Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Ömer Arda Kara Futsal U19 Millî Takımı'nda
Ömer Arda Kara Futsal U19 Millî Takımı'nda
MEB’den yeni bir ilk
MEB’den yeni bir ilk
Gazze’de can kaybı 35 bin 272’ye yükseldi
Gazze’de can kaybı 35 bin 272’ye yükseldi
Kurtulmuş: 'TBMM anayasa yapma yetkisine sahiptir'
Kurtulmuş: 'TBMM anayasa yapma yetkisine sahiptir'
Yılmaz yerel seçim yaklaşımlarını paylaştı
Yılmaz yerel seçim yaklaşımlarını paylaştı
HABERLER>GÜNDEM
5 Ekim 2010 Salı - 05:18

Dindi, bu kez siyaset yapmadı

Erzurum’da siyasi açıklamalarıyla dikkat çeken Diyanet-Sen ve Memur-sen İl Başkanı Dursun Mehmet Dindi, bu kez Camiler haftası dolayısıyla açıklama yaptı, Pazaryolu’ndaki olayı değerlendirdi. Dindi’nin bu yaklaşımı, “Dindi, ilk kez görevinin hakkını verdi” şeklinde değerlendirildi.

Dindi, bu kez siyaset yapmadı

Erzurum Diyanet-Sen ve Memur-sen İl Başkanı Dursun Mehmet Dindi, Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlama mesajı yayınladı. Dindi, camilerin, tarihin her döneminde irşat ve tebliğin merkezi olduğunu söyledi.
Dindi, 12 Eylül günü görev yaptığı köyün kırsalında yaban hayvanı tarafından öldürülen İmam Özer Bakır’dan dolayı haftayı buruk bir şekilde kutladıklarını ifade ederek, “Üyemizin katili olan hayvan hakkında Çevre Orman Bakanlığı tarafından verilen karara sözde hayvan hakları savunucuları tepki gösteriyorlar. İnsanların haklarının korunmadığı bir ortamda bu ve benzeri olayların ardından hayvan hakları savunuculuğu yapılmasını kınıyorum” dedi.
Başlangıcından bu güne kadar cami ve mescitler İslam toplumlarında ortak sağduyunun ve dindarlık bilincinin oluşumu, insanların ruhen temizlenmeleri ve hayatlarında istikamet kazanmaları, birbirleriyle kaynaşmaları ve bütünleşmeleri yönünde önemli fonksiyonlar icra ettiklerini ifade eden Diyanet-Sen ve Memur-Sen İl Başkanı Dursun Mehmet Dindi, camilerin, tarihin her döneminde irşat ve tebliğin merkezi olduğunu söyledi.
Diyanet-Sen ve Memur-Sen İl Başkanı Dindi, “Allah’ın evi olarak kabul edilen cami ve mescidler biraraya toplandığımız dualarımızı ve ibadetlerimizi Allah’a topluca arz ettiğimiz, herkesin eşit olduğu, aynı safta yer aldığı, toplumsal statülerin yok olduğu, genç-ihtiyar, zengin-fakir, siyah-beyaz, çirkin-güzel demeden biraraya gelerek omuz omuza gönül gönüle ibadet ettiğimiz yerlerdir. Camilerimiz yalnızca ibadethane değil aynı zamanda sosyal hayatın içinde yer alan eğitim ve kültür hatta ekonomik hayatın çok canlı bir şekilde yaşandığı mekanlardır. Dinimizin öğretildiği, yardıma muhtaçların yardımına koşulduğu camilerimiz aynı zamanda milli birlik ve bütünlüğümüzün de teminatıdır. Kurtuluş Savaşı sırasında yaşanan bir çok olay camilerimizin ve din görevlilerimizin vatan savunmasında ne denli öneme sahip olduklarını gösteren yüzlerce örnekle doludur. Kur’an-ı Kerim’de mescitlerin Allah’ın evi olduğu ve oralarda Allah ile birlikte hiç kimseye kulluk edilmemesinin gerekliliği vurgulanmış, mescitlerde Allah’ın adının anılmasına engel olan veya mescitlerin harap olmasına çalışanların büyük bir haksızlık ve zulüm içinde olduğu bildirilmiştir” şeklinde konuştu.
İnsanların başlangıçtan günümüze her zaman rehberliğe ihtiyaç duyan bir varlık olduğunu söyleyen Başkan Dursun Mehmet Dindi, İnsanın, yaratıcısına karşı kulluk bilincine ulaşabilmesi, iyi ve kötü, sevap ve günah arasında doğru tercihte bulunabilmesi için, doğuştan taşıdığı din duygusunun sağlıklı ve sağlam bilgiyle beslenmesi, yani din konusunda sağlıklı bilgiler edinilmesi gerektiğini, bunun bireysel ve toplumsal bir ihtiyaç olduğunu ve bu ihtiyacı gidermek için gönderilen peygamberlerin varisleri de din görevlilerimiz olduğunu kaydetti.
İmamların ve din görevlilerinin sorunlarına da değinen Erzurum Diyanet-Sen ve Memur-sen İl Başkanı Dursun Mehmet Dindi daha sonra şunları söyledi:
“Maalesef üzülerek ifade etmek istiyorum günümüzde bir kısım derneklerin halkımızdan yardım toplayarak imam evi yaptırmaktadırlar bu güzel bir şey buna gönülden katılıyorum;tabi şunu da ifade etmek istiyorum bir kısım dernekler halkın parası ile yapılan bu imam evlerini başkalarına kiraya vermektedirler bir çok arkadaşımız kiraların pahalı oluşu nedeni ile merkezde veya camii sine yakın yerlerde ev tutamamış daha ekonomik yerlerde oturuyor camisine uzak olduğu için ulaşım konusunda çok zahmet çekmektedirler bu kısım dernekleri bu tavırlarından vaz geçmeye davet ediyoruz Din görevlilerimizin daha verimli çalışabilmesi için, maddi durumlarının iyileştirilmesi, mesai ücretlerinin ödenmesi, ek göstergelerinin yükseltilmesi, lojman temin edilmesi, cami temizliğinden sorumlu tutulmamaları gibi yıllardır devam eden sorunların bir an önce giderilmesi gerekmektedir Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın amacına ulaşmasını ve hayırla vesile olmasını diliyoruz.”

 
Cengiz öğrencilerin gönlünü kazandı
 
Vatandaş TÜİK'ten açıklama bekliyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Barlı'dan 2011 tesbeti
A.Ü. İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Barlı 2011’in Erzurum için özel ...
“Erzurum Lisesi Fen Lisesi olabilir”
Erzurum’da Fen Lisesi sayısının ikiye çıkarılması yönündeki çağrılar, ...
Dadaş Zekası
Mustafa Karasungur 10 Yıl Önce Yaptığı Suyla Çalışan Otomobili İle 60 Bin Kilometre Yol Katetti.
 
Tarihi Eserlerin Etrafına Kilit Taşı Döşeniyor
Erzurum'un Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Ali Korkut, Tarihi Eserlerin ...
Aziziye'de Altyapı ve Üstyapı Çalışmaları
Erzurum'un Aziziye İlçe Belediyesi tarafından, selden zarar gören mahallelerde ...
Ervak'tan 'Bir Öğrenci de Sen Okut' Kampanyası
Erzurum Kalkınma Vakfı (Ervak) Başkanı Erdal Güzel, Yoksul ve Başarılı ...
 
Öğrenciler, Masa ve Sıra Taşıdı
ERZURUM merkez Palandöken İlçesi'ndeki Nihat Kitapçı İlköğretim Okulu'nda ...
Rus Pazarı gidecek, New City gelecek
Palandöken ilçesi sınırları içerisindeki Yenişehir’de bulunan ve halk ...
Kabahat kimde...
TURSAB Yönetim Kurulu Başkanı Ulusoy, kayak tesislerinde pistlerin etrafına ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva