Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Reşat Karcıoğlu, üniversitenin halkla iç içe olmasında sosyal, kültürel ve sanatsal etkinliklerin hayati değer taşıdığını belirterek, “fakültemiz şehir halkıyla doğru ve sağlıklı etkileşimi kurmak adına sürekli olarak proje üretip, etkinlikler düzenlemektedir” dedi.
SERGİ 27 ŞUBAT’A KADAR AÇIK
Son olarak Almanya Federal Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği ile Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen “Hicaz ve Bağdat Demiryollarının 100. Yılı Fotoğraf Sergisi”nin fakülte sergi salonunda gösterimde bulunduğunu dile getiren Dekan Karcıoğlu, 27 Şubat’a kadar sürecek olan bu serginin halkı üniversite ile bütünleştiren etkinliklerden biri olduğunu kaydetti.
Şimdiye kadar çok sayıda sanat severin bu sergiyi gezdiğini belirten Prof.Dr. Karcıoğlu, “yaklaşık 2 hafta daha açık kalacak olan bu etkinliğimiz sadece fotoğraf sanatıyla ilgilenenlere değil, herkesimden insana çok şey katacaktır. Erzurumlu hemşehrilerimizi sanatın büyülü dünyasında gezinti yapmaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.
ŞEHİR KÜLTÜRÜ DEJENERE OLUYOR
Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Karcıoğlu, Erzurum’un çok zengin ve derin bir tarihsel-kültürel alt yapısı olduğunu ifade ederek, “ancak üzülerek söylemek gerekirse, bu zenginlik bizim günlük yaşamımızda yer almamakta. Yani kullanılamamakta. Erzurum’da şehir kültürü gitgide ne idüğü belli olmayan bir yapıya dönüşüyor. Dejenerasyon hatsafhada. Günlük yaşamımızda Erzurum’un değerlerini yaşamak ve yaşatmak adına fazla bir çabamız yok. Bu noktada sorumluluk elbette sadece halkta değil, şehrin ileri gelenlerindedir” dedi.
KARŞILIKLI ETKİLEŞİM ŞART
Erzurum’un tarihsel kültürel dokusunu yaşatmak ve bu dokuyu çağdaş olanla bezeyip şehir halkının günlük yaşamına kazandırmak gibi bir amaçlarının bulunduğunu açıklayan Dekan Karcıoğlu, şehir kültürünün yaşatılmasının, sosyal, kültürel ve sanatsal dağarcığın zenginleştirilerek halka ulaştırılması ve bununla karşılıklı bir etkileşimin sağlanması ile mümkün olduğunu söyledi.
ERZURUM’DA ETKİNLİK TAKİP ETME KÜLTÜRÜ YOK
Atatürk Üniversitesi yönetiminin hemen her alanda şehir ile etkileşimi önemsediğini de sözlerine ekleyen Dekan Prof.Dr. Reşat Karcıoğlu, “Biz de Güzel Sanatlar Fakültesi olarak bu amaç doğrultusunda çok çeşitli etkinliklerle halka ulaşmaya çalışıyoruz. Güzel Sanatlar Fakültesi halkla etkileşimde lokomotif güçtür. Yıl içinde çok sayıda kültürel ve sanatsal etkinliğe ev sahipliği yapan fakültemiz, sanatın hemen her alanıyla ilgili çok çeşitli etkinler düzenlemekte ve böylelikle halkla kucaklaşmayı gerçekleştirmektedir. Sergiler, konserler, tiyatro ve sinema gösterimleri gibi alanlarda şehir halkının üniversite ile buluşmasına; daha doğrusu sosyal, kültürel ve sanatsal etkinliklerle iç içe bir halk profilinin oluşturulmasına katkıda bulunan fakültemiz, şehrin mevcut sosyal ve kültürel potansiyelini yeniden açığa çıkarmayı, onu çağdaş değerlerle sentezleyip halka ulaştırmayı amaçlamaktadır. Sorumluluk alanımızla ilgili çalışmalarımızı her geçen gün daha da artırarak devam ettiriyoruz. Erzurumlu hemşehrilerimizden de bizi, yani etkinliklerimizi takip etmelerini istiyoruz. Maalesef tüm ülkede olduğu gibi Erzurum’da da sanatsal etkinlikleri takip etme kültürü henüz gelişmemiş. Halkımızdan biraz çaba bekliyoruz. Gerisi zaten gelecektir ” diye konuştu.