KANAL25
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Sağlık çalışanlarından Gazze yürüyüşü
Sağlık çalışanlarından Gazze yürüyüşü
Emniyet Müdürlüğü öğrencileri bilgilendirdi
Emniyet Müdürlüğü öğrencileri bilgilendirdi
Oltu Devlet Hastanesi güncelleştiriliyor
Oltu Devlet Hastanesi güncelleştiriliyor
Erdoğan ailesi yasta
Erdoğan ailesi yasta
Trendyol 1. Lig: Bandırmaspor: 2 - MKE Ankaragücü: 0
Trendyol 1. Lig: Bandırmaspor: 2 - MKE Ankaragücü: 0
HABERLER>SPOR
28 Nisan 2011 Perşembe - 10:16

Erzurum, spor gündeminin neresinde?

Erzurum’da sporun dünü bugünü ve geleceği masaya yatırıldı. Panele konuşmacı olarak katılanlardan Erzurumspor’un Eski Başkanı Hamza Cimilli ile BESYO öğretim Görevlileri Necip Fazıl Kishalı ile Atakan Alaftargil katıldı.

Erzurum, spor gündeminin neresinde?

Erzurum’da sporun dünü bugünü ve geleceği masaya yatırıldı. Panele konuşmacı olarak katılanlardan Erzurumspor’un Eski Başkanı Hamza Cimilli ile BESYO öğretim Görevlileri Necip Fazıl Kishalı ile Atakan Alaftargil katıldı.
SPOR PANELİ
Kızak İl Temsilcisi ve Eğitimci Levent Çakmur’un Panel Yöneticiliğini yaptığı, Voleybol İl Temsilcisi Alparslan Topçu’nun da tertip komitesinde yer aldığı Erzurum’da Sporun Dünü Bugünü ve Geleceği İçin Çözüm Önerileri adlı Panel Halk Eğitim Merkezi’nde yapıldı. Erzurum Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Üniversitesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün desteklediği panel büyük bir ilgi gördü. Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen Panele konuşmacı olarak Erzurumspor’un Eski Başkanı ve İşadamı Hamza Cimilli ile Atatürk Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) Öğretim Görevlileri Necip Fazıl Kishalı ile Atakan Alaftargil katıldı.
CİMİLLİ’NİN VURGUSU
 Üç konuşmacı da panelde çarpıcı açıklamalarda bulunurken, Erzurumspor’un her kademesinde bulunan ve son olarak kulüp başkanlığı yapan İşadamı Hamza Cimilli, Erzurum’da sporun başarıya ulaşması için her türlü imkanın ve ortamın mevcut olduğunu belirterek, tek eksikliğin sevgi olduğunu söyledi. Cimilli “Biz birbirimizi sevmiyoruz. Bu yüzden de eskiden bir çok branşta izlediğimiz ve var olan profesyonel takımlarımızı bugün liglerde göremiyoruz. Biz spordaki başarılardan önce birbirimizi sevmeyi öğrenmeliyiz. Bir an önce birbirimizi sevmenin planlarını yapmalıyız ve bunu başarmalıyız” dedi.
ŞİDDET YÜZÜNDEN YÖNETİCİ BULUNAMIYOR
Erzurumspor camiasının içerisinde 15 yıl süreyle futbolcu, yönetici ve kulüp başkanı olarak yer aldığını belirten İşadamı Hamza Cimilli, sadece Erzurum’da değil Türkiye çapında taraftar ve medya baskısının yanı sıra tribünlerde yaşanan şiddet olayları nedeniyle Spor Yöneticisi bulunamadığını belirterek, Profesyonel futbol anlamında Büyükşehir Belediyesi’nin Erzurum’u 3. Ligde temsil edeceğini ifade etti. Cimilli, “Büyükşehir Belediyespor 3. Lige çıktı. Keşke bu yapılanma beş yıl önce olsaydı, bugün belki de bu takım daha üst liglerde olurdu. Ayrıca Hentbol Birinci Liginde oynayan, Aziziye Kolejini, Basketbol Liginde Erzurum’u temsil eden DSİ Spor’u ,DSİ Spor Voleybol takımı ile Gençlikspor erkek ve bayan voleybol takımlarını kutluyorum. Zor şartlarda lig sonuna kadar başarılı bir şekilde mücadele ettiler” dedi. Cimilli, 3-4 yıl içerisinde Büyükşehir Belediyespor’un Süper Lige çıkacağı inancını taşıdığını da ifade etti.
SPONSORUN SPORU SEVMESİ LAZIM
Erzurum’da spora destek verecek sponsor konusunda yaşanan sıkıntılara da değinen Cimilli, çıkan yasalar sayesinde spora destek veren sponsorların vergiden muaf tutulduğunu belirterek, “1993 yılında Erzurumspor’a başkan oldum, bir çok zorluğa sporu sevdiğim için göğüs gerdim. Erzurum’da öncelikle ailelere sporu sevdirmeliyiz. Spora destek verecek olan sponsorun sporu sevmesi lazım. Sponsor sporu sevecek. Ben sporu sevdiğim için her branşına gücüm nisbetinde yardım ettim ve destek verdim” dedi.
Erzurum’da sporun gelişmesi için Medyanın da üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini belirten İşadamı Hamza Cimilli, “Basın spor yöneticilerini yıpratmadan yapıcı bir şekilde eleştirmeli ve yön vermelidir” diye konuştu.
DÜNÜN ÜST DÜZEY TAKIMLARI BUGÜN YOK
Erzurum’un geçmişte de bir spor kenti olduğunun altını çizen Atatürk Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Öğretim Görevlilerinden Necip Fazıl Kishalı, Erzurum’un geçmişte bir çok spor branşında üst düzey takımı olmasına rağmen bugün bu değerlerinden yoksun kaldığını söyledi.
Kishalı, “Eskiden spor salonlarında ve spor sahalarında tribünlerde yer bulunmazdı, bugün insanlara bu coşkuyu yeniden aşılamak lazım. Üniverside’da yaşanan coşkunun bundan sonrada devam etmesi gerekir, dünyada profesyonel futbol artık bir endüstri ve rant olmuş, ayra bir pazarı var. Sporda alt yapı çok önemli, ancak üst yapıyı kurmadan da sağlıklı bir başarı gelmiyor. Sporun üst yapısını oluşturmadan başarıdan söz edemeyiz, biz önce üst yapıda sağlam temeller kurmalıyız, ve spor kulüplerini ehline teslim etmeliyiz. Biz Erzurum olarak artık doğru projeler ve doğru planlar yapmalıyız, önce yönetici olarak sizler gerekenleri vereceksiniz sonra başarı isteyeceksiniz” diye konuştu.
MANGAL YAKARAK LAYLAYLOMLA OLMAZ
Dünkü Panelde çarpıcı açıklamalar yapan isimlerden biri de Atatürk Üniversitesi Beder Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Atakan Alaftargil oldu. Sporculuk yaşantısı Türkiye Şampiyonlukları ile dolu olan ve ülkemizi Kış Olimpiyatlarında Alp Disiplininde temsil eden Atakan Alaftargil, Palandöken’de turizm kayağının başlaması ile birlikte antrenörlerin otellerde kayak öğretmenliği yaptığı için kulüp antrenörlüğünü ikinci plana attıklarını söyledi. Eski Milli kayakçı Alaftarrgil, “20-30 gün kursa giden bir kişi hemen kayak Antrenörü, öğretmeni oluyor, tabi ki bu durumda beklenen başarı yakalanmaz ve istediğiniz kayakçılar yetiştirilmez. Biz belgelerin kolay verilmesini istemiyoruz” dedi.
KIŞ SPORLARI
Erzurum’da artık kış ve buz sporları için sporcu yetiştirme gibi bir bahanenin olmaması gerektiğini savunan Atakan Alaftargil, “Devletimiz en güzel spor tesislerini yaptı, burada sadece işin ehli olan antrenörleri sporcuların başına getireceksiniz ve başarı isteyeceksiniz” dedi.
Bugün Kayakla Atlama sporunda Avrupa arenasında boy gösteren Türk ve Erzurumlu sporcuların olduğuna işaret eden Alaftargil, “Bu gençler Avrupalı antrenörler nezaretinde alt yapı aldıkları için başarılı oluyorlar ve gittikçe büyük bir ivme kazanıyorlar” diye konuştu.
SPORU BİR BÜTÜN OLARAK DÜŞÜNMELİYİZ
Vali Yardımcısı Özgür Arslan ise dün yapılan Panelin açılış konuşmasında sporu bir bütün olarak düşünmemiz gerektiğini belirterek Kış Oyunlarına ev sahipliği yapmış ve olimpiyat yolunda ilerleyen bir şehrin artık sporla kalkınmanın da planlarını yapması gerektiğini söyledi.
Arslan, “Bilindiği gibi, ilimiz merkezinde 192 İlköğretim okulu ile 62.000 öğrenci öğrenim görmekte iken, Milli Takımlara gönderilen sporcu sayılarımızda Erzurum sadece son yıllarda biraz artış gösterebilmiştir. Burada tartışacağımız birçok nedenin yanında, elbette ilimizdeki kulüplerimizin imkânlarının yetersizliğinden dolayı bu bizleri memnun etmeyen rakamlar ortaya çıkmıştır. Kısıtlı olanaklarla batıdaki rakipleriyle mücadele etme gayretinde olan sporcularımız da maalesef diğer illerdeki kulüplere genç yaşlarda transfer olmak zorunda kalmakta ve bu kısır döngü de Erzurum'un ulusal çapta sporda hak ettiği yeri alamamasına neden olmaktadır. İnanıyoruz ki bu ve benzeri toplantılar, Erzurum'da bulunan spor kulüplerinin hem altyapılarının daha da güçlenmesi, hem de spor adına bir sinerji oluşturarak gençlerimizi, çocuklarımızı kendi şehirleri Erzurum'da küçük yaşlardan itibaren iyi birer sporcu olarak yetiştirmek için yapılması gerekenleri ortaya koyarak ileriye dönük somut, elle tutulur adımların atılmasına vesile olacaktır” dedi.
ATATÜRK BEDEN EĞİTİMİNİ MECBURİ KILMIŞTIR
Vali Yardımcısı Özgür Arslan, Atatürk’ün spora verdiği önem nedeniyle okullarda beden eğitimi dersini mecburi kıldığını belirterek, şunları söyledi:
“Spora verdiği önemle bilinen ve Dünyada ilk defa beden eğitimini mecburi kılan devlet adamı olan Ulu Önder Atatürk'ün "Türk sosyal bünyesinde spor hareketlerini düzenlemekle görevli olanlar, Türk çocuklarının spor hayatını yüceltmeyi düşünürken sadece gösteriş için herhangi bir yarışmada kazanmak azmiyle spor icra etmezler. Esas olan bütün yaştaki Türkler için Beden Eğitimi sağlamaktır" diyerek Spor Adamlarının işlerinin ne kadar mühim olduğunu belirtmiş ve yine "Spor yalnız beden kabiliyetinin bir üstünlüğü sayılmaz. İdrak ve ahlâk da bu işe yardım eder. Zekâ ve kavrayışı kısa olan kuvvetliler, zekâ kavrayışı yerinde olan daha az kuvvetlilerle başa çıkamazlar. Ben Sporcunun zeki ,cevik aynı zamanda ahlâklısını severim" sözleriyle de sporun sadece bedensel olarak değil zihinsen anlamda ne kadar elzem olduğunu vurgulamıştır. Her ne kadar sporcular, antrenörler, spor kulüpleri ve yöneticileri sporun asli unsurları içinde ilk sıralarda yer almaktaysalar da; spor faaliyetlerinde temel faktörler, taraftardan başlayıp medyaya kadar uzanan bir yelpaze içindedir. Ezcümle, tüm tarafların milli bir bilinçle ülkemizde ve tabii ki Erzurum'da spora dair evrensel standartlara ulaşılması ve performansımızın arttırılarak başarı çıtamızın yükseltilmesinde üzerlerine düşen görevleri vardır.” Dün yapılan panel büyük bir ilgi görürken Paneli izleyeler arasında Vali Yardımcısı Özgür Arslan’ın yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Futbol Federasyonu Bölge Müdürü Hikmet Yıldırgan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, İl Müdür Vekili Memduh Ceyhan, şube müdürleri Hüdaverdi Uğur, Bülent Tilkidöven, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bülent Koruk, ASKF Başkanı Selahattin Codur, TÜFAD Şube Başkanı Abdusselam Gökçan, spor il temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. Panelin sonucunda konuşmacılara plaket ve katılım belgesi sunuldu. Erzurumspor’un Eski Kulüp Müdürü Tuncer Çakmur da bir konuşma yaparak, spor yöneticiliğinden bahsetti.

 
Akdağ'dan dadaşlık tarifi
 
Yılmaz'a övgü yağdı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gençlikspor filenin şampiyoru
Erzurum Gençlikspor Kulübü’nün küçük bayan voleybol takımı, Van’ı mağlup ...
Karatede A.Ü damgası
19-21 Nisan 2011 tarihleri arasında Antalya Beldibi Türkız Otel’de yapılan ...
Atletizm'de Erzurum damgası
Atletizmi Geliştirme Projesi Final yarışlarında fırtına gibi esen Erzurum ...
 
Enyüce(ye fairplay ödülü
Emniyet Amiri ve Buz Hokeyi Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Serhat Enyüce’ye ...
Aziziye'de sportif başarı
Aziziye ilçesi 500 kişilik kapalı spor salonuna kavuşuyor. İlçede geçtiğimiz ...
2 ilçeye spor salonu
Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün 2011 yılı projeleri arasında ...
 
Sarançta heyecan dorukta
Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Satranç İl Temsilciliği tarafından ...
Akbulut Karatede gururumuz
Erzurum’un karatedeki önlenemez yükselişi devam ediyor. Erzurumlu karateciler ...
Potada DSİ farkı
Kuzeydoğu Bölge Gençler Basketbol Şampiyonası’nın finalinde Erzurum DSİ ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva