Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Dadaşlar 19 Mayıs coşkusunu paylaştı
Dadaşlar 19 Mayıs coşkusunu paylaştı
Allahuekber Dağı eteklerinde milli coşku
Allahuekber Dağı eteklerinde milli coşku
Muş yolunda feci kaza: 3 ölü, 5 yaralı
Muş yolunda feci kaza: 3 ölü, 5 yaralı
Sözleşmeli öğretmen başvuruları 20 Mayıs'ta
Sözleşmeli öğretmen başvuruları 20 Mayıs'ta
AK Parti Kamp tarihi değişti
AK Parti Kamp tarihi değişti
HABERLER>EĞÄ°TÄ°M
3 Aralık 2010 Cuma - 02:47

Demokrasiyi yaşayarak öğreniyorlar

Yerel ve genel seçimlerde yaşanan heyecanın bir benzerini, bu kez yetişkinler değil, ilk ve ortaöğretim okulu öğrencileri yaşayacak. Erzurum’da 20 ilçeyi temsil eden 60 öğrenci, 6 Aralık Pazartesi günü sandık başına gidecek.

Demokrasiyi yaşayarak öğreniyorlar

Yerel ve genel seçimlerde yaşanan heyecanın bir benzerini, bu kez yetişkinler değil, ilk ve ortaöğretim okulu öğrencileri yaşayacak. Erzurum’da 20 ilçeyi temsil eden 60 öğrenci, 6 Aralık Pazartesi günü sandık başına gidecek.
Erzurum İl Öğrenci Meclis Başkanlığı seçimi, 6 Aralık Pazartesi günü Halk Eğitim Merkezi’nde yapılacak. “Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Yönergesi” ile Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından yürütülen uygulama çerçevesinde Erzurum’daki ilk ve ortaöğretim kurumlarından seçilen 3’er temsilci, sandık başına giderek, Erzurum İl Öğrenci Meclis Başkanı’nı seçecek.
İl Milli Eğitim Şube Müdürü Canip Küçükoğlu, öğrencilerin demokrasi pratiğini yaşayarak öğrenmelerini amaçlayan öğrenci meclisleri çalışmasının, Milli Eğitim Bakanlığı’nca yürütülen önemli projelerden birisi olduğunu söyledi. Proje kapsamında önce ilçelerde başkanlık ve üye seçimi yapıldığını ve söz konusu seçimlerin tamamlanmasının ardından öğrencilerin İl Öğrenci Meclis Başkanı’nı seçmek için sandık başına gittiğini anlatan Küçükoğlu, “Erzurum’un tüm ilçelerinde ilçe meclis başkanları ve üyelerinin seçimleri yapıldı. 20 ilçemizde de seçimler tamamlandığı için, uygulama gereği sıra İl Öğrenci Meclis Başkanı’nı seçmeye geldi.” diye konuştu.
6 Aralık Pazartesi günü 20 ilçeyi temsilen 3’er öğrencinin Erzurum Halk Eğitim Merkezi’nde bir araya geleceğini kaydeden Küçükoğlu, “Öğrencilerimiz, kurulacak olan sandıklarda İl Öğrenci Meclis Başkanlığı’na aday olan isimleri oylayacaklar. Adaylardan en fazla oy alan, Erzurum İl Öğrenci Meclisi’nin Başkanlığı’na seçilmiş olacak. Türkiye’nin 81 ilinde seçimlerin tamamlanmasının ardından da, Türkiye Öğrenci Meclisi oluşturulacak.” dedi.  
İl Milli Eğitim Şube Müdürü Canip Küçükoğlu, “Demokrasi kültürünü yaşam tarzı haline getiren bir milletin bireyleri olmak, şüphesiz hepimizin en büyük guru kaynağıdır. Geleceğimizin güvencesi olan öğrencilerimizin demokrasi pratiğini, yaşayarak öğrenmelerini amaçlayan Türkiye Öğrenci Meclisi, Bakanlığımızın önemli projelerinden biridir. Bu projeyle çocuklarımızın ve gençlerimizin demokrasinin temeli olan eşit ve adil rekabete, saygı ve uzlaşı kültürünü, katılım ve işbirliğini öğrenmelerini amaçlamaktayız. TBMM ve Bakanlığımızın işbirliği ile 7 yıldır gerçekleştirilen bu projeyle gençlerimizin demokrasi bilincini okul çağından itibaren geliştirmeyi hedefliyoruz. Bilinmelidir ki Cumhuriyetimiz Demokrasi ile güçlenecektir. Ülkemizde genel ve yerel seçimlerden sonraki en büyük seçim olan Türkiye Öğrenci Meclisi’ni oluşturmak için 81 ilde seçimler yapılmaktadır.” şeklinde konuştu.
Küçükoğlu, okullarda öğrenci meclis başkanlığı sürecinde oluşan demokrasi ve hoşgörü kültürünün ülkenin demokrasi geleneğine önemli katkılar sağladığını, bu nedenle okullarda yürütülen projenin önemli olduğunu vurguladı. Projenin; öğrencilerin seçme, seçilme ve oy kullanma kültürünün kazandırılması ve kendilerini temsil edecek kişiyi doğru seçebilmeleri açısından önemli olduğunun altını çizen Küçükoğlu, “Öğrenciler bu yolla katılımcı olma, iletişim kurabilme, demokratik liderliği benimseyebilme ve kamuoyu oluşturabilme becerilerini geliştiriyorlar.” dedi.

 
Küçükler Engelliler Günü'nü kutladı
 
2011 çinilere işlendi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hem eğitim, hem tasarruf
Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, öğrencilere ...
Yer bulmak o kadar mı zor?..
Erzurum, nitelikli eğitim olanaklarını birer-birer harcamaya devam ediyor. ...
Mangala oynadı, söyleştiler
Türk Telekom Akademi Erzurum Atatürk Üniversitesi’nde öğrencilerle buluştu. Türk ...
 
Alcan'dan örnek girrişim
Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Sinema ve Televizyon bölümü ...
Kapı kapı dolaşıp kitap topluyorlar
Yakutiye İlçesi Kocatepe İlköğretim Okulu’nda görev yapan iki öğretmen, ...
Erzurum'un okur yazar sayısı artırılacak
Erzurum'un sosyo-ekonomik geri kalmış ilçelerinde okur-yazar sayısını ...
 
İzcilerden Turgutcan'a teşekkür
İzcilik İl Temsilcisi Özcan Işık, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Kayak Eğitim ...
Bayraktar, güven tazeledi
Türk Eğitim Sen Erzurum Şube Başkanı Müfit Bayraktar gerçekleştirilen ...
Küçükler, öğretmenliği tarif etti
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, öğretmenlerle akşam yemeğinde bir araya geldi.
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva