Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
5’inci Bölge Teşvik verileri açıklandı
5’inci Bölge Teşvik verileri açıklandı
Erzurum’dan ihracatta sektörel rekabet arttı
Erzurum’dan ihracatta sektörel rekabet arttı
81 ilaç geri ödeme listesine alındı
81 ilaç geri ödeme listesine alındı
TESK’ten Perakende Yasası çağrısı
TESK’ten Perakende Yasası çağrısı
Erzurumspor deplasmanda galibiyet arayacak
Erzurumspor deplasmanda galibiyet arayacak
HABERLER>SÄ°YASET
8 Nisan 2013 Pazartesi - 15:33

Erzurum Büyükşehir'e ilk aday adayı...

Kişisel Facebook hesabından aday adayı olduğunu açıklayan Ahmet Er,2007 yılında AK Parti'den milletvekili adayı edilmiş, ancak seçilememişti. 2011 yılında da aday adayı olan Ahmet Er, temayül yoklamasından birinci çıkmasına rağmen aday gösterilmemişti.

Erzurum Büyükşehir e ilk aday adayı...

Daha önce kişisel Facebook hesabında nabız yoklayarak, takipçilerine, "ERZURUM İÇİN YAPILMASI GEREKEN VE YAPILMAYAN İŞLERİ YAZAR MISINIZ?" diye sorular yöneten Ahmet Er, aday adayı olduğunu da yine sosyal medyadan açıkladı.

Ahmet Er, facebookta yaptığı bu paylaşımla aday olduğunu açıkladı. 
"Ahmet Er, Erzurum Milli Eğitim Müdürlüğü yapmış Erzurum milletvekili adayı olmuş ve Erzurum'a hizmet vermek için Büyükşehir Belediye Başkanı olarak size hizmetv ermek istiyor. Bu görevde görmek ister misiniz?"


 

AHMET ER KİMDİR?
Ahmet ER, 1960 yılında Erzurum İli Narman ilçesi Mahmut Çavuş Köyünde doğdu.
 
İlköğrenimini, Mahmut Çavuş Köyü İlkokulunda, Ortaokulu Oltu ortaokulunda ve Liseyi Oltu Lisesinde derece ile tamamladı. 1981 yılında Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik ve Fizik bölümünden mezun oldu. Fatih Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Kamu Yönetim ve Siyaset Bilimi üzerine Yüksek Lisans eğitimine devam etmektedir.1976-1980 yaz aylarında Erzurum Yol,Su,Elektrik İl Müdürlüğünde işçi olarak çalıştı. 1982¬-1983 yıllarında askerliğini İstanbul’da yedek subay olarak tamamladı. 1983 Yılında Çanakkale ili Eceabat Lisesi Matematik öğretmeni olarak göreve başladı. 1985-1989 Oltu İmam-Hatip Lisesi Matematik Öğretmenliği, 1989-2003 Erzurum İbrahim Hakkı Fen Lisesi Matematik Öğretmenliği görevlerinde bulundu. 2003-2005 yılları arası Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nü vekâleten yürüttü. 2005-2007 Erzurum İbrahim Hakkı Fen Lisesi Matematik Öğretmenliği, 2007 yılı Kasım ayından itibaren Milli Eğitim Bakanlığı Merkez teşkilatında Bakanlık Müşaviri olarak Strateji Geliştirme Başkanlığında İstatistik ve Bilgi Yönetim Sistemleri Daire Başkanlığı ve aralıklarla Strateji Geliştirme Başkanlığına vekâlet etme görevlerinde bulundu.652 Sayılı KHK ile şahsa bağlı Bakanlık Müşaviri oldu.21 Aralık 2011 tarihinde Strateji Geliştirme Başkanlığı Grup Başkanlığına vekaleten görevlendirildi.
 
 
Görevi ile ilgili konularda çok sayıda kurs, seminer, yurt içi inceleme ve gözlem gezilerine kursiyer, öğretim elemanı ve eğitim yöneticisi olarak katıldı. Teşekkür, Takdirname ve Aylıkla Ödüllendirme ile taltif edildi. UNESCO Eğitim ihtisas Komitesi üyeliği, Milli Eğitim Bakanlığı istatistik kapasitesinin güçlendirmesi projesi proje yöneticiliği, değişik AB projelerinde danışman ve temsilci olarak görevlerde bulundu. İstatistik projesi kapsamında Fransa’da Fransa Eğitim Bakanlığı, OECD ve UNESCO’da ve devamında Brüksel Lüksemburg ve İsveç’te Avrupa Birliği Eğitim ve Kültür Genel Müdürlüğünde çalışmalarda bulundu. Eurydice, OECD, UNESCO ve EUROSTAT Türkiye eğitim bilgi akışını koordine etti ve Türk Eğitim Sistemi(Eurydice), Bir Bakışta Eğitim(OECD) süreli yayınların yayımlanmasında öncülük etti. Milli Eğitim Bakanlığı Örgün Eğitim İstatistikleri kitabı ve Yaygın Eğitim Kitabının yayımlanmasında TUİK’le ortak çalışmalar yaptı. Eğitimde Stratejik Planlama, Eğitim Politikası, Eğitim planlaması, Stratejik Yönetim ve Planlama, Strateji Geliştirme vb. konular üzerine Stratejik Yönetim ve Planlama Dairesiyle ortaklaşa çalışmalar yaptı. TBMM ‘de Milli Eğitim Bakanlığı ile ilgili kanun görüşmelerine Strateji Geliştirme Başkanlığının çalışmalarını temsilen katıldı.
 
 
AKAN Konut Yapı Kooperatif Başkanlığı(Başkan), Hak yol Vakfı Mütevelli heyeti (Üye), Selçuklu Vakfı (Kurucu Başkan),Doğu ve Güneydoğu Kalkınma Platformu(Ankara)kurucu yönetiminde görev aldı. Erzurum Merkez ve bazı ilçelerinde Üniversite ve liselere hazırlık eğitim dershaneciliği (Kurucu ve Matematik öğretmenliği) yaptı.
Evli, iki kız bir erkek olmak üzere, üç çocuk babasıdır. İngilizce bilmektedir.


Kaynak: Doğu Türk
 

 
Demokrasi kahramanına Erzurum'dan alkış!
 
Erzurum'a geldi, çırpındıkça battı!
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bilal 27 Temmuz 2013 Cumartesi 23:45

Ahmet bey bahsettigi gibi cokta başarılı biri değil. Bunuda unutmamak gerek Güney ilçelerden bir aday gösterilmeden bu secimi almak zor olacak. Dürüst halka hizmetin hakka hizmet olduğu dürüst bir siyasetçi olmalı. Yandaşlarına peskes çeken değil Allah korkusu olan biri olmalı.

Yorumu oyla      0      1  
Erz 14 Nisan 2013 Pazar 11:48

Bu kadar deneyim, bilgi ve becerisi olan bir kiş başkan olmalı. Erzurum başkanını buldu.

Yorumu oyla      2      5  
Yaşa varolcu 13 Nisan 2013 Cumartesi 16:43

Azda olsa milli eğitim müdünlüğü yaptın orada bir başarı bile sağlayamadın şimdi kaldıki koca belediyeyi yönetesin. sen işte yerini bulmuşsun havadan MEB'e yönetici oldun daha ne istiyon.

Yorumu oyla      7      3  
Yeniçeri 13 Nisan 2013 Cumartesi 15:58

Ahmet Er Tayyip Bey'in ismini kullanmayı bırakın kardeşim bırakın başbakan işini yapsın.

Yorumu oyla      4      4  
lore arak 13 Nisan 2013 Cumartesi 15:39

Kardeşim senin başka işin yok mu? Saten Tayyip bey'den de geçer not alamazsın. o bile senin beceriksiz olduğunu biliyor git işine git!

Yorumu oyla      3      3  
Gurbetçi 11 Nisan 2013 Perşembe 10:49

Allahınızın aşkına artık yeni birini seçin yeni bir yüz olsun Erzurumda. Erzurumlu başka birini seçemiyor mu ? bu nasıl bir dayatma ? yakışıyormu Erzuruma

Yorumu oyla      8      1  
mücahit Dadaş 9 Nisan 2013 Salı 14:34

Bu seçim Recep Akdağ, Murat Kılıç ve Mustafa Ilıcalı arasında geçer. Murat Kılıç'ı muhyetktin aksak destekliyor. Diğer ikiside başbakana yakın isimler. Onun içinde Ahmet Beyin yerinde olsam yükümü ellettirmem:(

Yorumu oyla      5      3  
9 Nisan 2013 Salı 14:15

Erzuruma öyle bir belediye başkanı lazımki dirayetli olsun. eşin dostun hatırına iş yapmasın. inşallah Allahım nasip eder.

Yorumu oyla      8      0  
Erkan Karabacak 9 Nisan 2013 Salı 14:14

Ahmet Bey'e birşey soracağım, şayet Tayyip Erdoğan siyasette olmasa sen siyasetin neresinde olurdun? Kim tanırdı, kim bilirdi? Üstüne üstlük Tayyip Bey gibi siyaseti bilen birisi de seni de bildiğinden son seçimde aday yapmadı. Senin yerinde olsam akıllı uslu otururum. Haaaaaa unutmaki Tayyip Erdoğan olmasa sen ömür boyu öğretmen olarak kalırdın. Şimdi ne güzel bak makamın filan var. Şükür et şükür!

Yorumu oyla      8      2  
Bahtiyar 8 Nisan 2013 Pazartesi 15:55

Ohh birinden çok memnunduk şimdi bir başka Ahmet. Geç kardeşim senin ne başarı hikayen var. Başbakanın yedek subay okulu arkadaşlığından başka neyin var yav.

Yorumu oyla      6      2  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum Milletvekili Güneydoğu İllerinde
Diyarbakır'ın Silvan ilçesini ziyaret eden AK Parti Grup Başkanvekili ...
Teklifine Erzurum'dan tepki
AK Parti İstanbul Milletvekili İsmet Uçma'dan çözüm sürecine ilişkin ilginç ...
Son anketin Erzurumla ilgili ilginç sonuçları
2014 yerel seçimlerine 1 yıl kala siyasi partiler sahadaki çalışmalarına ...
 
Erzurum Anketlerimiz sürüyor!
DADAŞTV'Nin başlattığı "En başarısız hangisi" anketlerimiz sürüyor!
Dadaşlık ruhu 12 Martta şahlanmıştır!
Aksak, “12 Mart Bir Kurtuluş Destanıdır” diyerek, Erzurum’un ...
Bu haber doğru mu?
Sözcü Gazatesinin yaptığı haber kafaları karıştırdı. Veli Toprak imzasıyla ...
 
MHP'den Hain Cevabı!
MHP'den yapılan açıklamada, ''şerefli ve meşakkatli bir yolu sürdüren ...
Koltuk Gitti, Eleştiri Başladı
Kültür ve Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay katıldığı bir TV programında ...
'İdrisciğim'de 6 Çocuk Var'
Başbakan Erdoğan, İdris Naim Şahin için 'Ordu'nun nüfusunu artırmak için çok çalıştı' dedi.
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva