Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Aşkale'de Gastronomi Çalıştayı düzenlendi
Aşkale'de Gastronomi Çalıştayı düzenlendi
Taekwondo’da Oltu damgası
Taekwondo’da Oltu damgası
4 yılda 2 mahkemeden görevsizlik kararı
4 yılda 2 mahkemeden görevsizlik kararı
Çomaklı, ÜAK’da tespitlerini paylaştı
Çomaklı, ÜAK’da tespitlerini paylaştı
Tortum'da yaşayan bir insan hazinesi
Tortum'da yaşayan bir insan hazinesi
HABERLER>SÄ°YASET
25 Mart 2016 Cuma - 13:21

Erzurum'da TDBB Zirvesi

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Türk Dünyası Belediyeler Birliği’nin (TDBB) Türk uluslarının ortak paydası olduğunu ifade etti.

Erzurum da TDBB Zirvesi

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Türk Dünyası Belediyeler Birliği’nin (TDBB) Türk uluslarının ortak paydası olduğunu ifade etti. Başkan Sekmen, Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen TDBB Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı. TDBB Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve TDBB Yönetim Kurulu Üyeleri’nin iştirak ettiği toplantıda Sekmen, Türk Dünyası’nın Dünya’daki tüm soylu Türk halklarını kapsadığını bildirdi. Başkan Sekmen, şunları kaydetti: “Türk Dünyası arasında mevcut olan ortak kültür ve medeniyet mirasını dikkate alarak, kardeşlik, dayanışma ve yardımlaşma yaklaşımı ile bilgi, görgü ve karşılıklı deneyimlerden yararlanmak amacıyla kurulan Türk Dünyası Belediyeler Birliği, bugün gelinen noktada, Dünya’nın dört bir yanında bulunan Türk uluslarının ortak paydasıdır. Türkiye, Azerbaycan, Kosova, Moğolistan, Kırgızistan, Bosna Hersek, Makedonya, Kazakistan daha adını sayamadığım Asya ve Avrupa’nın her bir ülkesinde bulunan soydaş ve dindaşlarımızı temsil eden, üyesi olmaktan da büyük bir gurur duyduğum Türk Dünyası Belediyeler Birliği, kültür ve medeniyet mirasımızın buluştuğu bir noktadır.”

SEKMEN’DEN ÇAĞRI: “ORTAK TARİHİ PROJELER ÜRETELİM”

Başkan Mehmet Sekmen, konuşmasında Türki Cumhuriyetlerine çağrıda bulunarak, ortak bir konsensüs içerisinde tarihi projelerin oluşturulması gerektiğini vurguladı. Sekmen, şöyle devam etti: “Kent dokuları ve kültürel mirasın korunması amacıyla teori ve uygulamayı bir arada yürüten bu büyük camiamızın fikir ve öngörüleriyle birliğimize üye olan bütün belediyelerimizde tarihi kaynakların korunmasına yönelik ortak başarı hikâyesine hep birlikte tanık olmaktayız. Şehrimizin tarihi kaynak ve kimliğini koruma noktasında son 2 yılda önemli çalışmalara imza attık. Kent tarihinin gün yüzüne çıkması amacıyla büyük bir titizlikle yürütülen Kültür Yolu Projemiz, medeniyetlere ev sahipliği yapan şehrimizin beton ve taşlar ardında kalan kültür mirasını ortaya çıkaracak en önemli projelerimiz arasındadır. Projemizin tamamlanmasıyla birlikte taş duvarlar arasında olan saklı tarihimiz yüzyıllar sonra bütün görkemiyle yeniden vücut bulacaktır. Bu önemli birlikteliği fırsat bilerek tarihi ve kültürel projelere daha büyük önem vermemiz gerektiği kanısını bir kez daha ifade etmek isterim. Tarih kâinatın vicdanıdır. Böylesine muhteşem ve muazzam bir tarihe sahip olan bizler, tarihi kimliğimizi gelecek kuşaklara ortak ve güçlü projelerle koruyarak bırakmalıyız. Yüce Allah Türk dünyasının gönülde, sevinçte ve kederde aynı haslet ve özlemleri taşımasını, bu büyük birlikletiliğin sonsuza kadar sürmesini nasip etsin.” Bu arada toplantıda Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Selami Keskin de, TDBB Üyelerine Büyükşehir Belediyesi tarafından il genelinde yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları, proje ve yatırımlar hakkında bilgi verdi.

 
Düzyurt maçını Karadeniz yönetecek
 
“Şehitlerimizin kanını yerde bırakmayacağız”
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir 6. araç filosunu tanıttı
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, 6. Araç Filosu’nu düzenlediği görkemli törenle tanıttı.
“Parlamentoda nefret suçu savunulamaz”
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, parti genel ...
‘Hadlerini bildirmeyi de biliriz’
Başbakan Davutoğlu, "Teröristlerin taziye çadırlarını ziyaret eden, kürsülerden ...
 
‘Kararlıyız..’
Ala, "Türkiye Cumhuriyeti de büyük bir devlet olarak geçmişine yakışır, ...
Aydemir: Deşifre oldular
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir Palandöken İlçe Başkanlığının ...
Aydemir: 'Ala, gururumuzdur'
Milletvekili Aydemir, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin ...
 
‘En büyük güç milli iradedir’
Davutoğlu, " Evet acı bir olay yaşadık ama hayatı bundan sonra omuz omuza ...
Bizi tanımıyorlar..!
Davutoğlu, terör saldırısını Türkiye'nin birlik, bütünlüğüne yapılan korkakça ...
Aydemir, İl Tarım Vizyonu'nu yorumladı
Aydemir, Erzurum ekonomisinde tarımın öncelikli sektör olduğuna işaret ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva