Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Ömer Arda Kara Futsal U19 Millî Takımı'nda
Ömer Arda Kara Futsal U19 Millî Takımı'nda
MEB’den yeni bir ilk
MEB’den yeni bir ilk
Gazze’de can kaybı 35 bin 272’ye yükseldi
Gazze’de can kaybı 35 bin 272’ye yükseldi
Kurtulmuş: 'TBMM anayasa yapma yetkisine sahiptir'
Kurtulmuş: 'TBMM anayasa yapma yetkisine sahiptir'
Yılmaz yerel seçim yaklaşımlarını paylaştı
Yılmaz yerel seçim yaklaşımlarını paylaştı
HABERLER>GÜNDEM
5 Ekim 2010 Salı - 05:22

Vatandaş TÜİK'ten açıklama bekliyor

Türkiye genelindeki tüm illerde yapılacak olan “Nüfus ve Konut Sayımı Pilot Çalışması”, Erzurum’un Yakutiye ve Palandöken ilçelerine bağlı bazı mahallelerde başladı. Vatandaşlar kimlik numaralarıyla kredi kartı yolsuzluklarının yapıldığına dikkat çekerek, görevlileri nasıl tanıyacaklarını bilmediklerini söyleyerek, TÜİK’in bu konuda kendilerini aydınlatmasını istediler.

Vatandaş TÜİK ten açıklama bekliyor

Türkiye genelindeki tüm illerde yapılacak olan “Nüfus ve Konut Sayımı Pilot Çalışması”, Erzurum’un Yakutiye ve Palandöken ilçelerine bağlı bazı mahallelerde başladı. Vatandaşlar kimlik numaralarıyla kredi kartı yolsuzluklarının yapıldığına dikkat çekerek, görevlileri nasıl tanıyacaklarını bilmediklerini söyleyerek, TÜİK’in bu konuda kendilerini aydınlatmasını istediler. Sayımın istismar edilebileceğine dikkat çeken vatandaşlar TÜKİ Bölge Müdürü Adnan Karaibrahimoğlu’na çağrı yaparak, “Bazı sahtekarlar bu işleri fırsbat bilerek kapımızı çalabilir. TÜİK görevlisi olup olmadıklarını nasıl anlayacağız. Bu konuda TÜİK yardımcı olmalıdır” dediler.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Erzurum Bölge Müdürü Adnan Karaibrahimoğlu, Türkiye genelinde olduğu gibi Erzurum’da da belirlenen sayım bölgelerinde nüfus ve konut sayımı pilot çalışmalarının bugün itibariyle başlandığını bildirdi. Yapılacak olan Pilot Çalışma ile 2011 yılında gerçekleştirilecek olan Nüfus ve Konut Sayımında kullanılacak olan soru formlarının uygulanabilirliği ve yeterliliğinin ölçüleceğini anlatan Bölge Müdürü Karaibrahimoğlu, pilot sayımın başladığı mahalleleri de açıkladı. 
Bölge Müdürü Karaibrahimoğlu, “Pilot çalışma kapsamında, Erzurum’un Yakutiye ilçesine bağlı Kazım Karabekir ve Evrenpaşa ile Palandöken ilçesine bağlı Hüseyin Avni Ulaş Mahallesi’nde bulunan tüm konutlarda yaşayan insanlarla Nüfus ve Konut Sayımı Soru Formu doldurulacaktır. 4 Ekim 2010 Pazartesi günü başlayan çalışma, 15 Ekim’e kadar devam edecek olup, vatandaşlarımızın pilot sayım çalışması için hanelerine gelen, görevli TÜİK personellerine yardımcı olmaları çok büyük önem taşımaktadır.” diye konuştu.
Bölge Müdürü Karaibrahimoğlu, 2007 yılında kurulan Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi ile nüfus verilerinin güncel olarak tutulduğunu ve her yıl Ocak ayında nüfus sayım sonuçlarının kamuoyuna açıklandığını hatırlatarak, söz konusu pilot çalışmanın, önümüzdeki yıl yapılacak olan “Nüfus ve Konut Sayımı” için bir ön hazırlık niteliğinde olduğunu kaydetti.
Karaibrahimoğlu, dünden itibaren başlanan pilot sayımda, alanda kullanılacak formların uygulanabilirliği, soru kâğıdındaki soruların anlaşılırlığı ile cevap seçeneklerinin yeterliliği, soru kâğıdının genel tasarımın değerlendirilmesi, ortalama cevap sürelerinin belirlenmesi, formların uygulanabilirliği, yeterliliği, veri giriş programlarının test edileceğine işaret ederek, şunları söyledi: “Mahalleler tamamıyla örnekleme yöntemi ile belirlenmiş olup, önceden tayin edilmemişlerdir. Elemanlarımızın hepsi kimlik kartlarıyla çalışmakta olup, herhangi bir sıkıtıda Valilik, Kaymakamlık ve Emniyet Müdürlüğü ile temas kurulabilir. Pilot çalışma 15 Ekim tarihine kadar sürecek olup, evde bulamadığımız vatandaşları akşamları veya hafta sonunda evde bulmayı hedefliyoruz. Bu nedenle kapısına ‘randevu kartı’ bırakılan haneler, lütfen geri dönüş yaparak randevu versinler ve biz de ilgili zamanda sayımımızı gerçekleştirelim.”

 
Dindi, bu kez siyaset yapmadı
 
İl Genel Meclisi Turizme yöneldi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dindi, bu kez siyaset yapmadı
Erzurum’da siyasi açıklamalarıyla dikkat çeken Diyanet-Sen ve Memur-sen ...
Barlı'dan 2011 tesbeti
A.Ü. İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Barlı 2011’in Erzurum için özel ...
“Erzurum Lisesi Fen Lisesi olabilir”
Erzurum’da Fen Lisesi sayısının ikiye çıkarılması yönündeki çağrılar, ...
 
Dadaş Zekası
Mustafa Karasungur 10 Yıl Önce Yaptığı Suyla Çalışan Otomobili İle 60 Bin Kilometre Yol Katetti.
Tarihi Eserlerin Etrafına Kilit Taşı Döşeniyor
Erzurum'un Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Ali Korkut, Tarihi Eserlerin ...
Aziziye'de Altyapı ve Üstyapı Çalışmaları
Erzurum'un Aziziye İlçe Belediyesi tarafından, selden zarar gören mahallelerde ...
 
Ervak'tan 'Bir Öğrenci de Sen Okut' Kampanyası
Erzurum Kalkınma Vakfı (Ervak) Başkanı Erdal Güzel, Yoksul ve Başarılı ...
Öğrenciler, Masa ve Sıra Taşıdı
ERZURUM merkez Palandöken İlçesi'ndeki Nihat Kitapçı İlköğretim Okulu'nda ...
Rus Pazarı gidecek, New City gelecek
Palandöken ilçesi sınırları içerisindeki Yenişehir’de bulunan ve halk ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva