KANAL25
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erzurumspor PFDK’ya sevk edildi
Erzurumspor PFDK’ya sevk edildi
Atama kararları yayınlandı
Atama kararları yayınlandı
'Gazze'de can kaybı 47 bin 518'e yükseldi'
'Gazze'de can kaybı 47 bin 518'e yükseldi'
Erdoğan gündemi değerlendirdi
Erdoğan gündemi değerlendirdi
2030’a Doğru Yükseköğretim Vizyonu
2030’a Doğru Yükseköğretim Vizyonu
HABERLER>GÜNDEM
4 Şubat 2025 Salı - 10:48

Erzurum’da bir yılda 841 bin 291 çağrı alındı

Erzurum 112 Acil Çağrı merkezine bir yıl içerisinde 841 bin 291 çağrı yapıldığı belirtildi.

Erzurum’da bir yılda 841 bin 291 çağrı alındı

Erzurum 112 Acil Çağrı merkezine bir yıl içerisinde 841 bin 291 çağrı yapıldığı belirtildi.
112 Acil Çağrı Merkezi’nin 2024 yılı faaliyet raporu yayımlandı. 155 Polis İmdat, 156 Jandarma İmdat, 110 Yangın İhbar, 112 Sıhhi İmdat, 177 Orman Yangın İhbar, 122 AFAD acil çağrılarının ulusal kapsamda tek acil çağrı numarası "112" tarafından alınarak tek merkezden müdahale ediliyor.
Yayınlanan raporda, 112 Acil Çağrı merkezine bünyesinde E-Çağrı Sistemi ile Trafik kazalarında araç içi sensörler ve acil çağrı butonu ile anında ekip sevki, Yabancı Dil Çağrıları ile İngilizce, Almanca, Arapça ve Rusça dillerinde destek, Engelsiz 112 ile İşaret dili bilen uzmanlar ile engelli vatandaşlara kesintisiz hizmet, ELS & GSM Konum Paylaşımı Arayanın konumu anında tespit edilerek ekiplerin hızlı ulaşımı sağlandığı, AFAD Acil uygulaması ile de Afet bölgelerinden gelen çağrılar anında değerlendirildiği bildirildi.
İl genelinde tüm acil çağrıları hızlı ve etkin şekilde karşılayan "112 Acil Çağrı Merkezi"nin 2024 yılı faaliyet raporu yayımlandı. Rapora göre Erzurum 112 Acil Çağrı Merkezi'ne; 01 Ocak 2024 tarihinden 31 Aralık 2024 tarihine kadar toplam 841 bin 291 çağrı geldi.
455 bin 138 çağrı, çağrı karşılayıcı personeller tarafından cevaplanırken gelen çağrılardan; 246 bin 138 çağrı sağlığa, 156 bin 443 çağrı emniyete, 23 bin 229 çağrı jandarmaya, 25 bin 400 çağrı itfaiyeye, Bin 196 çağrı ormana, ve 2 bin 732 çağrı AFAD’a aktarıldı.
2024 yılı Asıllı Çağrı, Asılsız Çağrı ve Anonsta Kapanan Çağrı Oranlarında ise 455 bin 138 çağrının "Asıllı Çağrı" olduğu ve gelen toplam çağrının yüzde 54,10’u olarak belirlendi. Aynı dönemde 178 bin 545 çağrının "Asılsız" olarak değerlendirildiği toplam çağrının yüzde 21.22’si olarak ortaya çıktı. 207 bin 608 çağrının ise "Anonsta Kapanmış" olduğu ve toplam çağrının yüzde 24,68’i oranında olduğu belirtildi.
Erzurum Çağrı Merkezi İstatistikleri ile Türkiye Geneli İstatistikleri Karşılaştırıldığında Çağrı karşılama personelinin reaksiyon süresinin Türkiye geneli 2,82 sn. iken, Erzurum ortalaması bunun altına düşerek 1,30 sn. olduğu, Asıllı çağrı oranının Türkiye Geneli: yüzde 33,62 iken, Erzurum oranı bunun üzerine çıkarak yüzde 54,10 oldu. Asılsız çağrı oranı; Türkiye geneli yüzde28,46 iken, Erzurum oranı bunun altında kalarak yüzde 21,22, Anonsta kapanan çağrı oranı; Türkiye geneli yüzde 37,92 iken, Erzurum oranı yüzde 21,22 oldu.
Ayrıca il genelinde, tüm acil çağrıların "Tek Acil Çağrı Numarası" olan 112’de birleştirildiğini duyurmak ve bilinçlendirme sağlamak amacıyla, kent genelinde bütün okullara tanıtım CD’leri; kamu ve özel kurum ile kuruluşlara ise Acil Durum Kılavuzu, tanıtım broşürleri ve benzeri materyaller gönderilerek bilgilendirme çalışması yapıldığı belirtildi.

 
Erzurum 2025’e 7’inci sırada başladı
 
Tarıkdaroğlu ASHB hizmetlerini paylaştı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Can Erzurum’ Projesi hayata geçiriliyor
Erzurum'un 20 ilçesinde, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde eğitim gören ...
Atama kararları yayınlandı
Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamalar hakkında kararlar Resmi Gazete’de yayımlandı.
Göç İdaresi Başkanlığı sözleşmeli personel alacak
Göç İdaresi Başkanlığı, Resmi Gazete'de yayımladığı ilan ile merkez teşkilatında ...
 
Erzurum Çalışma Hayatı verileri açıklandı
SGK’nın son verilerine göre; Erzurum’da aktif sigortalı sayısı 176 bin 543 oldu.
Fitre bedeli açıklandı
Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, bu yıl fitre miktarını ...
Oltu Devlet Hastanesi'nde İşleyen dönemi
Oltu İlçesi Devlet Hastanesi'nde görev değişimi yaşandı. Hastanenin eski ...
 
Soğuk gidiyor, kar geliyor
Erzurum'da etkisini sürdüren soğuk havalar hafta içinde yerini kar yağışına bırakacak.
ASHB, ‘Dijital Dünyada Çocuk’ raporu tamamlandı
Bakanlık tarafından UNICEF iş birliğinde 17 Aralık 2024'te "Dijital Dünyada ...
Erbaş’tan Fetva vaizi sistemi açıklaması
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Fetva vaizliği sistemine ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva