Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erzurumspor yine PFDK’lık oldu
Erzurumspor yine PFDK’lık oldu
Gazze'de can kaybı 33 bin 899'a yükseldi
Gazze'de can kaybı 33 bin 899'a yükseldi
Tekin’den atama açıklaması
Tekin’den atama açıklaması
Koca randevu sisteminde yeni tedbirleri açıkladı
Koca randevu sisteminde yeni tedbirleri açıkladı
Gazze’de can kaybı 33 bin 797’ye yükseldi
Gazze’de can kaybı 33 bin 797’ye yükseldi
HABERLER>EKONOMÄ°
4 Ekim 2016 Salı - 22:04

Erzurum Esnafı, Başbakan Yıldırım’a minnettar

Fırat, Başbakan Binali Yıldırım’dan kamu kurum ve kuruluşların ‘sosyal tesis’ adı altında ticaret yapmasının önüne geçilmesini istedi. Bunun üzerine Başbakan Yıldırım, “Devletin işi ticaret olamaz. Devletin işi güvenliktir, adalettir, eğitimdir ve sağlıktır. Bırakalım herkes işini yapsın” dedi.

Erzurum Esnafı, Başbakan Yıldırım’a minnettar

Erzurum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Rasim Fırat, Başbakan Binali Yıldırım’dan kamu kurum ve kuruluşların ‘sosyal tesis’ adı altında ticaret yapmasının önüne geçilmesini istedi. Bunun üzerine Başbakan Yıldırım, “Devletin işi ticaret olamaz. Devletin işi güvenliktir, adalettir, eğitimdir ve sağlıktır. Bırakalım herkes işini yapsın” dedi.

 Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Yönetimini kabul etti. TESK'in 10 milyonluk vatan evladını temsil eden en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olduğunu söyleyen Başbakan Yıldırım, "Sizler vefakâr, cefakâr esnaf kuruluşlarının temsilcilerisiniz. İşler zora düştüğünde piyasada yine sizler vardınız. İşleri yoluna koyarken fedakârlık yapmak gerektiğinde yine sizler varsınız. İyi ki varsınız, bu ülkenin bel kemiğisiniz, omurgasısınız" diye konuştu.

 Hükümet olarak Ahi Evran geleneğini sürdüren esnafın sorunlarını çözmek için her zaman çatı kuruluş olan TESK ile istişareye önem verdiklerini dile getiren Başbakan Binali Yıldırım, esnafı ilgilendiren her konuyu TESK ile konuştuklarını, memleket ve esnaf için en uygun çözüm neyse onu yapmaya gayret ettiklerini anlattı. Baştan beri titizlikle riayet ettikleri bir prensipleri olduğunu hatırlatan Yıldırım, yapamayacakları hiç bir işin sözünü vermediklerini, söz verdiklerinde ise onu da sonuna kadar yaptıklarını söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım, daha sonra TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken ile Yönetim Kurulu üyelerine bir yemek verdi. Yemek sırasındaki sohbette TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve ESOB Başkanı Rasim Fırat, Başbakan Yıldırım’dan kamu kurum ve kuruluşların ‘sosyal tesis’ adı altında ticaret yapmasının önüne geçilmesini istedi. Başbakan Yıldırım, "Devletin işi ticaret olamaz. Devletin işi güvenliktir, adalettir, eğitimdir ve sağlıktır. Bırakalım herkes işini yapsın. Sizin yaptığınız işi devlet yaparsa orada gelişim olmaz. Devlet ticaret yapamaz. Ticarette esas olan para kazanmaktır, ayakta kalmaktır. Devlet ticaret yaparsa vakıf gibi yapar hep kaybeder. Çünkü işin sahibi yok veya işin sahibi çok. Böyle ticaret olur mu? Sizin bir dükkânda herkes işe karışırsa orada iş yürür mü? Yürümez. Bir kişi karar verecek. Hangi işi yapacak, neyi alacak, satacak, nasıl bir değişiklik yapacak devlet içinde bu işler olmaz" dedi.

 “DEVLET DÜZENLEMEYE BAKACAK”

 Devletin mümkün mertebe düzenleme işine bakacağını anlatan Yıldırım, "Düzenleme ne? Haksız rekabet olmaması. Birinin ayağından tutup diğerine 'koş' demeyelim? Herkese aynı imkânları sağlayalım, kimin gücü fazlaysa o daha ileri çıksın” diye konuştu.

 Esnaf ve sanatkârları Türkiye'nin geleceğinin teminatı olarak nitelendiren Yıldırım, bunun Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında da görüldüğünü söyledi. Başbakan Yıldırım, meydanlara ilk inen, bayrağı yere düşürmeyenlerin arasında esnaf ve sanatkârın bulunduğuna dikkati çekerek, kendilerine yakışanı yapan esnaf ve sanatkâra teşekkür etti.

 YAPILANDIRMA İÇİN TEŞEKKÜR, ÖTV’SİZ MAZOT VE BENZİN TALEBİ

 Öte yandan yemek sırasında TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken ve ESOB Başkanı Rasim Fırat Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin 6736 sayılı yasadan dolayı Başbakan Yıldırım’a teşekkür etti. Ayrıca ticari araçlarda ÖTV’nin kaldırılmasından dolayı duydukları memnuniyeti dile getiren Başkan Fırat, “Sayın Başbakanımıza bu konuda teşekkürlerimizi bildirdik. Ancak bunun eksik olduğunu yine ticari araçlarımız için ÖTV’siz benzin ve mazot talebimiz olduğunu ilettik. Kendisi bununla ilgili olarak bir düzenleme yapılabileceğini ifade etti” diye konuştu.

 
Asker Ali’ye de esnaf Ali’ye de hizmet
 
İl Ekonomisinde “Yapılandırma” Gündemi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum Eylül TÜFE’si açıklandı
M.COŞKUN-TÜİK Eylül ayı Erzurum İstatistik Bölgesi TÜFE’sini paylaştı
Bölge tarımında yeni konsept
2016-2017 üretim sezonunda Erzincan Gıda Tarım ve Hayvancılığı İl Müdürlüğü ...
Erzurum şirket sermayesinde 2’inci sırada
MAHMUT AKDAĞ-Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) 2016 Ağustos dönemi ...
 
Kalkınma Bakanlığı’nda Erzurum gündemi
Teşvik Paketinde yer alan Erzurum, Erzincan, Bayburt ve Gümüşhane bölgesini ...
“KOSGEB destekleri iyi bir fırsat”
Özakalın, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme İdaresi Başkanlığı ...
Erzurum SGK’dan Yeniden Yapılandırma uyarısı
Erzurum SGK İl Müdür Vekilliğine atanan Halil İbrahim Coşkun, yeni yürürlüğe ...
 
Erzurum konut satış verileri açıklandı
MAHMUT AKDAĞ-Erzurum konut satışı istatistikleri açıklandı. İlde bu yılın ...
Erzurum ortalamaları altüst etti
M.AKDAĞ-Erzurum ağustos ayı şirketleşme performansı yüksekliği bakımından ...
Erzurum’dan ihracatta rekor artış
Erzurum’da ihracat bir aylık düzeyde yüzde 55 oranında artış gösterdi. ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva