Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
19 terörist etkisiz hale getirildi
19 terörist etkisiz hale getirildi
Erzurum Tarih Derneği genel kurulunu tamamladı
Erzurum Tarih Derneği genel kurulunu tamamladı
Dezenformasyon Bülteni yayımlandı
Dezenformasyon Bülteni yayımlandı
Kurtulmuş 1. Meclisten seslendi
Kurtulmuş 1. Meclisten seslendi
Erdoğan, Tekin ve beraberindeki çocukları kabul etti
Erdoğan, Tekin ve beraberindeki çocukları kabul etti
HABERLER>POLEMÄ°K
10 Kasım 2010 Çarşamba - 11:06

Türklüğün Himalayası Atatürk

10 Kasım 2010, Türk milletinin Büyük Türk milliyetçisi, devletimizin kurucusu, Hakk’a yürüdüğü akşam vermiş olduğu son siyasi demeçte kullandığı ifade ile “Türklüğün Himalayası” Atatürk’ün hayatını kaybetmesinin 72. yılıydı.

Türklüğün Himalayası Atatürk

10 Kasım 2010, Türk milletinin Büyük Türk milliyetçisi, devletimizin kurucusu, Hakk’a yürüdüğü akşam vermiş olduğu son siyasi demeçte kullandığı ifade ile “Türklüğün Himalayası” Atatürk’ün hayatını kaybetmesinin 72. yılıydı. Aradan geçen yıllar içinde Türk milletinin çok büyük bir bölümünde Atatürk’e olan sevgi ve şükran duygusu gelişerek devam ederken küçük ancak etkili bir azınlık da Atatürk aleyhtarlığı hatta düşmanlığı yaparak, Türk milletini Atatürk’ten soğutmaya çalışıyor. Bunların bir bölümü ahlaken işgal altındaki İstanbul’da İngiliz yanlılarından bile düşük bir seviyeyi temsil ediyorlar. Bir bölümü ise değişik nedenlerle kafası karışık, bilgisi az veya çarpık adamlar.
Atatürk’ü anlamak için 1774’te başlayan bir tarihsel süreci anlamak gerekmektedir. 1774 Osmanlı Devletinin üç kıtadan geri çekilmeye başladığı tarihtir. 1881’de Mustafa doğduğu zaman Türkistan’da Türkistan’ın son ordusu olan Türkmen ordusu, Rus ordusuna yenilmiş ve bu kadim Türk coğrafyasının işgali tamamlanmıştır. Batı Türklüğünün kalesi olan Osmanlı İmparatorluğu’nun parçalanmamasını sağlayan ise kendi gücünden çok Avrupalı emperyalistlerle Rusya arasındaki uzlaşmazlıklardır.
Genç Mustafa Kemal, Batı emperyalizmi ile ilk savaşını 1911’de Trablusgarb’ta verir. İtalya, Afrika’daki bu son toprağımızı işgal etmiştir. Mustafa Kemal 30 yaşındadır. Osmanlı devleti isteyen subayların gönüllü olarak Trablusgarb’a gitmelerine izin verir. Gidenler Enver, Mustafa Kemal ve onlar gibi genç birkaç subaydır. Dinamik, cesur, yurtsever, olağanüstü sıra dışı, olan bu subaylar Libya’da halkı İtalyan Ordusuna karşı gerilla savaşı için örgütlerler. Mustafa Kemal ilk kez burada çatışmalarda gözünden yaralanır. Bu kurak, çorak, çölden ibaret coğrafyayı vatan bilmezseniz onun için savaşmazsınız. Bu genç subaylar bu coğrafya için gönüllü olarak savaşırlar. Bu kadronun daha sonra 1913-1938 arasında Türkiye’nin kaderini ellerinde tutmaları tesadüf değildir. Şimdi Atatürk’e küfreden sözde şucular ve bucular, siz 30 yaşında Mustafa Kemal’in yerinde olsaydınız, İtalyan Ordusuna karşı savaşmak için gönüllü olarak Trablusgarb’a gider miydiniz?   
Sonra Mustafa Kemal’i Çanakkale’de görürüz. Çağın en büyük ve en gelişmiş iki ordusu olan İngiliz ve Fransız ordularına karşı savaşan Mehmetçiklerin komutanıdır Çanakkale’de. Ve Çanakkale Mustafa Kemal’in ikinci kez doğduğu yerdir. Sonra Doğu Cephesinde Muş-Bingöl hattında Rus Ordusunu geri çekilmeye zorlar. Şimdi siz Atatürk’e küfreden sözde şucular ve bucular, hiç dünyanın en büyük iki ordusuna karşı vatan toprağı savundunuz mu? Askerlerinize ölmeyi emrettiniz mi? Göğsünüze şarapnel yediniz mi?
 Savaş sonunda Mustafa Kemal, Filistin Cephesine İngiliz Ordusuna karşı yollanır. O artık savaşın kaybedildiğini, Türk askerinin ve eldeki imkânların kazanılamayacak bir cephede israf edilmeden Türk nüfus hattına kadar geri çekilmesi gerektiğini söyler. Hatta Tuğgeneral Mustafa Kemal artık milletin bir “gerilla savaşına” hazırlanması gerektiğini söylemeye başlamıştır. 1918’de ateşkes imzalandığında Türk ordusu Halep-Musul hattında Türk nüfus hattına çekilmek zorunda kalmıştır. Ancak birçok kaynak ve yerine konulamayacak insan gücü kaybedildikten sonra.
1918’de Türkiye savaşı kaybetmiştir. Yunan ordusunun İzmir’i işgalinin ardından Mustafa Kemal 1919’da Samsun’a çıkmıştır. Artık en zor savaş başlamıştır. Bu da 1774’ten bu yana geri çekilen ve mağlup olan bir milleti ve orduyu önce savaşa devam etmeye ikna etmek sonra da savaşı kazanmaktır. Mütareke sırasında Osmanlı ordusunun 10.000 subayı vardır. İstiklal Harbine 5000 subay katılmıştır. Emrinde bir ordu olan Kazım Karabekir, rütbeleri sökülmüş olan Mustafa Kemal’in emrine girerken, herhalde “Onun yapacağı şeyi ben yapamam, ancak yapmasına yardımcı olabilirim” diye düşünmüş olmalıdır.  
 

 
Çelik de destek istedi
 
Herşey 2011 için..
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Türkkan 21 Ocak 2011 Cuma 01:45

Ulu önderimizin İsmi içerisinde "Türk" olduğu için her zaman ona alerjisi olanlar çıkacaktır ama onlar Vızzik , vızzz gelir tırıs gider...

Yorumu oyla      0      0  
Talha 20 Ocak 2011 Perşembe 01:22

İnsanlar aynen kağıt para gibi, İçine bakın ışığa tutun eğer Atatürk görünmüyorsa o insan sahtedir,tehlikelidir, ondan şüphe duyun güvenmeyin sakın......

Yorumu oyla      0      0  
KARAKURT 13 Ocak 2011 Perşembe 01:05

İmparatorluk dağıldığında ve memleketi haysiyetsizce arkadan vurup İngiliz,Fransızlarla işbirliği halinde talan edenler var iken böyle bir Muhteşem insanın çıkıp liderlik yapması ve Ülkeyi yeniden toparlaması,kurtarması inanılmaz bir olaydır.O zamanlarda Ülke Milliyetçi duygularla Türk milleti adı altında toparlanıp yeniden mücadele etmek ve zafer kazanmak zorundaydı,Atatürk bunu sağlamıştır.Herkese küpe olsun...O vatanı satmamıştır,işbirliği yapmamıştır,herkesi eşit bir araya toparlamıştır....O büyük insan o şartlarda bunu başarabilmiş ve tüm insanları kucaklayıp bölmeden vatanı kurtarmıştır.O zamanlarda çok büyük bir Türk Milliyetçiliği akımına ihtiyaç vardı bu zaruri idi ve o da öyle yaptı.Tüm dünyaya ancak bu şekilde ders verilebilirdi ve bu vatan ancak bu şekilde toparlanabilirdi, öyle de olmuştur.Bunu geç de olsa anlayabiliyoruz,o kimseyle anlaşmamış işbirliği yapmamıştır ve çok da saygın bir Lider olmuştur,ebediyyen de öyle kalacaktır.Ondan sonra çeşitli ayrımcılıklar, gruplar ortaya çıkmış, çıkar grupları malesef ülkeyi bu aşamaya getirmiştir,Allah bu ülkenin ve sahiplerinin yanında olsun.Bu ülke bölünmesin ve dünyaya da kardeşliğin ne demek olduğunu gösterelim.Atatürk'ün göstermiş olduğu yolu takip edersek asla sırtımız yere gelmez...

Yorumu oyla      0      0  
Bünyamin 26 Aralık 2010 Pazar 22:16

Bakın birileri ne inciler dökmüş yine , dizdirmiş cümleleri , gözleri kararmış insanlar sizi... ________________________________________ Terör biterse MHP'de bitermiş !! ________________________________________ http://haber.mynet.com/detay/politika/teror-biterse-mhp-de-biter/547930?utm_source=mynet&utm_medium=www&utm_campaign=home_haber_thumbnail_6

Yorumu oyla      0      0  
Başkan Kemal 11 Kasım 2010 Perşembe 16:17

EMRE KARDEŞİM OLAYI ÇOK GÜZEL İZAH ETMİŞ. ATATÜRK ÜZİRENDEN KOCA BİR MİLLETİ PARÇALAYACAKLAR, ONU MİLLET NEZDİNDE SÖZÜMONA KÜÇÜK GÖSTEREREK BUNU BAŞARACAKLAR. BU MİLLETİN ÇİMENTOSU ATATÜRK VE ONUN ANLAYIŞIDIR. SÜNNİ İSLAM ANLAYIŞIYLA DERDİ OLANLAR, MİLLETİMİZİ TÜRK KÜRT DİYE BÖLMEYİ PLANLAYANLAR, HEPSİ AMA HEPSİ ATATÜRK DİREĞİNİN YIKMADAN BU İŞİN OLMAYACAĞINI BİLİYORLAR. BENCE DE UYANIK OLALIM. TARİHİN YAZDIĞI EN BÜYÜK VATANSEVERE BÜTÜN YÜREĞİMİZLE SAHİP ÇIKALIM.

Yorumu oyla      0      0  
Mühendis Dadaş Emre 11 Kasım 2010 Perşembe 14:44

Bence gelmiş geçmiş en büyük Türk Milliyetçisi Mustafa Kemal Atatürk'tür lütfen inceleyiniz ve hayatını okuyunuz.Alçak saldırılara ve Türk düşmanlarının sataşmalarına,düşmanlıklarına maruz kalmıştır ancak kıyamete kadar adı yaşatılacaktır kimse şüphe etmesin bundan.Onun sevgisi onun mirası körelirse biterse Türklük değeri kaybolur zarar görür ve felaket olur bunu kimse unutmasın lütfen , saygılar.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakanlık, sözünü unuttu
Erzurumlu Hatice Somunoğlu, dedesinden kalan ve bazı yerlerinde çatlamaların ...
Altaylı'dan yerinde bir değerlendirme daha...
Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı, ülkemizde yaşanan ve "demokrasi" ...
Su kaynaklarımız kıymete bindi
Dünya Su Formu Türkiye Danışma Kurulu Üyesi Doç. Dr. Cemal Zehir, iklim ...
 
Altaylı'ya teşekkür yağmuru başlatalım...
Habertürk'te kaleme aldığı ve bugünlerde milli duygusu körelmemiş herkes ...
Türk olmak nasıl bir duygudur?
Aşağıda okuyacağınız yazıyı, Türkiye’nin ABD Seatle Fahri Konsolosu sayın ...
Yakutiye değişiyor mu, dönüşüyor mu?
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Hacıcuma, Taşmescit ve Narmanlı ...
 
Sağlıktan yana kısmetliyiz..
Türkiye’de kurulan ilk 5 numune hastanesinden birisinin Erzurum Numune ...
Bu ayıp kimin?...
Osmanlı ve Rus orduları arasında 1877-1878 tarihleri arasında yaşanan ...
Akdağ'a "mert olamadın" suçlaması
Sağlık Bakanı Akdağ'ın Cumhuriyet resepsiyonunda Hayrünnisa Gül'ün elini ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva