Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
1. Ligde Erzurumspor özel sinerji oluşturdu
1. Ligde Erzurumspor özel sinerji oluşturdu
Hakem Akademisinden, 81 İlde Eğitim uygulaması
Hakem Akademisinden, 81 İlde Eğitim uygulaması
TCMB yılsonu TÜFE beklentilerini paylaştı
TCMB yılsonu TÜFE beklentilerini paylaştı
Bolat: 'Dış ticaret açığı geriledi'
Bolat: 'Dış ticaret açığı geriledi'
Gazze’de can kaybı 34 bin 535’e yükseldi
Gazze’de can kaybı 34 bin 535’e yükseldi
HABERLER>EKONOMÄ°
18 Eylül 2017 Pazartesi - 10:47

Erzurum Esnafına 2 yılda 6 milyon kredi

S.S. Yakutiye Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, 2015 yılında kurulduğu günden bu yana Erzurum esnafına yaklaşık 6 Milyon TL kredi kullandırttı.

Erzurum Esnafına 2 yılda 6 milyon kredi

S.S. Yakutiye Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, 2015 yılında kurulduğu günden bu yana Erzurum esnafına yaklaşık 6 Milyon TL kredi kullandırttı. Bu doğrultuda 7’inci gurupta başlayan kooperatif, 2 yıl içinde dağıtılan yüksek miktarlı krediler ile 4’üncü gruba inerek büyük başarı sağladı.  S.S. Yakutiye Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Önder,  kuruldukları 2015 yılından bugüne kadar esnafa yaklaşık 6 Milyon TL kredi verdiklerini kaydetti. 7’inci grupta faaliyetlerine başlayan kooperatiflerinin 2 yıl içinde dağıttığı yüksek miktarda krediler ile 4’üncü gruba indiğini dile getiren Önder, bunun çok önemli bir başarı olduğunu söyledi. Kredi verilen esnafın analizini iyi yaptıklarını ve düzenli bir geri dönüşüm sağladıklarını belirten Önder, bu doğrultuda esnafın bankalara değil, kredi ve kefalet kooperatiflerine yönlendirilmesi talebinde bulundu.

ESNAFA 2 YILDA, 6 MİLYON KREDİ

Kuruldukları günden bu yana esnafa yaklaşık 6 Milyon TL kredi sağladıklarını belirten Önder, “2015 yılında kuruldu kooperatifimiz. Bizim kurulduğumuz yıl 3 tane faal, hazırda faaliyet yürüten Esnaf Kefalet Kooperatifi vardı. Bizim kurulma amacımıza gelince, esnaf arkadaşlarımız mevcut kooperatiflerden sıkıntılıydı. Yani krediyi istediği günde alamıyor, birazda ahbap-çavuş ilişkisi ön plana çıkıyordu.  Bizde 2 denetim kurulu üyemizle birlikte 7 arkadaş kooperatifimizi kurduk. Herkese kredi verelim gitsin mantalitesi bizde yok, ince eleyip sık dokuyoruz. Şuanda 250’ye yakın üyemiz bulunuyor. Kurulduğumuz günden bu yana yani 2015’ten bugüne kadar kullandığımız plasmanımız 6 milyon TL’dir.  Bununla beraber çokta güzel bir başarı yakaladık.  Baktığımız zaman kooperatiflerde gruplar vardır. Biz 7’inci gurupta başladık. 7’inci gurupta başlayınca limit 75 milyon ödeme, kredi ve banka kontrolü. Banka isterse gönderilen dosyaya kredi veriyor, istemezse vermiyor. Biz bunu çok ciddi, çok iyi bir çalışmayla kredi verdiğimiz esnafı iyi analiz ederek, kredilerin geri dönüşlerini sağlayarak 7’inci sıradan 4’üncü sıraya inmeyi başardık” şeklinde konuştu.  

“ESNAFIMIZ BANKALARA DEĞİL, KOOPERATİFLERE YÖNLENDİRİLSİN”

Makul fiyatlarda faiz oranları ve 3 ayda bir yapılan ödemeler ile kredilerde esnafa kolaylıklar sağladıklarını dile getiren Önder, bu bakımdan esnafın bankalara değil, kooperatiflere yönlendirilmesi gerektiğinin altını çizerek, “Faiz oranlarımız son derece makul ve 3 ayda bir ödeme yapılıyor. Bu yüzden ki esnafımız bankalara değil, kredi kefalet kooperatiflerine yönlendirilmelidir.  3 ay ödeme süresi de uzayabiliyor bazen, borcunu zamanında ödeyemeyen arkadaşlarımıza müsamaha gösterebiliyoruz, fakat bankaların öyle bir durumu yok. Burası âdeta esnafımızın evi. Güvenilir, sırtlarını dayayarak sermayelerimizi güçlendireceğimiz güzel bir oluşum. Önemli olan bu kurumlara sahip çıkılmasıdır. Bizim 100 bin liraya kadar kredi verme limitimiz var, bölge birliğimizin 150 bin liraya kadar var. Biz esnafımızdan bu kuruluşlara sahip çıkmasını istiyoruz, kooperatifiler olarak biz kredilerimizi veriyoruz, bizim gayemiz para vermek, esnafımızın yanında olmak. Esnafımızın ticari manada durumu, hali içler acısı. Öyle esnafımız var ki yanında çalıştırdı çırağın haftalığını ve yeri geliyor kirasını ödeyemiyor. Kredi istiyor ama ipotek yok, kefil gösteremiyor. Yani bu durumda olan esnaflarımız var, onun için yetkililer mal alımında özellikle bu memleketi tercih etsinler. Kurumlarda olan doğrudan teminler Erzurum’dan yapılsın, batıda ki şehirlerden değil. Erzurum’da yaklaşık 22 bine yakın bir esnafımız var. Biraz daha inisiyatif kullanılmalı, bu şehir değerlendirilmeli” ifadelerine yer verdi.  

 
Yakutiye'de tekli öğretim dönemi
 
Mülteci çocuklar dünya barışını resmetti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sivridere Barajında geri sayım
Tamamlandığında ülke ekonomisine 3 milyon 704 bin TL katkı ve 206 kişiye ...
KUDAKA'dan bilgilendirme açılımı
KUDAKA ulusal ve uluslararası destek mekanizmaları bilgilendirme toplantıları start alıyor.
Sekmen: Erzurum'u yeniden inşa ediyoruz
Sekmen, “Bizler geçmişten günümüze kadar gelen ecdat mirası ve ecdat yadigarı ...
 
Organik tarımda Erzurum - Muş rekabeti
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2016 yılı Organik Tarımsal Üretim verilerini paylaştı.
Kırsal Kalkınma Yatırımları hibe başvuruları başladı
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Erzurum'un da içerisinde yer aldığı ...
Erzurum kurbanlık verileri açıklandı
Erzurum'da Kurban Bayramı'nda kesilen büyük ve küçükbaş hayvanların bilançosu ...
 
DOSİAD analiz etti
TBB Risk Merkezi Temmuz 2017 dönemi iller nakdi kredi kullanım verilerini paylaştı
Güney Koreli İşadamları Erzurum'da
Güney Koreli işadamlarından oluşan ve ticari işbirlikleri yapmak üzere ...
Erzurum'a 7 ayda 55 teşvikli yatırım
Ekonomi Bakanlığı Temmuz 2017 dönemi Erzurum teşvikli yatırımlar verilerini paylaştı
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva