Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
Erdoğan’dan birlik ve beraberlik mesajı
Erdoğan’dan birlik ve beraberlik mesajı
HABERLER>SÄ°YASET
21 Mart 2016 Pazartesi - 09:53

‘Kararlıyız..’

Ala, "Türkiye Cumhuriyeti de büyük bir devlet olarak geçmişine yakışır, milletinin kendisine yönelttiği teveccühe yaraşır bir biçimde, hukuk içerisinde, demokrasi içerisinde, hak ve hürriyetlere riayet ederek ama terörle de kararlı bir şekilde mücadele ederek yoluna devam etmektedir" dedi.

‘Kararlıyız..’

Ala, "Türkiye Cumhuriyeti de büyük bir devlet olarak geçmişine yakışır, milletinin kendisine yönelttiği teveccühe yaraşır bir biçimde, hukuk içerisinde, demokrasi içerisinde, hak ve hürriyetlere riayet ederek ama terörle de kararlı bir şekilde mücadele ederek yoluna devam etmektedir" dedi.

BAKAN ALA AÇIKLADI

İçişleri Bakanı Efkan Ala, İstiklal Caddesi'nde intihar saldırısı düzenleyen teröristin Gaziantep nüfusuna kayıtlı Mehmet Öztürk olduğunu açıkladı. Bakan Ala, bombacının terör örgütü DAEŞ üyesi olduğunu belirtti.

İçişleri Bakanlığı'nda basın toplantısı düzenleyen Bakan Ala, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi ile Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz'in hazır bulunduğu toplantıda, Nevruz kutlamaları kapsamında yurt genelinde alınan tedbirler, sokağa çıkma yasakları ve devam eden operasyonlar ile İstanbul İstiklal Caddesi'ndeki hain terör saldırısına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Ala sözlerine, "Dün İstanbul'da meydana gelen menfur terör saldırısında hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diliyorum ve taziyelerimizi sunuyorum. Bütün yaralılara acil şifalar diliyorum" diyerek başladı.

Vatandaşların Nevruz'larını kutlayan Bakan Ala, "Nevruz bizim bölgemizde birçok ülkenin kardeşçe, barış içerisinde, baharın gelişini kutladıkları bir bayramdır. Bizim geleneğimizde de Anadolu'da bütün toplum kesimleri Nevruz'u bu anlayış içerisinde kutlamaktadırlar. Bizler de yıllardır bu konuya ilişkin tedbirlerimiz alıyoruz ve huzur, güven içerisinde vatandaşlarımızın Nevruzunu kutlamalarını sağlıyoruz" ifadelerini kullandı.

"200 BİN GÜVENLİK GÖREVLİSİ NEVRUZ'DA GÖREV YAPACAK"

Nevruz kutlamaları kapsamında alınan tedbirleri açıklayan Ala, "Ülke genelinde 120 bini polis 80 bini jandarma olmak üzere 200 bin güvenlik görevlisi Nevruz'da asayişi sağlamak, huzur ve güveni temin etmek için görevlendirilmiştir. İl ve ilçelerde, bin 270 noktada yol araması yapılmaktadır. 143 noktada x-ray cihazlarıyla aramalar yapılmaktadır, 10 bin arama dedektörü ve 614 adet bomba ve patlayıcı arama tespitinde kullanılan köpekle birlikte arama, yol kontrolleri vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği için yapılmaktadır" dedi.

Önemli bir hususu vatandaşların takdirlerine sunan Ala, "Bu aramalar orada Nevruz'u Nevruz'a yakışı bir biçimde kutlamak isteyenlerin güvenliğini temin içindir. Herhangi bir provokasyona meydan vermemek, onları rahatsız edici bir tutum ve davranış içerisinde bulunulmamasını sağlamak için bu tedbirler alınıyor. Elbette orada güvenlik birimlerimiz de vatandaşlarımıza bu huzur ve güven içerisinde Nevruz'u kutlamak isteyenlere en güzel biçimde davranışlarda bulunacaklardır ama vatandaşlarımızın da güvenlik birimlerimize yardımcı olmasını burada özellikle rica ediyorum. Çünkü bütün bu tedbirler kendi güvenlikleri içindir" ifadelerini kullandı.

"161 MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRİLDİ"

"Aldığımız bu tedbirlerin bizim arzu ettiğimiz istikamette uygulanıp uygulanmadığını, vatandaşlara layık olduğu biçimde bu kamu hizmetinin sunulup sunulmadığını tespit içinde de 161 müfettiş görevlendirilmiştir" diyen Ala, şöyle devam etti: "Bu arkadaşlarımız da dolaşıyor, aldığımız tedbirleri yerinde değerlendiriyor, vatandaşlarımıza sunduğumuz hizmet kalitesinin durumunu bize aktarıyorlar. Şu an itibarıyla Türkiye'de 18 il ve ilçede Nevruz kutlamaları resmen başvurulmuş ve izin verilmiştir. Bazı il ve ilçelerde valilikler ve kaymakamlıklar tarafından, Nevruz kutlamalarının bu sene yapılmamasının vatandaşlarımızın güvenliği bakımından daha yararlı olabileceği değerlendirilmiştir. İçinde bulunduğumuz durum dikkate alındığında bazı olayların üst üste gelmesi nedeniyle vatandaşlarımıza daha sonra yapmaları şartıyla ertelemeler bildirilmiştir. Burada da ben büyük bir memnuniyetle bunu ifade etmek isterim kim oradaki Nevruz'u kutlamak isteyen vatandaşlarımız, kendilerine gerekçesiyle yerel birimler tarafından aktarılan bu hususları dikkate almışlardır ve makul karşılamışlardır. Onlara da teşekkür ediyorum."

"7 İLÇE VE ŞIRNAK MERKEZDE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI DEVAM EDİYOR"

İkinci olarak terörle mücadeleye ilişkin açıklama yapan Ala, "Önce şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, gazilerimizi minnetle anıyorum" dedi.

Şu an itibarıyla 7 ilçe ve Şırnak il merkezinde sokağa çıkma yasağının devam ettiğini belirten Ala, şunları kaydetti:"Operasyon devam eden hem de sokağa çıkma yasağı devam eden ilçelerimiz Şırnak Merkez, Nusaybin, Yüksekova, Diyarbakır Bağlar ilçesinin bir mahallesi. Buralarda 24 saat esasına göre sokağa çıkma yasağı devam etmektedir, operasyonlar devam etmektedir. Bu operasyonlarla çukurlar, bomba düzenekleri ortadan kaldırılmakta, çukurlar kapatılmakta, barikatlar temizlenmektedir. Şu ana kadar bu alanda yaptığımız operasyonlar ve yürüttüğümüz güvenlik hizmeti vatandaşlarımızın memnuniyetine mazhar olmuştur. Çünkü onların huzur ve güveni için yapılmaktadır. Hiç kimse çocuğunun terörist olmasını arzu etmez, hiç kimse teröristlerin bulunduğu bir yerde, onların etki alanında yaşamayı arzu etmez. Hiçbir devlet de zaten buna izin veremez, vermez."

BAKAN ALA'DAN 'TERÖRLE MÜCADELEDE KARARLILIK' MESAJI

"Türkiye Cumhuriyeti de büyük bir devlet olarak geçmişine yakışır, milletinin kendisine yönelttiği teveccühe yaraşır bir biçimde, hukuk içerisinde, demokrasi içerisinde, hak ve hürriyetlere riayet ederek ama terörle de kararlı bir şekilde mücadele ederek yoluna devam etmektedir" ifadesini kullanan Ala, şöyle devam etti:

"Bu hizmeti de bu kararlılık ve anlayış içerisinde sunuyoruz vatandaşlarımıza. Elbette onların yerlerinde, yurtlarından terörist baskısıyla edilmelerinden dolayı bir takım ciddi sıkıntıları oluyor ama bütün hükümet birimleri olarak her bakanlık bir seferberlik halinde vatandaşlarımızın bu ihtiyaçlarını karşılama çabası içindedir. Bunları yerine getiriyoruz. Hiç kimse de endişe etmesin ki hiçbir vatandaşımız orada herhangi bir taş yerinden oynamışsa o taşı yerine koymak bizim boynumuzun borcudur. Biz bu devlet anlayışı içerisinde bu operasyonları yürütüyoruz. Hiçbir şekilde herhangi bir sıkıntıya duçar olduklarında ya da bir problemle karşılaştıklarında kendi başlarına kalacaklarını zinhar düşünmesinler. Biz orada olacağız, oradayız ve gerekli tüm ihtiyaçlarını karşılamak taahhüdümüzdür, bizim başlıca vazifemizdir. Zaten operasyonların bittiği, temizliklerin yapıldığı yerlerde aldığımız inisiyatifleri de vatandaşlarımız görmekte geri dönmektedirler oralara ve biz de bu hizmetleri daha da kalitesini artırarak sunmaya devam edeceğiz."

"CİZRE VE SİLOPİ'DE OPERASYONLAR BİTTİ ANCAK GECE SOKAĞA ÇIKMA YASAKLARI DEVAM EDİYOR"

Bakan Ala, Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinde yürütülen terör operasyonlarının bittiğini ancak gece sokağa çıkma yasaklarının devam ettiğini vurgulayarak, "Çünkü orada da temizlikler, iyileştirmeler devam etmekte. Vatandaşlarımızın da araştırmalarını yaptırıyoruz, huzur içerisinde yaşamaktan memnun olduklarını büyük bir memnuniyetle görüyoruz. Öbür meseleler bizim üzerimizde vazifedir. Yani evlerinin yapılması, bozulmuş olanların düzeltilmesi, eşyalarında sıkıntı varsa onların giderilmesi, çocuklarının eğitiminin tamamlanması, bütün altyapı hizmetlerinin tamamlanması belediyelere ait olsa bile biz hükümet olarak bütün bunları kararlaştırdık ve bütün bakanlıklarımız sahada bu hizmetleri yerine getirmektedir. Bir bakanımız da hizmetlerin yerine arzu getirildiği biçimde getirilip getirilmediğini denetlemekte ve orada hükümet adına karar almaktadır. Sur ve İdil ilçelerinde gündüz dahil halen sokağa çıkma yasağını uyguluyoruz ama oralarda operasyon bitti, arama tarama faaliyetleri yürütülmektedir. Buralarda da aynı şekilde Sur'a yakışır biçimde vatandaşlarımıza, İdil'de onlara yakışır hizmetleri sunup yolumuza devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

İSTİKLAL CADDESİ'NDEKİ HAİN SALDIRI

İstiklal Caddesi'nde yaşanan canlı bomba saldırısını değerlendiren Ala, "Dün İstanbul'da menfur bir saldırı gerçekleşti. Bu intihar saldırısını gerçekleştiren teröristin kimliği tespit edilmiştir. Bu kişi 1992 doğumlu Gaziantep nüfusuna kayıtlı Mehmet Öztürk'tür. Eldeki mevcut bulgular, teröristin DAEŞ ile bağlantılı olduğunu göstermekte" açıklamalarında bulundu.

Saldırıda başka bağlantıların ve arkasında başka güçlerin olup olmadığı konusunun büyük titizlikle araştırıldığını ve soruşturulduğunu vurgulayan Ala, "Şahsın emniyet ya da jandarmamızda arama kaydı bulunmamakta. Şu ana kadar 5 gözaltı olmuştur. Bütün detayları ile konu incelenmekte. Her türlü ihtimal göz önüne alınarak çok yönlü bir şekilde sürdürülmektedir" dedi.

Terörün küresel bir nitelik kazandığını dile getiren Ala, şunları söyledi:"Bugün Avrupa'nın ortasında, Amerika'da, Rusya'da son 10 yılda ve son aylarda birçok ülkede terör saldırıları olmaktadır. Burada uluslararası işbirlikleri önem kazanmıştır. Sürekli bizim Avrupa Birliği'ndeki meslektaşlarımız ile görüşmelerimizde ana başlıklardan birisi teröre karşı tutumdur, teröre karşı durmaktır. Nereden gelirse gelsin, kime yönelik olursa olsun terör bir insanlık suçudur. Buna karşı bütün ülkeler de işbirliği yapmak durumundadır. İkinci husus göçtür. Çünkü aynı husus göçü de tetiklemektedir. Bir yerde kaos varsa, istikrar yoksa, yanı başımızdaki ülkeler böyle, maalesef hemen yanı başımızda oldukları için de bizi doğrudan etkilemektedirler. Bu nedenle bu etkinin en aza indirilmesi için birinci olarak yapılması gereken iş uluslararası işbirliğini arttırmaktır."

"MİLLET OLARAK KENETLENİP TERÖRÜN KARŞISINDA DURACAĞIZ"

Türkiye'de teröre karşı bütün kesimlerin topyekun karşı durmasına dikkat çeken Ala, şunları kaydetti:

"Bir takım rantlar, terörün üzerinden siyaset üretilmeksizin karşı duruştur. Bu da teröristlerin eylem yapabilme iklimlerini kurutma bakımından çok önemlidir. Onların amacına hizmet edecek herhangi bir söylemde bulunmak hiçbir zaman doğru değildir. Bu insanlığın, dünyanın meselesidir ve buna karşı durmak elbette devlet olarak bütün mekanizmalarıyla bütün tedbirleri almak ve gereğini yapmaktır. Hiç olmamasını sağlayıcı şekilde çalışmak bizim görevimizdir. Ama bunun ne kadar tedbir alırsanız alın bazen önleyemeyeceğiniz intihar saldırıları türü, bütün ülkelerde olabilecek sıkıntı olduğunu ve lanet bir saldırı türü olduğunu da akıldan uzak tutmamak gerekir. Vatandaşlarımız şunu bilsinler ki; kendilerinin huzur ve güvenliği için devlet mekanizmasının bütün katmalarını gözden geçirerek yapabileceği her işi yeniden ele alarak, alabileceği her türlü tedbiri yeniden gözden geçirerek meselenin üzerine gitmektedir. Çok önemli başarıların terör örgütüne karşı alındığı da açık ve ortadadır. Türkiye'nin bu istikrarlı yürüyüşünü engellemeye yönelik bu tür faaliyetler karşısında ülke bir bütün olarak topyekun duracaktır. Bu meseleyi de bize yakışır bir biçimde aşacağız. Aşmak elbette bu ülkenin bundan önce aşılan birçok mesele dikkate alındığında yapabileceği bir husustur. Bu mesele bizim üstesinden gelebileceğimiz bir husustur. Yeter ki topyekun bize düşeni yapalım. Millet olarak kenetlenip meselenin karşısında duracağız. Devlet olarak ise topyekun bütün mekanizmaları harekete geçirip, yanlış veya eksik varsa onları her seferinde gözden geçirip, yenileyip yola devam etmek bu meselede alacağımız sonucu belirleyecektir."

 
Aydemir: Deşifre oldular
 
99 terörist öldürüldü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydemir: Deşifre oldular
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir Palandöken İlçe Başkanlığının ...
Aydemir: 'Ala, gururumuzdur'
Milletvekili Aydemir, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin ...
‘En büyük güç milli iradedir’
Davutoğlu, " Evet acı bir olay yaşadık ama hayatı bundan sonra omuz omuza ...
 
Bizi tanımıyorlar..!
Davutoğlu, terör saldırısını Türkiye'nin birlik, bütünlüğüne yapılan korkakça ...
Aydemir, İl Tarım Vizyonu'nu yorumladı
Aydemir, Erzurum ekonomisinde tarımın öncelikli sektör olduğuna işaret ...
Aydemir: ‘Toplum Sağlığının Sigortasısınız '
14 Mart Tıp Bayramına katılan AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ...
 
Aydemir, 'Hekimler devlet gücünün temelidirler'
Aydemir'den önemli açıklamalar...
‘Vatan için nefsinden geçenlere selam olsun..’
Milletvekili Aydemir, ‘İnanç ve kültüründe ayrımcılık ve ötekileştirme ...
‘Allah kardeşliğimizi daim eylesin’
Davutoğlu, "Allah kardeşliğimizi daim eylesin. Allah bu ülkeyi bölmek, ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva