Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erzurumspor 6 puanlık maça çıkacak
Erzurumspor 6 puanlık maça çıkacak
Türkiye 3 aday gösterdi
Türkiye 3 aday gösterdi
Gazze'de can kaybı 33 bin 970'e yükseldi
Gazze'de can kaybı 33 bin 970'e yükseldi
Kadına yönelik şiddetle mücadelede yeni süreç
Kadına yönelik şiddetle mücadelede yeni süreç
Çelik: 'Cumhurbaşkanımızın desteği tamdır'
Çelik: 'Cumhurbaşkanımızın desteği tamdır'
HABERLER>POLEMÄ°K
30 Kasım 2010 Salı - 05:10

Erzurumluluğumuz sadece dilde...

Tekstil sektörünün daha çok hazır giyimde yoğunlaştığı Erzurum’da, önlük, üniforma ve tulum gibi iş kıyafetleri bile şehir dışından temin ediliyor.

Erzurumluluğumuz sadece dilde...

Tekstil sektörünün daha çok hazır giyimde yoğunlaştığı Erzurum’da, önlük, üniforma ve tulum gibi iş kıyafetleri bile şehir dışından temin ediliyor.
Eğitim, sağlık, endüstri, gıda ve sanayi gibi iş kollarında daha çok kullanılan iş kıyafetlerine duyulan ihtiyaç,  başka şehirlerden karşılanıyor. Erzurum’da tekstil ürünleri atölyesi işletmeciliği yapan Gökhan Atmaca isimli esnaf, “Sanayi sektöründe çalışanların giyindikleri bir basit tulum bile Erzurum dışından hazır olarak getirtiliyor.” dedi.
Tekstil alanında üretim yapan işletme sayısının az olduğu Erzurum’da, en büyük sorunun ithal ürünler olduğunu söyleyen Atmaca, çalışırken iş kıyafeti giyinmenin bir tür çalışma kültürü olduğuna dikkati çekerek, “Normal şartlarda her türlü iş kıyafetini Erzurum’da da dikmek mümkün. Hatta en iyisi yapmak bile mümkün. Ama maalesef işverenler ve patronlar, Erzurum’da üretilen iş kıyafetlerini satın almak yerine, şehir dışından getirilen ürünlere çok daha fazla ilgi gösteriyorlar.” şeklinde konuştu. İşverenlerle kamu kurum ve kuruluşlarını yönetenlerin bu tavırlarına bir anlam veremediklerini ifade eden Atmaca, resmi kurumların dahi, iş kıyafeti noktasında yerli imalattan uzak kaçtıklarını dile getirdi. Atmaca, “İşin ilginç tarafı, Erzurum’da imal edilen iş kıyafetleri Erzurum dışından bile ilgi görürken, Erzurumlu ise Bu şehrin malını değil, başka şehirlerden Erzurum’a getirilen tekstil ürünlerini tercih ediyor.” ifadelerini kullandı.
Erzurum’un tekstil sanayi anlamında yeterli bir seviyede bulunmadığını vurgulayan Gökhan Atmaca, “Ben yıllardır bu sektördeyim. Erzurum’da öyle atölyeler var ki, sayılı markaların ürettiği cins ve kalitede giyim ürünleri imal edebilir. Birçok bölge iline Erzurum’dan mal gidiyor, sipariş teslim ediliyor. Ama Erzurum’da bu ürünlere duyulan ihtiyaç, hem de çok daha pahalı bir şekilde başka illerden gideriliyor.” şeklinde konuştu.
Erzurum’daki işverenler başta olmak üzere, resmi kurumları yöneten Erzurumlu bürokratların, öncelikle kendi değerlerine sahip çıkmayı öğrenmeleri gerektiğini anlatan Gökhan Atmaca, “Çoğu zaman Erzurum’da niye tekstil sektörü yok, niye sanayi yok, diyerek dert yanıyoruz. Fakat gelinen bu noktanın en büyük sorumlusunun da yine kendimiz olduğunu unutuyoruz. Bu şehrin malı ve mamulü dururken, başka illere açılırsak, sanayimiz de olmaz, tekstilimiz de olmaz. Bu yüzden işverenlere ve resmi kurumları idare eden Erzurumlu bürokratlara, her türlü iş kıyafetlerini Erzurum’dan temin etmeleri ve tercihi yerli malından yana yapmaları çağrısında bulunuyorum.” şeklinde konuştu.
 

 
Büyükşehir müteahhitliğe soyundu
 
Meclis hayır dedi, vetoyu yedi..
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Naci 30 Kasım 2010 Salı 22:16

Ege bölgesine hayranım , bakınız Ege bölgesinde Hükümet her seçimde tokat yiyor bu seçimlerde de çok büyük tokat yiyecek Ege bölgesinin yanından bile geçemiyorlar çünki kendi kendilerine yetiyorlar mükemmel çalışıyorlar bunda bizimde katkımız var İzmirin belki yarısı Doğulu, Anadolulu, bizim insanımız,memlekette çalışmıyoruz orda çalışıyor üretiyoruz,orayı kalkındırıyoruz,Yüzbinlerce Erzurumlu var,Ege bölgesi kalkınmış ve zengin çünki çalışıyor,Hükümetlerede kafa tutuyorlar yem olmuyorlar helal.

Yorumu oyla      0      0  
Tembel Erzurumlular 30 Kasım 2010 Salı 16:39

Evet yanlış duymadınız hepimiz tembeliz,bende dahil olmak üzere bir Mühendis olarak.Tembellik yüzünden bu hale geldik,memleketimizde söz sahibi değiliz,çoğu konuda Ankara ne derse o oluyor,seçilmişlerin çoğu bizim oylarımızı yansıtmıyor,iş alanında,üretim alanında söz sahibi değiliz ve olamayız,Çok büyük Textil firmaları açıldı Erzurumda 10 yıl öncesine kadar ama çalışacak İşçi bulamadılar malesef kapanıp gitti hepsi,Tembeliz,çalışmayı sevmiyor hazıra konuyoruz,ağlamaya hakkımız yok.TEMBELİZ.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir müteahhitliğe soyundu
Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin kentsel dönüşüm çerçevesinde önümüzdeki ...
2011 Redevco'da tanıtılacak
Erzurum'da, 25. Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları Bilgi Merkezi açıldı.
Aktaş: 'Eğitimde başarı nerede?'
Erzurum'da eğitim düzeyinin düşük olduğunu iddia eden CHP İl Başkanı Aktaş, ...
 
Engelliye yardım kapağa mı kaldı?
Erzurum 2011 Genel Koordinatörlüğü Çevre Komitesi, Dünya Engelliler ve ...
Rapor muamması
SAĞLIK Bakanı Recep Akdağ’ın ilçesi İspir’de Ak Parti İlçe Teşkilatı ile ...
Giden gelmiyor, acep nedendir?
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın, CHP Kırklareli Milletvekili Turgut ...
 
'Biz angut muyuz?'
Tüm Sağlık-Sen Erzurum İl Temsilcisi Yusuf Oluğ, sağlık çalışanlarının rencide edildiğini söyledi.
MHP bu adamlarla iktidarı çoook bekler…
Sağlık eski Bakanı Osman Durmuş'un Bayram süresince sergilediği tavırlara ...
'2011'e kirli girmeyelim'
Erzurum’un, önümüzdeki yılın başında uluslararası bir organizasyona ev ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva