Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Şehit yakınları ve gaziler iftarda buluştu
Şehit yakınları ve gaziler iftarda buluştu
Güler: ‘Varlığımızın en büyük teminatı TSK’dır’
Güler: ‘Varlığımızın en büyük teminatı TSK’dır’
'Ülkemizi iki kat daha büyütmekte kararlıyız'
'Ülkemizi iki kat daha büyütmekte kararlıyız'
Erdoğan: ‘Çanakkale'de inanç galip gelmiştir’
Erdoğan: ‘Çanakkale'de inanç galip gelmiştir’
Erdoğan Kadim Dostlar’a seslendi
Erdoğan Kadim Dostlar’a seslendi
HABERLER>ASAYÄ°Ş
11 Ağustos 2020 Salı - 13:43

Erzurum’da işsiz kalan eski hükümlüye devlet sahip çıktı

Erzurum’da eski hükümlü olduğu için iş bulamayan Adem Kaya, İŞKUR'un "Engelli ve Eski Hükümlü Kendi İşini Kurma Projesi" ile büyükbaş hayvan alarak ailesinin geçimini sağlıyor.

Erzurum’da işsiz kalan eski hükümlüye devlet sahip çıktı

Erzurum’da eski hükümlü olduğu için iş bulamayan Adem Kaya, İŞKUR'un "Engelli ve Eski Hükümlü Kendi İşini Kurma Projesi" ile büyükbaş hayvan alarak ailesinin geçimini sağlıyor.
Erzurum’da adam yaralama suçu nedeniyle hapse giren ve denetimli serbestlik yasası ile hapisten çıktığında uzun süre iş bulamayan 4 çocuk babası Adem Kaya, proje hazırlayarak İŞKUR’a başvuruda bulundu. 6 ay içinde başvurusu kabul edilen Adem Kaya’ya devlet tarafından 4 büyükbaş hayvan hibe edildi. Eski hükümlü Kaya kendisine verilen hayvanlardan sağladığı gelirle geçimini sağlıyor.
Öte yandan İŞKUR, eski hükümlüleri topluma yeniden kazandırmak adına proje ile iş yeri kurmaları halinde hibe desteği sağlıyor. Eski hükümlüler, en fazla brüt asgari ücretin 15 katına kadar bu desteği alabiliyor. Terör, casusluk ve çocuk istismarı gibi suçlardan hüküm giyen suçlular ise bu projeden faydalanamıyor.
“İŞ BULAMADIM DEVLET BANA SAHİP ÇIKTI”
Denetim serbestlik yasası sayesinde iş sahibi olduğunu kaydeden Adem Kaya, “2 sene önce eski hükümlü olarak denetim serbestlik yasasından yararlandım. Bana besleyip yararlanmam için 4 hayvan hibe ettiler. Geçimimi beslediğim 4 hayvanla sağlıyordum şimdi hayvanlarımın sayısı 5 oldu. Bize destek sağlamasalardı durumumuz çok kötü olacaktı. Devletin sağladığı hibeden arkadaşım sayesinde haberim oldu. Köyde oturacağınıza İŞKUR’a başvuru yapın destek alırsınız dedi. Ben de başvurumu yaptım ve başvurudan 6 ay sonra bana destek sağladılar. Eski hükümlü olduğum için iş bulamadım ama devlet bana sahip çıktı. Diğer hükümlü vatandaşlar da gitsinler denetim serbestlik kurumlarına başvuru yapsınlar. Tekrardan suç işleyip yanlış yola girmesinler. Başvuru yaptıkları zaman karşılığını alacaklar. Biz hükümlü olduğumuz için bize kötü gözle baktılar iş vermediler. Denetim serbestlik sayesinde devletimiz bizi işsiz bırakmadı” açıklamalarında bulundu.
“PROJENİN AMACI ESKİ HÜKÜMLÜLERİN TOPLUMA YENİDEN KAZANDIRILMASIDIR”
Eski hükümlülerin topluma kazandırılması için denetim serbestlik yasasının fayda sağladığını belirten Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Günşafak Karartı ise, “Eski hükümlülerin kendi işini kurma projesi kapsamında vatandaşlara destek sağlandı. Projenin amacı ceza infazını tamamlayan hükümlülerin topluma yeniden kazandırılmasıdır. Geçimlerini sürdürebilmeleri suç tekrarına düşmemeleri ve burada yapacağı çalışmalarla istihdama katkıda bulunabilmesidir. Modern ceza infaz sistemlerinin gereğince bakanlığımız birçok projeye imza attı ve buda onlardan bir tanesi. Hükümlü artık cezasını tamamlamaya yakın denetimli serbestlik sistemine giriyor. Burada kendisine iyileştirme ve meslek edinmesi konusunda birçok eğitim veriliyor. Bu eğitimleri tamamlayan hükümlüler İŞKUR bünyesinde kurulan girişimcilik sertifikasını almak için kurslara katılıyor. Sertifikayı aldıktan sonra koruma kurullarına başvuru yaparak uzmanlardan proje desteği alıyorlar. Daha sonra oluşturduğu projeyi İŞKUR Genel Müdürlüğüne gönderiyorlar. İŞKUR tarafından projesi onaylanan hükümlüler için asgari ücretin 15 katına kadar geri ödemesiz para hibe veriliyor” dedi.
ERZURUM’DA ESKİ HÜKÜMLÜLERE 2 MİLYON 600 BİN TL HİBE DESTEĞİ SAĞLANDI”
Erzurum’da şimdiye kadar 77 hükümlüye hibe desteği sağlandığını söyleyen Karartı, “Terör, casusluk ve çocuk istismarı gibi suçlardan hüküm giyen suçlular bu projeden faydalanamıyor. Erzurum’da 2017 yılından beri koruma kurullarımızca destekler veriliyor. Bugüne kadar 77 hükümlüye 2 milyon 600 bin TL civarında hibe desteği sağlandı” diye konuştu.

 
Cumhurbaşkanı Erdoğan uyardı
 
Tekman’da ahır yangını
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
83 terörist etkisiz hale getirildi
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Bugüne kadar yapılan operasyonlarda ...
640 litre Asetik Anhidrit maddesi ele geçirildi
Yıldırım-2 Cilo operasyonu kapsamında Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Onbaşılar ...
Kayıp Gülistan’ı arama çalışmaları sürüyor
Tunceli’de 5 Ocak’tan bu yana haber alınamayan Üniversite Öğrencisi Gülistan ...
 
Hazine avcıları suçüstü yakalandı
Iğdır’da Ermeni Mezarlığında kaçak kazı yapan 7 şüpheli şahış suç aletleri ile birlikte yakalandı.
Jandarma imdada yetişti
Erzincan’ın Kemaliye ilçesinde pikniğe giden ve kayalıklardan uçurama ...
6 ayda 6 bin 896 fetö operasyonu yapıldı
İçişleri Bakanı Soylu, ‘Sadece 2020’nin başından bugüne kadar 6 bin 896 ...
 
Hafız oğlunun yolunu gözlüyor
Evlat nöbetindeki annelerden Zümrüt Salim, umutla kaçırılan hafız oğlunun ...
Rabiaana’da bıçaklı kavga: 1 ölü 1 yaralı
Erzurum’da 4 kişi arasında çıkan bıçaklı kavga da bir kişi öldü, bir kişi yaralandı.
Bingöl’de EYP ve mühimmat ele geçirildi
Bingöl’ün Yayladere ilçesi kırsalında jandarma tarafından düzenlenen operasyonda, ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva