Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
5’inci Bölge Teşvik verileri açıklandı
5’inci Bölge Teşvik verileri açıklandı
Erzurum’dan ihracatta sektörel rekabet arttı
Erzurum’dan ihracatta sektörel rekabet arttı
81 ilaç geri ödeme listesine alındı
81 ilaç geri ödeme listesine alındı
TESK’ten Perakende Yasası çağrısı
TESK’ten Perakende Yasası çağrısı
Erzurumspor deplasmanda galibiyet arayacak
Erzurumspor deplasmanda galibiyet arayacak
HABERLER>SÄ°YASET
6 Nisan 2013 Cumartesi - 11:46

Erzurum Milletvekili Güneydoğu İllerinde

Diyarbakır'ın Silvan ilçesini ziyaret eden AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın'a ziyaretinde AK Parti Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu da eşlik etti

Erzurum Milletvekili Güneydoğu İllerinde

AK Parti Grup Başkan Vekili Ahmet Aydın, ana muhalefetin istemesi durumunda çözümün çok kolay olacağını söyledi. CHP'nin çözüm süreciyle ilgili istediği Akil İnsanlar Komisyonu ve Meclis Araştırma Komisyonu'nun daha önce kurulduğunu ancak ana muhalefetin kaçtığını dile getiren Aydın, "Araştırma Komisyonu kurulsun diyen yine kendileri ama yine çark ettiler. CHP'nin samimiyeti ortada. Maalesef ana muhalefetin yine de her şeye rağmen katkısını bekliyorum. Her şeye rağmen bu sorunun çözümü noktasında çorbada tuz misali onların da katkısı lazım. Katkı sağlamıyorlarsa hiç olmazsa gölge etmesinler" dedi.

AK Parti Grup Başkan Vekili Ahmet Aydın ve beraberindeki bir grup milletvekili çözüm süreci değerlendirme ve incelemesi için Diyarbakır'ın Silvan ilçesine geldi. Selahaddin Eyyubi Camii'nde cuma namazını kılan Aydın ve beraberindeki heyet, daha sonra şehirdeki esnafı ziyaret etti. Aydın, esnaf ve halkla Kürtçe sohbet etti. Silvan halkı Aydın'a çözüm süreci desteklediklerini, bu süreçte sonuna kadar gidilmesi isteğinde bulundu. Esnaf ziyaretlerinin ardından AK Parti Silvan İlçe Teşkilatı'na uğrayan Aydın, burada gündeme dair açıklamalarda bulundu. Halkın çözüm iradesine destek verdiğini gördüğünü dile getiren Aydın, tarihi bir fırsatın yakalandığın dile getirdi. Çözümün çok yakın olduğunu belirten Aydın, tüm Türkiye'nin bu sorunun gündemden düşmesini istediğini kaydetti. Aydın, "Hepimiz din kardeşiyiz. Hepimiz kardeştik ne oldu bizlere, neden bu hale geldik? Geçmişte yapılan bir takım sıkıntılar oldu. Bu sıkıntılar halkımızı ayrıştırmış olabilir ama aslında biz kardeşiz etle tırnak gibi hem hal olmuşuz. Diyarbakır Silvan halkı bunu çok iyi bir şekilde gösteriyor" diye konuştu.

"SİYASİ PARTİLER TABANLARINA KULAK VERMELİ"

Bu halkın verdiği desteği diğer siyasi partilerin de görmesini istediğini söyleyen Aydın, diğer siyasi partilerin de tabanlarına kulak vermesi tavsiyesinde bulundu. Aydın, "Ana muhalefeti olsun yavru muhalefeti olsun bu çözüm sürecinde isterim ki onlar da katkı sunsunlar. Çünkü aksi takdirde çözüme karşı olanları tarihte yargılayacak. Önümüzdeki ilk seçimlerde vatandaşta yargılayacak. Hesabını ona göre verecek. Böyle tarihi bir fırsatın heba olmaması lazım. Bu konuda herkesin sivil toplum kuruluşlarının, kanaat önderlerinin, bütün siyasi partilerimizin herkesin her vatandaşın çözüm sürecinde gayret göstermek milli bir görevidir. Bundan dolayı bir kez daha çağrımızı yeniliyoruz" şeklinde konuştu.

"SİLVAN HALKINDA ÇÖZÜM İSTEYEN İFADELER GÖRDÜM"

Silvan halkında çözüm isteyen ifadeler gördüğünü, insanlarda yeni bir heyecanın belirdiğini fark ettiğini kaydeden Aydın, "Artık bu sorun inanıyoruz ki sizinle birlikte bitecek. Bu sürecin çözümü için bizler de size duacıyız diyorlar. Kürtçe olarak o kadar güzel ifade ettiler ki biz artık 'barış istiyoruz, biz kardeşiz, din kardeşiyiz, yıllardır beraberiz, artık bu kan bu gözyaşı bitsin, analarımız ağlamasın, gençlerimiz heba olmasın' diyorlar. Biz bu zenginliği en iyi şekilde değerlendirirsek bölge şaha kalkar. Türkiye çağ atlar. Ben daha da umutlandım. Onların çözüm iradesine desteğiyle artık çözüm gelecek. Bu treni kaçırmamamız lazım" diye konuştu.

"HALK BU SÜREÇTE SAMİMİYETİ TEST EDİYOR"

Halkın çözüm sürecinde samimiyeti test ettiğini dile getiren Aydın, halkın beyazı da karayı da gördüğünü dile getirdi. Kimin çözüme destek verdiğini kimin karşısında olduğunu halkın çok iyi bildiğini ifade eden Aydın, sorundan beslenenlerin çözüm istemeyeceğini kaydetti. CHP'nin zaman zaman 1940'lardaki tek parti zihniyetine kaydığını ifade eden Aydın, sorunun CHP'nin asimilasyoncu, inkarcı politikaları sonrasında doğduğunu dile getirdi. Her şeye rağmen CHP'den çözüm sürecinde destek beklediklerinin altını çizen Aydın, "CHP'ye bakıyorsun. Tek parti zihniyetinin farklılıkları yok sayan o tek parti mantığı CHP'nin 1930-40'lardaki o mantığı maalesef zaman zaman nüksediyor. Zaten bu sorunu doğuran bu manada kendisindir aslında. Farklılıkları yok sayan, ret, inkar, asimilasyon politikalarıdır. Günümüze geldiğimizde 'yenilendik' diyorlar. Nasıl yenilendiniz? 'Bu tarihi bir fırsattır' diyoruz. Çözüme yakınken Türkiye bir ülkenin ana muhalefeti samimi olmak durumunda. Eğer ana muhalefet gerçekten bu işi isterse bu işi çözmek çok daha kolaylaşır. Ne yaptı Sayın Başbakanımızdan randevu istedi. Randevuyu verdi. 'Evet bizde istiyoruz' dedi. 'Kredi verdik' dedi. 'Madem kredi verdiyseniz gelin heyetler bir araya gelsin' dedik. Kendileri talep etti. Onların talebini iktidar olarak biz karşıladık, kaçtılar. 'Akil İnsanlar Komisyonu' dediler toplumun her kesimini temsil eden akil insanlar komisyonu kuruldu, kaçtılar. Daha sonra 'Meclis Araştırma Komisyonu kurulsun' dediler. Mecliste bu iş ele alınsın ve tüm siyasi partilerin meclisin bu çözüme katkısı olsun diye. 'Araştırma Komisyonu kurulsun' diyen yine kendileri ama gene çark ettiler. İşte CHP'nin samimiyeti ortada. Maalesef ana muhalefetin durumu bu, gene de her şeye rağmen katkısını bekliyorum. Her şeye rağmen bu sorunun çözümü noktasında çorbada tuz misali onların da katkısı lazım. Katkı sağlamıyorlarsa hiç olmazsa gölge etmesinler" ifadelerini kullandı.

MHP'ye de yüklenen Aydın, "MHP'ye baktığımızda da maalesef sorundan beslenen bir parti görünümünde, adeta ellerinde sermayesi tükenmiş politika üretemez bir acizliğin içerisinde. Oyuncağı elinden alınmış bir çocuğun hırçınlığı içerisinde oraya buraya saldırıyor gibi. Bu çok yanlış bir şey. Yol yakınken onlarda da sağduyu hakim olur ve sorumlu bir siyaset yaparlar. Onların da katkısını bekliyoruz" dedi.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesini ziyaret eden AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın'a ziyaretinde AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, Elazığ Milletvekili Suay Alpay, Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilğiç, Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu, Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, Silvan AK Parti İlçe Başkanı Nedim Kılıçaslan eşlik etti. Ziyaret sonrası Hasuni Mağaraları'nda yenilen yemeğin ardından hatıra fotoğrafı çeken heyet daha sonra ilçeden ayrıldı.
KAYNAK :ERZURUM Gazetesi

 
Erzurum Organize'de Ergüney dönemi...
 
Cesede ulaşıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Teklifine Erzurum'dan tepki
AK Parti İstanbul Milletvekili İsmet Uçma'dan çözüm sürecine ilişkin ilginç ...
Son anketin Erzurumla ilgili ilginç sonuçları
2014 yerel seçimlerine 1 yıl kala siyasi partiler sahadaki çalışmalarına ...
Erzurum Anketlerimiz sürüyor!
DADAŞTV'Nin başlattığı "En başarısız hangisi" anketlerimiz sürüyor!
 
Dadaşlık ruhu 12 Martta şahlanmıştır!
Aksak, “12 Mart Bir Kurtuluş Destanıdır” diyerek, Erzurum’un ...
Bu haber doğru mu?
Sözcü Gazatesinin yaptığı haber kafaları karıştırdı. Veli Toprak imzasıyla ...
MHP'den Hain Cevabı!
MHP'den yapılan açıklamada, ''şerefli ve meşakkatli bir yolu sürdüren ...
 
Koltuk Gitti, Eleştiri Başladı
Kültür ve Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay katıldığı bir TV programında ...
'İdrisciğim'de 6 Çocuk Var'
Başbakan Erdoğan, İdris Naim Şahin için 'Ordu'nun nüfusunu artırmak için çok çalıştı' dedi.
Akdağ'dan anlamlı mesaj
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, dağa ancak helikopterlerin hasta almak için ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva