Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erzurumspor 6 puanlık maça çıkacak
Erzurumspor 6 puanlık maça çıkacak
Türkiye 3 aday gösterdi
Türkiye 3 aday gösterdi
Gazze'de can kaybı 33 bin 970'e yükseldi
Gazze'de can kaybı 33 bin 970'e yükseldi
Kadına yönelik şiddetle mücadelede yeni süreç
Kadına yönelik şiddetle mücadelede yeni süreç
Çelik: 'Cumhurbaşkanımızın desteği tamdır'
Çelik: 'Cumhurbaşkanımızın desteği tamdır'
HABERLER>POLEMÄ°K
22 Kasım 2010 Pazartesi - 09:55

Rapor muamması

SAĞLIK Bakanı Recep Akdağ’ın ilçesi İspir’de Ak Parti İlçe Teşkilatı ile Ak Parti’li belediye başkanı arasındaki çekişmenin yarattığı “korsan rapor” muamması TBMM’ye taşındı. AKP İspir İlçe Yönetimi’nden 26 kişinin imzasını taşıyan raporda Belediye Başkanı Osman Çakır’a yönelik 21 suçlama yer aldı.

Rapor muamması

Raporun Erzurum İl Başkanlığı’na gönderildiği, elektronik postayla Başbakanlık BİMER’e de iletildiği ileri sürüldü. 6 aydır bir sonuç alınamayınca “örtbas edildiğinden kuşku duyulduğu” iddiasıyla rapor CHP milletvekillerine de verildi.

İddialara göre, CHP vekillerine de yansıyan rapor Ak Parti İspir İlçe Başkanlığı yönetimi tarafından hazırlandı.

Rapor, üzerinde tarih bulunmayan bir yazıyla Erzurum İl Başkanlığı’na iletildi. “Bir süreden beri belediye başkanımızın yolsuluk ve usulsüzlükleriyle ilglili tarafımıza gelen şikayetler, bizzat kendi gözlemlerimize de dayanarak doğrulanmış ve partimize daha fazla zarar vermesini önlemek için ilgili kurullara rapor etmek zorunluluğu hasıl olmuştur” denilen yazıda “Sorumluluğumuzun gereği olarak iddialarla ilgili bir önçalışma yapılmış ve bir çok iddia belgelendirilerek yazımız ekinde sunulmuştur” ifadesine yer verildi.

Raporda “İmar yolsuzlukları” başlığı altında 3, “İhale yolsuzlukları” ve “Faaliyet usulsüzlükleri” başlıkları altında da 9’ar suçlama yer aldı. Belediyenin kamu kurumu gibi yönetilmediği, Başkan Çakır’ın oğlu ve kardeşlerinin ortak olduğu Çakıroğlu Ltd. Şti ile ortak gibi yönetildiği ileri sürülen raporda imar problemi olan arsaların ucuz fiyatlara satın alınarak meclis kararı ile yeniden düzenlendiği ve haksız kazanç elde edildiği, belediye alımlarının İhale Kanunu hiçe sayılarak “ahbap-çavuş” ilişkileri ile yürütüldüğü, Meclis kararı olmadan ihalesiz olarak iki otobüs satın alındığı, belediyeye ait bir mandıranın ihalesiz olarak başkanın yakınlarına verildiği gibi bir çok iddiaya yer verildi.

Teşkilat ne dedi?

İlginç raporun 1 yıl önce Erzurum İl Başkanlığı’nın yanısıra AK Parti kongresinde Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a verildiği, ayrıca elektronik postayla BİMER(Başbakanlık İletişim Merkezi)’ne de iletildiği öne sürüldü.

VATAN’ın sorusu üzerine İl Başkanı Murat Kılıç, “Benim böyle bir rapordan haberim yok. Bana gelen bir yazı olmadı” dedi. Rapora imza atan ilk isim olarak görünen AKP İspir İlçe Başkanı Ebubekir Karaduran, “Bunları size kim verdi? Parti içi bir mesele, yorum yok” diye konuştu. Danışma Kurulu üyesi ve raporda imzası bulunan İzzettin Çelik ile Yönetim Kunulu üyesi Hanifi Boz ise raporda imzalarının olduğunu doğrulamakla yetindiler.

‘Solcularla işbirliği yaptılar’

İspir Belediye Başkanı Osman Çakır, raporla ilgili bir bilgisi olmadığını belirterek, “Müfettişlere kapımız her zaman açıktır. Geldiğimden beri beni istemiyorlar. Yalan ve dümenle hakkımda konuşulduğunu duyuyorum. Hatta yerel seçimlerde solcularla işbirliği yaptılar buna rağmen kazandım” dedi.

 
Hava ulaşımında Anadolujet damgası
 
Herkes dua, onlar 'ah' aldı
YORUMLAR
Toplam 34 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 14 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Murat Demir 21 Ağustos 2013 Çarşamba 18:42

Sayın Başbakanım lütfen ispirlinin sesini duyun. 2014 seçimlerinde osman çakırın yeniden aday gösterilmesine engel olun. Biz ispir halkı olarak; insanlara tepeden bakan belediyenin imkanlarını kendi menfaatları için kullanan,makamın verdiği güçle insanları ezen, şirketi için menfaatlar sağlayan, ispire hizmet etmeyen, belediyeyi çakıroğlu şirketini menfaatleri için kullanan bir belediye başkanı istemiyoruz.

Yorumu oyla      11      0  
çetin 17 Şubat 2012 Cuma 12:59

kış mevsimi geldi geçecek ilçemizde hiçbir kar çalışması yok ortalık buz kimin umurunda adamın oğlu ankarada sözde ispir ürünlerini tanıtmaya gitmiş yine bir başka mecranın peşindedir ya ihale yada kafasına uymayan teşkilatın peşindedir ispir pislik içindeyken tanıtımmı olurmuş insanlar sefalet içindeyken ispiri anlatsan nekadar faydalı olacak

Yorumu oyla      5      0  
necati 10 Şubat 2012 Cuma 17:27

ispir hizmet alamıyor, suyumuz içilemeyecek durumda su depoları pislik saçıyor,çevre temizliği yok, yapılaşmada imara uyulmuyor ispir belediyesinin hiç bir çalışmasını göremiyoruz ama gel görki iktidarımız osman çakırın yolsuzluk raporunu dahi sonuçlandıramadı,ağır czada yargılanacakmış hala yargılanıyor sonucu zamana yayarak üstü kapatılacak gibi konuşuluyor ozaman üstünlerin hukuku herzaman geçerli,bu gerçeğide öğrenmiş olduk yapanın yanına kar demek buymuş ama bunlar yetim hakkı boğazda kalır

Yorumu oyla      5      0  
ahmet 6 Şubat 2012 Pazartesi 17:31

ispir belediye başkanının bu kadar ayyuka çıkmş yolsuzluk raporuna kulak tıkıyorlarsa pes

Yorumu oyla      7      0  
ahmet ünlü 28 Ocak 2012 Cumartesi 14:53

22 ocak akparti ispir ilçe kongresi hiçbir neden gösterilmeden ertelendi,tek liste konusunda ısraralı olan ispir belediye başkanı osman çakır kaybedeceklerini anlayaınca konreyi iptal ettirdi birgün önce osman çakır kendi encümeninin dükanına girek BEN VARSAM AK PARTİ VAR,İSPİR VAR,, BEN YOKSAN NE AKPARTİ VAR NEDE İSPİR VAR bunu duyan ispir halkı şaşkın bu gücü nerden alıyor üstelik ağır cezada yargılan birinin bu derece partide sözü geçmesi delegeyi ve partilileri düşündürmektedir

Yorumu oyla      4      0  
mustafa bektaş 6 Aralık 2011 Salı 14:50

merhaba çok kıymetli okurlar ve site yöneticileri verecigim haberin önemi ve içerigi kesinlikle dogru vede belgeye dayalıdır. korsan rapor gercek oldu. yolsuzluklar iddalar gercek oldu.01.11.2011 tarihli danıştay kararı esas no:2011/1307 karar no:2011/1681 kararı ile içişleri bakanlıgı vede ispir cumhuriyet savcılıgına gönderildi. şuçlar agır vede gercek ispir akparti ilçe teşkilatı bir ilke imza attı hepsini huzurunuzda kutluyo vede tebrik ediyorummm

Yorumu oyla      3      0  
hayal kırıklığı 4 Aralık 2011 Pazar 23:06

İspirdaki tüm yolsuzluk, usulsüzlük ve haksızlıklar ancak sağlık bakanı gittiği zaman son bulur.

Yorumu oyla      4      0  
YAPILMASI GEREKEN 3 Aralık 2011 Cumartesi 19:21

yapılması gereken BİLGİ EDİNME HAKKI KANUNU kapsamında bir dilekçeyle yapılan soruşturma raporunu istemek. Müfettişler işi kapatmaya çalışmışlarsa müfettişler aleyhine, eğer müfettiş raporunda usülsüzlük tespit edilmesine rağmen yönetim kayıtsız kalmışsa yöneticiler aleyhine dava açılabilir.

Yorumu oyla      2      0  
haydar 30 Temmuz 2011 Cumartesi 16:13

ispir belediye başkanı hakkındaki yolsuzluk raporu neden hala bekletiliyor,bu raporu genel merkeze bildiren ispir ilçe teşkilatı neden topluca istifa ettirildi, dosya kapatılıyormu bizler topluma ne anlatacağız yapanın yanına kar kalıyormu diyeceğiz hukuk herkese lazım diyenler gereğini yapmalılar

Yorumu oyla      2      0  
alıntı 26 Mart 2011 Cumartesi 18:21

Raporda “İmar yolsuzlukları” başlığı altında 3, “İhale yolsuzlukları” ve “Faaliyet usulsüzlükleri” başlıkları altında da 9’ar suçlama yer aldı. Belediyenin kamu kurumu gibi yönetilmediği, Başkan Çakır’ın oğlu ve kardeşlerinin ortak olduğu Çakıroğlu Ltd. Şti ile ortak gibi yönetildiği ileri sürülen raporda imar problemi olan arsaların ucuz fiyatlara satın alınarak meclis kararı ile yeniden düzenlendiği ve haksız kazanç elde edildiği SONUÇ BEKLENİYOR

Yorumu oyla      1      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Giden gelmiyor, acep nedendir?
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın, CHP Kırklareli Milletvekili Turgut ...
'Biz angut muyuz?'
Tüm Sağlık-Sen Erzurum İl Temsilcisi Yusuf Oluğ, sağlık çalışanlarının rencide edildiğini söyledi.
MHP bu adamlarla iktidarı çoook bekler…
Sağlık eski Bakanı Osman Durmuş'un Bayram süresince sergilediği tavırlara ...
 
'2011'e kirli girmeyelim'
Erzurum’un, önümüzdeki yılın başında uluslararası bir organizasyona ev ...
Türklüğün Himalayası Atatürk
10 Kasım 2010, Türk milletinin Büyük Türk milliyetçisi, devletimizin kurucusu, ...
Bakanlık, sözünü unuttu
Erzurumlu Hatice Somunoğlu, dedesinden kalan ve bazı yerlerinde çatlamaların ...
 
Altaylı'dan yerinde bir değerlendirme daha...
Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı, ülkemizde yaşanan ve "demokrasi" ...
Su kaynaklarımız kıymete bindi
Dünya Su Formu Türkiye Danışma Kurulu Üyesi Doç. Dr. Cemal Zehir, iklim ...
Altaylı'ya teşekkür yağmuru başlatalım...
Habertürk'te kaleme aldığı ve bugünlerde milli duygusu körelmemiş herkes ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva