Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Aydemir: 'Başbağlar katliamını unutmayacağız'
Aydemir: 'Başbağlar katliamını unutmayacağız'
TÜED seçime gitti
TÜED seçime gitti
Erzurum’da 3 bin 979 araç devredildi
Erzurum’da 3 bin 979 araç devredildi
Sefa Akgün ve Mustafa Akbaş 'Erzurumspor' dedi
Sefa Akgün ve Mustafa Akbaş 'Erzurumspor' dedi
Bolat’tan girişimciliğe destek müjdesi
Bolat’tan girişimciliğe destek müjdesi
HABERLER>SÄ°YASET
1 Mart 2011 Salı - 08:01

Doğu Erbakan'a ağlıyor

SP Lideri, 54’üncü hükümetin Başbakanı Necmettin Erbakan’ın vefatı tüm yurtta olduğu gibi Doğu Anadolu Bölgesinde de derin bir üzüntüyle karşılandı.

Doğu Erbakan a ağlıyor

SP Lideri, 54’üncü hükümetin Başbakanı Necmettin Erbakan’ın vefatı tüm yurtta olduğu gibi Doğu Anadolu Bölgesinde de derin bir üzüntüyle karşılandı. SP teşkilatlarında gözyaşları dökülürken, diğer partiler yayımladıkları mesajlarla, Erbakan’ın kaybından duydukları üzüntüyü aktardılar. Bölge illerindeki SP teşkilatları dün gün boyunca taziye ziyaretlerinin uğrağı oldu.
Erzurum’da da siyasi parti il başkanlıkları yayımladıkları mesajlarla, Erbakan’ın kaybından duydukları üzüntüyü dile getirdiler. AK Parti il Başkanı Kılıç yayımladığı mesajda, Erbakan’ın Türk Siyasetinde mümtaz bir yer edindiğini kaydederek, Türk Milletine başsağlığı diledi.
VAN’DA YAS
Saadet Partisi (SP) Van İl Başkanı Necip Yavuzer, milli görüş davasının lideri Necmettin Erbakan'ın vefat etmesiyle derin bir üzüntü içerisinde olduklarını söyledi.
Erbakan'ın vefat haberi üzerine parti binasında toplanan SP'liler gözyaşlarına hakim olamadılar. Burada bir açıklama yapan SP Van İl Başkanı Necip Yavuzer, merhum Erbakan'ın 41,5 yıllık siyasi hayatını bugün noktaladığını, ancak geride bıraktığı insanların onun davasını ileriye götüreceğini belirtti. Yavuzer, "Erbakan Hocamız özellikle Almanya'da yapmış olduğu çalışmalardan sonra İslam ümmetinin geleceği hususunda yapması gereken ve kendi ülkesi ile milletine emperyalizmin ve sömürü odaklarının biri olmaması için mevzuatı siyasi platforma çekerek bugün arkasında milyonların ve yurt dışında dahi kendisini izleyen insanların o noktada ilerlemesi, onun nasıl bir kimlik ve kişiliğe sahip olduğunun göstergesidir. Elbette ki hocamız dış emperyalizme karşı, ülke insanını ve Müslümanları örgütlemiştir. Bugün dünya liderleri bile Erbakan Hoca'nın bu yapısını takdirle karşılamışlardır. Siyonizmin Müslümanlar tarafından tanınması hususunda göstermiş olduğu gayret ve çaba bugün öyle ulvi bir duruma gelmiştir ki bu da İslam ümmetinin o canilere karşı olan mevzuatı uyandırmaya yetmiştir" dedi.
"BİR DÜNYA LİDERİNİ KAYBETTİK"
Saadet Partisi (SP) Van İl Başkanı Necip Yavuzer, Necmettin Erbakan'ın vefatıyla derin üzüntü içerisinde olduklarını ve cenazesine katılmak üzere İstanbul'a gideceklerini söyledi.
Akköprü Mahallesi'ndeki Yukarı Norşin Camisi önünde toplanan SP Van İl Teşkilatı üyeleri, burada kiralanan bir otobüs ile Necmettin Erbakan'ın cenaze törenine katılmak üzere yola çıktılar. Yola çıkmadan önce İHA muhabirine açıklamalarda bulunan SP Van il Başkanı Necip Yavuzer, milli görüş liderlerinin vefatı dolayısıyla yola çıkacaklarını belirterek, "Yarın Fatih Camii'nde öğle namazına müteakiben kılınacak cenaze namazına katılmak üzere Van teşkilatı olarak bir otobüs ve tarifeli uçaklarla iştirak
edeceğiz. Üzüntümüz çok derin. Gerçekten bir dünya liderini kaybettik. Bizler de onun gibi o yolda, milli görüş davasını omuzlayarak emperyalizme ve siyonizme karşı mücadelemizi azimle sürdüreceğiz" dedi.
Yapılan açıklamanın ardından SP üyeleri otobüsle İstanbul'a gitmek üzere Van'dan ayrıldı.
AK PARTİLİLERDEN SP'YE BAŞSAĞLIĞI ZİYARETİ
AK Partililer, Saadet Partisi (SP) Malatya İl Teşkilatı'nı ziyaret edip, Erbakan'ın vefatı nedeniyle başsağlığı dileklerini ilettiler.
AK Parti Malatya milletvekili Ömer Faruk Öz, AK Parti İl başkanı Bülent Tüfenkçi, il başkan yardımcısı Eyüp Sağlım, il genel meclis grup başkan vekili Mehmet Ali Doğan ile AK Parti yönetiminde bulunan Murat Turgut, SP Malatya İl Teşkilatı'na giderek, il başkanı Mehmet Asiltürk'e başsağlığı dilediler.
Başsağlığı ziyaretinde konuşan AK Parti Malatya milletvekili Ömer Faruk Öz, "Erbakan hocamızın hepimizin üzerinde çok büyük hakkı var. Ben şahsen kendi adıma söylüyorum, ilkokul 4.sınıfta iken kavak ağaçları üzerinde anahtar resmi gördüm. Erbakan hocam, milli ve manevi değerlere bağlı olmamız noktasında önemli mesajlar vermiştir. Garip gurebanın sesi olarak kalmamış, ağır sanayi hamlesinde önemli başlangıç yapmıştır. Rahmetli Sabahattin Zaim hocamız için söylenir, 'hocaların hocası' denirdi. Aynı şeyler
Erbakan hocamız için de söylenir" ifadelerini kullandı.
SP Malatya İl Başanı Mehmet Asiltürk ise, "Bu ülkede İslam konuşulmazken, Müslümanlar yol bulamazken, 'Bir çiçekle yaz mı olacak?' denildiğinde, 'Baharın başlangıcı çiçektir' diye yola çıkan Erbakan hocamız, 1969 hareketiyle yola çıkmıştır. Eğer bugün ülkede cumhurbaşkanının eşi başörtülü ise, başbakan imam hatip mezunu ise onun çığırını açan hocamızdır" şeklinde konuştu.
-YAYIMLANAN MESAJLARLA ERBAKAN ANILDI
Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı, eski başbakanlardan Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın vefatının ardından, Malatya'da da mesajlar yayımlandı ve Erbakan'la ilgili övücü cümleler kullanıldı.
Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın mesajı şöyle: "Hayatını vatanına ve milletine adamış, hizmetleriyle halkımızın gönlünde müstesna bir yer edinmiş, mücadeleci kişiliği ile hafızalarımıza kazınmış, Hak bildiği doğrular uğruna bedel ödemekten hiç bir zaman imtina etmemiş, büyük bir devlet, siyasi ve ilim adamı olan Eski Başbakanlarımızdan, Saadet Partisi Genel Başkanı Sn. Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın vefatını büyük bir teessürle öğrenmiş bulunmaktayım. Merhuma Allah'tan gani gani rahmet ve
mağfiret, başta ailesi olmak üzere Saadet Partisi camiasına, gönüldaşlarına, talebelerine ve bütün milletimize başsağlığı diliyorum."
Malatya Milletvekili, TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz, "Eski Başbakanlarımızdan Saadet Partisi Genel Baskanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamızın rahmete irtihalini büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayım. Saygıdeğer hocamıza Allah'tan gani gani rahmet ve mağfiret, kederli ailesi başta olmak üzere Saadet Partisi camiasına, sevenlerine ve bütün milletimize başsağlığı diliyorum" dedi.
AK Parti Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkçi'nin başsağlığı mesajı ise şöyle: "Siyasi tarihimize farklı bir üslup ve yaklaşım biçimi getirmiş, yıllar boyu yaptığı çalışmalarla milyonlarca insana ilham kaynağı olmuş Saadet Partisi Genel Başkanı Sayın Prof Dr. Necmettin Erbakan'ın vefatını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım. Kendisine Allah'tan rahmet diliyor, ailesine, milletimize ve tüm sevenlerine başsağlığı dileklerimi iletiyorum."
SP KARS İL TEŞKİLATI YASTA
Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın hayatını kaybetmesi Kars İl Teşkilatını üzüntüye boğdu.Genel Başkanları Necmettin Erbakan'ın hayatını kaybettiğini duyan partililer Saadet Partisi Kars İl Teşkilatı'na akın etti. SP Kars İl Başkanı Barış Bayraktar, acılarının derin olduğunu söyledi. Bayraktar, "Değerli Kars halkı, değerli Türk halkı, Milli Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamızı kaybetmiş bulunmaktayız. Kendilerine Allah'tan rahmet ve Türkiye'nin bütün Milli Görüş teşkilatının başı sağ olsun. Allah sabırlar versin" dedi.
Barış Bayraktar, "Sayın hocamız Devlet adamı olarak ve bir lider olarak, Türkiye'ye ve Dünya'ya mal olmuş bir insandır. Bunu da bu ülkenin küçüğünden büyüğüne herkes biliyor ve bugünde tasdik ediyor. Gününe çeker diye bir laf vardır. Bugün malumunuz 27 Şubat, yarın 28 Şubat, hocamız bu ülkenin kalkınması, vatandaşlarının insanının daha üstün refah düzeyde yaşaması için bir çok mücadeleler vermiştir. Bir çok zulümlere maruz kalmıştır. Ve bu vesile ile takdiri ilahidir ki, gününe çekmiştir diyorum ve bu
vesile ile Milli görüş teşkilatının ve tüm Türkiye'nin kendisini sevenlerinin başı sağ olsun. Haktan rahmet diliyorum" diye konuştu.
SP'LİLER ERBAKAN İÇİN GÖZYAŞI DÖKTÜ
Eski Başbakanlardan ve Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Necmetin Erbakan'ın vefatı Elazığ'da sevenlerini özdü.
Eski Başbakanlar'dan Necmettin Erbakan'ın vefatı nedeniyle çok sayıda seveni parti binasına giderek, TV'lerden geçen haberleri izleyerek gözyaşı döktü. Partililer vefat haberin gerçek olup olmadığını Ankara'daki Genel Merkezi arayarak teyit etmeye çalışırken, özellikle genç partililerin gözyaşlarını tutamadan hıçkıra hıçkıra ağladığı görüldü.
EĞİNLİOĞLU’NDAN TAZİYE MESAJI
AK Parti Erzincan İl Başkanı Salih Eğinlioğlu 54. Hükümetin Başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın vefatından dolayı üzüntülerinin çok büyük olduğunu bildirdi.
AK Parti Erzincan İl Başkanı Salih Eğinlioğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın vefatını için yayınladığı taziye masajında, " Necmettin Erbakan gibi değerler kolay yetişmiyor. Türkiye siyasi hayatı solu da sağı da etkileyen en önemli kilometre taşlarından birini kaybetmiştir. Türk milletinin başı sağ olsun." dedi. Eğinloğlu, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti: " Türkiye siyasi tarihine damgasını vuran, siyasetin mihenk taşı olan, hayatı siyasi mücadelelerle geçen, insanlara sivil toplum bilincini ve siyasi çalışmaları aşılayan, üstün hizmet adamı 54. Hükümetin Başbakanı Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın, tedavi gördüğü hastanede yaşamını kaybettiğini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Sayın Erbakan Türk siyasi hayatında önemli bir yeri olan isimdi. Erbakan, sadece siyasi lider değil, kendisini öğrenmeye ve öğretmeye adamış bir isimdi. Görüşleriyle, davasıyla, mücadeleci kişiliğiyle olduğu kadar bir hoca olarak, bir akademisyen olarak da genç nesillere örnek teşkil edecek özelliklere sahip bir insandı. Kendisini her daim saygıyla, minnetle ve şükranla yad edeceğiz. Saadet Partisi camiasının, ailesinin, Türkiye'nin ve aziz milletimizin başı sağ olsun."
ERBAKAN'IN ÖLÜMÜ SP ERZİNCAN İL TEŞKİLATI'NI ÜZÜNTÜYE BOĞDU
Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Milli Görüşün lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın ölüm haberi, Erzincan’da uzun yıllar aynı partide görev yapan partili arkadaşlarını üzüntüye boğdu.
Eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın son 50 yılda Türkiye siyasetine önemli hizmetler yaptığını ifade eden SP Erzincan İl Başkanı Hikmet Meydan , "Tüm İslam aleminin saygı duyduğu hocamızı kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyiz. Kendisine Allah'tan rahmet diliyoruz" dedi.SP Erzincan İl Teşkilat binasında toplanan partililer Genel Başkan Necmettin Erbakan'ın ölüm haberlerini televizyondan izledi. Büyük üzüntü yaşayan partililer, zaman zaman gözyaşlarına hakim olamadı. SP Erzincan İl Başkanı Hikmet Meydan, Erbakan'ın sadece parti genel başkanı olmadığını tüm İslam aleminin saygı duyduğu bir kişi olduğunu belirtti.
CENASE TÖRENİNE KATILACAKLAR
Meydan, çok sayıda partili ile birlikte cenaze merasimine katılmak üzere otobüslerle 28 Şubat Pazartesi günü Erzincan’dan hareket edeceklerini ve Milli Görüşün lideri Erbakan’ın cenaze töreninin salı günü öğle namazını müteakiben Fatih Camii’nde gerçekleşeceğini söyledi. SP Erzincan İl Başkanı Hikmet Meydan, Her zaman zulme karşı mağdur ve mazlum ile beraber olmuş, bedel ödemiş, sıkıntılar yaşamış ama asla bu millete hizmet etmekten geri durmamıştır." dedi. İl Başkanı Hikmet Meydan, " Türk ve dünya siyasi tarihine damgasını vurmuş son 40 yılda yaptıklarıyla bütün mazlum ve mağdurların umut ışığı olmuş, Milli Görüş hareketinin kurucusu, hocamız, genel başkanımız, liderimiz, büyük devlet adamı, 54. Hükümet'in Başbakanı Muhterem Prof. Dr. Necmettin Erbakan 27 Şubat 2011 Pazar sabahı itibariyle Ankara´da Hakkın rahmetine kavuşmuştur.Milletimizin ve tüm İslam aleminin başı sağ olsun.1969 yılından itibaren yaptıklarıyla milletimizin gönlünde müstesna bir yere sahip olmuş ve her zaman zulme karşı mağdur ve mazlum ile beraber olmuş bedel ödemiş sıkıntılar yaşamış ama asla bu millete hizmet etmekten geri durmamıştır." ifadelerini kullandı. Milli Görüş bayrağını daha iyi noktalara taşımak için var güçleriyle çalışacaklarını belirten İl Başkanı Hikmet Meydan, , "SP´nin mensupları olarak bütün milletimizin ve tüm insanlığın saadeti için tam bir kararlılık ve disiplin içinde çalışmalarımıza devam edeceğimizi, liderimizden aldığımız Milli Görüş bayrağını aynı prensiplerle sıkı sıkıya sarılarak daha ileri noktalara taşımak adına her türlü fedakarlığı yapacağımız beyan ederiz." dedi.
Son olarak SP Erzincan İl Başkanı Hikmet Meydan , "Tüm milletimizin başı sağolsun. Türkiye ve insanlık alemi büyük bir değeri kaybetti. Acımız büyük. Yolumuza hocamızın gösterdiği çizgide yine devam edeceğiz. Hocamız Türkiye'ye büyük hizmetler verdi. Hocamızın mekanı cennet olsun" dedi.

 
2011'e 100 binlik sorular!
 
Erbakan yüksek değerlerin temsilcisiydi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıç'ın gündeminde MHP vardı
AK Parti Erzurum İl Başkanı Murat Kılıç, partisinin İl Danışma Meclis ...
MHP'den yeni yaklaşım
Milliyetçi Hareket Partisi 2011 seçim Beyannamesi hakkında Erzurum'daki ...
AK Parti seçime yoğunlaştı
AK Parti İl Başkanlığı Danışma Kurulu; milletvekilleri, belediye başkanları ...
 
'Eserleriyle Yaşayacak'
TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Necmettin ...
Saadet, yerini yasa terketti
Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın ölüm haberi, Saadet Partilileri yasa boğdu.
Erbakan'a HAS Yas..
Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın ölüm haberi uzun ...
 
Türk Siyasetinin rengi soldu
Güven Hastanesinde bir süredir tedavi gören, dün gece rutin tedavi için ...
HAS Parti'den Baro çıkarması
HAS Parti Erzurum İl Başkanı Teoman Kümbet, beraberinde Genel Başkan Başdanışmanı ...
AK Partili kadınlar seçime yoğunlaştı
AK Parti Erzurum Kadın Kolları Yönetim kurulu üyeleri yaklaşan seçim öncesi ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva