mart buluşması
Yakutiye Belediyesi ve Kent Konseyi, 12 Mart Erzurum’un düşman işgalinden ...
 
Edepsiz üslup!
Sinema oyuncusu Tarık Akan, Manavgat'taki Nazım Hikmet Parkı açılışında, ...
Suç bunu konuşturanda!
Milliyet Gazetesinin haberi doğruysa APO ipe sapa gelmez iddialarda bulundu. ...
Ne Hakkı bu?
Ankara Vali Yardımcılığı görevini yürütürken, 28 Şubat darbe sürecinde ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva