Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
HABERLER>EĞÄ°TÄ°M
26 Kasım 2019 Salı - 12:14

Eğitimde tarihi adım

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü'ne bağlı olarak 81 il ve 957 ilçede kurulacak olan 'Öğretmen Destek Noktaları'na ilişkin açıklamalarda bulundu.

Eğitimde tarihi adım

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Eğer biz güçlü öğretmen istiyorsak bunun yerinde, sürekli ve sürdürülebilir bir mesleki gelişimi olmalı. Yılda iki üç gün yapılan bir çalışmayla güçlü bir öğretmen kadrosu oluşturmak çok da mümkün olmayacak. Bundan dolayı da yerinde eğitim almayı çok önemsiyoruz. Yerinde, yanında ve yolunda bir mesleki gelişim için her ilçeye Öğretmen Destek Noktaları açıyoruz" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü'ne bağlı olarak 81 il ve 957 ilçede kurulacak olan 'Öğretmen Destek Noktaları'na ilişkin açıklamalarda bulundu. Ankara'daki bir otelde düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Selçuk, Öğretmen Destek Noktaları ile öğretmenlerin mesleki gelişiminin destekleneceğini söyledi.

Türkiye'nin güçlü bir gelecek hayalinde öğretmenlerin ve yöneticilerin desteklenmesi gerektiğini belirten Selçuk, "Ama bu desteğin muhakkak suretle uluslararası standartlarda, Türkiye'nin birikimini kapsayan ve yaygın bir şekilde olması gerekiyor. Bu desteğin akademik yönünün çok yüksek olması gerekiyor. Eğer biz güçlü öğretmen istiyorsak bunun yerinde, sürekli ve sürdürülebilir bir mesleki gelişimi olmalı. Yılda iki üç gün yapılan bir çalışmayla güçlü bir öğretmen kadrosu oluşturmak çok da mümkün olmayacak. Bundan dolayı da yerinde eğitim almayı çok önemsiyoruz. Yerinde, yanında ve yolunda bir mesleki gelişim için her ilçeye Öğretmen Destek Noktaları açıyoruz" diye konuştu.

Bu destek noktalarında bir değerlendirme veya notlandırmanın söz konusu olmadığını ifade eden Selçuk, "Burası sadece kapasite yönetimini geliştirmek ve mevcut kaynakları daha iyi yönetebilmek için öğretmenlerimizin mesleki gelişim anlamında ihtiyaç duydukları her şeye anlık olarak yerinde, zamanında ulaşabilecekleri ve bu ulaşımın sonucunda da bir katma değere dönüştüreceği bir anlayıştan söz ediyoruz. Biz yaklaşık 1 yıldır yoğun olarak okul profili değerlendirme, ölçme değerlendirme merkezi, e-Portfolyo, e-Rehberlik gibi bir çok kavramdan söz ediyoruz ve hayata geçiyoruz. Bu çalışmaların hepsini bir arada değerlendirdiğimizde 'bunları hayata geçirecek kimdir?' diye sorduğumuz da elbette öğretmenlerimiz ve yöneticilerimizdir. O zaman öğretmenlerimiz ve yöneticilerimizin desteklenmesi gerekiyor" şeklinde konuştu.

"Öncelikle ülke çapında ilçe temelli bir ağ yapısı olacak"

Selçuk, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Örneğin bir okulun profilini değerlendirdiğimizde bunu sadece saptamak yeterli mi değil. Bunu belirledikten sonra destek olmamız gerekiyor. Alt yapı olarak, finansal olarak, hizmet içi eğitim olarak destek olmalıyız. Bunun için de sahici, organik bir örgütlenmeye ihtiyacımız var. Bu sahici, organik örgütlenme de Öğretmen Destek Noktaları. Bununla ilgili bir prototip kurmak ve prototipin sonucunda da bunun bütün Türkiye'de yaygınlaşması için bir yol haritası ortaya koymaktan söz ediyoruz. Öncelikle ülke çapında ilçe temelli bir ağ yapısı olacak ve dijital bir platformla desteklenecek. Bunun için alanında uzman yaklaşık 100 kişinin üzerinde bir ekibin Ankara'da bir merkezde çalışması ve dünyanın birikimini kullanarak Türkiye için içerikler geliştirilmesi ve öğretmenlere mesleki gelişim için her türlü hazırlığı yaparak paylaşmaları söz konusu olacak. Her ilçedeki noktanın Ankara'daki merkezle ve diğer tüm ilçe noktalarıyla da bağlantısının kurulduğu bir yapı oluşturmuş durumdayız. Bu oluşturulan dijital platformla da anlık olarak herhangi bir dersteki problemle ilgili eksiklik bu destek noktaları vasıtalarıyla tamamlanacak."

"SÜREKLİ VE SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR EĞİTİM DESTEĞİ SAĞLAMA AMACI BİZİ BURAYA GETİRDİ"

Önümüzdeki Şubat ayından itibaren Ankara ve bazı illerde bunun pilotlamasının yapılacağını ve ardından bütün il ve ilçelerde bunun yaygınlaşması için yol haritası oluşturduklarını kaydeden Selçuk, "Güçlü öğretmen, güçlü gelecek dediğimizde önümüzdeki seçenek öğretmenin desteklenmesi, yöneticinin desteklenmesi olarak kalıyor. Bizim amacımız güçlü öğretmen için alt yapı kurmak. Eminim çok kısa bir süre içinde buralarda görev alacak arkadaşlarımızın belirlenmesi ve onların eğitimlerinin sürdürülmesi ve Türkiye'deki öğretmen eğitimimin çok daha nitelikli, sürekli, zamanında yapılması için bu merkezlere ihtiyacımız var. Aksi taktirde yılda birkaç gün, birkaç saatlik hizmet içi eğitimle bugünün dünyasının eğitiminin hukukunu korumak ve gereğini yapmak konusunda eksik kalacağımız aşikardır. Bu eksikliği gidermek için öğretmenlerimize sürekli ve sürdürülebilir bir eğitim desteği sağlama amacı bizi buraya getirdi" ifadelerini kullandı.

 
Erbaş, 6'ncı Din Şurası'nda konuştu
 
Erzurum kamuda 2’inci sırada
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çomaklı’dan TÜGVA istişaresi
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, hafta sonu gerçekleştirdiği ...
Diş Hekimliği’nde beyaz önlük giyme sevinci
Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesine bu yıl başlayan 1. sınıf ...
Şehit Aybüke öğretmene vefa yaklaşımı
Batman Kozluk'ta 9 Haziran 2017’de PKK'lı teröristlerce şehit edilen müzik ...
 
Pasinler’de eğitim gündemi
Pasinler ilçesinde “24 Kasım Öğretmenler Günü” düzenlenen etkinliklerle kutlandı
TED Erzurum Kolejinin temeli atıldı
Türk Eğitim Derneği (TED) 42’nci okul temel atma töreni Erzurum’da düzenlendi.
ATAUNİ ADEM’i ağırladı
Atatürk Üniversitesi Akademik Düşünce Eğitim ve Medeniyet Topluluğu (ADEM) ...
 
GSİM’den okuma bayramı etkinliği
Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Yakutiye Gençlik Merkezi tarafından ...
Başkan Orhan’dan eğitime destek
Aziziye Belediyesi eğitime olan yatırımlarına ve desteklerine ara vermeden devam ediyor.
Atatürk Üniversitesi projesine destek
“Göz Hareketlerinin Takibi ile Öğretim Tekniklerinin İyileştirilmesi“ ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva