Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
19 terörist etkisiz hale getirildi
19 terörist etkisiz hale getirildi
Erzurum Tarih Derneği genel kurulunu tamamladı
Erzurum Tarih Derneği genel kurulunu tamamladı
Dezenformasyon Bülteni yayımlandı
Dezenformasyon Bülteni yayımlandı
Kurtulmuş 1. Meclisten seslendi
Kurtulmuş 1. Meclisten seslendi
Erdoğan, Tekin ve beraberindeki çocukları kabul etti
Erdoğan, Tekin ve beraberindeki çocukları kabul etti
HABERLER>EĞÄ°TÄ°M
18 Eylül 2017 Pazartesi - 10:46

Yakutiye'de tekli öğretim dönemi

Milli Eğitim Bakanlığının almış olduğu karar doğrultusunda okullar ikili eğitimden, normal eğitime geçiyor. Bu doğrultuda geçen yıl ve bu yıl dahil olmak üzere Yakutiye ilçe sınırlarında yaklaşık 8-10 bin öğrenci normal eğitime geçiş yaptı.

Yakutiye de tekli öğretim dönemi

2019 yılına kalmadan, planlamalarının da bir yıl öncesinden gerekli çalışmaları yaparak tüm okullarda normal eğitime geçmiş olacaklarını dile getiren Yakutiye İlçe Milli Eğitim Müdür Zinnur Şimşek, ikili eğitim ve normal eğitim arasındaki farklılıklara değindi. 2016-2017 itibari ile yaklaşık 8-10 bin civarında öğrencinin normal eğitime geçiş yaptığını kaydeden Şimşek, bu doğrultuda tüm okullarda çalışmaların devam ettiğini söyledi. Normal eğitim şartlarının oluşması için yeni okullar ve derslikler inşa edildiğini belirten Şimşek, “2019’a kalmadan Yakutiye ilçesinde normal eğitime mutlaka geçerek, planlamamızın da 1 yıl öncesinden bu değişikliği yapmış olacağız” diye konuştu. 

İKİLİ EĞİTİMDEN, NORMAL EĞİTİME

Milli Eğitim Bakanlığının yürütmüş olduğu çalışmalar kapsamında okullarda ikili eğitimden, normal eğitime geçiş yaptıklarını belirten Şimşek, “Milli Eğitim Bakanlığımızın aldığı karar doğrultusunda okullarımız ikili eğitimden, normal eğitime geçiyor. Bakanlıkta ve İl Milli eğitim Müdürlüğünce çok yoğun bir çalıma yürütülüyor. Tabi bunu nasıl sağlayacağız? Derslerin sayısını artırarak, yeni okullar yaparak bun kapsamda 2019’da bütün okullarımızda normal eğitime geçmiş olacağız. Şuanda evet ikili eğitim yapılan okular var ancak, liselerimiz normal eğitimine devam ediyor. Bazı ilköğretimden dönüşen ortaokul ve ilkokulların birlikte olduğu okullarda şuanda ikili eğitim devam ediyor, ancak bunlarda da önümüzde ki yıllarda yani 2019’a kadar ikili eğitimden çıkıp, normal eğitime geçeceğiz. Tabi, geçen yıl birçok değişiklik yaptık. Milli Eğitim Bakanlığınca, Milli Eğitim İnşaat Emlak Dairesince, Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemizin ve YİKOB’un katkılarıyla hem diğer ilçelerde hem de bizim ilçemizde birçok okul yapıldı. Örneğin bu sene itibari ile Şükrüpaşa İlkokulu’nu, Ortaokulu’nu, Abdurrahman Şerif Bey İlkokulu’nu normal eğitime geçirdik. Geçen yıl Sabancı Ortaokulu’nu bu kapsamda normal eğime geçirdik, ayrıca Gazi Ahmet Paşa Ortaokulu’nu normal eğitime geçirdik. Geçen sene ve bu sene dahil olmak üzere yaklaşık 8-10 bin civarında öğrenciyi normal eğitime geçirdik” ifadelerini kullandı.  

“2019’A KALMADAN YAKUTİYE İLÇESİNDE NORMAL EĞİTİME GEÇMİŞ OLACAĞIZ”

2019’a kalmadan Yakutiye ilçesinde ki tüm okularda mutlaka normal eğitime geçileceği müjdesini veren Şimşek, “Şimdi önümüzde ki yılar şişe hedefimizde şuanda Hilalkent’te bir ilkokul yapılmakta. Sağ olsun 9’uncun Garnizon Komutanlığımız arsasını tahsis etti, Kültür Kurumu Müdürlüğü bünyesine. Orada da 24 derslikli bir okul yapılıyor. Demek ki Kültür Kurumu İlkokulu ve Kültür Kurumu İlkokulu önümüzde ki yıl normal eğitime geçecek. Bu da 2 binin üzerinde bir öğrenci demektir. Ayrıca Ömer Nasuhi Bilmen’i rahatlatacağız orada. Şuanda çalışmalarını yaptığımız Tatbikat İlkokulu ve Sabancı İlkokulu önümüzde ki yıl planlamanıza göre normal eğitime geçmiş olacak. 2019’a kalmadan biz Yakutiye ilçesinde normal eğitime mutlaka geçmiş olacağız, planlamamızın da 1 yıl öncesinden bu değişikliği yapmış olacağız” dedi.

NORMAL EĞİTİMİN AVANTAJLARI

İkili eğitim ile normal eğitimin karşılaştırmasını yaparak, normal eğitimin öğrenciler için daha faydalı olduğunu dile getiren Şimşek, “Normal eğitime geçmemizin sebeplerine bakacak olursak, ikili eğitim ile arada çok büyük farklar var. İkili eğitim yapıyorsa çocuk sabah 07.30’da derse girmek zorunda kalıyor. Nefes nefese bir eğitim-öğretim, 5 dakikalık bir teneffüs süresi. Dolayısıyla 6 saat üst üste birikiyor, çocuklarımız verilen son dersleri algılamakta güçlük çekiyor. Öğleden sonra başlayan grup ise 17.00 gibi derse giriyor, neredeyse Yatsı ezanından sonra paydos oluyor. Bu durum hem öğrencilerimiz hem de öğretmenlerimiz açısından sıkıntılar oluşturuyor, dolayısıyla normal eğitim yaptığımız zaman saat 15.00 itibari ile okuldan çıkacaklar. Ders saatleri ve teneffüs araları daha planlı olacak. Nefes nefese koşmak yerine daha rahat bir eğitim alacaklar, Bakanlığımızın amaçladığı da budur. Yeni derslikler, yeni okullar yapılıyor. 2018-2019 eğitim-öğretim yılında hemen hemen tüm okullarımda normal eğitime geçmiş olacağız. Bunun müjdesini de şimdiden velilerimize verebiliriz” şeklinde konuştu.

 
Sivridere Barajında geri sayım
 
Erzurum Esnafına 2 yılda 6 milyon kredi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tıp Fakültesi artık Erzincan'da eğitim verecek
Erzincan Üniversitesi Tıp Fakültesi 25 Eylül 2017 Tarihinde Eğitim ve Öğretime başlıyor
UÖD yeni eğitim-öğretim yılına başladı
Erzurum'da okuyan misafir öğrencilere rehberlik eden Erzurum Uluslararası ...
Atatürk Üniversitesi 2. Ar-Ge İnovasyon zirvesinde
Mimarlar ve Mühendisler Grubu’nun (MMG) düzenlediği 2. Ar-Ge İnovasyon ...
 
Aşkale'de 3 eğitim yatırımı
Aşkale ilçesine 15 gün önce atanan Kaymakam Mehmet Aksu mesaisine okul inşaatlarında başlıyor.
Aşkale yeni eğitim öğretim yılına hazır
İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan Okullarda ...
Eğilmez'den referandum değerlendirmesi
Atatürk Üniversitesi, Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Savaş Eğilmez, Irak Kürdistan ...
 
Eğitimde Öncelik: Değerler Eğitimi
Yeni müfredat değişikliğinin temel ruhunu değerler eğitimi oluşturacak. ...
Eğitimde Öğretmen-Akademisyen işbirliği
Palandöken Milli Eğitim Müdürlüğü her yıl Bakanlığın da göndermiş olduğu ...
Rektörlerden 30 Ağustos mesajı
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı ve Erzurum Teknik ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva